Trebuia sa intrebi inainte de a face tampenii. Inginerii proiectanti au muncit destul atunci cand au conceput acea boxa.
Prima prostie : boxa este de compresie ( deci si difuzorul ) iar daca este de compresie este de evitat cel mai mic orificiu pe unde se poate decompresa in timpul functionarii. Orificii ( calculate bineinteles ) au doar boxele cu difuzoare bass reflex.
A doua prostie : boxele sunt dotate din fabricatie cu filtre corespunzatoare, deci nu este nevoie sa le dublezi cu altele care este posibil sa nu fie compatibile.
Datorita folosirii necorespunzatoare le-ai aranjat. Despre suspensie ( se numeste gofraj ) acesta trebuie foarte bine fixat pentru ca asigura centrarea bobinei mobile iar acolo este vorba despre zecimi de milimetru.
Concluzionand : pentru o folosinta indelungata un difuzor trebuie folosit la o putere mai mica decat cea maxima, difuzorul trebuie folosit in boxa corespunzatoare. Orice interventie sau artificiu necorespunzator poate duce la distrugerea acestuia.
Deci, pot sa rezolv technisurile?
ca si akay-urile le-am aranjat al doilea difuzor de bass de la boxa dreapta s-a defectat.(o data la 30 de sec. nu se mai aude nimic in el, adica s-o auzi dar nu se mai misca suspensia)
Trebuie recentrate difuzoarele de bass si prinse bine cu adeziv, renuntat la filtrele secundare si astupate gaurile la loc.
Trebuie folosite la o putere ceva mai mica iar pentru putere mare poti cauta boxe mai puternice. De altfel, nu cred ca dai cate o petrecere in fiecare seara...
Mersi pentru raspuns.
imi poti da un site cu boxe puternice de 90-150 wati?
nu okazii sau altele ca am cautat si nu am bani de ele.
Boxele de firma noi sunt scumpe, pe de alta parte cele second hand nu-ti ofera garantia ca nu sunt rebobinate sau uzate moral chiar daca sunt de firma.
Ai aici ceva : http://www.compari.ro/boxe-audio-c3161/
Pentru casa iti recomand boxele bass - reflex, diametrul difuzorului de bass sa fie cat mai mare ( chiar daca are putere mai mica in comparatie cu alt dif mai mic in diametru dar de putere mai mare ).