| Milutz97 a întrebat:

am un cd player Sony 4x50w. difuzoare am doar 2 mici (cam 5 cm diametru). ce difuzoare pot sa imi pun ca sa sune cat mai bine posibil fara sa schimb cd playerul? Bugetul e undeva la 300 lei pentru 4 difuzoare

Răspuns Câştigător
| Arthur a răspuns:

Păi cumperi difuzoare să acopere cei 50 W, dar nu te aştepta la 200 W reali ( 4 x 50 W ). Dacă nu cumperi difuzoare dotate şi cu dif de înalte ( doi în unul sau trei în unul ) e necesar să montezi şi două difuri de înalte ( tweeter ) cuplat, (atenţie!) prin condensator nepolarizat de 4, 7 - 6, 8 microfarazi la 50 - 100 V.
Difuzoarele - spate e bine să fie mai mari în diametru decât cele din faţă.

6 răspunsuri:
| Broadband a răspuns:

Alea mici sunt tweetere cred.
sa fie cat mai mari ca diametru si peste 50w

| Arthur a răspuns:

Alege de aici în funcţie de spaţiul permis şi diametrul locaşului la difuzoare faţă - spate : http://www.esderman.ro/difuzoare-auto

| Milutz97 explică (pentru Arthur):

Spatiul in fata pot sa il maresc si in spate o sa improvizez (am un aixam).am vazut cum au mai improvizat si alti

| Milutz97 explică (pentru Broadband):

Nu are nimic daca playerul e de 4x50?

| Milutz97 explică (pentru Arthur):

Am gasit ceva difuzoare 50w rms putere maxima 230w, ce inseamna asta?

| Arthur a răspuns (pentru Milutz97):

Porcării inventate pentru înşelarea clienţilor. RMS e cel mai apropiat indice de realitate, de puterea reală sau nominală în rest; putere muzicală, putere maximă, PMPO etc. sunt invenţii de marketing, total irelevante.
Judecă şi tu următorul conţinut de pe o etichetă :
109W music power
68W RMS -
55W DIN THD 1%
Dacă la 55 W are deja distorsiuni de 1%, sau ce ai spus tu cu cei 5o W RMS şi putere maximă 230 W. Câte nanosecunde ar putea suporta cei 230 W?
Ţi-am spus aceste lucruri ca nu cumva să crezi că pot duce 230 W, dar dacă duc măcar cei 50W RMS se apropie de ce ai tu nevoie, adică e în regulă.