| TheDevilus a întrebat:

eu sunt pasionat de muzica rap dar nu stiu ce sa fac pentru a face rime pe loc si chestii trestii.
Puteti sa imi dati si mie un sfat pentru a deveni si eu un rapper cu adevarat.
Raspuns sincer.

Dau funda

4 răspunsuri:
| JQuery a răspuns:

Incearca sa te gandesti la mai multe cuvinte in accelas timp si sa faci niste versuri din ele.

| Deaad a răspuns:

Ok,hai sa te educ putin:
Rapul înseamnă mult mai mult decât crede publicul general si nimeni nu realizează esența lui decât daca începe să-și facă propriile versuri.
Iar aceste versuri nu au ca scop principal:"sa rimezeze".
Scopul principal este sa scrii despre ce simți,nu sa canti anapoda indiferent de ce stare ai pe moment.
Trebuie sa vina din inima,să-ți placa foarte mult și să îți atingi cele mai ascunse parti ale caracterului,pentru a face rap de calitate.

Atunci când scrii,sa scrii doar despre ce simți tu in momentul ala si sa fii sincer,sa nu te minți nici macar pe tine.

Iar stru tura versurilor,rima,măsură,accentul si flowul trebuie antrenate.
Sa scrii,continuu,sa practici,sa citesti mai ales poezii si sa asculți foarte mult rap.
Nu e ușor,după câțiva ani o sa-ti iasa cum trebuie.

Dar cel mai important este sa ai o pasiune enorma pentru genul asta de muzica si pentru cultura hip hop.
Daca știi ca e doar o faza si ca ti se pare "șmecher" ca in rap se canta cu înjurături,poți sa abandonezi chiar din clipa asta.

Rapul se simte,e mult mai mult decât crezi si daca îți place cu adevărat si continui sa asculți si sa faci versuri o să-ți iasă pana la urma.

Îți trebuie de asemenea o oarecare experienta de viață.
In rap se canta despre experiente.

Daca ești prins in rutina si nu faci altceva decât sa te duci la școală zi de zi si sa înveți continuu,fara alte experiente,nu prea ai despre ce sa canti.

Deci trebuie sa dii gustat din viață,probleme,fericiri, experienta de cartier etc.

Continuă sa faci ceea ce îți place, daca ii place cu adevărat cultura asta si vei vedea ca, scriind versuri si văzând ca îți ies bine si ca te detașezi de lume făcând asta, o sa fie una dintre cele mai frumoase pasiuni.

| Staind a răspuns:

Un tanar intelept zicea sa mananci legume si sa citesti

| Kaℓi a răspuns (pentru Staind):

Nu mai e chiar asa de tanar... happy