Da, corzile vechi au tendința să sune mai slab, sec, cum ai descris tu. De aia e indicat să schimbi corzile de câte ori simți că e nevoie. Dacă nici așa, habar nu am, o fi cutia de rezonanță de vină.
Am avut o chitara tot de la tata, tot din aceeasi perioada, din ce mi-a zis el a fost foarte ieftina si pe vremea lui, care suna dumnezeieste cu niste corzi noi si groase. E o combinatie perfecta, lemn bun, "plin", bine lucrat, vechimea, actiunea mare, corzi groase, nut si bridge sapate foarte bine etc. Eu chiar nu inteleg cum iti permiti sa zici ca o chitara suna intr-un fel sau in altfel cand nici nu stii s-o acordezi. Clar nu, mainile tale sunt de vina in totalitate, nu e cu nimic chitara de vina, si e chiar urat sa dai vina pe ea. Din momentul in care e acordata si poate sta acordata, un chitarist bun iti poate face chitara sa sune demential, am gandit si eu mult timp asa, ca e foarte importanta chitara, dar pana la urma am ajuns la concluzica e mult mai importanta mana, de fapt ambele maini. Citeam acum ceva timp pe un forum strain o cearta intre doi chitaristi, unul zicea ca e de vreo 180 mersi delay-ul lui petrucci si altcineva zicea ca e de 200 si ceva. iti dai seama ca era extrem de amuzant, in afara de cel care canta si sunetisti, nu cred ca mai mult de 1 om o sa observe ca s-a schimbat un delay de la 180 la 200 mersi. In primul rand e extrem de greu sa canti exact ca acel chitarist, e extrem de greu sa canti si ca un chitarist prost, n-o sa inteleg niciodata de ce ai vrea sa suni exact ca un alt chitarist. Oricum nu asta e subiectul, cu cat o sa evoluezi mai mult, cu atat o sa sune mai bine chitara.
De fapt, si la mine era la fel.e faza de acordat, trebuie acordata corect. dupa pian nu dupa ureche muzicala.sau poti sa-ti cumperi un acordor si e usor sa o acordezi corect.
In primul rand, felicitari ca faci lectii singur si nu-ti consumi banii pe profesori care in 4 ani te invata cateva acorduri...
Daca corzile nu sunt schimbate de 30 de ani, e normal. Totusi, vezi ca chitara clasica (cu corzi de nylon) suna mai infundat ca cea acustica ( cu corzi de metal).
Depinde de chitara..am cantat la o chitara de 2000 de euro si la una de 600 de lei
Era o diferenta zici ca era dacie si koenigsegg, unele sunt electrice altele nu stiu cum, depinde de chitara