| lorena1gianinak a întrebat:

Willkommen TPU! Nu de mult timp am inceput sa imi pun niste intrebri legate de muzica romaneasca.Am ascultat muzica populara a romanilor si mi s-a parut o experienta emotionala care a dat dovada de patriotism. Dupa experienta cu muzica populara am dat peste un gen muzical totall diferit :MANELELE.Auzisem si in trecut de acest gen muzical dar niciodata nu i-am dat suficienta importanta incat sa il pot comenta, asta pana intr-o zi.Mi-am dat seama ca fac parte dintr-o generatie invechita))) si asta e nu sunt in pas cu moda si urasc manelele. Cum sa iti placa acest gen care promoveaza incultura si "imbogatirea peste noapte", proxenetism si alte acte de "smecherie"?! Zau ca nu inteleg toate astea. Iata motivele pentru care le urasc:1.Versurile nu au pic de logica si nu transmit nimic special.

2.In orice manea se canta despre femei, bani, masini scumpe si este o lalaiala care iti polueaza fonic urechile.
3.Cred ca industria p*rno e foarte promovata in aceste clipuri de "dragoste", deoarece mai peste tot apar femei siliconate pana in gat care danseaza aratandu-si ce au ele mai de "valuare"
4.Majoritatea persoanelor care canta asa ceva sunt specimene anagramati si fara educatie
5. Tiganii(da uite imi permit sa le spun asa in loc de romi), sunt cei ce au inceput trendul asta si totodata cei ce se lauda cu BMW-ul nou nout cu numere de Bulgaria, dar o luna fac foamea. Poate nu toti sunt asa dar... Tiganul tot tigan ramane.
6.In videoclipurile de manele este la moda sa fii proxenet, sa te lauzi ca ai multe femei si le schimbi ca pe sosete.E la moda sa fii interlop si sa bagi frica in oamenii de rand pentru ca ai tu lant de 24k si ultimul model de Iphone pe Gold Edition.
7. Daca nu e o manea in care o fata siliconata danseaza si in general tema manelelor este ceva obscen sau legat de valoarea lor atunci e ceva de jale, o lalaiala provocata tot de o tipa siliconata pana-n bot care si-a parasit iubitul cocalar.Nimeni nu vrea sa asculte cum se plang manelistii.
8.Cand un manelist isi asculta muzica nu asculta acolo doar pentru el, ci are grija sa auda toti din jurul lui daca se poate pe o raza de 15km cat e el de smecher si de frumos.asta chiar daca oamenii sunt intelectuali sau poate oameni normali care nu vor sa asculte gunoiul asta muzical.
Acestea sunt cele 8 motive(evident pot fi nenumarate) pentru care urasc manelele.In capitalism se intampla vrute si nevrute, mai mult nevrute. Uite ce se intampla cu capitalistii...
De ce asculta oamenii acest gen muzical injositor? Astept argumentele voastre si sa imi spuneti ce parere aveti despre manelele astea.

12 răspunsuri:
| Wr3nch a răspuns:

Motivele sunt diverse dar in general sunt ascultate pentru ca sunt usor de inteles, versurile ''te prind'' si merg cam la orice petrecere. Sunt populare mai ales printre muncitori si oameni fara gusturi sofisticate tocmai pentru ca nu sunt subtile. Plus ca (aproape) toata lumea vrea vila, bani, razbunare si altele.

| Iote a răspuns:

"De ce asculta oamenii acest gen muzical injositor?"
De ce?
Din cauza inculturii, a lipsei de educatie.

| RAY a răspuns:

Frau LennaMerkel ich will mit dir reden

| AmFostOdataEuOBaba a răspuns:

Și eu am aceiaș părere! Aceleași motive, etc.

| lorena1gianinak explică (pentru RAY):

Sag, was du auf deiner Seele hast.

| RAY a răspuns (pentru lorena1gianinak):

Frau LennaMerkel wie hast du rumänisch sprache gelernt?

Ich habe es dir einmal gesagt, aber es scheint, dass du es nicht verstehen willst oder kannst. Ich habe einen Freund, der mir beim Schreiben hilft, unde ich habe ein wenig Rumänisch von meinen Freunden in Rumänien gelernt.

Asta stiu ca doar nu sunt amnezic, eu m-am referit la vocabular cum ti se pare? cuvintele din romana sunt usor de invatat? sintaxa? gramatica? si eu fac un studiu germana-norvergiana-engleza si am observat faptul ca germana are cel mai greu vocabular dintre limbile germane

Sincera sa fie...Gramatica libii romane este greuta.Nu imposibil de invatat, dar greuta! Are un vocabular destul de vast de cuvinte si expresii interesante care uneori sunt amuzante.Este greu dar interesant.

Consider faptul ca v-a ajutat foarte mult faptul ca petreceti mult timp pe TPU sau pe alte site urii cu context in lb romana

Da,asa este.

| Stavi_Alex_1987 a răspuns:

Trapul din State e la fel ca al manelelor noastre. Aia cu bling blinguri, se lauda ca fac si impusca, la noi e mai putin cu impuscatu' dar e aceeasi "muzica" Nu le lua in seama. traieste'ti viatawinking