Eu sunt de părere că, daca dorești să mergi la sală, nu sări la greutăți mari, mai ales daca ai o constituție înaltă și mai fragilă. Îți recomand exerciții pentru spate, picioare, și brațe, desigur, dar treptat cu ajustarea greutăților. După părerea mea te ajută mersul la sală, și eu fac de aprox 4 ani, și mai multă energie și stare de bine nu am avut vreodată ca acum. O sa apreciezi mai târziu cat de puține probleme cu oasele sau mușchii vei avea
Nici măcar jumătate nu este adevărat din acest "mit". Ideea e ca, dacă ridici greutăți mari care să pună presiune pe coloană, atunci ți se oprește creșterea. Dacă nu faci asta lucru, atunci te poți duce liniștit. Nu mai asculta orice lucru. Ia-o logic, cauta pe internet. Evident ca, creșterea se oprește cu un motiv, nu se oprește aiurea... sau orice alt lucru. caută motivul, cercetează-l, ca să nu ramai cu întrebări de genul
Daca ridici greutati care nu depasesc jumatate din greutatea ta e ok, eviti riscule de accidentare prin suprasolicitarea organismului care inca se afla in dezvoltare, si o executie cat mai corecta ajuta la evitarea acestori riscuri. Nu e adevarat ca nu te mai inalti, asta tine de genetica.
Nu este rau dar nu este indicat. Au dreptate parintii tai.
Doar ti se pare, pentru ca oricum cresteai.
Au dreptate parintii tai.
Tu iti concentrezi hormonii hGH in muschi, in loc sa fie directionati spre cresterea in inaltime (si lungime).
Lasa slabitul si muschii facuti la sala.
Apuca-te de inot daca vrei rezultate armonioase si sanatoase.
Este total contraindicat ca un copilas de 15 ani sa mearga la sala, fiindca ii afecteaza cressterea si dezvoltarea.
Sala se face dupa 20 de ani, cand cresterea este incheiata.
Ce ti se pare tie nu are nici o importanta, ci ce este sanatos ar trebui sa fie important.
Pacat ca nu asculti nici macar de parinti, daca de recomandraile medicale nu-ti pasa, ca dovada ca nu ai pic de discernamant la anisorii astia si-ti faci rau fara ca macar sa ai habar.