Quiz-urile noastre au fost gândite în trei scopuri: îmbogăţirea culturii generale, distracţie şi verificarea cunoştinţelor şcolare. În plus, poţi vedea cât de bune sunt rezultatele tale comparativ cu rezultatele celorlalţi utilizatori.
Pot face acelaşi quiz de mai multe ori?
Da! Poţi repeta quiz-urile de câte ori doreşti.
Dar de ce aş face acelaşi quiz de mai multe ori?
Din două motive: pentru a-ţi îmbunătăţi rezultatul, şi pentru că întrebările nu vor fi mereu aceleaşi. Fiecare quiz are o bază de întrebări din care se selectează aleator 10, deci de fiecare dată când lansezi un quiz, combinaţia de întrebări este diferită faţă de data trecută.
Cât de des sunt adaugate quiz-uri noi?
Adaugăm săptămânal cel puţin doua quiz-uri noi.
Am o idee de quiz. Cui mă pot adresa?
Echipei editoriale TPU. Spune-ne ideea ta de quiz, şi dacă ne place vom face tot posibilul să-l creăm pentru comunitatea noastră.
Am deţinut un record, dar l-am pierdut. Îl pot recâştiga?
Binenţeles! Dacă obţii un nou rezultat mai bun, recordul îţi va aparţine din nou.
Pot face quiz-uri de pe telefon sau tabletă?
Da! Quiz-urile TPU au un design care se adaptează automat în funcţie de gadgetul cu care accesezi site-ul.
Cum se calculează punctajul unui quiz?
Caştigi puncte doar pentru quiz-urile cu rezultat 100%. - primeşti 10 puncte pentru primul quiz rezolvat 100%. De la al doilea quiz consecutiv rezolvat 100% punctajul creşte cu 2 puncte (12 puncte pentru al doilea quiz consecutiv, 14 puncte pentru al treilea quiz consecutiv, etc.) - la fiecare 10 quiz-uri cu rezultat 100% dar neconsecutive se mai acordă încă 50 de puncte - se acordă 150 de puncte pentru cele mai multe quiz-uri consecutive cu rezultat de 100% dintre toţi userii - primeşti 110 puncte pentru cel mai rapid timp de răspuns la oricare dintre quiz-urile din site (se acordă numai după minimum 100 de quiz-uri cu rezultat 100%) - mai poţi caştiga 60 de puncte pentru cel mai rapid timp de răspuns pentru un anume quiz (se acordă numai după minimum 100 de quiz-uri cu rezultat 100%)
Care sunt insignele pe care le pot obţine?
- Cel mai rapid rezultat de 100% la nivel de site - Cel mai rapid rezultat de 100% la un anumit quiz - Cele mai multe rezultate de 100% consecutive
Nu am reuţit să răspund la o întrebare în intervalul de 30, secunde. Mai pot continua quiz-ul?
Da, însă întrebarea la care nu ai apucat să răspunzi se va considera greşită.
Care este timpul maxim de finalizare a unui quiz?
Un quiz poate fi rezolvat în maxim 10 minute 0, secunde, după care se va închide automat şi întrebările fără răspuns vor fi considerate greşite.
La statisticile din contul meu sunt sunt luate în considerare şi quiz-urile nefinalizate?
Da. Luăm în calcul toate quiz-urile.
Există vreo legatura între punctele acumulate la quiz-uri şi punctele acumulate pentru răspunsurile mele la întrebările de pe TPU?
Nu. Clasamentul la quiz-uri este independent de clasamentul TPU.