"Daca tot e vorba de interpretat, ofera-mi 3 interpretari ale acestor pasaje. Sunt curios ce o sa-ti iasa."
Iti ofer eu trei interpretari'
1- Băşini
2- Băşinoi
3- Fîs.
Domnu' Gaia, chiar vezi un sens in jignirile astea prostesti? Imi pare rau dar ce zici tu nu spune nimic despre mine, in schimb spune despre ce fel de persoana esti tu, cu toate ca ne-am tot contrazis eu nu retin sa te fi jignit. Cuvantul "metafloric" l-ai folosit de 2 ori deci nu stiu cat era la misto dar in fine. Nu stiu cine nu a inteles aici dar sigur nu sunt eu.
Hai ca fac un rezumat:
Eu am zis: "...doar ca am vazut destule astfel de postari in care sunt luate anumite pasaje si interpretate intr-un anumit fel si plus sa nu mai zicem ca paragrafele pe care le ai tu in biblie pot diferi cu mult de cele originale datorita atator traduceri." => eu nu stiu ce intelegi tu din asta dar cred ca e destul de clar ca m-am referit la faptul ca o versiune a bibliei poate sa difere de cea originala datorita faptului ca intre ele au mai fost n versiuni.
Tu ai zis:"...'atator traduceri'... pe bune? Deci 'mesajul domnului' tine de traducatori? Nu e la fel indiferent de 'timp' si 'traducator'? Fiecare traduce si baga ce vrea, cand vrea in acea carte? Cam slab acest zeu iar mesajul lui este nesemnificativ.
X - Eu sunt zeul X si am un mesaj pentru voi.
Y - Ok, hai sa te auzim.
X - Scrie ce iti dictez...
Y - Ah, scuze, asta nu-mi place nu o bag.
sau
Y - Ce a vrut asta sa zica aici?
Z - Habar n-am, scrie si tu acolo ceva sa nu fie pagina goala."
=> exemplul asta al tau nu are nicio legatura cu ce am zis eu, eu am zis ca o versiune e afectata de traduceri iar tu mi-ai zis ca prima persoana careia i-au fost dictate anumite cuvinte nu a scris ce i-a fost zis, imi pare rau dar eu nu m-am referit la asta.
"...stiu ca traducerile difera dar fix asta ti-am explicat eu in ultimele comentarii..." => poate nu inteleg eu dar in acel comentariu bati ca nu ar fi diferite
"Daca eu pot face in asa fel incat mesajul meu sa fie la fel pentru toti si sa nu fie interpretabil, un zeu de ce nu poate?"; cum iti explici faptul ca in limba romana de ex sunt atatea cuvinte imprumutate din alte limbi? oare au fost imprumutate deoarece existau corespondent? nu cred, si daca nu au corespondent si se imprumuta un cuvant nou si dupa se face intr-o alta limba o traducere dupa cea curenta, textul o sa fie si mai greu de inteles si o sa fie o traducere si mai diferita de cea originala.
Vrei 3 interpretari? cati ani ai din pura curiozitate?
Asta e ultimul comentariu pe care ti-l dau, deja mi-am pierdut destul timp fara sens, o zi faina in continuare.
Pai era pentru cunoscatori. Daca esti ateu intr-ale hamsterelii, de aia nu ai stiut.
Ce spun jignirile despre Gaia? Si Iisus a facut debandada in templul din Ierusalim fiindca erau oameni cu tarabe pe-acolo. Nu cred ca acest comportament este acceptabil, desi voi ii luati apararea.
Hai să ne ferim de aberaţiile persoanei respective!
Apocalipsa 7, 13-17 nu se referă la "supravieţuitori", aşa cum susţine dotrina sectei respective, ci se referă la SUFLETELE DREPŢILOR aflaţi în acel context înaintea lui Dumnezeu!
O completare necesară zic eu… O zi faină!
Pe buna pozitie morala, spirituala si se vede, ca si fizic arati foarte bine,, esti tare daca poti sa-l judeci pe Dumnezeu.
Sigur ca pot. Si tu poti. Zeul tau nu accepta critici sau pareri? Zeul tau e un artist care a facut ceva dupa care o arde cu "nu aveti voie sa-mi comentati opera"?
X - Uite ce am creat, e perfect.
Y - Puteai face mai bine. Aici si aici si aici si aici.
X - Liniste! Esti o creatura inferioara mie, nu ai dreptul sa ma judeci!
Cam asa? Eu iti pot prezenta foarte multe lucruri imperfecte si imorale facute si permise fix de zeul tau, lucruri luate din natura sau luate din cartea pe care tu o consideri ca fiind sfanta. Daca eu pot sa observ asa ceva si as putea sa fac o treaba mult mai buna, zeul tau de ce nu poate sau de ce nu a putut?
Stii de ce nu iti permiti tu sa il judeci? Pentru ca iti e frica de el. Doar pentru ca iti e frica sa spui ce gandesti nu inseamna ca nu ai dreptul sa o faci.
Spre ghinionul zeului tau, eu am liberul arbitru si in plus de asta, nu imi e frica de el motiv pentru care imi permit sa spun ca "opera sa de arta" nu ma impresioneaza deloc. E foarte slaba. Daca nu ii plac opiniile si criticile, he can go dance with himself (if you know what i mean). Chiar si un "inferior" ii poate da un sfat bun unui mare artist atata timp cat artistul nu este ignorant si nu se crede miezul din fanta.
Gandirea ta nu are viitor.Degeaba insiri vrute si nevrute, cine lucreaza la mintea si la inima ta, este un egoist, un calomniator, adevarul nu este in el, nu are nici un rost ca calca pamantul cel ce se lasa manipulat si coordonat de el. Daca prin vorbirea ta exprimi ce gandesti, dupa gandirea ta si traiesti, dar fie ca vrei, fie ca nu lucrarea lui Iehova merge inainta, fara sa-ti ceara tie voie, sau altora, in aceeasi paralela cu tine. a)Ai primit mesaj de informare? Esti responsabil de viata ta,.
1. Paradox. Dumnezeu e atotputernic, da? Poate face orice. Asta nu ar trebui sa insemne ca poate vedea in viitor? Nu putea el sa prevada ca omenirea o va lua la vale? Uite un exemplu de cum Biblia se contrazice.
2. Stai asa... Dumnezeu SI-A ADUS AMINTE?! Pai Dumnezeu nu era omniscent (adica stia tot in caz ca nu pricepe cineva termenul)?
Este o exprimare metaforică specifică gândirii evreilor celor care au redactat Vechiul Testament (şi nu numai), un stil întâlnit frecvent în anumite contexte.
De aceea sensul concret al unor mesaje se poate desprinde în mod veritabil, autentic, nu doar prin "studiul" unui singur context ci prin analizarea autorizată a tuturor contextelor în ansamblul lor.
De aceea interpretarea corectă a Scripturii este una singură. La fel şi Biserica autentică...