Nimeni nu stie cum arata. Portretele nu au fost facute de atunci, si daca au fost facute, s-au pierdut. Si porunca din decalog spune ''Sa nu iti faci chip cioplit sau vreo asemanare cu lucrurile care sunt in cer, pe pamant sau mai jos decat pamantul, sa nu te inchini inaintea lor si sa nu le slujesti'' Icoanele nu prea sunt recomandate, mai ales sa ne inchinam la ele, noi il avem pe Hristos in inima, nu in poza.
Cam așa ar arăta Iisus. Giulgiul din Torino ne-ar putea descoperi cum ar arăta Iisus, dacă nici acesta nu este un fals. Am mai citit undeva că și îngerii lui Dumnezeu au contribuit la facerea icoanelor. Eu așa sunt informat cum am scris mai sus, acum dacă este greșit sau nu, nu mai știu.
Citeste Apocalipsa, si vezi cum e descris Domnul Iisus.
Domnul Iisus avea o infatisare simpla,conform bibliei.
Nu inspira infatisarea Lui pamanteasca,nici intelepciune,nici putere era greu de observat din randul evreilor.
Daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne inchinam la icoane,ne-ar fi spus.
Nu exista versete in Biblie care sa aprobe inchinarea la icoane, sau oricine altcineva in afara de Dumnezeu.
In schimb exista versete care interzice categoric inchinarea la icoane sau oricine altcineva in afara de Dumnezeu.
Dumnezeu spune sa fie blestemat cel ce se increde in om, iar inchinarea la icoane si etc, e introdusa de om, si contrazice pe Dumnezeu.
Citeste Apocalipsa, si vezi cum e descris Domnul Iisus in forma lui adevarat in trupul de slava.
Domnul Iisus pe pamant,avea o infatisare simpla,conform bibliei.
Nu inspira infatisarea Lui pamanteasca,nici intelepciune,nici putere era greu de observat din randul evreilor.
Daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne inchinam la icoane,ne-ar fi spus.
Nu exista versete in Biblie care sa aprobe inchinarea la icoane, sau oricine altcineva in afara de Dumnezeu.
In schimb exista versete care interzice categoric inchinarea la icoane sau oricine altcineva in afara de Dumnezeu.
Dumnezeu spune sa fie blestemat cel ce se increde in om, iar inchinarea la icoane si etc, e introdusa de om, si contrazice pe Dumnezeu.
Isaia cu multi ani înainte a prevăzut ceea ce se întâmpla in zilele noastre.
Isaia 44/13," Lemnarul întinde sfoara, face o trăsătură cu creionul, fățuiește lemnul cu o rindea, si-i înseamnă mărimea cu compasul; face un chip de om, un frumos chip omenesc, ca sa locuiasca intr-o casa."
Isaia 44/16:"O parte din lemnul acesta o arde in foc,cu o parte fierbe carne, pregătește o friptura, si se satura; se si încălzește, si zice :Ha! ha! m-am încălzit, simt focul!"
Isaia 44/17:"Cu ce mai rămâne insa, face un dumnezeu, idolul lui. Îngenunche înaintea lui, i se închina, il cheamă si striga : Mantuieste-ma, caci tu ești dumnezeul meu!"
Isaia 44/19:" Niciunul nu intra in sine însuși, si n-are nici minte, nici pricepere să-și zică:Am ars o parte din el in foc, am copt pâine pe carbuni, am fript carne si am mancat-o : si sa fac din cealaltă parte o scârbă? Sa ma închin înaintea unei bucăți de lemn?"
Isaia 44/20:" ...inima lui amăgita il duce in rătăcire, ca sa nu-si mântuiască sufletul si sa nu zică : N-am oare o minciuna in mana?"
Isaia 41/7:"Lemnarul îmbărbătează pe argintar; cel ce lustruiește cu ciocanul îmbărbătează pe cel ce bate pe nicovala zicând despre îmbinare :Este buna! si țintuiește idolul in cuie ca sa nu se clatine."
I s-a reconstituit portretul, cel mai probabil era un brunet, ars de soare, cu ochi caprui si parul negru. Practic, ca persoanele care locuiesc in zona Mesopotamiei.
In primul rand nu era "alb-ca noi"., avea inaltimea de ~1, 60cm~
Comparativ cu Iranienii de azi.
Sunt povesti cum că Iisus arăta că un om al grotei, dacă la acele articole te referi, adică la articolele cu tehnologie de remodelare a craniului ca să recreeze chipul lui Iisus. De înălțime nu știu ce să mai zic. Probabil că Iisus avea nuanța tenului potrivită.
Nu prea cred ca arata asa dar atata timp cat nu te inchini la icoane nu conteaza.
1)portretele sunt mai mult simbolice încercând să scoată în evidență anumite valori, de exemplu în uneleiicoane Domnul Iisus este pictat cu păr alb ceea ce este simbol al înțelepciunii.
2)și în vremea lui și pe parcurs, portretele sau axat mai mult pe simbolistică.
Prin portrete eu mă gândesc la icoane.
Explicatia e foarte simpla. Chipul pe care noi il admiram acum in icoane a fost creat prin imaginatia pictorilor renascentisti care l-au pictat dupa trasaturile europene ale vremii. Pace
Ce inseamna "Sa nu iti faci chip cioplit si sa nu te inchini la altcineva in afara de mine" daca noi ne inchinam la icoane care sunt facute din lemn (practic cioplit) e tot un idol?
Inca ceva cum explici asta: Dumnezeu spune sa fie blestemat cel ce se increde in om, iar inchinarea la icoane e introdusa de om, si contrazice pe Dumnezeu.
Aaaaaa! Irinel15123532 sa stii ca raspunsul tau m-a facut sa realizez din nou ca SE DUCE LUMEA DE RAPA, viata chiar ca bate filmul.
Ia stai asa un pic, daca tariile astea in care nu mai sunt biserici si oamenii nu mai sunt indrumati sau ajutati de invataturiile preotiilor practic sunt fara credinta asta inseamna ca acei oameni... Doamne Dumnezeule Mare chiar se intampla NUUUUU!
Deci cartea lui https://en.wikipedia.org/wiki/The_Decline_of_the_West descrie realitatea in care traim si ma duce cu gandul si la ce a spus Parintele Arsenie Boca cu privire la:
* Eram cu Parintele Arsenie si l-am intrebat: „Ce sa facem Parinte, ca acum este foarte rau". Parintele zice: „Va veni si mai rau". Zic: „Parca toate sunt otravite. Nici nu ne mai vine sa mancam". „Ma, faceti semnul sfintei cruci pe tot ce mancati: apa, ceai, cafea, prajitura, fructe, bautura, mancare, paine. De ar fi dat chiar si cu otrava, Sfanta Cruce anuleaza tot ce este otravit".
* Zicea Parintele Arsenie, parca pentru toti romanii: „Imi pare rau de voi ca sunteti slabiti in credinta. Veti cadea din cauza fricii. Frica-i de la diavol; nu va fie frica pentru a va salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt ingaduite de Dumnezeu, Care este tovarasul de drum al fiecaruia, de la nastere pana la moarte. Vor cadea si cei alesi. Imi pare rau ca sunteti cei de pe urma. Va vor cerne. Vor pune impozite, taxe si alte ingradiri. Vor lua totul!"
Odata a venit Parintele Arsenie la biserica Blumena (Biserica Sfantului Nicolae din Schei), unde a participat la slujba. Atunci a spus: „Trebuie sa ne intarim spiritualiceste, ca altfel viata noastra este moarta, chiar daca ne merge numele ca traim. Luati exemplu de la Stefan cel Mare, care cu o mana de oameni intariti spiritualiceste, tinea pe tatari la Nistru si pe turci la Dunare".
Spunea Parintele Arsenie sa ne spovedim si impartasim mai des, ca va sosi timpul cand se va lua Sfanta Liturghie la cer si nu se va mai savarsi pe pamant".
Privind viitorul a spus odata: "Zdreanta rosie, secera si ciocanul, steaua cu cinci colturi va disparea, dar va veni steaua cu sase colturi, anarhia, si va fi vai si amar de lume".
Citeste ce e aici http://www.cuvantul-ortodox.ro/......%E2%80%9D/
Apocalipsa 1 (8): „Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul, zice Domnul Dumnezeu, cel ce este, cel ce era și cel ce vine."
Apocalipsa 21 (6): „Apoi a zis: S'a isprăvit! Eu sunt Alfa și Omega, Începutul și Sfârșitul. Celui ce îi este sete, îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieții."
Apocalipsa 22 (13): „Eu sunt Alfa și Omega, Cel dintâi și Cel de pe urmă, Începutul și Sfârșitul."
Hrhhhhh! Viata, viata e de rahat... eu recunosc ca am pacatele mele. Caderea neamului omenesc se va intampla e exact cum scrie dupa carte.
AvalohAlyn întreabă:
Vernusio întreabă: