| RAY a întrebat:

1 de cand sunteti pe TPU vi s-au schimbat convingerile religioase intr-un fel?

2 credeti ca se va putea vreodata sa se schimbe?

3 un crestin predicator spunea /daca toate dovezile din univers sunt impotriva existentei lui dumnezeu eu tot voi crede in existenta lui / si voi credeti la fel?

4 daca raspunsul la primele 2 e nu,si respectiv a treia da, ce rost au discutiile astea intre persoane de religia x si religia y sau persoane deiste, panteiste, ateiste, agnostice etc

12 răspunsuri:
| Essencest11 a răspuns:

1) Cand mi-am facut cont pe TPU, eram o fanatica, indoctrinata ( alte sinonime laughing ). Tin minte si acum momentul in care s-a rotit cheita laughing si tin minte si care user respectiv ateu mi-a invartit-o laughing
2) s-a schimbat deja
3) Tipul e dement
4) Nu au.

| RAY explică (pentru Essencest11):

Care user?

| Essencest11 a răspuns (pentru RAY):

Iti zic pe privat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1)mi-am schimbat de multe convigerile, din mai multe motive si diferite influente
2) nu stiu, poate
3)nu stiu, poate
4)nu le prea vad rostul, dar sunt interesante totusi>))

| danay72 a răspuns:

Cand studiezi cu atentie Biblia, nu te influenteaza discutia cu o persoana de alta religie, din contra discutile pot ajuta si pe cei din jur sa inteleaga Scripturile. Apoi un adevarat crestin isi bazeaza credinta pe dovezi, nu e o persoana credula.

| Polonic1 a răspuns:

1.nu
2.nu
3.tipu' e prost cu acte
4.sunt amuzante

| Scarbo a răspuns:

1. erau schimbate
2. nu
3. nu
4. niciun rost

Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns:

Mi s-au schimbat anumite convingeri. Când am descoperit TPU, eram convinsă că evoluționismul e o prosie și că forma clasică a creaționismului e singura explicație posibilă a varietății speciilor care există pe pământ.Provocată și de disputele de pe TPU, creaționism versu evoluționism, am citit și cărți de autori creștini evoluționiși și am ajuns agnostică în această privința, adică să cred că e posibil ca acesta să fi fost scenariul chiar dacă afectiv mi se părea preferabilă varianta cealaltă.
Pe lângă autorii atei pe care i-am citit în perioada mea agnostico-atee, în ultimii ani am citit cărți apologetice ce dezbăteau subiectul existeței lui Dumnezeu și subscriu la autorii care suștin că știința nu are cum să infirme exisența lui Dumnezeu din moment ce ea se ocupă de materie, aduce dovezi materiale, se ocupă de interrelațiile materie, timp, spațiu, din universul actual și tot știința a dovedit că acestea au un început.E imposibil să aduci dovezi materiale, științifice pentru ce a fost înainte de materie, pentru ce a cauzat materia. Orice convingeri avem, alegem să le avem dincolo de dovezile materiale.

| RAY explică (pentru ania):

De ce nu ai ales deismul?

| Purgatoriu a răspuns:

1. Nu mi le-am schimbat dar mi-am pus mai multe intrebari.
2. Nu cred.
3. E discutabil.
4. Unul incearca sa-l convinga pe celalalt ca crede intr-o tampenie. Asta e rostul discutiilor de genul.

Răspuns utilizator avertizat