| adisuper a întrebat:

1)De ce se boteaza copiii la varsta de ~1 an?
2)Vi se pare corect acest lucru? Tinand cont de urmatoarele lucruri:
-In biblie primi oameni au fost botezati ca asa au vrut ei la varste in care aveau discernamant
-faptul ca nu putem inca spune daca chiar asta vrem la varsta de ~1 an cand ne boteaza
-faptul ca alege alti pentru noi si suntem obligati sa fim crestini chiar daca nu vrem
3)Nu vi sar parea mai corect sa ne botezam la 18 ani daca vrem?

Răspuns Câştigător
| morningstar a răspuns:

Ba da, mi se pare foarte corect sa se boteze oamenii la 18 ani sau la maturitate. Nu inteleg de ce alte religii aleg sa boteze copiii de mici cand ei saracii nici nu stiu ce li se intampla. Biblia spune: Cine crede si se va boteza, va fi mantuit ( Matei 16.16). Ori saracii copii nu au cum sa creada nimic la cateva saptamani.

27 răspunsuri:
| Alemoni a răspuns:

Nu

| MenInShadow a răspuns:

Exact asta spune si tata, si el este pocait(nu lua cuvantul pocait ca pe o insulta, eu asa spun, pentru ca cuv asta-l stiu). El are biblie pentru pocaiti. Eu sincer chiar nu am deloc rabdare sa citesc biblia, pentru ca nu pot, ma plictisesc. Dar din ce spune el, si ce spui tu, este adevarat, copilul se boteaza cand nu este constient daca vrea sau nu sa fie credincios lui Iisus, si mai tarziu poate devine satanist sau ceva de genu.
Dar asta este religia ortodoxa, unii oameni ca si mine, care au fost crescuti si invatati cu religia asta, nu v-or schimba religia, ca si mine de asemenea.
Eu poate, mai tarziu o voi schimba, nu stiu, dar deocamdata o sa fiu ortodox, insa ce spui tu acolo ca altii aleg pentru noi, este adevarat. Eu sunt ortodox, insa nu prea cred ca apartin nici unei religii. Ce fac eu? cred in Dumnezeu, atat!
Nu ma duc la biserica mai deloc, nici la ortodoxa si la catolici am fost decat 1 data, eu doar cred in Dumnezeu, cu credinta mea, ma rog lui si atat. Eu asta consider religie, nu cuvintele ortodox, catolic, etcwinking

| monstrulet a răspuns:

Biserica vrea cati mai multi adepti, ca sa stranga cat mai multe fonduri, si sa se extinda. Daca erau oameni intregi la cap nu te botezau la 1an, ci cand aveai vointa proprie. Dar nu-si asuma ei riscul asta, mai bine sa fi crestin "pasiv" ca tot primesc bani mai multi. Au fost si copii care au murit inecati la botez.

| HellBlade a răspuns:

Copii se boteaza ca sa scape de posedarea diavolului. Dumnezeu ii ajuta pe copii de varste de 1 an sa treaca prin viata cu ajutorul lui dumnezeu nu cu ajutorul diavololui.Da pot fi botezati la 18 ani dar pan la 18 ani cine ii apara de diavol tata?

| adisuper explică (pentru MenInShadow):

Este adevarat ca ne putem schimba religia, dar in timpul acela cand nu suntem destul de mari sa gandim suntem indoctrinati, pana si in scoala si mass media se promoveaza religia deci sunt sanse mai mici sa "zbori" din randul crestinilor. Dupa parerea mea parinti isi boteaza copii de dragul "efectului de turma"(daca ai tine copilu nebotezat ai fi privit ca nu-s ce ciudat). Ganditi-va cati crestini ar fi daca botezul s-ar face la 18 ani si nu ar mai fi influentati din diferite surse ( parinti, scoala, mass media etc.)

| TeoPT a răspuns:

Teoria religiei spune că, fiecare nou-născut moștenește păcatul strămoșesc de la Adam și Eva, iar botezul îl curăță parțial de acest păcat.

Bineînțeles, mie mi se pare o porcărie.

| Angel0 a răspuns:

As vrea sa te vad la 18 ani la fundul gol, cum se chinuie preotul sa te scufunde de 3 ori in vasul pentru botez. Daca mai esti si putin obez sa vezi distractierolling on the floor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca parintii sunt crestini, datoria lor morala este sa-si crestineze copilul si sa ii ofere o educatie crestina. Cand copilul se face mare, daca il prefera pe diavol in loc de Dumnezeu, poate face ce vrea. Oricum majoritatea "crestinilor", desi sunt botezati, datorita faptelor lor numai crestini nu sunt. Insa datoria parintilor este sa se ingrijeasca de mantuirea copilului lor. Fara botez, liturghie, spovedanie si impartasanie NU EXISTA MANTUIRE!

| adisuper explică (pentru HellBlade):

A da... demoni aia urati care ne mananca si care sunt atat de prosti in cat nu "sar" pe noi din prima secunda cum ne nastem
@7h30 stiam asta dar totusi tot este ciudat... mai era si acea cu : toti cei care mor nebotezati ajung in iad bla bla bla...
Totusi intrebarile principale erau ultima si penultima

| Lace a răspuns:

Mi se pare ceva absurd, te bagă preotul în apă de câteva ori şi dispar păcatele?

Răspuns utilizator avertizat
| AdrianL a răspuns:

Pt. ca daca, copii nu sunt botezatii dupa ce se nas ca sa zic asa doamne fereste se intampla un accident si moare daaca el nu e botezat ajunge in iad de cand Iisus a intrat in Iordan e asa cu botezu.

| Wehrmacht a răspuns (pentru Angel0):

Mor de raslaughing

| AdrianL a răspuns:

Copii daca nu sunt botezati mai repede doamne fereste, mor ajung in iad daca nu sunt botezati.De aceea oamenii sunt botezati cand sunt mic. Funda pls.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Angel0):

Sa stii ca un pagan care vrea sa treaca la ortodoxie, indiferent de varsta pe care o are, tot trebuie botezat. Doar ca botezul nu e la fel ca la bebei happy Nu te mai scufunda nimeni in cristelnita, ci apa ti se pune usor, pe cap. Exact ca in icoana cu Botezul Domnului. Dar nu stai nici dezbracat, nici in apawinking

| Laura a răspuns (pentru HellBlade):

Dumnezeu cic-ar fi omniiubitor, n-ar trebui să-l ajute pe copchil și dacă nu face scuba-diving?
@adisuper Eu îi întrebasem pe-ai mei de ce-am fost botezată și mi s-a răspuns cu "așa se obișnuiește și e normal. nu este nimeni care să nu fi fost botezat", deci, să nu întrebi un creștin. Pentru că la un an n-ai cum să alegi dacă vrei sau nu să aderi la religia respectivă, deci +1 biserica și uite-așa iese profitul.

| HellBlade a răspuns (pentru Laura):

Nu conteaza ma religia respectiva tot ce conteaza este dumnezeu.Atata timp cat esti botezat indiferent de religie esti aparat in fata lu dumnezeu.Este curatat de pacate

| dudumihai a răspuns:

In Bierica Crestina Primara, primii 1000 de ani, nu ne referim la penticostali, baptisti, mormoni... martorii lui peste, cand un copil era botezat i se dadea un nume de preferinta a unui martir/sfant pentru a exprima o continuitate a cuiva: Mihail, Gheorghe,Moise, Petru, Andrei,Iar in momentul in care copilului tau ii pui numele : Esmeralda, Betonela, Isaura, Procuror, Judecator, BMW, BredPit, fratii Expertiza si Analiza cum sunt la tigani si la moda in ziua de azi, ce continuitate mai reprezinti.
Botezul reprezenta o continuitate, pruncul era dat lui Dumnezeu ca si cum pruncul semna un,, contract '' cu Dumnezeu, i se oferea nume iar scopul lui era dobandirea vieti vesnice. otezul este un legamant intre om si Divinitate

| Laura a răspuns (pentru HellBlade):

Păi dacă nu contează religia, de ce ar mai conta ritualurile unei religii? Dacă eu la 1 an nu realizez că n-am fost botezată, habar n-am ce înseamnă dumnezeu și păcat, de ce dumnezeu nu m-ar ajuta? Ce vină aș avea eu? Dumnezeu nu e cam ipocrit? Ce păcate aș putea avea eu la un an, sau până la vârsta la care aș fi conștientă de religii?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

A fi botezat nu inseamna ca esti crestin.inseamna ca ai primit botezul lui ioan botezatorul,intru iertarea pacatelor, in numele tatalui, fiului si sfantului duh.cand vei avea discernamant si vei fi destept tare,de nu-ti va mai incapea in cap mintea,te vei documenta,ce este botezul cu apa,si ce e botezul cu duh sfant si cu foc.ce e botezul lacrimilor.ce rol au nasii la botezul cand esti mic,de ce ai nevoie de ei,de ce botezul e o taina, si dca tu crezi ca parintii tai au luat o decizie corecta in ce te priveste, vei accepta asta. daca nu? esti liber sa schimbi ce vrei tu.

| Reminisce a răspuns (pentru Angel0):

Daaaa, ce drăguț. O să fie la fel ca preiubitul tău Iisus care s-a botezat la 33 de ani în cucu gol în fața mulțimii.
Dacă nu știi despre ce vorbești mai bine taci. Văd că tu singur îți bați joc de religia ta și ai pretenția ca alții să nu o facă. Penibil!

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

Ba da.
@larix
Mai, poate sa-ti puna niste apa de aia sfitita pe cap, nu trebuie sa te scufunde neaparat.

| heyromania a răspuns (pentru Reminisce):

Se vede ca esti un ateu ca vai de tine. Esti ateu c-asa-i la moda. Ca toti is atei.Am intrebat daca ati pus mana pe biblie voi ateii vreodata si toti au sarit "eu am citit" altul a raspuns "si eu". Dar daca tu spui ca Iisus s-a botezat la 33 ani si gol sa vede ca esti cam pe langa subiectul ateism... Pentru cultura ta generala s-a botezat la 30 ani si cu un fel de budigai pe el( nu stiu exact cum se numeste)

| Reminisce a răspuns (pentru heyromania):

Ai citit cui i-am scris mesajul ăla? Și ce a scris larix? Eu am vrut să scot în evidență ceva nu să-mi demonstrez cunoștințele despre religie. Lui larix i s-a părut absurd ca o persoană să se boteze la 18, asta înseamnă că își atacă propria religie. El/ea nici nu înțelege că botezul este doar un simbol ci nu o baie propriu-zisă în apă sfințită. Cred că ar fi trebuit să ridic plăcuța cu "sarcasm".
Cultura mea generala a stat vreo 10 secunde înainte de a alege între 30 sau 33 de ani. Am ales greșit dar mi se pare irelevant atâta timp cât asta demonstrează că există oameni care nu gândesc înainte de a scrie ceva.
Nu fac parte din cei care ți-au răspuns ție la întrebare și sincer nu înțeleg unde vrei să ajungi. Eu consider că știu mult mai multe despre religia ta decât mulți dintre adepții ei.
O seară faină!

| morningstar a răspuns:

Pacatul stramosesc de la Adam si Eva nu se iarta prin botezul dat de preot la cateva saptamani. Se iarta prin recunostere si pocainta personala inaintea lui Dumnezeu. Si pentru cei care nu au vazut niciodata un botez la pocaiti, lasati-va imaginatia la o parte ca nu ne dezbracam la botez. V-as sfatui sa participati odata la un astfel de eveniment si apoi sa vorbiti.

| Reminisce a răspuns:

M-ai prins!

Micul creștin din tine poate să formule și altfel de răspunsuri și întrebări sau se limitează doar la cele "amuzante"(sau idioate după alții)?

| Angel0 a răspuns (pentru Reminisce):

Intuitie 0.Esti numai bun sa te faci militian.Ateu esti, doar sapca mai iti trebuie si un fluier.