anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1 - "dumnezeu" este doar o functie?

Ion este PICTOR - Vasile este PICTOR - Vlad este PICTOR
Ion nu este Vasile - Vasile nu este Vlad - Vlad nu este Ion
Toti 3 sunt pictori dar sunt personaje diferite.

Acum inlocuiti :
Ion - tatal, Vasile - isus, Vlad - "sfanta fantoma"
Toti 3 sunt "dumnezeu" dar sunt personaje diferite. Deci mai pe scurt, sunt 3 zei diferiti.

* asta se aplica doar anumitor ramuri din crestinism.

2 - Din moment ce in crestinism sunt atatea ramuri si toate (foarte) diferite, cum puteti sa pretindeti ca voi detineti adevarul absolut daca nu sunteti de acord nici macar asupra zeului vostru?

Unii spuneti ca sunt 3 zei diferiti, altii ca aveti un zeu si un semizeu, altii ca toti 3 sunt de fapt acelasi zeu... etc.

30 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Dumnezeu este format din Sfanta Treime: Tatal-Fiul si Duhul Sfant. „Isus a strigat si a zis:,, Cel care crede in Mine nu crede in Mine, ci in Cel care M-a trimis pe Mine. Si cel care Ma vede pe Mine Il vede pe Cel care M-a trimis pe Mine. Eu am venit ca lumina in lume, pentru ca oricine crede in Mine sa nu ramana in intuneric" (Ioan 12:44-46).
„Eu si Tatal una suntem. Evreii au luat din nou pietre ca sa-L omoare. Isus i-a intrebat: V-am aratat multe lucrari bune care vin de la Tatal Meu; pentru care din aceste lucrari vreti sa aruncati cu pietre in Mine?» Iudeii I-au raspuns: Nu pentru o lucrare buna aruncam noi cu pietre in Tine, ci pentru blasfemie, pentru ca Tu care esti om Te faci Dumnezeu" (Ioan 10:30-33).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Tu in trecut ai zis ca sunt 3 personaje diferite. Ai zis ca ai un zeu iar isus este FIUL acelui zeu. Stii ce presupune "FIUL" nu? Te-am intrebat daca isus este un zeu sau un semizeu si ai refuzat sa raspunzi.

"dumnezeu" este o functie sau nu? Raspunde macar la asta.
Cat despre citatele tale, realizezi ca sunt 3 personaje diferite nu? Intrebarile din trecut raman valabile.

"Tatal-Fiul si Duhul Sfant."... bine. Tatal este zeul suprem. Fiul ce este? Un al 2-lea zeu sau un semizeu? SAU... fiul este insusi tatal (daca da, atunci de ce ii mai spui "fiul")? Daca isus este propriul sau tata, atunci renunta la partea cu "fiul" si "sfanta fantoma" pentru ca nu exista asa ceva.

"Eu si Tatal una suntem"... la asta ti-am mai raspuns de atatea ori. Observ ca iar alegi sa ignori. Si tu si parintii tai "una sunteti". Asta nu inseamna ca sunteti acelasi personaj corect? Sunteti "oameni" dar tu nu esti mama ta iar mama ta nu este "tu". Asa e si cu isus? Daca da, e ca in exemplul cu pictorul.

Cei 3 una sunt (pictori). Totusi, ei sunt personaje diferite. Daca e asa, atunci "dumnezeu" e doar o functie iar tu ai 3 zei diferiti.

Deci : isus este : un al 2-lea zeu, un semizeu sau insusi zeul principal? Incearca sa raspunzi la asta si sa nu mai eviti.

Zi simplu : un al 2-lea zeu, un semizeu sau insusi zeul principal. Nu mai complica raspunsul. Doar atat vreau sa raspunzi. (stiu ca nu o vei face).

| mihai1989 a răspuns:

Ana are mere.
Tu ce clasa esti?

| NakedTruth a răspuns (pentru anonim_4396):

O sa-ti dau raspunsul Bibliei..."Multe confesiuni creştine predau învăţătura că Dumnezeu este o Trinitate. Totuşi, observaţi ce se spune în Encyclopædia Britannica: „În Noul Testament nu apare nici cuvântul «trinitate», nici doctrina explicită a Trinităţii... Doctrina s-a dezvoltat de-a lungul mai multor secole şi după îndelungi discuţii aprinse".

De fapt, Dumnezeul Bibliei nu este descris niciodată ca făcând parte dintr-o Trinitate. Remarcaţi ce spun aceste pasaje biblice:

„Iehova, Dumnezeul nostru, este un singur Iehova" (Deuteronomul 6:4).

„Tu, al cărui nume este Iehova, numai tu eşti Cel Preaînalt peste tot pământul!" (Psalmul 83:18).

„Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos" (Ioan 17:3).

„Dumnezeu este unul singur" (Galateni 3:20).

De ce majoritatea confesiunilor creştine susţin că Dumnezeu este o Trinitate?"

Cat despre Fiul - Isus- in Filipeni 2:5-11 se spune "Păstraţi în voi acest mod de gândire care era şi în Cristos Isus, 6 cel care, deşi avea chip de Dumnezeu, nu s-a gândit la uzurpare, adică să fie egal cu Dumnezeu. 7 Nu, ci s-a golit pe sine, a luat chip de sclav, ajungând la fel ca oamenii. 8 Mai mult decât atât, când la înfăţişare s-a găsit ca om, s-a umilit şi a fost ascultător până la moarte, da, moarte pe un stâlp de tortură. 9 De aceea, şi Dumnezeu l-a ridicat într-o poziţie înălţată şi i-a dat cu bunăvoinţă numele care este mai presus de orice alt nume, 10 pentru ca în numele lui Isus să se plece orice genunchi: al celor din cer, al celor de pe pământ şi al celor de sub pământ, 11 şi orice limbă să recunoască deschis că Isus Cristos este Domn spre gloria lui Dumnezeu, Tatăl."

| NakedTruth a răspuns (pentru EmaS):

"Isus a spus despre sine că este „Fiul lui Dumnezeu" (Ioan 10:36; 11:4). El nu a afirmat niciodată că este Dumnezeul Atotputernic.

În plus, Isus s-a rugat lui Dumnezeu (Matei 26:39). Când i-a învăţat pe continuatorii săi cum să se roage, Isus a spus: „Tatăl nostru care eşti în ceruri, să fie sfinţit numele tău" (Matei 6:9).

Isus a făcut cunoscut numele lui Dumnezeu când a citat un pasaj din Scripturi: „Ascultă, o, Israele: Iehova, Dumnezeul nostru, este un singur Iehova" (Marcu 12:29; Deuteronomul 6:4)."

| mihai1989 a răspuns (pentru NakedTruth):

Trinitatea exista deja la majoritatea religiilor antice cu ani buni inaintea crestinismului.
Crestinii au trebuit doar sa o accepte.

| NakedTruth a răspuns (pentru mihai1989):

EXACT! Mersi mihai!winking

| Omega233 a răspuns:

Sunt personaje diferite, doar pentru ca tu ai spus asta. De ce Ion, Vasile si Vlad nu ar putea fi acelasi om?

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Tatal este cel mai mare, Fiul face numai si numai voia Tatalui si Duhul Sfant.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru EmaS):

Perfect, incepem sa ajungem undeva. Deci fiul este se supune tatalui. Mai pe scurt, sunt personaje diferite si din moment ce tatal este cel mai mare, isus este infierior.

Acum intrebarea este (din moment ce ai spus ca fiul face doar voia altor personaje, e clar ca nu poate fi insusi zeul principal) : isus este un al 2-lea zeu sau un semizeu?

Presupun ca stii ce inseamna semizeu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

"Comparatia este gresita "... chiar daca as pune "om" in loc de pictor, rezultatul e acelasi. Si cu om si cu pictor obtin 3 personaje diferite. Si daca inlocuiesc "om" cu "zeu", obtin 3 zei diferiti deci mai pe scurt, comparatia este valida.

Si daca spui ca toate cele 3 personaje sunt de fapt acelasi, de ce mai folosesti termeni gen "fiul si tatal"? Unde-i logica? Nu exista nici "fiul" nici "tatal" ( nici "sfanta fantoma"). Si ce e mai interesant e ca P1, pe cruce s-a rugat... lui insusi.

In plus de asta, daca e sa vorbesti cu altii din diverse ramuri o sa te contrazici grav. Unii spun ca sunt 3 zei, unii spun ca este un zeu si un semizeu iar altii spun ca toti 3 sunt acelasi zeu. cu toate astea, culmea, crestinismul cica detine adevarul absolut.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NakedTruth):

Si cu toate ca nici crestinii nu sunt de acord asupra zeului/zeilor la care se inchina, multi afirma ca detin adevarul absolut. Atatea ramuri si tot atatea versiuni.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Isus este suta la suta Dumnezeu.

Te rog taci ca vorbesti niste baliverne mai mari decat tine... nici macar nu ai dovezi. renunta odata la propozitia "Isus este Dumnezeu" pentru ca trebuie sa argumentezi sau crezi ca daca tot afirmi o sa-l convingi ca asa sta treaba... Gaia a cerut DOVEZI!

Crestinismul din ziua de azi, in general, nu se bazeaza pe Biblie... astfel ca nu pot sa spuna ca detin adevarul absolut... Uite sa zicem ca pentru un moment a-i crede in Dumnzeu in notiunea simpla de o persoana care a creat... dar nu stii ce sa faci ca sa vezi ce inseamna de fapt acest Dumnezeu... ce faci o sa intrebi pe diverse persoane ca sa vezi cine iti poate da raspunsul sau daca exista o biografie a sa a-i s-o verifici nu?!

EU NU SUNT DE ACORD CU "CRESTINISMUL" DE AZI... E O FALSITATE SI UN AMALGAM DE DOCTRINE ADUNATE SUB UN SINGUR NUME! Dar in Biblie am incredere, ca sa zic asa (am cercetat-o ani la rand ca sa ma conving), e o vrajeala si trebuie sa-ti dau dreptate ca acest Crestinism de astazi este unul mincinos si fals... In nici un caz nu detine adevarul absolut! Poate ar trebui sa verifici prima data daca exista "ceva" sus si sa lasi doctrinele pentru ca eu cat am cautat in toata Biblia nu am gasit NICI MACAR O DOVADA INFIM CARE SA ATESTE CA AR EXISTA O CONTRAZICERE/ O TRINITATE MISTICA, imposibil de inteles! In schimb am gasit o gramada de chestii istoricesi stiintifice in aceasta carte... "Biblia"

| EmaS a răspuns (pentru NakedTruth):

Tu sa cercetezi Scripturile si pe urma mai stam de vorba.„Iudeii I-au zis: «N-ai nici cinzeci de ani şi l-ai văzut pe Avraam!» Iisus le-a răspuns: «Adevărat, adevărat vă spun că mai înainte de a fi fost Avraam, Eu sunt». Atunci au luat de jos nişte pietre ca să arunce în El. Dar Iisus S-a ascuns şi a ieşit din templu (Ioan 8:57-59).

„«Eu şi Tatăl una suntem». Evreii au luat din nou pietre ca să-L omoare. Iisus i-a întrebat: «V-am arătat multe lucrări bune care vin de la Tatăl Meu; pentru care din aceste lucrări vreţi să aruncaţi cu pietre în Mine?» Iudeii I-au răspuns: «Nu pentru o lucrare bună aruncăm noi cu pietre în Tine, ci pentru blasfemie, pentru că Tu care eşti om Te faci Dumnezeu»" (Ioan 10:30-33).

„Iisus a strigat şi a zis: «Cel care crede în Mine nu crede în Mine, ci în Cel care M-a trimis pe Mine. Şi cel care Mă vede pe Mine Îl vede pe Cel care M-a trimis pe Mine. Eu am venit ca lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric»" (Ioan 12:44-46).

„După ce le-a spălat picioarele şi Şi-a luat hainele, S-a aşezat din nou la masă şi le-a zis: «Înţelegeţi voi ce v-am făcut Eu? Voi Mă numiţi Învăţătorul şi Domnul şi bine ziceţi, căci sunt. De aceea, dacă Eu, Domnul şi Învăţătorul vostru, v-am spălat picioarele, şi voi sunteţi datori să vă spălaţi picioarele unii altora»" (Ioan 13:12-14).

„Iisus i-a zis: «Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Dacă M-aţi fi cunoscut pe Mine, L-aţi fi cunoscut şi pe Tatăl Meu. Şi de acum încolo Îl cunoaşteţi şi L-aţi văzut». Filip I-a zis: «Doamne, arată-ni-L pe Tatăl şi ne este de-ajuns». Iisus i-a răspuns: «De atâta timp sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine L-a văzut pe Tatăl. Cum dar zici tu să vi-L arăt pe Tatăl?»" (Ioan 14:6-9).
Este Iisus Dumnezeu? Cum S-a descris El pe Sine:

„Atunci Iisus le-a zis: «Adevărat, adevărat vă spun că nu Moise v-a dat pâinea din cer, ci Tatăl Meu vă dă adevărata pâine din cer, căci pâinea lui Dumnezeu este Acela care se coboară din cer şi dă lumii viaţa». Ei I-au cerut: «Doamne, dă-ne totdeauna această pâine». Iisus le-a zis: «Eu sunt Pâinea vieţii. Cine vine la Mine nu va flămânzi niciodată şi cine crede în Mine nu va înseta niciodată»" (Ioan 6:32-35).

„Iisus le-a vorbit din nou, spunând: «Eu sunt Lumina lumii. Cine mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lunima vieţii». Fariseii i-au spus: «Tu mărturiseşti despre Tine Însuţi; deci mărturia Ta nu este adevărată». Iisus le-a răspuns, zicând: «Chiar dacă Eu mărturisesc despre Mine Însumi, mărturisirea mea este adevărată, căci ştiu de unde am venit şi unde Mă duc, dar voi nu ştiţi de unde vin sau unde Mă duc»" (Ioan 8:12-14).

„Iisus le-a spus din nou: «Adevărat, adevărat vă spun că Eu sunt uşa oilor. Toţi cei care au venit înainte de Mine sunt hoţi şi tâlhari, dar oile n-au ascultat de ei. Eu sunt uşa. Dacă intră cineva prin Mine, va fi mântuit; va intra şi va ieşi şi va găsi păşune. Hoţul nu vine decât să fure, să omoare şi să distrugă. Eu am venit ca oile să aibă viaţă şi s-o aibă din belşug. Eu sunt Păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi dă viaţa pentru oi»" (Ioan 10:7-11).

„Atunci Marta I-a spus lui Iisus: «Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu! Dar şi acum, ştiu că orice vei cere de la Dumnezeu Îţi va da». Iisus i-a spus: «Fratele tău va învia». Marta I-a zis: «Ştiu că va învia la înviere, în ziua de pe urmă». Iisus i-a spus: «Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine, chiar dacă ar fi murit, va trăi; şi oricine trăieşte şi crede în Mine nu va muri niciodată. Crezi lucrul acesta?» Ea I-a răspuns: «Da, Doamne, cred că Tu eşti Cristosul, Fiul lui Dumnezeu, care trebuia să vină în lume»" (Ioan 11:21-27).
Este Iisus Dumnezeu? Ce a spus că a fost trimis să facă aici pe pământ:

„Iisus i-a chemat la El şi le-a spus: «Ştiţi că domnitorii naţiunilor stăpânesc peste ele şi că cei mai mari ai lor au autoritate peste ei. Între voi să nu fie aşa, ci oricare va vrea să fie mare între voi să fie slujitorul vostru; şi oricare va vrea să fie cel dintâi între voi să fie slujitorul vostru. Pentru că nici Fiul omului n-a venit să I se slujească, ci ca El să slujească şi să-Şi dea viaţa ca răscumpărare pentru mulţi»" (Matei 20:25-28).

„El îi învăţa pe ucenicii Săi şi le spunea: «Fiul omului va fi dat în mâinile oamenilor, iar ei Îl vor omorî. Dar după ce-L vor omorî, va învia a treia zi». Dar ei nu înţelegeau aceste cuvinte şi se temeau să-L întrebe" (Marcu 9:31-32).

„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, încât L-a dat pe singurul Său Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară ci să aibă viaţă veşnică. Căci Dumnezeu nu L-a trimis pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca lumea să fie mântuită prin El. Cine crede în El nu este judecat; dar cine nu crede în El a fost deja judecat, pentru că n-a crezut în Numele singurului Fiu născut al lui Dumnezeu" (Ioan 3:16-18).

„Tot ce-Mi dă Tatăl va veni la Mine; şi pe cel ce vine la Mine nu-l voi izgoni afară. Căci M-am coborât din cer ca să fac nu voia Mea, ci voia Celui care M-a trimis. Voia Tatălui care M-a trimis este să nu pierd nimic din tot ce Mi-a dat El, ci să-l înviez în ziua de pe urmă. Voia Celui care M-a trimis este ca oricine Îl vede pe Fiul şi crede în El să aibă viaţă veşnică, iar Eu îl voi învia în ziua de pe urmă" (Ioan 6:37-40).

Stii ce... tu ti-ai dat nota singura la faza asta... pai daca Isus zice ca "cineva l-a trimis" trebuie sa existe 2 persoane: Prima care trimite si A doua persona> Trimisul... sau tu te poti trimite singura? atunci ok... uite aici deja e lips a de ratiune si atunci vreau totusi sa te intreb de ce se spune in Filipeni 2: 5-11 "5 Păstraţi în voi acest mod de gândire care era şi în Cristos Isus, 6 cel care, deşi avea chip de Dumnezeu, nu s-a gândit la uzurpare, adică să fie egal cu Dumnezeu. 7 Nu, ci s-a golit pe sine, a luat chip de sclav, ajungând la fel ca oamenii. 8 Mai mult decât atât, când la înfăţişare s-a găsit ca om, s-a umilit şi a fost ascultător până la moarte, da, moarte pe un stâlp de tortură. 9 De aceea, şi Dumnezeu l-a ridicat într-o poziţie înălţată şi i-a dat cu bunăvoinţă numele care este mai presus de orice alt nume, 10 pentru ca în numele lui Isus să se plece orice genunchi: al celor din cer, al celor de pe pământ şi al celor de sub pământ, 11 şi orice limbă să recunoască deschis că Isus Cristos este Domn spre gloria lui Dumnezeu, Tatăl."
si apare in 1 Corinteni 15: 27, 28 "27 Căci Dumnezeu „a supus toate lucrurile sub picioarele sale". Dar, când zice că «toate lucrurile i-au fost supuse», este clar că în afară de cel ce i-a supus toate lucrurile. 28 Însă, când toate lucrurile îi vor fi supuse, atunci şi Fiul însuşi se va supune Celui ce i-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu să fie totul pentru toţi."

Si de ce apar 2 persoane cand Isus spune ca oamenii ca sa mosteneasca vesnicia trebuie sa asimileze cunostiinta despre 2 persoane Tatal care l-a trimis si Isus care a fost trimis „Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos" (Ioan 17:3). + ca Biblia zice in Coloseni 1:15 >"El este chipul Dumnezeului nevăzut, întâiul născut din toată creaţia" ca Isus este intaiul NASCUT (creat) din toata creatia... pe cand despre Dumnezeu se spune ca este din vesnicie in vesnicie... e vorba de 2 persoane distincte IEHOVA DUMNEZEU SI ISUS CRISTOS (Hristos). fiul si tatal Dumnezeul atotputernic si ajutaorul Sau de incredere La fel cum intr-o Guvernare exista UN SINGUR REGE, exista si UN SINGUR PRINT... Iar daca in opinia ta Regele e egal cu Printul si nici nu vrei sa citesti cu atentie ceea ce scrii tu sau scriu eu... e clar ca nu esti sincera si prin urmare nu mai are sens discutia asta. Ca si un ultim lucru vreau sa-ti arat ca Biblia spune ca o persoana care cerceteaza Scriputurile are nevoie de perspicacitate si prin urmare si de logica... iar dovezile enumerate mai sus dovedesc ca am dreptate si anume ca exista un Trimis si O Persoana care a Trimis! Proverbele
1:1 "Proverbele lui Solomon, fiul lui David, regele lui Israel, 2 pentru ca omul să dobândească înţelepciune şi să primească disciplinare, să înţeleagă cuvintele priceperii, 3 să primească disciplinarea care dă perspicacitate, dreptate, judecată sănătoasă şi onestitate, 4 astfel încât cel fără experienţă să devină prevăzător, iar tânărul să capete cunoştinţă şi capacitate de gândire."

Isaia 41:20 "pentru ca oamenii să vadă, să ştie, să dea atenţie şi să aibă perspicacitate cu toţii că mâna lui Iehova a făcut aceasta şi că Sfântul lui Israel le-a creat."
Isaia 44:18 "Ei nu ştiu şi nu înţeleg, pentru că le sunt mânjiţi ochii, ca să nu vadă, şi inima, ca să nu aibă perspicacitate."
Isaia 52:13-15 "Iată! Slujitorul meu va acţiona cu perspicacitate. Va fi într-o poziţie înaltă, da, va fi ridicat şi înălţat foarte mult. 14 Aşa cum mulţi l-au privit înmărmuriţi — atât de mult îi fusese desfigurată înfăţişarea, mai mult decât a oricărui om, şi ţinuta lui impresionantă, mai mult decât a fiilor oamenilor —, 15 tot aşa el va uimi multe naţiuni. Înaintea lui, regii îşi vor închide gura, pentru că vor vedea ceea ce nu li s-a mai istorisit şi îşi vor îndrepta atenţia spre ceea ce n-au mai auzit."

Daniel 1:17 "Şi acestor patru copii, adevăratul Dumnezeu le-a dat cunoştinţă şi perspicacitate în orice scriere şi înţelepciune."

Romani 3:10-26 "după cum este scris: „Nu este niciun om drept, nici măcar unul, 11 nu este niciunul care să aibă perspicacitate, nu este niciunul care să-l caute pe Dumnezeu. 12 Toţi au deviat, cu toţii au ajuns inutili, nu este niciunul care să facă binele, nici măcar unul". 13 „Gâtlejul lor este un mormânt deschis, şi-au folosit limba cu înşelăciune." „Venin de vipere este în spatele buzelor lor." 14 „Gura le este plină de blesteme şi de vorbe amare." 15 „Picioarele lor se grăbesc să verse sânge." 16 „Distrugerea şi nenorocirea sunt pe căile lor 17 şi n-au cunoscut calea păcii." 18 „Nu există teamă de Dumnezeu înaintea ochilor lor."
19 Noi ştim însă că toate lucrurile pe care le spune Legea le spune celor ce sunt sub Lege, pentru ca orice gură să fie astupată şi toată lumea să ajungă pentru pedeapsă înaintea lui Dumnezeu. 20 De aceea, nicio carne nu va fi declarată dreaptă înaintea lui prin lucrările legii, fiindcă prin lege vine cunoaşterea exactă a păcatului.
21 Dar acum, dreptatea lui Dumnezeu a fost dezvăluită fără ajutorul legii, aşa cum depun mărturie despre ea Legea şi Profeţii: 22 da, dreptatea lui Dumnezeu prin credinţa în Isus Cristos, pentru toţi cei ce au credinţă. Fiindcă nu este nicio deosebire. 23 Căci toţi au păcătuit şi nu ajung la gloria lui Dumnezeu, 24 fiind declaraţi drepţi prin bunătatea sa nemeritată ca dar, datorită eliberării prin răscumpărarea plătită de Cristos Isus. 25 Dumnezeu l-a prezentat ca ofrandă de împăcare prin credinţa în sângele lui. Aceasta a fost ca să-şi demonstreze propria dreptate, fiindcă ierta păcatele comise în trecut, când Dumnezeu arăta îngăduinţă. 26 El a vrut deci să-şi demonstreze dreptatea în perioada actuală ca să fie drept şi când îl declară drept pe cel ce are credinţă în Isus."

P.S. Sper doar ca sa nu te-am jignit sau ofensta! Imi pare foarte rau daca am facut asta, dar trebuie cercetat cu atentie... altfel oamenii ince sa se departeze de Dumnezeu datorita lucrurilor imposibile de inteles, care in realitate nici nu sunt adevarate!

| milan9 a răspuns (pentru NakedTruth):

Dumnezeu Tatăl este diferit de Dumnezeu Fiul! Dumnezeu Fiul este de ACEEAŞI NATURĂ DIVINĂ ca şi Tatăl. El este "Cel Unul-Născut, Fiul lui Dumnezeu."(Ioan 3, 18), -singurul despre care se spune la modul propriu că este "Fiul lui Dumnezeu".

Revelaţia prezintă clar în egală măsură şi trinitatea dar şi Unitatea: Trinitatea Persoanelor (3 persoane) într-o unitate desăvârşită a Aceleiaşi Fiinţe sau Naturi divine. În cadrul divinităţii se păstrează o Unitate absolută...

Natura sau Fiinţa divină este aceeaşi şi ea reprezintă "numitorul comun", legătura Unicităţii divine din Sfânta Treime. Comparaţia cu oamenii poate merge doar până la un anumit punct. Unitatea dintre cele trei Persoane divine este însă una totală, fiinţială, constând într-o singură natură divină...
Învăţătura despre Sfinta Treime este, între toate tainele din învăţătura creştină, cea mai profundă şi mai ascunsă curiozităţii profane, mai mult decât oricare alta.

Pentru o palidă exemplificare am putea să ne imaginăm trei lumânări distincte aprinse, care stau foarte apropiate una de cealaltă. La un moment dat apropiindu-se la maxim, ele se comportă ca şi o singură lumânare mai mare, în cadrul căreia este imposibil stabileşti unde este delimitarea celor trei flăcări iniţiale corespunzătoare celor trei lumânări, sub aspect energetic, caloric, sau al radiaţiei de lumină. Flacăra unică formată reprezintă pentru cele trei lumânări "un punct" de unitate perfectă. Cu mult mai dificilă ne este însă, reprezentarea lucrurilor sub aspectul naturii spirituale.

Iată doar o mică parte din versetele care Îl prezintă pe Dumnezeu Fiul:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (Fiului Omului- aşa cum singurul mai este numit în Noul Testament Cel care era Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original, Dumnezeu este numit printr-un substantiv la plural, Elohim (intenţia de a exprima pluralul este foarte clară, evreii nu aveau pluralul ca formă de politeţe, în acelaşi timp gramatica foarte scrupuloasă a scrierii ebraice exclude orice greşeală sau omitere), dar verbul este întotdeauna la singular, Dumnezeu este unul singur!

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, O SINGURĂ CALE. Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este Una Singură!

Credinţa sau religia nu este altceva decât suma inconfundabilă de învăţături unice ale unei comunităţi. Dacă există undeva o astfel de sumă de învăţături atunci obligatoriu acolo este o religie sau o credinţă.

Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său trebuie să fie doar una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul.

În mod categoric, Dumnezeu nu a "aprobat" pe fiecare dintre cele 40.000 de culte aşa-zis creştine sau secte. De la începutul până la sfârşitul Noului Testament, Hristos confirmă Biserica şi ierarhia bisericească. Unde sunt acestea în cele 40, 000 de culte apărute în ultimul secol? Tot Hristos este Cel care leagă această Biserică de transmiterea harului preoţiei.

- Despre Unicitatea Bisericii vorbeşte întreg Noul Testament : Efeseni 4, 13; Fapte 20, 28; I Corinteni 3, 11; Ioan 17, 22; Matei 16, 18; Efeseni 4, 4-6; I Corinteni 1, 12-13; Evrei 3, 14; Matei 18, 17, etc...

- Dumnezeu explică foarte bine în Noul Testament, ce este cu Biserica Sa, Unică şi universală, pentru care a spus că Şi-a vărsat sângele ca preţ al întemeierii ei şi garanţie a valorii! "Seriozitatea" afirmaţiilor Sale se leagă de faptul că şi-a dat viaţa pentru ca acea Biserică să rămână Una - Fapte 20, 28;

Dacă ai falsa impresie că te-ai baza câtuşi de puţin pe Biblie, – cum se face atunci că, în cultul tău, mesajul lui Dumnezeu este denaturant aproape verset cu verset şi înlocuit cu stranii teorii ale liderilor organizaţiei?

"Biblia arată semnele de identificare a adevăraţilor închinători"? – Şi cum se face atunci că această INEPŢIE este susţinută sus şi tare de reprezentanţii tuturor celor 40.000 de culte DIFERITE?

În timp ce Biserica lăsată de Hristos este UNA SINGURĂ şi INCONFUNDABILĂ, toate celelalte culte se simt foarte relaxate şi pretind în nebunia lor că fiecare în parte ar reprezenta "singura" soluţie, când ele de fapt ele sunt toate diferite între ele! După criterii arbitrar alese de ele, fiecare din ele se identifică forţat cu "adevăraţii închinători"

Oare nu este tocmai această relaxare – semnul unei MARI ÎNŞELĂRI şi interpretări a cuvintelor după bunul plac? Demonica mândrie, odată instalată interpretează forţat totul doar pentru justificarea AUTOSUFICIENŢEI! Mândria este cel mai greu dar şi cel mai subtil păcat, în care foarte grav poate cădea oricine. Îngerii întunericului nu au căzut din cer prin furt sau prin păcate ale trupului, ci prin AROGANŢĂ şi MÂNDRIE.

Semnele de identificare a adevăraţilor închinători nu sunt altele decât RESPECTAREA ÎNVĂŢĂTURILOR lăsate de Hristos Bisericii Sale. Dacă acestea nu sunt respectate, atunci acei "închinători" nu sunt decât cu numele! Dacă în mod practic, ei sunt "adversari" ai învăţăturilor Bisericii (neîmplinindu-le, acţionând în sens total opus), ei nu sunt nici reprezentativi pentru acele sacre învăţături!

Dacă 40000 de culte aşa-zis creştine reprezintă "un amalgam de doctrine", trebuie să reţii totuşi că Biserica este UNA SINGURĂ!

Dar mai precis, gruparea din care faci parte, cine este şi ce încearcă să facă? Nimic mai mult decât o afacere: vinderea sufletul în schimbul unor profeţii mincinoase! Dintre sutele de profeţii neîmplinite ale "martorilor lui Iehova", iată doar câteva:

Având aceleasi rădăcini cu adventistii, Martorii lui Iehova s-au hazardat să calculeze sfârsitul lumii.
Mai întâi a fost Russell care a fixat, pe rând, mai multe date "precise" privind sfârsitul lumii: 1874, 1914 si 1915. Urmare a neîmplinirii profetiei legate de anul 1914, secta a început să dreagă busuiocul şi să presupună arbitrar, ca la grupa pregătitoare, că în acel an Mântuitorul şi-ar fi instaurat El un Regat în ceruri.

După moartea lui Russell în 1916, J. F. Rutherford, noul conducător, s-a aventurat să afirme că "milioanele care trăiesc acum nu vor muri niciodată", anuntând sfârsitul lumii pentru anul 1925. Până atunci însă, Rutherford prevedea învierea din morti ca având loc în 1918. Pentru anul 1925 el a anuntat că cei trei patriarhi Avraam, Isaac si Iacov vor reveni pe pământ, evident ca Martori ai lui Iehova. În acest sens, secta a strâns bani si a construit o vilă luxoasă în apropiere de Los Angeles, pentru a-i caza pe cei trei, dar în care, bineînţeles că s-a "instalat" el singur!

Presedintele Knorr a renuntat la închipuirea că cei trei patriarhi vor reveni pe pământ, afirmând în schimb că acesti "conducători" există deja, ei identificându-se cu conducerea organizatiei lor (!). Knorr a refăcut calculele si în 1961 a început să anunte anul 1975 ca dată sigură pentru întemeierea Împărătiei lui Dumnezeu. Trecând si anul 1975 fără să se întâmple nimic, în cadrul sectei s-a declansat o criză puternică si aproximativ un milion de membri au plecat.

Criza se pare că nu a fost încă depăsită, întrucât secta nu îndrăzneste să lanseze un alt termen pentru sfârsitul lumii, pentru a tine aprins zelul si entuziasmul adeptilor.

Potrivit Scripturii, profetia neîmplinită este caracteristica de bază a unui profet mincinos (vezi Deuteronomul 18:21-22).

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

"Dumnezeu Tatăl este diferit de Dumnezeu Fiul! Dumnezeu Fiul este de ACEEAŞI NATURĂ DIVINĂ ca şi Tatăl."... exact ce am zis eu cu pictorul. Tatal este diferit de fiul dar amandoi sunt "pictori". Sau, ca sa il fac pe un user mai fericit, o sa pun in loc de "pictor"... "om".

Deci : atat tatal cat si fiul au aceeasi natura ("om"). Cu toate astea, cei 2 sunt personaje diferite (si chiar tu ai zis asta). Deci... sunt 2 "oameni" diferiti. Acum sa inlocuim "om" cu "zeu". Ai 2 zei. Zeul 1 este diferit de zeul 2.

Ca sa fie si mai simplu ca poate nu intelegi (sau te faci ca nu intelegi la fel ca ema), o sa iti dau un alt exemplu : tu si parintii tai aveti aceeasi natura si faceti parte din "unitate". Cu toate astea, voi sunteti personaje diferite. Tu nu esti mama ta, mama ta nu este "tu".

Termenul "dumnezeu" reprezinta doar o "functie".

| milan9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Pentru "ilustrarea" NATURII DIVINE, cel puţin la nivel intuitiv, nu este pe deplin relevant nimic din lumea materială. Nu există o materie sau un sistem care să poată fi considerat "un model" prin reducţie. Natura spirituală şi cu atât mai mult cea divină, transcede orice algoritm, orice prototip, orice "ikon".

Nu se poate da orice exemplu stupid, mundan, empiric, material, de genul Ghiţă, Vasile şi Petrică, de genul mama, tata şi fiul, de genul trei pictori sau trei pitici... Tendenţios nu vrei să ţii cont de faptul că omul are o dublă natură care complică lucrurile: materială şi spirituală? Fiinţa sau Natura divină este "numitorul comun" a trei ipostasuri sau manifestări spirituale distincte.

Spuneam mai sus (ceea ce nu ai citit), că pentru o palidă exemplificare am putea să ne imaginăm trei lumânări distincte aprinse, care stau foarte apropiate una de cealaltă. La un moment dat apropiindu-se la maxim, ele se comportă ca şi o singură lumânare mai mare, în cadrul căreia ESTE IMPOSIBIL SĂ STABILEŞTI UNDE ESTE DELIMITAREA celor trei flăcări iniţiale corespunzătoare celor trei lumânări, sub aspect energetic, caloric, sau al radiaţiei de lumină.

Materia nu poate urma modelul, dar dacă o FLACĂRĂ poate (flacăra unică formată reprezintă pentru cele trei lumânări "un punct" de unitate perfectă), de ce nu s-ar putea în planul divin, despre care nu putem avea nici o pretenţie de exhaustivitate a cunoaşterii, de stabilire cu aroganţă umană a "incompatibilităţilor" sau certitudinilor în afara Revelaţiei!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru milan9):

Ai zis exact ce am spus eu + multe completari idioate. Exemplul tau cu lumanarile spune exact acelasi lucru. Sunt 3 lumanari DIFERITE care formeaza o flacara. Daca faci comparatia asta cu trinitatea, rezulta ca ai 3 zei diferiti care formeaza o "grupa".

Din moment ce lumanarile sunt 3 zei diferiti ce formeaza "o flacara", atunci tu ai o religie politeista. Si exact asta ai reusit sa demonstrezi prin exemplele date de tine.

Cat despre idiotenia cu "spirituală"... DOVEDESTE.

Deja milan9 "se incurca in stiinta" laughing Pana la urma din toate doivezile aduse aici se poate trage o concluzie logica Exista 2 persoane distincte de aceeasi natura dar, daca ne luam dupa Biblie am putea zice ca exista 1 zeu si 1 Dumnezeu (doar unuia fiind nevoie sa i se aduca inchinare, celalalt fiind "mijlocitor") - Matei 4:10/Luca 4:8/Deut. 6:13 si 1 Timotei 2:5, 6.
Cat despre "Duhul Sfant" nu se spune ca ar fi o persoana ci 'forta activa a lui Dumnezeu' Fap.2:2,3,33/Ioan 14:17 si daci pana la urma sunt 2 nu 3. Habar n-am cum se poate face atata confuzie.

| NakedTruth a răspuns (pentru milan9):

Si in legatura cu ce spuneai tu cu privire la asa-zisele profeti neimplinite ale martorilor am gasit un articol dintr-o rev. "Treziti-va" din ianuarie 2013:
"S-AU ÎNŞELAT MARTORII LUI IEHOVA CU PRIVIRE LA DATA VENIRII SFÂRŞITULUI?

Martorii lui Iehova au avut unele aşteptări greşite cu privire la data venirii sfârşitului. La fel ca discipolii lui Isus din secolul I, noi am crezut uneori că unele profeţii se vor împlini la o anumită dată, însă aceasta nu a corespuns cu orarul lui Dumnezeu (Luca 19:11; Faptele 1:6; 2 Tesaloniceni 2:1, 2). Noi împărtăşim punctul de vedere al lui Alexander Macmillan, un Martor cu multă experienţă, care a spus: „Am învăţat că trebuie să ne recunoaştem greşelile şi să continuăm să cercetăm Cuvântul lui Dumnezeu pentru mai multă lumină spirituală".

Atunci de ce continuăm să spunem că sfârşitul este aproape? Deoarece privim cu toată seriozitatea cuvintele lui Isus: „Fiţi atenţi, rămâneţi treji". În schimb, dacă Isus ne-ar găsi „dormind", n-am primi favoarea sa (Marcu 13:33, 36). De ce?

Să dăm un exemplu: Un străjer aflat într-un foişor de foc observă la orizont ceva ce i se pare a fi o dâră de fum şi dă alarma, care, în cele din urmă, se dovedeşte a fi o alarmă falsă. Cu altă ocazie însă, vigilenţa lui ar putea salva multe vieţi.

În mod asemănător, şi noi am avut unele aşteptări greşite cu privire la venirea sfârşitului. Dar noi suntem mai preocupaţi să ascultăm de Isus şi să salvăm vieţi decât să evităm criticile. Porunca lui Isus de ‘a depune mărturie temeinic’ ne obligă să-i avertizăm pe oameni cu privire la venirea sfârşitului (Faptele 10:42).

Noi considerăm că mai important decât să ne concentrăm asupra datei la care va veni sfârşitul este să avem încredere că acesta va veni şi să acţionăm în consecinţă. Noi privim cu toată seriozitatea cuvintele din Habacuc 2:3: „Chiar dacă [sfârşitul] ar zăbovi [în comparaţie cu aşteptările tale], continuă [să-l] aştepţi, căci se va împlini negreşit. Nu va întârzia"."

Si sa stii ca Martorilor lui iehova nu le pasa de cati ar pleca din organizatia lor deoarece ei considera ca nu exista alt "sclav fidel si prevazator" (Luca 12:42-44) care sa-i indrume si sa ii conduca decat pe cel care il au acum, de aceea ei considera ca trebuie sa aiba "sentimentul urgentei" deoarece nu cunosc data exacta a sfarsitului. Ceea ce ai comentat tu nu este un motiv sa spunem ca sunt mai falsi decat alte culte religioasewinking + ca eu nu am cunoscut oameni care sa fie mai blanzi si mai rationali decat ei, pe cuvant! Daca ai fi sincer cu tine macar pentru un moment ai cauta sa vezi ce au bun altii si nu sa-i critici considerand ca deja tu le stii pe toate... sincer ei sunt singurii la care s-ar potrivi descrierea din Ioan 13:35

Dar te rog sa nu faci ceva comentarii rautacioase, eu doar mi-am zis parerea. te rog fii obiectiv si gandeste-te sincer. Si eu o sa incerc sa gasesc lucrurile bune de la ortodocsi.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru NakedTruth):

"Exista 2 persoane distincte de aceeasi natura"... da, conform unor ramuri, e corect. Alte ramuri insa nu considera asta ca fiind corect. Asta-i motivul pentru care am pus p2 in intrebare. Si asta-i problema... intrebarile nu se aplica tuturor ramurilor. Ce e corect pentru o versiune e gresit pentru alta.

"1 zeu si 1 Dumnezeu"... tot 2 zei sunt, chiar daca doar unul este "za big dog". Dar la fel cum am zis mai sus, nu se aplica tuturor ramurilor. Unii au un semizeu, unii au 2 zei (cum ai zis mai sus) si altii spun ca este vorba de aceeasi persoana (si daca toate 3 sunt aceeasi persoana, ce rost are sa mai spui "tatal sau fiul"?)

"pana la urma sunt 2 nu 3"... devine amuzant. Si asta se aplica doar anumitor ramuri. laughing

"Habar n-am cum se poate face atata confuzie"... misterioase sunt caile zeilor laughing.

* asa ca o curiozitate, din ce ramura a crestinismului faci parte? (daca esti crestin). Poti sa-mi zici prin mesaj daca vrei.

rolling on the floor buna asta cu "misterioase-s caile zeilor" dar conform bibliei asa e, oricat am studiat am ajuns sa fiu de acord cu renumitii "oameni ce bat la usi cu Biblia-n mana"
Acuma sincer sa fiu, am cautat si in dovezile istorice ale crestinismului si am gasit acelasi lucru "un Dumnezeu" si un "zeu" (2 zei). Acuma ideea e ca am intrebat un Biblist si mi-a zis ca doar la renumitul "Consiliu de la Niceea" s-a adoptat "Trinitatea" (triadele de zei fiind prezente in toate culturiile romane) astfel ca la inceput erau "2 persoane distincte dar de aceeasi natura". De ce 2?! Cica in crestinismul original nu exista o a treia deoarece cuvantul tradus prin "duh" din greaca veche inseamna "forta" "spirit" si este echivalent cu "vant puternic"... Daca "se aplica numai la anumite ramuri" e clar ca acele "ramuri" nu s-au amestecat cu paganismul. Acuma eu stiu ca-i amuzant dar daca istoria sustine asta, Biblia sustine astea, biblistii (tarducatorii Bibliei) sustin asta, atunci?! In fine...
Dar totusi ce doresti tu sa afli de fapt?! laughing