Bună Octavian.
1)Animalele au fost făcute de Dumnezeu din dragoste pentru ele și pentru om.
2)Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut." de aici reiese ca sunt ambii creati dupa chipul si asemanarea Lui Dumnezeu.
D-zeu a facut omu dupa chipul si asemanarea sa si asta inseamna barbat si femeie.
Animale au fost create pentru a il ajuta pe om, hrana, muncile campului. Pe vremea acea animalele nu erau si de companie
Eva nu este creata dupa chipul li Dzeu ci este creata din coata lui Adam, ca o jumatate a barbatului pentru ca Dumnezeu vazuse in acele vremuri ca barbatul nu era complet implinit fara o persoana opusa lui care sa-l completeze. Animalele sunt create dupa izgonirea din Eden a lui Adam si Eva!
Ce il ajuta pe om tigru, hiena, leul, etc la muncile si hrana.Eu vreau sa stiu dupa ce chip a facut-o pe Eva.Sau dupa care chip a facut animalele.
Un sceptic innascut, pe tine dupa ce chip te-a creat scepticule?
Fiecare animal are rostul lui trebuie doar sa intelegi regnul animal daca e asa mot-a-mot nu stim toate miile de specii ce rol au fiecare dar el te asigur ca exista. De exemplu te gandesti ce rol are vulpea? cand erau mari invazii de iepuri vulpile ii injumatateau, deci si ele aveau candva o importanta. Nu stiu leul sau tigrul ce rol au dar atatia oameni umbresc degeaba Pamantul si despre ei ar trebui intrebat ce rost au in viata nu?
Citeste Biblia cumetre, o sa inveti lucruri de acolo nu de pe net sau Facebook, ca asa sa ne aflam in rost toti suntem mari genii ale scepticismului si in fata unui ecran oricine se da mare. Si eu il fac la sah pe Kasparov...din vorbe multe facem dar "prostul se imbogateste cu gandul si saraceste cu privirea"
O dai la intors.Din cate raspunsuri sunt aici, toate se contrazic, referitor la biblie.
Pe mine m-au facut parintii mei, nu zeii fictivi. Daca tot suntem dupa chipul si asemanarea lui, de ce aratam diferit unul fata de altul?
"zeul" crestin biblic e de fapt Baphomet, dar oilor nu le pasa de aceste mici detalii nu-i asa?
Daca Dumnezeu ne-a facut dupa chipul si asemanarea lui de ce nu suntem....invizibili?! Mare sa fi fost uimirea aborigenilor din Australia sau a sumerienilor cand acum 6000 de ani s-a decis mos 'Mnezau asta sa creeze...lumea.
A facut plagiat ca s-a cam inspirat de la chipul si asemanarea lor...
Dumnezeu este un personaj biblic. La fel si Eva. Ei nu intra in istorie, fiindca nu se cunosc date certe ale existenței lor.
1)Pentru bunul mers al naturii, pentru infrumusetarea naturii, pentru noi oamenii. Fiecare vietate, oricat de mica e ea, are un rol bine stabilit in lumea asta. Pasarile canta si iti bucura sufletul, ele mai au rolul de a manca viermii din pomi, viermii sunt facut sa hraneasca pasarelele, sa zicem, marul hraneste viermele, pamantul hraneste pomul care da mere, apa hraneste pamantul pentru pom...si tot asa. Si mai sunt animalele de companie pentru a ne bucura noua sufletele.
2) aici las pe altii sa comenteze, ca nici eu nu am raspuns la toate
Buna Octavian.
Animalele au fost facute din dragoste sau pentru facut dragoste.Depinde cum se pune accentul la traducere.
Dar si-a dat repede seama ca trebuie altceva si a creat femeia.
1) se pare ca nu ai citit nici măcar prima pagina a bibliei Geneza 1:28 : animalele au fost create ca sa aibă omul (partea de bărbați si partea de femei) peste ce stapanii. Din Păcate oamenilor le place mai mult sa stăpânească (sa dea ordine) semenilor săi si să facă kk pe capul altuia (pute, dar se pare că este cel mai practicat sport).
2) chipul Evei? - geneza biblică conține "doua geneze". In prima poveste D-zeu creaza universul, pământul si umanitatea (după chipul si imaginea Sa), iar Eva face parte din a doua poveste unde "un moșulică" face grădina Grădină ( Eden= Grădină)) acolo îl "coace pe bărbatul Bărbat (Adam= bărbat) ca să o ingrijească! Tu aici amesteci poveștile (partea proasta este că cea cu Adam si Eva este o fabulă de adormit copii).
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Adam_and_Eve
there are two creation narratives with two distinct perspectives:
In the first, God created humankind in God's image.
In the second narrative, God fashions Adam from dust...
Unde scrie asta cu animalele? Ma voi interpretati cum va taie capul?
"Unde scrie asta cu animalele?" - Tu ma intrebi după ce ți-am răspuns? ...Copy/paste: in Geneza 1:28,
pe prima pagină a bibliei:geneza aia pe care nici măcar nu ai citit-o dar ma iei la rost ca fac interpretări, neața!
in primul capitol ăla ce nu l-ai citit ca nu ai avut timp pentru ca ai multe comentari de făcut... pe TPU. ( nașpa de tot să faci comentarii, analize si interpretări exact despre ceea ce nu ai citit, nu știu cum de reusesti!)
" Ma voi interpretati cum va taie capul?" - nu ma confunda cu cel ce a scris "versiunea loficială" pe Wikipedia! Deși aia este versiunea susținută de toți cercetătorii de manuscrise si specialiștii in religia mozaică, eu te las si pe tine sa interpretezi... cine știe ce idee genială îți va debita cerebelul. Abia aștept sa o văd... sper să fie măcar diferită.
"Si animalele dupa ce chip le-a facut?"
"chip" -poate că nu se referă la față ci la altceva, așa cum "rotile" de foc zburătoare, pot fi OZN-uri.
Insă concret: habar n-am!
Omule, ai afirmat ca dupa chipul animalelor a facut-o pe Eva
Cu cine a facut Cain copii sau Enoh, copilul lui Cain? Sau Nepotii lui Noe? Vezi ca am citit?
"Vezi ca am citit?" — nu văd nimic altceva in afara de faptul ca știi niște nume (probabil luate din desene animate). Nu văd nici interpretarea ta a genezei 1:28.
PS: am modificat un răspuns ca sa nu mai înțelegi ca: Eva a fost făcută după chipul vreunui " animalele".
Ba știu.
dar tu? cum stai cu interpretarea la geneza 1:28?
lc13cm3 întreabă: