Deci uite care e problema: sa vi tu si sa spui: "Ma voi interpretati cum va taie capul?" cam înseamnă că ne faci prosti, nebuni, orbi sau etc. si ca sa faci un mare răzbel îți mai trebuie un criteriu gen: "ei sunt: ultraortodox, ultrareligios, etc orice altceva din care sa reiasă ca noi refuzam dialogul", astfel razbelul ar fi si singura opțiune de a scăpa de "aceste ființe complet imprevizibile si de speriat".
Eu nu doar ca favorizez dialogul in loc sa îl elimin... ba chiar îți dau sansa sa dovedești ca interpretarea noastră — de tipul "cum ne taie capul" — este una foarte deficitară! Ea poate este, poate ba, dar dacă acum tu te sucești si vrei sa te rezumi la simțul vizual, atunci este clar că observația ta este una complet lipsită de obiectivitate, făcută doar pentru că ai avut cheful să lălăi, și nimic mai mult.
Poate data viitoare vei reuși sa te prefaci in speriat si sa nu ne prindem, însă de data asta nu ți-a mers.
Ia sa il intrebi pe un alt crestin, sa vezi cum are o alta interpretare.
Cum adică alta interpretare? una diferită? Păi câtă vreme tu nu ai dat niciun fel de interpretare, cum poate veni cineva cu o explicație diferită? in cel mai rău, sau in cel mai bun, caz poate avea o interpretare! Prin exprimarea cu "o altă" vrei sa lași impresia ca tu ai vreouna, dar nu ai nimic. Sau poate vrei sa zici ca eu am interpretat ceva, dar prezentarea unui text nu se numește interpretare: D-zeu a zis: stăpâniți peste animale (peste toate, cu detaliere completa: peste cele din apa, de pe pământ, si din aer)
Oricum, in discuta asta împrăștiată noi nu vom ajunge nicăieri, bineanteles ca persoanele care si-au pierdut vremea citind si "recitind fără număr" de abia așteaptă sa își spuna părerea, pe de altă parte aceasta părere poate fi confruntată cu realitatea (aici nu ma refer la oamenii cu binoclu si gopro ce se autoconsideră "oameni de știința" ). Să luam un exemplu:
-tu un speriat de șerpi vorbitori, posedați de diavoli si deci niște mincinosi, ce se bat și cu dumnezei nu vei face niciodată ce face ăsta:
https://www.youtube.com/watch?v=E12OLcgWPr4
si explicatia e simpla: el din asta traieste, creste cobre si le vinde veninul. Nu orice cobre ci king cobra (jumate de gram din veninul ei omoară un elefant). Chiar dacă si tu ai invăta cum se comportă cobrele flămânde si cum trebuie sa le prinzi ca sa le extragi veninul... nu te vei putea apropia de niciuna din cauza ca ele reacționează violent la fricoși (toate animalele reacționează la fricoși, unele fug).
Ia uite ce spune știința:
https://www.aboutanimals.com/reptile/king-cobra/
cică king cobra ar fi niște animale extrem de teritoriale... greu de afirmat așa ceva când le vezi cu zecile in grămada aia.
Concluzia: oamenii fac ce vor cu animalele, uni le omoară, altii le închid între gratii, altii dorm între ele oricât de puternice si periculoase ar părea ele. Aici nu este vorba despre "cine are dreptate?" (religia sau știința) aici este vorba despre "cine si ce este capabil să facă?"
Intr-o vreme dresorii mi se păreau geniali... acum ii consider in aceeași oală cu clovnii.
lc13cm3 întreabă: