Religiosii nu sunt prea mari fani ai experimentelor, pentru ca acestea au functionat tot timpul impotriva lor. M-am gandit si eu sa le propunem crestinilor de pe TPU sa demonstreze cumva ca zeul lor exista. De exemplu, s-ar putea intalni asa mai multi si sa se roage impreuna pentru ceva, oricat timp vor ei. Sa se roage pentru o cauza nobila, ca d-zeu sa faca un miracol. De exemplu, sa se roage ca virusul Ebola din Africa sa dispara instantaneu, si sa nu mai fie nicio persoana infectata. Nu cred ca ar refuza d-zeu o asemenea rugaciune. Deci daca ei vor face asta, si va functiona, atunci eu voi crede in zeul lor.
Da:
- daca ai lua plantele si animalele ca si cod genetic ele n-ar trebui sa aiba nici o similitudine. Sau o pasare si o reptila, sau un cimpanzeu si un om
- ar trebui iepurii sa existe in Cambrian langa trilobiti, dinozaurii ar putea manca trilobiti
- ar trebui ca sa existe un blocaj (reducere imensa a populatiei speciilor) al populatiilor acum 4400 de ani, "data istorica" a potopului la sub 10 indivizi
- ar trebui sa vedem ihtiozauri (ce n-ar fi murit la potop)
- si pterodactili
- sa nu existe tablete si scrisuri inainte de Turnul Babel
- distanta genetica a lui Y-Adam sa fie de sub 10.000 ani, nu peste 100.000
- domesticirea cainilor, oilor sa fie de sub 6000 ani
- oamenii preistorici sa nu aiba artefacte datate peste 10.000 ani
- nici alte fosile, oase sau orice altceva in general
- lumina tuturor stelelor sa fie maxim 6000 ani lumina
Sunt multe experimente, pacat ca toate esueaza.
"pacat ca toate esueaza"... pai vezi ca am precizat partea cu "care sa demonstreze CA Creationismul crestin este corect".
Experimentele ce ți le-am zis ar demonstra. Filosofic cel puțin ți-am dat câteva răspunsuri reale. Ele ar implica că modelul creaționismului biblic ar fi apropiat de realitate.
Dacă aceste experimente ar fi adevărate ar demonstra că ceea ce e catalogat ca și creaționism creștin ar fi adevărat.
"Dacă aceste experimente ar fi adevărate"... da, dar nu sunt. De-asta am precizat ca vreau ceva care sa chiar demonstreze validitatea creationismului crestin.
Nu se poate demonstra. Evolutionismul este probabil mai aproape de adevar.
Daca afirmatiile religioase sunt corecte, ele pot fi demonstrate folosind stiinta.
Mai Gaia ma...dar cum poti tu sa respiri? Nu vezi cum apune soarele si rasare iar? Asta dovedeste ca Dumnezeu exista.
Cam genu' asta de exemple pot fi date...serios,nimic logic.
Nu asta este rolul religiei si punct. Asta e rolul stiintei, care apropo, are limitele ei. Nu poti sa-ti permiti sa faci afirmatii, bazandu-te pe informatii insuficiente.
Dupa cum am zis mai sus, daca afirmatiile religioase sunt corecte, ele pot fi demonstrate. Folosesti metodele stiintifice ca sa demonstrezi absurditatile religioase.
"are limitele ei"... chiar si cu limite, creationismul (fie el si crestin) daca este corect poate fi demonstrat prin diverse experimente.
Pana si existenta zeului crestin poate fi demonstrata. Nu uita de atributele acelui zeu (e o greseala pe care majoritatea o faceti).
anonim_4396 întreabă: