anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

1. Se poate interpreta dezbrăcarea femeii, exagerate, din secolul actual ca fiind urme ale Evei din trecut, ispita din trecut? Ba chiar frumusețea ei promovată și dusă la extrem?

2. Se poate interpreta chiar și dorința societățiilor trecute, prin care femeia era îmbrăcată exagerat și chiar ținută în frâu, ca o dorință de a ține ispita Evei în frâu?

3. Se poate ca Eva să se lupte până la finalul veacului pentru a ispiti Pământul și mai ales Satan prin ea?

4. Se poate ca și chiar dacă totul ar fi o invenție, religia, în trecut femeia să fi fost ținută în frâu/ascunsă/îmbrăcată pentru că bărbații sufereau de o paranoia colectivă? Cam "Ia uite-o pe aia, dacă îi dăm drumul ne va ispiti, ne va termina."

5. Dacă ar fi vreun sâmbure de adevăr, doar Eva poartă vina, Adam nu are și el vina lui? happy

6. Dacă există replica "Satan lucrează prin ea, e unealta lui" atunci frumusețea asta să fie tot invenția lui Satan, până la urmă?

Răspuns Câştigător
| Freya1 a răspuns:

Inconștiență și prostul gust de azi nu are legătura cu biblia sau cu Eva părerea mea.
Pe vremuri Eva și Adam erau dezbrăcați pentru ca ei habar nu aveau ce e aia rușine, ispita, sex, atracție.Pana la mărul ala ei chiar goi fiind se uitau unul la altul cum ne uitam noi imbracati fiind.
În schimb, în ziua de azi se dezbracă excesiv și se comporta vulgar pentru a atrage din punct de vedere sexual bărbați, pentru propria stima de sine, sau pentru bani (facem excepție de relațiile în care e normal ca partenerii sa aibă mici plăceri legate de vulgaritate sau goliciune)

Și da, nu sunt de acord cu sintagma "nu ai voie sa te expui în X mod pentru ca instigi la viol" sau alte chestii de genul.Pentru ca și tu ca bărbat ai creier ce ar trebui sa funcționeze si sa ai control asupra lui și a corpului tău.
Dar, nici nu pot sa afirm ca e bine sa te dezgolesti pentru a-ti ridica tu egolul și nimeni sa nu aibă dreptul sa comenteze.Ca asa cum oameni au discernământ de fel și ar trebui sa se controleze în anumite momente ca nu sunt animale,asa poți sa dai și peste uni fără discernământ ce îți pot face rău,sau sa dai peste oameni ce nu se simt obligați sa îți vadă ție goliciunea (cum sunt femeile,poate eu ca și femeie nu vreau sa îți vad ție ca și femeie zi de zi ficații prin găurile ce ar fi trebuit acoperite).

Femeile pe vremuri erau mai acoperite și din bun simt,ca asa credeau ele de cuviință sa facă și se simțeau ok sa nu se expună.Iar dacă e sa luam ca exemplu femeile ce umbla acoperite pentru ca asa voiau bărbații, probabil ca da, exista o exagerare la mijloc (dacă o îmbraci ca la musulmani de nu vad săracele nici pe unde merg) bazata pe gelozie și pe gândul ca va ispiti.Dar mai sunt și bărbați ce vor ca femeile lor sa fie îmbrăcate decent pentru a nu le expune unui pericol sau de ce nu, sa nu vadă toată lumea ce ar trebui a vadă doar el fiind împreună.

Iar păcatul săvârșit de Adam și Eva eu consider ca e în egala măsură.
Bun, dacă ea a greșit din prostie sau curiozitate, el de ce a făcut acelasi lucru dacă era mai inteligent? Și pe deasupra nici nu si-a asumat.Cand ia întrebat Dumnezeu ce au făcut el a și sărit de fund în sus sa de-a vina pe femeie.De ce nu îți asumi sa spui "ba, ala a ispitit-o și ea proasta a mâncat, iar eu mai tâmpit ca ei m-am aruncat și eu în cap"? Deci posibil din punctul meu de vedere ca păcatul lui Adam sa fie dublu. Unul fiind ca a încălcat cuvântul lui Dumnezeu și al doi-lea ca a "aruncat cu piatra în altul, în timp ce nici el nu era fără de pacat".

27 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| FilipSorin a răspuns:

Man, iti recomand sa citești biblia si o sa vezi toate întrebările pe care le ai, ai exagerat mult cu satana si cu eva, citește biblia, vechiul testament

| CostinAlamariu a răspuns:

1. Nu, ce legătură are asta cu Eva? Ispita Evei n-a fost "frumusetea ei" sau mai stiu eu ce. Nu scrie nicaieri in Biblie ca ar fi fost frumoasa. Ispita Evei a fost cunoasterea prea devreme a binelui si raului. Și așa ca informatie interesanta pomul cunoasterii binelui si raului reprezenta înțelepciunea împărătească. Adam și Eva au vrut sa fie împărați mai devreme decât meritau și erau în stare.

2. Din nou, despre ce "ispită a Evei" vorbești? Femeile se îmbrăcau așa din modestie și grijă față de frații lor de credință, să nu-i tulbure. Nicio legătură cu Eva.

3. What. The. Fūck.
Eva nu luptă nimic. Eva a fost mântuită împreună cu Adam de Hristos. Adam și Eva sunt în rai. Satana nu poate fi ispitit de oameni. E ca și cum ai zice că un om poate fi ispitit sexual de un pinguin. Demonii nu au hormoni deci nu au nici sexualitate.

4. Ca și conduită socială femeile se îmbrăcau modest din mai multe motive și niciunul nu e "paranoia". În primul rând dacă te îmbrăcai sumar ca femeie și nu erai lângă casă riscai să fii violată. În al doilea rând dacă un tată avea o fiică sau un soț o soție nu ar fi vrut ca fiica sau soția lor să fie obiectificată de alți bărbați. Voiau să-i protejeze integritatea și umanitatea.

5. Nu e niciun sâmbure de adevăr în teoria ta. Adam și Eva, ambii poartă vina pentru că au mâncat din pomul cunoașterii și au vrut să fie împărați prea devreme.

6. N-am auzit niciodata replica asta. Satana n-a inventat nimic. El nu poate inventa nimic. Poate doar să distrugă. Iar frumusețea e bineînțeles creată de Dumnezeu. Frumusețea fizică a femeii cât și a bărbatului sunt bune și create de Dumnezeu. Problema e că noi oamenii nu le știm folosi. Dumnezeu ne dă ceva frumos și noi în loc să le apreciem cum trebuie încercăm să ne sinucidem cu ele.

| Hammurabi a răspuns:

Dacă tot te duci spre religie, ai răspunsul universal la toate întrebările tale : "Asta a fost voia lui Dumnezeu. Nimic nu se întâmplă fără voia lui Dumnezeu".
Nici Adam, nici Eva, nici șarpele, nici orice ar face oricine.
Sau cum o fi.
Că eu întotdeauna înțeleg prost, că sunt mai greu de cap. laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Hammurabi):

Hai măi, spiriduși TPU-ași laughing) iar vă luați/râdeți de spiridușul vostru Tată?! :/ Păi urât. happy Vedeți că de aia vin cutremurele laughing)

| Hammurabi a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e în intenția mea să râd/fac mișto.
Eu doar încerc să separ logicul de interpretările habotnice.
E chiar atât de grav? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru FilipSorin):

Citit! Man! Și nu sunt man, i'm-a girl. happy

Și nu stim deloc că exagerez, nu observați că femeia a fost din vechi timpuri, ba ținută în frâu, ba scoasă la înaintare, pentru că în fond ea este ispita. Acum și dacă nu e adevărul, lasă și tu omul să fabuleze și să viseze. happy
Deja văd firele unui nou roman big grin

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Hammurabi):

V-am zis laughing) se pune de un nou roman, așa că fac cercetări pe TPU rolling on the floor)
De fapt de două laughing)
Stați că urmează întrebări laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru KronstadtRevival):

Aaa? happy Ți se pare întrebare de om de la psihiatrie? rolling on the floor)

| FilipSorin a răspuns (pentru anonim_4396):

Scuze, asa mai zic eu "man"
Si totuși femeia nu era asa înainte, si citește din biblie sa vezi

| Seba2013 a răspuns:

In Leviticul capitolul 18 se vorbeste de obiceiurile Egiptului. Aceste obiceiuri, norme, legi a unui stat este un spirit sau o forta (spiritul lumii). Este in contrast cu poruncile (justitia) lui Dumnezeu si spiritul lui ( 1 Ioan 3:24). Noe care era un om drept iar a trebuit sa se separe de ceilalti.

| Emma30555 a răspuns:

Frumusețea nu este o ispita și nu este un păcat. Cum ție îți plac lucrurile frumoase, florile sunt frumoase, natura este frumoasa, marea și cerul pomii și tot ce ne înconjoară, iubirea este frumoasa, copiii și animalele sunt frumoși, asa și oamenii sunt frumoși și este un lucru pozitiv nu negativ și vine de la Dumnezeu. Tot ce e frumos vine de la Dumnezeu. Faptul ca femeia este văzută ca o ispita de unii bărbați este fiindcă ei au niște hormoni diferiți, de ce noi nu suntem la fel de ispitite de frumusețea bărbaților? Fiindcă noi reactionam diferit la frumusețe. La trebarea 5 eu as zice ca doar Adam poarta vina dacă ispita lui ar consta doar în frumusețea ei. Oricine a auzit povestea lui Adam și a Evei știe ca ispita a fost fructul oprit și totul este cumva simbolic. Problema nu a fost niciodată atractia fizica a lui Adam pentru Eva aceea era acceptata și chiar normala, de aceea a și lăsat natura ca bărbatul și femeia sa se iubească sa fie atrași unul de celalalt. Ce se întâmplă în societatea de azi, si de fapt dintotdeauna are legătură doar cu hormonii cu diferențele fizice și psihice dintre bărbați și femei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Păi sunt femeie, deci doar nu vrei să fiu masculinistă. laughing)
Mă rog, nu te lua de mine ca și ce sunt sau cum gândesc laughing) dar totuși dacă tu spui, mă rog, nu știu câți ani aveți ca să știu dacă te tutuiesc sau îți vorbesc politicos. Nu ne-ați spus vreodată. laughing) Dar sper măcar să mi spuneți cu subiect și predicat cum mă voi adresa dv de acum înainte. laughing)
Însă, revenind, repet, nu vă luați de mine ca persoană sau ce gândesc, dar mulțumesc că mi-ați spus totuși că de fapt teoria asta din capul meu nu e adevărată. Oricum dacă așa spun mai mulți de pe TPU înseamnă că voi aveți dreptate și teoria mea e eronată. Eu una așa am gândit și am asociat, observând cum femeia totuși se dezbracă prea mult în prezent, mă rog, aia cu trecutul și paranoia bărbatului de o îmbrăca, era ceva așa, doar de a mai pune o teorie rolling on the floor) dar totuși asta am observat eu în societatea actuală, femeia îi mereu mai dezbrăcată decât bărbățelul. happy Voi ce concluzie trageți de aici? happy
Deci gata, am înțeles și teoria pică, evident doar dacă se mai trezește cineva să comenteze și să-mi dea dreptate. big grin
Pe dv vă cred că spuneți adevărul, deoarece am văzut câte întrebări despre God adresați, așa că, mă face să cred că știți ceea ce spuneți.

Cât de Biblia citită, da, eu credeam că o înțeleg, dar sincer, nu o prea înțeleg. laughing)

| doctorandus a răspuns:

Povestea cu Adam si Eva este mitologie, multi teologi crestini recunosc asta pe sleau.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru doctorandus):

Sperăm ca și Apocalisa să fie tot mitologie. happy

| GabiDumitrescu a răspuns:

1. Lol, dar nu. Iar intrebarea e ridicola. Uita-te cum se imbracau aia in Roma sau Grecia antica. Eeexact.
2. Pai ce, toata planeta era cre(s)tina inchinatoare la biblie? Exact, nu.
3. Eu prefer povestea cu Muma Padurii. Sau mama Albei ca Zapada. Oh, da, my favorite MILF in childhood stories. Mi-o si imaginez ca evil dominatrix, cu biciul in mina, cizme de-alea pana deasupra genunchiului...
4. Para... ce? "Daca totul ar fi o inventie" - daca ai trecut de 18, 20, 22, 25 de ani si inca mai pui botul la povestile alea cu muierea facuta din coasta barbatului, atunci felicitari! Ai o perceptie in zona asta (culmea e ca sunt persoane cu IQ foarte ridicat care tot pun botul) suficient de mica cit sa duci o viata cu un mega plus la capitolul fericire pentru ca te astepti sa primesti ceva dupa ce se termina. Saaau, din pacate, exista si varianta in care traiesti decenii de frustrare pentru a fi multumit barbosul de viata ta si sa iti dea o bombonica dupa ce mori.
5. Vrei vina in scenariul ala? Vina e a lui dumbniedzau, care stia de la inceput ce se va intampla dar nu a facut absolut nimic pentru a opri desfasurarea evenimentelor. De ce mm a mai creat marul edenic? De ce a creat sarpele? Exact, he's-a damn twisted insane, sadistic fudge!
6. Again, gargantuan bulls&it! Satan e antagonistul vital pentru ca intreaga barbologie religioasa sa aiba o sansa de a sta in picioare dpv logic, nimic mai mult!

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Daca ai citit Biblia ar trebui să știi că Ea nu minte. În ea sta scris: " Căci Iehova face un lucru nou pe Pământ:' femeia va peti pe barbat'".

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru GabiDumitrescu):

God! Dar ce sunt cu acele fantezii? laughing Ispitești și pe altul să-și facă fantezii. Acum s-au inversat rolurile. Ați uitat dragi TPU-ași că suntem în post? Nu mai ispitiți oamenii rolling on the floor)

Dar deja sunt prinsă în mrejele ispitelor (culinare și chiar cinematografice) mă tot lupt să le țin deoparte, dar mna. :/

Cât de întrebare, da, acum am aflat că nu-i așa, ok? happy Deci am să o las moartă cu teoria din capul meu. happy Dar totuși poate se creionează de o nouă poveste, poate ceva cu Eva din trecut care ajunge în prezent. happy

Și da, am 27 de ani și vreau să-ți spun că aseară chiar i-am declarat bărbosului că-L iubesc. Că orice mi-ar da, ei bine, acum, după ce mai îmi îndeplinește câteva vise, deocamdată mi-a îndeplinit visul de a sta noaptea pe afară și chiar am stat destul nopțile, anul ăsta, nu m-a atacat nimeni, pentru că am aflat că God chiar mi-o oferit un înger păzitor. Iar pentru asta chiar mă poate și ucide un psihopat pe viitor. Dacă am apucat să stau noaptea afară, să privesc luna și să respir aerul ăla rece de iarna-primăvară e tot ce-mi doresc în viața asta. happy Deci aseară priveam luna și-i declaram unicului bărbat din viața mea că-L cam iubesc. Că am început să văd lucrurile bune pe care mi le-a dat și că eu una chiar nu mai sunt supărată nici că nu mi-a dat bărbățel și nici că m-a făcut așa ciudățică. laughing)

Dar tu de ce nu crezi în bărbos? sad El e tatăl nostru, al tuturor. sad happy

Dar oricum îmi transmiți un vibe bun, de fapt dacă stau să mă gândesc bine, tu erai cel care mă invitai în cercul tău de prieteni, deci asta nu are cum să fie decât bunătate și altruism. happy Deci are God și cu tine un plan. Știu că o să te amuze teribil rolling on the floor) dar eu simt că ești tot din oastea Lui laughing) o să te aducă și pe tine în ograda Lui atunci când va fi momentul oportun. Știe El ce face cu fiecare din noi. happy Doar că atunci o să ajungi exact ca un om cu un văl pe ochi, pentru alții așa o să pari, dar acel văl de fapt o să-ți arate adevărul, însă pentru tine nu va mai fi un văl. happy Sperăm doar că nu o să-L descoperi pe bărbos prin necazuri așa ca mine și de fapt mulți alții. Dar știe El ce știe.

Oricum per total toți TPU-așii la fel ca toți omuleții de pe Planetă, suntem vizați pentru a fi luați în oastea/împărăția Lui. happy Dar doar de noi depinde ce alegem/ce facem.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Si daca e post ce? Postul e o mizerie de inventie cretina a bisericii, ca sa te tina frustrat si obedient.
Ispite? Cedeaza-le atita timp cit inca poti sa gusti rezultatul cu adevarat.
Random factor + statistics = G.O.D. (great order distributor laughing
De ce as crede? Citeste un pic de istorie, neaparat macar despre 2-3 regimuri care au practicat tortura si practicile lor + Inchizitia, istoria religiilor in mare, citeste povesti, citeste SF. MULT. Apoi citeste biblia si daca nu iti dai seama cit de patetica si jignitoare la adresa intelectului uman e, atunci enjoy Black Beard.
Legat de bunatate si altruism, poate fi si egoism. Imi face placere MIE sa ii ajut pe altii sa duca o viata mai buna. E atit de simplu. Eu ii zic egoism, si o consider o esenta de baza a naturii umane. Legat de ograzi si osti, nu o sa ma aduca nimeni in nici o oaste atita vreme cit nu am luat-o complet razna si mai am vreo urma de ratiune. Necazuri? Poate ai ratat povestea respectiva, asa ca o repet aici pe scurt - era sa mor sufocat. M-am trezit la vreo 12 noaptea ca nu mai puteam sa trag aer in mine, absolut deloc. M-am gindit ca am vreo 1 minut, maxim 1:15 pana imi pierd constiinta si eventual mor, dupa care am facut instant un plan care includea un google search (calculatorul era deschis, doar monitorul in stand by) dupa traheostomie sa vad o poza, apoi fuga pana in bucatarie, unde speram sa gasesc un cutit ok pe masa, si traheostomia cu pricina, eventual cu un pai/pix (cam stiam unde sunt si astea localizate). Nu m-am gindit macar o fractiune de secunda daca mor ce se intampla dupa aia si daca ar trebui sa imi cer vreo scuza barbosului sau alta chestie patetica de genul asta. Cica there are no atheists in foxholes. I would be one.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Seba2013):

Spui că, legile unui stat pot fi împotriva legilor Lui? happy

anonim_4396

De ce există totuși oameni faini pe TPU care nu cred în God? sad

Ehhh, oricum, eu nu am venit pe TPU să vă oblig, ci doar să vă amintesc de El. Fiecare e liber să creadă în ce vrea.

Și da, trist că erai la un pas de moarte. Dar eu una sunt convinsă că acolo era îngerul tău păzitor, care te-a salvat.

Mai las doar o poveste ce am auzit-o recent de la un preot. Era un băiețel în sat și el observa că toți în jur au și el nu prea are, ori de aia, ori de aia și îl tot înjura pe God, dar God i-o răspuns în final și i-o spus :
- Tu-ți aduci aminte că în sat o fost un virus? Păi ai observat că toți au murit, tu nu?
Ai observat că ați fost toți cu căruța când erai tu mai mic și când aia s-a răsturnat, ei s-au accidentat toți, tu nu.
Ai uitat când ai căzut de nu știu unde și tu nu ai pățit nimic.
Copile, acolo eram eu.
Sincer, după ce am auzit asta, eu una chiar am reflectat la viața mea. Ce dacă nu am prieteni mulți și un bărbățel sau chiar mai mulți pe urmele mele? laughing) Eu am fost salvată de multe dăți, deci n-am cum să nu îi mulțumesc, deși și eu eram înainte ca exact acel băiețel. Eu una nu-mi amintesc să mă fi călcat vreodată mașina, când în jurul meu toți au experimentat asta, în afară de pripașii care se luau de fizicul meu, dar până și ăia râdeau și după treceau mai departe, eu nu-mi amintesc să se fi luat cineva de mine/să mă fi bătut pe stradă în 27 de ani și hai să spunem că sexual nu se va lua oricum nimeni de mine că nu le-ar plăcea bărbățeilor rolling on the floor) dar nici măcar jefuită nu am fost vreodată, în condițiile în care eu merg numai cu căștile pe cap și telefonul îl țin brambura prin mână, cineva oricând se putea năpusti asupra mea să mi-l fure, am fost ceva ani prin București și nici măcar nu a experimentat cineva metoda tăierii genții, pe geanta mea, că auzisem și eu de metoda aia. Nici măcar nebunii, care așa doi, trei i-am mai văzut, ne-am mai intersectat, nici ăia nu s-au luat de mine. happy
Aveam la faculta o colegă ce ea mereu pe drum cădea, se împiedica și nu era ca mine mormoloacă, era de aia de tăia și spânzura și ea mereu cădea, eu în 27 de ani dacă am căzut de 5 ori. Și asta așa mai mult pe gheață că na, acolo e inevitabil, deși în ultimii ani de când m-am îngrășat mai mult am mers cu o atenție și frică huge ca să nu cad pe gheață că la kg mele ar fi fost dureros, dar și din rușine că poate de acolo nu mă mai pot ridica și nu aș fi vrut să văd iar strada cum mă arată cu degetul și râde de mine laughing)
Nu știu ce crezi tu despre experiența ta cu moartea, dar eu la 27 de ani știu sigur că acolo a fost El mereu. happy Și știu și că El nu ne dă mai mult decât putem duce. Cum eu am fost sesibilă, God a avut grijă să-mi dea mai ușor, deci a fost în cazul meu doar râsul și caterinca primită de la alții și și aia simt că mi-a dat-o în fond, doar cât să nu fiu acum nici cea mai visătoare pe drum și să știu că deși eu nu am experimentat nimic, pe stradă există moștri. Și dacă vreodată o să-i întâlnesc și eu, aia e, înseamnă că pentru ceva God m-o pedepsit sau dacă nu, trebuia să mi se întâmple aia ca să mă maturizez, uneori relele mai vin și ca să ne maturizăm.

Eu una nu spun asta ca să te conving de ceva, oricum nici nu cred că aș reuși, fiecare om are credința și ideile lui. Și e ok să fie așa. happy
Dar e de luat în calcul mai ales pentru toți TPU-așii care citesc știrile pe aici. laughing)

Cum adică? Pentru ca nu are nici o logica. E wishful thinking existenta barbosului, exploatata cu mare randament de niste nemernici si mai atei ca nemernicii care sunt atei, se declara ca atare, si nu au nici o problema cu asta.
Legat de obligat, nu ai cum. Diferenta intre mine si un fanatic cu o anume orientare e ca ala ar fi in stare sa moara daca ii dai sa aleaga intre conversia la ala religie si arsul de viu. Vrei sa ma declar crestin/musulman/orice altceva? Vrei sa deschid gura si sa rostesc o poezie gen crezul? Se rezolva, no problem. Insa daca ma vei intreba daca cred in buruburu si voi fi conectat la un poligraf, singurul rezultat va fi ca nu cred in nici un spiridus, zinuta, zmeu. Foarte misto ca personaje de poveste, dar nu in realitate. Iar daca as avea de ales intre a crede si a fi ars de viu, orice as spune, poligraful va concluziona ca aleg a fi flambat. E ca si cum ar veni unul la tine si ti-ar zice "iubeste-ma" eventual asortat cu o amenintare. Ai putea sa il "iubesti" fizic, cu scirba sau fara, ca daca te uiti un pic la el, parca e simpatic, dar sa il iubesti pur si simplu, cu toata fiinta, no way in hell. It's that simple.

Inger pazitor my ass. Cind au murit milioanele alea de oameni in Holomodor sau la Auschwitz, unde mama lor le erau ingerii pazitori? Am fost de partea pozitiva a statisticii. La fel cum altii in situatia mea nu au mai apucat sa tuseasca si sa respire, ajungind de partea cealalata a statisticii. Pur si simplu. Selectie naturala se cheama.
Colega care se tot impiedica si cadea poate avea nevoie de sport, de un ortoped, sau cel putin de niste incaltari mai bune.
Povestile cu vai ca dumbdniedzau nu iti da mai mult decat poti duce sa le-o zici copiilor violati, celor dusi in sclavie in orice forma, sau celor ce mor in razboaie. Sau, cea mai infioratoare moarte, aia de foame. Ca dureaza saptamini chinul ala, poate chiar luni.
Eu nu vreau ca altii sa gindeasca ca mine. Vreau sa gindeasca, chiar mai mult ca mine. La fel si cu votul. Tot asa si aici.
Mai voiam sa zic ceva, dar o sa inchei cu un cintecel tematic:
https://youtu.be/3v4r0XtN7CE

| doctorandus a răspuns (pentru anonim_4396):

La un moment dat, lumea se va sfarsi, oamenii vor muri cu totii. Cum, cand... nu stim.

anonim_4396

Aaa, cântecul se vrea a fi o batjocură la God? Sau chiar e real ceea ce spun versurile? laughing) Noroc că am înțeles că-s în spaniolă rolling on the floor) și par că vorbesc de Dumenzeu laughing) mirarea mea e de ce ați dat o melodie despre God, dacă nu credeți în El? De aceea întrebarea, nu știu dacă versurile sunt reale sau sunt de fapt o parodie laughing)

Cât de colegă-mea, da, nu am specificat exact că ea era vitezomană și îi plăcea să facă nouă lucruri deodată, că tocmai de aceea credeam că o să-l aduci ca argument ca să nu crezi că acolo era God. De fapt, ooo, God era și lângă ea, nu asta este interpretarea lui God, că e lângă unii că o duc bine, și lângă alții nu. El e și lângă toți, doar că El dă oamenilor atât cât poate duce. Colegă-mii i-o dat mai multe căzături că era și mai vitezomană, ce-i drept, dar și că era mai bătăioasă, iar mie nu prea, că eram powerflower și mă ofileam rapid ca o floricică. rolling on the floor)

Și la cei care au murit în masă și eu mă întrebam mereu și eu l-am mai urât pe God, chiar :/ dar mătuși-mea mi-o zis tot așa o poveste. happy Care la fel m-o pus pe gânduri, ce-i drept 100% nici eu nu o cred și uneori tot mă mai enervează și pe mine, dar în final ajung să o cred.

Când i-am pus întrebarea asta, cu de ce dacă domnul bărbos e tot laughing) de ce permite el morți și criminali pe aici?

Și o început mătuși-mea :
"Era o mamă o dată ce îi murea copilul, iar ea de disperare s-o rugat la Maica Domnului, că mai mult decât rugă, îi ordona ea, o simplă femeie Maicii Domnului să-i salveze copilul. Ea i l-o salvat, ăla o trăit bine mersi apoi cu mă-sa, iar la maturitate o ajuns criminal."

De aici, concluzia sau, mă rog, concluzia mătuși-mii rolling on the floor) că uneori noi nu înțelegem tot planul lui God și că de fapt în răul dat de El, se ascunde de fapt un bine mai mare.
Acum că spun eu că naziștii or venit la putere și or torturat juma' de Mapamond doar ca să mai trăim noi încă un secol sau cine știe ce mai alte prostii, mna, nu pot spune eu, dar probabil știa God ce știa când o dat asta. Doar expun și această variantă, nu spun că sigur așa și e. happy

Dar aia cu flambarea, sincer nu aș vrea să o văd laughing) Să ne chemi să te salvăm cu o găleată de apă, în caz de.
Doamne ferește! happy

Batjocura? Nu batjocura, ci o analiza lucida a fenomenului. Zero parodie. E o gramada de metal care analizeaza foarte lucid si transant fenomenul, fara mistocareala de doi bani. Sau uneori mascheaza o analiza pertinenta sau ceva non-religios ca esenta sub o mistocareala de doi bani la nivel vizual/de titluri (Dimmu Borgir - Teach Children to Worship Satan, de exemplu, care e un album de coveruri)
Iar incepi cu da/nu da. Da pe naiba. Sfintul factor aleator. Nu ai cum sa crezi ca ceva sentient le da copiilor pedofili. NU AI CUM.
Ia o mie de oameni care se roaga unui barbos sa se roage pentru ploaie. Si o mie de oameni care se roaga altui barbos sa se roage pentru ploaie. Intr-o zi cu zero sanse de precipitatii. Repeta scenariul asta de o mie de ori. Apoi analizeaza rezultatele. Faptul ca eu ma rog sa cistig la loto, alaturi de alti 500000 de imbecili, iar eu cistig, asta nu inseamna ca mi-a indeplinit cineva dorinta, ci ca nu a indeplinit-o celorlalti 500000-1 imbecili!
Sper sa nu flambeze nimeni pe nimeni, dar de cele mai multe ori religiosii recurg la asa ceva, nu ateii/agnosticii/deistii non-religiosi. happy

anonim_4396

Deci hai că dar chiar m-ai amuzat. happy
Și mie nu prea mi se par funny oamenii care nu cred în God. laughing)
Însă de flambat o să ne flambeze El pe toți la Apocalipsă. sad happy Știu că nu crezi, dar hai să mai las pe aici pe TPU mărturie și să amintesc că e posibil totuși să fim prăjiți în viitorul apropiat. happy

Și nu știu dacă tu visezi la Lotto ăsta, dar eu una chiar visez și nu-mi va păsa dacă voi fi eu nebuna aia 1 care câștigă, dar aștept o dată să câștig suma aia grăsuță la Lotto. happy

Prefer Apocandestulare, in loc de Apocalipsa. Apocalipsa tot e de cateva mii de ani. O sa ne prajim noi singuri. Si va fi eventual un extinction event din zecile-sutele-miile de extinction events care au loc in univers zi de zi...
Am cistigat de cateva ori la loto/alte sisteme similare. Nimic nu se compara cu bonusurile/premiile pe care le obtii in urma MUNCII TALE. happy

Întrebări similare