Cum am auzit si la scoala dar si din alte parti, religia ne spune sa credem doar cum se zice si astfel :,, crede si nu cerceta,,. Religia este impotriva stiintei deoarece aceasta cerceteaza inca de la inceput lucruri cum ar fi : planetele, tainele lumii, tainele vietii si ale mortii etc, ceea ce religia nu aproba pentru ca tainele lumii sunt facute de Dumnezeu si cum s-a intamplat si in cazul lui Adam si a Evei care au cercetat copacul interzis adica cunostiinta, stiinta asa si acum stiinta este considerata un pacat de catre religie. Se mai si zice:,, ce a facut Domnul, omul sa nu cerceteze,,. sper ca te-am ajutat.
Adica sa se fereasca de stiinta falsa, care nu stie adevarul(chiar si d.p.d.v. stiintific; nu stiu cat adevar palavrageau acei oameni ce raspandeau "cunoastere").
Pe Pavel si, evident, pe Dumnezeu ii interesa stiinta care duce la mantuire.
Ma bucur ca ai scris, am ocazia sa fac niste precizari :
- Expresia "Crede si nu cerceta " nu exista in Biblie, ea a fost inventia celor carora nu le convenea ca enoriasii sa stie adevarul (adevarul este cuvantul lui Dumnezeu). Evanghelia spune asa :
1 Tesaloniceni 5:21 "Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun."
Religia este impotriva stiintei? Dar stiinta ce face? - descopera ceea ce a creat Dumnezeu care e sfant. Dumnezeu este si sfant si cel mai mare "om de stiinta" deoarece a creat creierul cu care noi ne laudam ca suntem destepti!
Matei 22:29 "Drept răspuns, Isus le-a zis: „Vă rătăciţi! Pentru că nu cunoaşteţi nici Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu."
In concluzie, Dumnezeu ne cere sa fim intelepti, iar o componenta a intelepciunii este stiinta!
Proverbe 1:22 „Până când veţi iubi prostia, proştilor? Până când le va plăcea batjocoritorilor batjocura şi vor urî nebunii ştiinţa?"
Proverbe 8:9 Toate sunt lămurite pentru cel priceput şi drepte pentru cei ce au găsit ştiinţa.
Proverbe 8:10 Primiţi mai degrabă învăţăturile mele decât argintul, şi mai degrabă ştiinţa decât aurul scump.
Proverbe 18:15 O inimă pricepută dobândeşte ştiinţa, şi urechea celor înţelepţi caută ştiinţa.
Nu a raspuns nimeni la intrebare. Stiinta - tip de cunoaștere sigură și rațională în legătură cu natura lucrurilor și a condițiilor lor de existență. Istoria este un tip de cunoastere SIGURA? Biologia este un tip de cunoastere SIGURA? Fizica este un tip de cunoastere SIGURA? Raspunsul este NU! Ceea ce se preda la liceu prin anii '70, astazi nu mai este valabil. Electronul nu mai este indivizibil, sistematica animalelor s-a schimbat, Gheorghe Doja nu mai este un erou ci un razvratit al vremii.
De unde au stiut cei care au trait acum 2.000 de ani ca nici in zilele noastre stiinta nu va fi ceva sigur?
DeProfundis99 întreabă: