Iar ai deschis biblia?
Credeam ca in secolul 21, lumea isi da seama ca e decat o carte...
Care Dzeu? Moise era dzeu, el era orice. Dupa cum observi ii placeau foarte mult fetele astea virgine, fragede, numai cind citesti cate fete luau si ce mai orgii trageau, nici nu vreau sa ma gindesc ca mi se face pofta.Si la atitea femei cate aveau normal doar nu jucau table sau sah cu ele, era normal ca aveau nevoie de mincare, la cita miscare sau munca depuneau. Oamenii asta faceau, cu asta se ocupau se pare, cu jaful la drumul mare.La inceput puneau ochi pe victime,ii studiau,vedeau cum sta situatia si apoi daca le era favorabila situatia sareau pe ei,ii nimceau pe toti, mai putin ce ai enumerat mai sus si dupa sa te tii chindie, o tineau asa pina se terminau fetele, adica saracele treaceau din barbat in barbat, li se terminau vacile, oile ce mai furase si apoi planuiau deja alt jaf.Asta era Dzeu=Moise si compania.Si ce se mai vaita evreii astia, ce greu au duso ei saracii,mergeau prin pustie vai mama lor,numai fete virgine aveau, numai carne la greu, mai stii poate ca se saturase si ei numai de virgine si carne, duceau dorul unui brocoli, ceva varza si etc, dar nu prea aveau de unde, cei jefuiti nu se ocupau cu zarzavaturile.Ce chin pe Moise asta si pe gasca asta a lui.
Alea nu sunt sacrifici, citeste totul, nu pe bucatele si poate vei intelege. Darurile catre templu, nu erau pentru sacrifici. Sacrificile erau doar din miei vite și turturele.
Pentru ca religiile sunt precum drogurile.Este un lucru rau, stim asta si totusi il luam.
"tot raul spre bine" ar spune orice crestin care merge la biserica in fiecare saptamana si se roaga de 3 ori pe zi
O carte.
de fapt SINGURA carte care iti arata cum sa fii fericit.
Si cum iti arata biblia cum sa fii fericit? Donand banii, fiind filantrop?
Ai gresit destinatia prietene. eu nu dau bani la biserica
stii sa cauti in biblie? mi-ar face placere sa citestu tu 2 trimiteri: iosua 1:8 si luca 11:28
Nu e nevoie sa cauti in biblie cand totul este online... N-am inteles cum te poate ajuta sa fii fericit daca citesti biblia?
Cartea aceasta a Legii să nu se depărteze de gura ta; cugetă asupra ei zi şi noapte, căutând să faci tot ce este scris în ea; căci atunci vei izbândi în toate lucrările tale şi atunci vei lucra cu înţelepciune.
Şi El a răspuns: „Ferice mai degrabă de cei ce ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi-l păzesc!"
Excelent. multumesc.
observa te rog din ambele versete aceiasi idee: din iosua intelegem ca avem intelepciune, (si crede-ma, avem mare nevoie de ea in lumea asta) daca ne straduim sa respectam cerintele lui Dumnezeu. vom avea izbanda. dar ca sa aflam care sunt aceste cerinte, ca sa le putem respecta, trebuie sa citim biblia, nu? eh, citesti biblia, si te straduiesti sa respecti ceea ce scrie acolo, atat cat putem noi oamenii, nimeni nu cere mai mult, si din asta vine fericirea. incearca. nu te costa nimic.
din luca observa te rog aceiasi idee: sunt fericiti cei ce asculta cuvantul lui Dumnezeu, si il pazesc... sau il respecta...
in Psalmii 1:1-3 se spune ca omul care citeste zilnic din biblie si mediteaza asupra celor citite, cum sa le aplice, la ce ii de folos ce o citit, cum poate ajuta pe altii, ce o invatat despre Dumnezeu din pasajul respectiv, acest om se aseamana cu un pom sadit langa ape, mereu verde.
@terafllu07, alt crestin care da ignore, deci ignorant:
"..de fapt SINGURA carte care iti arata cum sa fii fericit..."
Toti nebunii-s fericiti, probabil au citit cartea ta...
E parea ta, si ti-o respect.
dar. permite-mi sa cred altceva. tu vorbesti din exterior, de pe margine. esti ca suporterii unui meci de fotbal, dai ba la ala, suta ba, dribleaza, pase ba, paseaza, da poate ei daca ar cobora in iarba ar fi prastie. asa cum nu poti sa iti exprim dezgustul pentru o macare care nu ai gustat-o, tot asa nu poti face nici acum afirmatii.
@ terafllu07:
"...asa cum nu poti sa iti exprim dezgustul pentru o macare care nu ai gustat-o..."
Daca rahatul pute, mai trebuie si gustat?
Ok atunci puneti si tu capul pe strada si asteapa ca o masina sa te calce.N-ai de unde sa stii daca iti place pana nu incerci.
Dumnezeu nu iubea sacrificile, dar ele erau necesare înainte de moartea lui Isus, care a constituit jertfa suprema. Necesitatea jertfelor se datora faptului ca a existat si încă mai exista legea ochi pentru ochi si dinte pentru dinte... doar ca acum prețul pe care trebuia sa il plătim noi a fost plătit de Isus pe cruce. Si in niciun caz Dumnezeu nu accepta sacrificiul uman, dupa cum poți observa moartea acelor oameni a fost cerută de locuitorii Gabaonului, nu de Dumnezeu, iar faptul ca apare acolo fraza "înaintea Domnului", nu înseamnă ca a fost o ofranda pentru Dumnezeu, ci înseamnă ca l-au luat ca martor pe Dumnezeu, astfel încât, Gabaonitii, sa nu poată pretinde din nou alta răzbunare la adresa familiei lui Saul.
Exemplul tat arata ce gandire defecta si primitiva poti avea.
eu iti ofer o alternativa la viata, o viata mai buna.
si tu imi sugerezi drept contra-exemplu sa ma sinucid. conculzia. o tragi tu.
Ce alternativa ma, ce gândire primitiva.In primul rând de unde știi ca o sa mori daca nu ai încercat(AAA da aici iti folosești
creierul.Pacat ca doar aici).In al 2 rând alternativa ta mai buna la viața este un pisat de religie care încurajează:lenea, crimele, racismul, etc..Pana si cele 10 porunci au fost furate si băgate in religia ta de rahat.Asta e alternativa pe care mi-o oferi tu pentru o viața mai buna?(imi cer scuze pentru comparatia religiei tale cu niște excremente, dar dobitocul de fimiu iar reînvie săptămana vitoare ca si in fiecare an)