| aabaaab3278 a întrebat:

21. Isus S-a uitat tinta la el, l-a iubit si i-a zis: "Iti lipseste un lucru; du-te de vinde tot ce ai, da la saraci, si vei avea o comoara in cer. Apoi vino, ia-ti crucea si urmeaza-Ma."
Mai e respectat de clericii din ziua de azi acest paragraf?

29 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| aabaaab3278 explică (pentru remus1007):

happy

| Jardelin a răspuns:

Contextul in care Domnul Hristos a spus cele de mai sus este diferit fata de cel de astazi. Si nu i-a cerut unui cleric sa faca asta!

Dar pentru linistea ta, da sunt o multime de clerici care isi duc crucea lui Hristos pe umeri, punind suflet, daruire si dragoste in activitatea pastorala pe care o desfasoara.

Răspuns utilizator avertizat
| Buresbista123 a răspuns:

Da,bine acum se poarta cruci micute de aur

| Apocaliptic a răspuns:

Pff, oameni care nu au auzit decat de Biserica catolica si cea ortodoxa... Si te mai intrebi de ce oamenii care frecventeaza adunarile neoprotestante sunt numiti pocaiti(intr-un sens batjocoritor).
Deja cuvantul asta:"pocait" e vazut rau in societate.
Haideti sa va zic ceva. Aia doi "balauri(fiare)" din Apocalipsa cap. 13 nu sunt niste monstrii sau extraterestrii ci pur si simplu sistemul papal si cel mai puternic si impunator sistem(/tara) al planetei. Tot ce scrie in Apocalipsa este mult mai usor de descifrat decat credeti mai ales cand va ganditi ca pe vremea aia nu existau foarte multe cuvinte pe care le folosim frecvent acum, cum ar fi:"elicopter".
Foarte multi preoti sunt foarte destepti insa si orgoliosi si/sau egoisti, insa putini preoti sunt credinciosi pentru ca restul sunt in Bisericile/adunarile neoprotestante(un cuvant urat pentru cea mai buna religie).
Un cunoscut, la 12 ani s-a hotarat sa devina preot pentru ca spunea ca se castiga destui bani si ajungi si in Rai.La 23 de ani a ajuns Preot si la 24 l-am vazut intr-o adunare, se ridicase in picioare si a spus(toti stiindu-l preot):"Fratilor, de astazi sa nu-mi mai spuneti "preot" pentru ca preotii ajung in iad." Si mai stiu o gramada de intamplari in care pocaitii le-au dovedit preotilor si oamenilor din jur ca ca popii sunt net inferiori "spiritual" si psihic.

| Dorugar a răspuns (pentru Jardelin):

Arata-mi si mie un cleric care isi care crucea la fel ca si dulgherul Isus?
Poti sa-mi dai si un link in care vedem preoti/clerici, rastigniti pe cruce dar fericiti ca impartasesc aceeasi soarta cu Domnul lor!

| Dorugar a răspuns:

Asa cum zice si Jardelina, astazi contextul s-a schimbat, de suferit in saracie sufera doar credinciosii, in timp ce clerul traieste in lux, si asta nu este d mirare pentru ca si contextul cu iubirea pentru oameni s-a schimbat si iata cum marea majoritate a clericilor au inlocuit iubirea cu ura, batjocura, sarlatania si imoralitatea.
Dar asta face chiar maretia crestinismului in zilele de astazi

| Jardelin a răspuns (pentru Apocaliptic):

Apocalipticule, sunt sigur ca tu ai sa jungi in Rai! Esti cel mai frumos, mai modest si mai destept "pocait" pe care l-am intilnit vreodata. Ai intrecut-o pe EmaS!

| danut a răspuns (pentru Jardelin):

El da, tu mai greu, nu prea au icoane si nici morti pe acolo la care sa te rogi si sa nu uit, nici taine prea multe nu au dar poate face Dumnezeu un "cer" si pentru tine. P.S. Toti care vor sa ajunga in Cer trebuie sa se POCAIASCA.

| danut a răspuns:

Nu este scopul nostru sa judecam oamenii ci acela de ai indrepta spre Dumnezeu. Dumnezeu a dat fiecaruia cate un dar sau mai multe, unora le-a dat bogatia drept dar, te simti in stare sa-L judeci pe Dumnezeu pentru ceea ce a facut El?

| drutzix a răspuns (pentru Apocaliptic):

Tipic neo-protestantilor laughing). Biserica Catolica este curva babilonului.
Credinta ta vine dintr-un sir de pacaleli de care sunt sigur ca nu ai habar. Ce tip de prostestant esti?
Apocalipsa este un tratat despre situatia socio-politica a vremii cand a fost scris. Limbajul codat este folosit pentru ca Ioan era deja exilat pentru ca a vorbit impotriva imperiului Roman si daca aflau aia ce face ar fi avut aceeasi soarta ca si Cristi. Antichirstul era Nero al carui nume si titlu traduse in ebraica puteau fi adunate (au un alfabet cam ca cifrele romane V=5 etc) si rezultatul este 666. Dar deh trebuie sa si gandesti putin.
Sa nu ma intelegi gresit, nu sunt ortodox dar sunt dezgustat de persoane care se cred superioare fara nici un motiv (asta esti tu in momentul de fata).
Ortodoxii si catolicii au pacatele lor dar nici neo-protestantii nu sunt mieluseii persecutati si dati spre taiere care vor sa para.

| danay72 a răspuns:

Din nefericire, majoritatea oamenilor nu il mai urmeaza pe Isus.Dar e important ce facem noi si cum ne aratam aprecierea pentru ceea ce a facut Isus pentru noi, adica si-a dat viata pentru ca noua sa ne fie iertate pacatele.Ioan3:16

| Jardelin a răspuns (pentru danut):

Ce inseamna sa se POCAIASCA? Adica sa se transfere la una din oribilele secte care infloresc ca ciupercile? Sa bolboroseasca in limbi si sa se bălăngane ca handicapatul prin biserica? Sa se tavaleasca pe jos in spasme mistice si cu bale la gură? Sa cadă lesinat cand un sarlatan de pastor in loveste cu haina? Sa se dezbrace in pielea goala la adunari cum am vazut mai nou ca se practica in unele biserici din America?

Nu, merci! Prefer Ortodoxia cu taine, sfinti, Sfanta Cruce, icoane, martiri si multa traire duhovniceasca.

Pai daca nu sti ce inseamna pocaiasca degeaba "preferi" "taine, sfinti, Sfanta Cruce, icoane, martiri si multa traire duhovniceasca.". Intreba-l pe milan daca si un ortodox trebuie sa se pocaiasca.

| Apocaliptic a răspuns (pentru drutzix):

Cica "Ce tip de protestant esti?" spune-mi si mie toate tipurile de protestanti ca sa vad ce aleg straight face. "VICARVIS FILII DEI"(daca esti destept stii de unde am luat asta) acum aduna ca nici nu-ti trebuie traducere; daca iti plac asa mult cifrele."Apocalipsa este un tratat despre situatia socio-politica a vremii cand a fost scris." hai nu zau. Deci pana acum trebuia sa vad o gramada de lume cu numarul 666 pe frunte sau pe mana dar n-am vazut.
Nu conteaza ce religie esti atata timp cat te rogi lui Dumnezeu(nu unei pope) si faci voia Lui si zau ca NU am vazut UN catolic sau UN ortodox care sa faca asta.

| Apocaliptic a răspuns (pentru Jardelin):

laughing Tu poti sa fii botezat in orice religie o vrut maicata sau taicatu sau chiar tu, atata timp cat esti pocait si faci voia Domnului nu conteaza. Oamenii se duc de regula "la una din oribilele secte care infloresc ca ciupercile" pentru ca au oameni in jur care ii motiveaza sa faca voia Lui, nu ca la Biserica ortodoxa unde daca te spovedesti crezi ca poti sa-ti reincepi pacatele sau ca la catolica unde se crede ca daca ai cateva pacate nu ajungi nici in Rai dar nici in Iad...

| spaghetty a răspuns:

Preotii is ceva de genu:"S-a uitat tinta la el, l-a iubit si i-a zis: "Iti lipseste un lucru; Pastrati tot si furatii pe prosti, babe sau copii, oricine si cumparati-va masini tari, "Mertan" sau Maserati de preferat si construiti-va case de 5 etaje si datii dracu de prosti."

| drutzix a răspuns (pentru Apocaliptic):

Reprezentantul fiului lui dumnezeu, un titlu care a aparut prima data in evul mediu intr-o scrisoare falsificata. Ai uitat totusi sa mentionezi ca nici un papa nu a luat in mod oficial acest titlu.
Inca odata nu mai fi asa de mandru (e un pacat) si sigur pe tine pentru ca te faci de ras.
Ioan nu se referea la un semn vizibil ( 666 fix pe frunte) ci la ceva mai subtil. 666 pe mana dreapta se refera la schimbul de bani si la afaceri pe care roma le controla iar in frunte se refera la loialitatea omului. Afecerile se faceau in dinari romani si oricine era impotriva romei nu putea trai civilizat.
Pana si calaretii apocalipsei sunt o metafora pentru armata persana (formata aproape exclusiv din cavalerie) care erau o amenintare pentru imperiu (iar Ioan spera ca acestia sa ii distruga pe romani).
Ioan folosea numerologia ebraica nu pe cea romana! Trebuia sa fie putin cam batut in cap sa trimita un mesaj secret folosind limba inamicilor, nu crezi?
Din cate ai spus mai sus ma faci sa cred ca esti Adventist de ziua a saptea (corecteaza-ma daca gresesc dar nu uita minciuna este un pacat) stiai ca religia ta vine de la un hot pe nume John Miller care a prezis ca sfarsitul lumii prin 1860 (nu mai stiu exact anul) intamplarea numita si Marea dezamagire Millerita a cauzat ca Ellen G White sa aiba viziuni si crearea Adventistilor.

| NGheorghe a răspuns:

E treaba lor ce respecta si ce nu.
Depinzi de ei?

Asa ti se pare ca nu stiu ce inseamna pocainta? Stai linistit ca stiu ce este. Nu inteleg prin pocainta sa intorc spatele Ortodoxiei si sa ma inrolez la una din sectele neprotestante.

| Jardelin a răspuns (pentru Apocaliptic):

Apocalipticule, nu numai ca esti agramat (mai pune mana pe o gramatica baiatule!) dar mai si vorbesti aiurea!

| Apocaliptic a răspuns (pentru drutzix):

Neh, nu sunt pocait.
O fi cum o fi, dar totuis, de ce ar aparea un tratat de pe vremea aia in Biblia de astazi? Pocaitii spun ca Biblia si ce e scris in ea este controlata de Dumnezeu si sunt sigur ca Atotstiutorul Dumnezeu ar fi stiut de pe atunci ce este azi si ce o sa fie si cel ce a scris Apocalipsa a primit viziuni de la Dumnezeu. Acum ca in Apocalipsa scrie despre ce a fost si ce este nu e un lucru prea diferit din ce am raspuns.
Dar ca sa nu mai imi bat degetele degeaba, tu nu crezi ca sistemul papal este scris in Apocalipsa cap. 13, asa-i?

Pai ti-am spus eu sa te "inrolezi" undeva, TREBUIE sa te inrolezi in "armata" lui Dumnezeu DAR nu unde vrei tu si cu regulamentul tau ci cu Legea lui Dumnezeu si UNDE vrea El caci altfel totul este ca o goana dupa fata morgana.

Aici ai dreptate! Numai ca sunt inrolat deja in armata lui Dumnezeu. Sunt robul lui Dumnezeu de credinta ortodoxa, care se straduieste sa faca voia Lui.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

NU.Dar ce trebuie sa respectam: "ce face popa, sau ce spune popa"? In fond tot clerul este la fel ca si tine, deosebirea fiind ca el traieste din propagarea unor invataminte care, cred ca recunosti nu sunt daunatoare.

| Lucică1998 a răspuns:

Nu este vorba neaparat de faptul ca era bogat cât de faptul ca era mai atașat de avere decât de Dumnezeu, de aceea i s-a spus sa vândă tot ce avea. Aceasta nu este un caz general, deci nu il trata ca atare. Altuia poate i s-ar fi spus sa renunte la meseria lui sau altceva. Ideea care reiese de aici este ca Dumnezeu ar trebui sa fie pe locul I in viața cuiva.

| YesViRginia a răspuns:

Da dar iisus nu vroia sa moara singur de aia la pus sa i-a si el o cruce si sa-l urmeze.Da acum iisus nu mai moare.El invie.Asa ca se schimba situatia si trebuie sa aduni cat mai multe bogatii.Pentru ca nu uita amice! Dupa aia vine viata vesnica pe pamant.Deci o sa ai nevoie de bogatii.Asta o spun mormonii nu eu.Du-te la ei daca-ti place cum suna.

| mysterious1 a răspuns (pentru remus1007):

Daca citesti in versetele anterioare vei vedea ca tanarul bogat a spus ca implineste Legea din pruncie...prin afirmatia lui Isus ne dam seama ca lucrul pe care la spus tanarul era adevarat dar ii mai lipsea ceva...sa se lepede de dragostea de bani.