Cei care nu au curaj sa vorbeasca despre Dumnezeu.Se tem ca vor fi ridiculizati sau injositi de altii. Frica este o capcana a Diavolului.
Alta dovada ca cel care a scris Biblia gandea cu picioarele. Si este trist ca in zilele noastre inca mai sunt oameni care cred orbeste ce scrie in ea.
Cu toții trecem prin momente în care ne temem. Nu este decât ceva natural, uman, firesc. Termenul "fricos" (gr. Deilos, tradus prin fără credință, temător, timid) din Apocalipsa 21:8 nu se referă la teama fizică normală, ci la lipsa credinței adevărate, la cei care se feresc ori se tem (cu lașitate) să își manifeste public credința în Hristos din varii motive (avantaje, riscuri, etc.).
Exemple:
"De aceea, pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl voi mărturisi şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri; dar de oricine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor, Mă voi lepăda şi Eu înaintea Tatălui Meu care este în ceruri." (Matei 10:32-33)
"Eu vă spun: pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor îl va mărturisi şi Fiul omului înaintea îngerilor lui Dumnezeu; dar cine se va lepăda de Mine înaintea oamenilor va fi lepădat şi el înaintea îngerilor lui Dumnezeu." (Luca 12:8-9)
"Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. Să nu-ţi fie ruşine, dar, de mărturisirea Domnului nostru, nici de mine, întemniţatul Lui. Ci suferă împreună cu Evanghelia, prin puterea lui Dumnezeu." (2 Timotei 1:7-8)
Hmmm..nu suntem noi (oamenii) in masura da judecam cine si cum ajunge in iad sau in rai. Ideea ar fi sa ne rugam la Dumnezeu caci El ne ocroteste doar daca credem in El.Frica este provocata si ea prin necredinta, ideea ar fi sa nu ne lasam niciodata influentati de cei din jur caci Dumnezeu exista.Cand ai un moment de cumpana in viata spune o rugaciune in gand si ai sa vezi ca ce-ti zic e adevarat. Bafta...
Ce crezi e adavarat ....Ca nu suntem noi in masura sa judecam? nu e bine sa jucam nici oamenii.Fiecare sa-si vada de reaba lui. Doar asa putem trai in liniste ..no?
Da este adevarat... este cine sa judece, caci in masura in care vom judeca vom fi judecati, asa ca e mai bine sa vedem de ceea ce facem personal nu de ce fac altii.Ce folos crezi ca avem? Sa fim noi exemple.
Pentru dyno, Biblia este o carte sfanta! este mesajul lui Dumnezeu pentru noi, si ar trebui sa o citim zilnic, este singura carte care a fost transmisa de-a lungul anilor si care este insuflata de Duhul Sfant a lui Dumnezeu!
Posibil, să fie vorba despre oamenii care nu au îndrăzneală faţă de Hristos şi de frică se îndepărtează de El.
Ex în minunea în care Hristos trimite demonii în porci, locuitorii acelui ţinut se sperie şi-l resping.
Luca, VIII, 35-37(text integral 26-37)
"35.Şi au ieşit să vadă ce s-a întâmplat şi au venit la Iisus şi au găsit pe omul din care ieşiseră demonii, îmbrăcat şi întreg la minte, şezând jos, la picioarele lui Iisus şi s-au înfricoşat.
36.Şi cei ce văzuseră le-au spus cum a fost izbăvit demonizatul.
37.Şi L-a rugat pe El toată mulţimea din ţinutul Gerghesenilor să plece de la ei, căci erau cuprinşi de frică mare. Iar El, intrând în corabie, S-a înapoiat."
Cei ce nu au curaj sa vorbeasca despre Iisus din numeroase motive desi nu exista motive la Dumnezeu. Frica este de la cel rau.
DeProfundis99 întreabă: