Da, traim vremuri apocaliptice, nu poti avea incredere in nimeni.
Doar credinta in Dumnezeu ne poate salva.
Alt comentariubalta oportunitate de ati arata IQ ul tau.
""îl doare la basca" de Preoti și totuși apostolii au Hirotonit Preoți, Isus înființand o Biserica la cinzecime, ca să o Huleasca cei ca tine, care îl pun pe nea Gheorghe sa boteze și sa lege cununii. "-aia au fost cred ca ultimii preoti care erau cat de cat in tema, in restul mult timp huligani, excroci si nesimtiti cu patriarhii si cu papii in frunte.
Esti cosntient/constienta, ca mai ales aia din secolul asta numai de ai Domnului nu sunt.
" să o Huleasca cei ca tine," - iti zic si tie cum i-am zis individului de mai sus, HULA e atunci cand recunosti ca minunea respectiva a fost facuta cu magia Diavolului nu cu puterea lui Dumnezeu si s-a petrecut intr-un singur moment si acela cand Fariseii au zis ca Iisus cu dracu scoate pe drac din om. Iti reoet cu ocazia asta, TOT EU SA TE INVAT MESERIE?
Eu cel mult fac erezie, dar hula in niciun caz.
""celor ce veți lega pe pământ va fi legat în cer, și celor ce veți dezlega pe pământ va fi dezlegat și în cer", ce nevoie mai aveam de aceste cuvinte de la Isus spuse Apostolilor"-preotii daca si ar face treaba nu ar fi nimic altceva decat niste martori ca puterea cu care leaga si dezleaga e a lui Dumnezeu nu a lor, apropo ca sa ti si dovedesc asta, afla ca catolicii care ei chiar respecta cununia si vorbele lui Dumnezeu, nu au dreptul sa faca anulare de cununie decat daca a fost nula de la inceput. Adica dintr un motiv dumnezeiesc nu pamantean.
Ce face un preot ortodox, lasa ca o rezolvam si gata fara sa tina cont ca ce zici tu se contrazice cu "ce a impreunat Dumnezeu omul sa nu mai desparta, evident ca se refera la preoti, ca omul de rand nicio sansa sa aiba puterea de a desface.
"
În concepția ta, Biserica ar trebui sa fie goala sau demolata, ce atâta preoție. Dacă alegem pe oricine martori între Dumnezeu și cel care se spovedeste, de ce o mai fi înființat Dumnezeu Biserica?" - iti zic eu ca s aexiste slujitori ai Domnului REALI cum sunt pastorii.
Ca au fost mult timp la carma farisei asta e.
Iar biserica ar trebui sa nu mai fie atat de costisitoare, sa nu mai ceara atatea donatii, sa nu mai fie umpluta cu aur, preotii sa nu se mai imbrace in aur, si mai da le incolo de grade, care evident n ar trebui sa existe.
"Mergem la piață, cumpărăm paine și vin, și îl sfințim acasă, ce rost are sa batem drumul pana la Biseica. De altfel Biserica ne ocupa timp, când am putea sa mergem la Discoteca. Discotecile, barurile sunt bune, nu Bisericile. Firește a fost o ironie la răspunsul tău. "-uitai sa rad.
" Daruri se moștenesc, asa cum tu moștenește aveara părinților, preotii au moștenit acest dar care se practica din vremea Apostolilor."
Realizezi ca eu vorbesc cu stima de pastori nu? Ei bine eu am zis ca te prinzi dar vad ca n are izbanda, iti zic ca la copii si asta, pastorii is de fapt mostenitorii de drept ai celor care chiar au fost slujitori adevarati. Preotii au venit cu adaosuri pagane cum sunt gradele multe si vestimentia si cladirile impresionante+o tona de traditii inutile.
Ce intelegi tu prin hirotonit draguta?
Adica ridicat la rangul de preot, te intreb eu mai sus decat un preot ce rost are sa mai ridici omul, asta a vrut Dumnezeu?
Chiar te provoc sa mi demontrezi asta, cu biblia nu cu altceva.
Iacov 5:14/15.Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului.15.Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica, şi de va fi făcut păcate se vor ierta lui.
aici este Taina Sf Maslu.
2 Timotei 1 cu 6:"Pavel, apostolul lui Hristos Iisus, prin voia lui Dumnezeu, după făgăduinţa vieţii care este în Hristos Iisus, 2.Lui Timotei, 1cu 6:" Din această pricină, îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele" asistam aici la harul Hirotonirii pe linie Apostolică prin punerea mâinii...
Isus dă preoților puterea de a ierta păcate. Citim aceasta clar în Ioan capitolul 20.
Ioan 20:21-23- "Atunci, Isus le-a zis din nou: Pace vouă. Așa cum m-a trimis Tatăl, așa vă trimit și eu pe voi. Și, spunând aceasta, a suflat asupra lor și le-a zis: Primiți pe Duhul Sfânt. Cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține, vor fi ținute."
Isus spune: cărora le veți ierta păcatele, vor fi iertate; cărora le veți ține (nu le veți ierta), vor fi ținute (nu vor fi iertate). Este cât se poate de clar. Apostolii ar putea determina care păcate să le ierte și care să le țină doar dacă aud o mărturisire a păcatelor. Acest pasaj dovedește că Isus a instituit spovada făcută la preoți.
1 Ioan 1:9 – "Dacă ne mărturisim păcatele, El este fidel și drept ca să ne ierte păcatele și să ne curețe de orice nedreptate."
Observați că pasajul spune "dacă" ne mărturisim păcatele, el este fidel și drept să ne ierte păcatele. Nu spune că ne va ierta păcatele indiferent dacă ne mărturisim sau nu păcatele, sau atâta timp cât credem.
FILIPENI 1:1-6 .’’ Pavel şi Timotei, robi ai lui Hristos Iisus, tuturor sfinţilor întru Hristos Iisus, celor ce sunt în Filipi, împreună cu Episcopii şi Diaconii:har vouă şi pace de la Dumnezeu, Tatăl nostru, şi de la Domnul Iisus Hristos. Mulţumesc Dumnezeului Meu, ori de câte ori îmi amintesc de voi, căci întotdeauna, în toate rugăciunile mele, mă rog pentru voi toţi, cu bucurie, pentru Împărtăşirea voastră intru Evanghelie, din ziua dintâi până acum. Sunt încredinţat de această, că cel ce a început în voi lucrul cel bun îl va duce la capăt, până în ziua ‘lui Hristos Iisus.’’ dacă episcopii şi preoţii slujeau încă cu apostolii din ziua dintâi şi până acum, de ce ne mai îndoim de religia Ortodoxă?
FAPTELE 6:3-4 .’’Drept aceia căutaţi 7 bărbaţi dintre voi. Cu nume bun şi plini de Duh Sfânt şi de înțelepciune, pe care noi să-i rânduim la această slujbă. Iar noi vom stărui în rugăciune şi în slujirea cuvântului.
Şi a plăcut cuvantul înaintea întregii mulțimi, Iar mulţimea au ales pe: Ştefan bărbat plin de credinta şi de Duh Sfânt, pe Filip, pe Prohor, pe Nicanor, pe Timon, pe Parmena, şi pe Nicolae prozelit din Antiohia.Pe care i-au pus înaintea apostolilor, si ei, rugandu-se, si-au pus mainile peste ei.’’ Deci prin Hirotonie şi prin punerea mâinilor au primit dar şi har toţi preoţii.
FAPTE 20:28, 29’’Drept aceia, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma întru care Duhul Sfănt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstoriţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a cîştigat-o cu însuşi sîngele Său. Căci eu ştiu aceasta, că după plecarea mea vor intra între voi lupi îngrozitori, care nu vor cruţa turma."
MATEI 16:19 şi MATEI 18:18.’’ Si Eu iți zic ție, ca tu esti Petru si pe această piatră voi zidi biserica mea si porțile iadului n-o vor birui si iţi voi da cheile Împărăţiei cerurilor şi orice veţi lega pe pământ va fi legat şi în ceruri. Şi orice veţi dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.’’ Ar trebui să ne zguduie. FAPTELE 20- 29, 30, 31. Căci eu ştiu aceasta, ca după plecarea mea vor intra între voi lupi îngrozitori, care nu vor cruţa turma. Şi dintre voi înşivă se vor ridica bărbaţi grăind învăţături răstălmăcite ca să tragă pe ucenici după ei. Drep aceea, privegheaţi, aducîndu-vă aminte că, timp de 3 ani, n-am încetat, noapte şi ziua să vă îndemn cu lacrimi pe fiecare dintre voi.
EFESENI 6:16-18. ‘’În toate luaţi pavăza credinţei cu care veţi putea să stingeţi toate săgeţile cele arzătoare ale vicleanului, luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului care este cuvântul lui Dumnezeu. Faceţi în toată vremea în Duh tot felul de rugăciuni şi de cereri si intru aceasta priveghind cu toată stăruinţa și în rugăciunea pentru toţi SFINŢII. " Iisus vine şi ne atenţioneza să nu ne lăsăm amăgiţi şi înşelaţi.
COLOSENI 2:4, 8 . ‘’Vă spun acestea ca nimeni să nu vă înşele prin cuvinte amăgitoare.Caci desi cu trupul sunt departe cu Duhul insa sunt impreuna cu voi bucurandu-mă si văzînd buna voastra randuiala si taria credintei voastra în Hristos. Deci, precum ați primit pe Hristos Iisus,Domnul, așa să umblăm întru El. Inrădăcinați și zidiți fiind într-Insul întăriți în credință, după cum ați fost învățați, si prisosind în ea cu mulțumire. Luati aminte să nu vă fure minţile cineva cu filosofia şi cu deşartă înşelăciune din predania omenească, după înţelesurile cele slabe ale lumii şi nu după Hristos.’’ Ne spune clar şi pe înțelesul tuturor.
EFESENI 5; 7. ‘’Deci să nu vă faceţi părtaşi cu ei.’’
Şi iarăşi ne spune că trebuie să vină sminteala dar vai aceluia.
LUCA 11:12 . "Cu neputinţă este să nu vină sminteala. Dar vai de acela prin care ele vin. Mai de folos i-ar fi dacă i s-ar lega de gât o piatră de moară şi ar fi aruncat în mare decât să smintească pe unul dintre aceştia mici ‘’. Dar şi nouă ne spune să-i ascultăm şi să ne supunem mai marilor noştri.
EVREI 13:17.’’ Ascultaţi pe mai marii voştri şi vă supuneţi lor, fiindcă ei priveghează pentru sufletele voastre, având să dea de ele seama, ca să facă asta cu bucurie nu suspinând, căci aceasta nu ne va fi de folos."Dar si preoților le spune:
‘MATEI 23:2-6‘’Carturarii şi fariseii au şezut în scaunul lui Moise.Deci toate câte vă vor zice vouă faceți-le si paziți-le dar dupa fatptele lor nu faceți, căci ei zic, dar nu fac, leagă sarcini grele si cu anevoie de purtat si va pun pe umerii oamenilor iar ei nici cu degetul nu voiesc să le miste. Toate faptele lor le fac ca sa fie priviți de oameni căci își lățesc filecteriile și-și măresc ciucurii de la poală. Le place să stea în capul meselor la ospeţe şi în băncile dintâi în sinagogă. Şi mănâncă casele văduvelor.’’ Sau MARCU 12:39-40.
Să nu vă lăsaţi amăgiţi.Preoţii ortodocşi slujesc în altarele din Sfânta Biserică, nicidecum pe bănci sau în sinagogi.
"Adica ridicat la rangul de preot, te intreb eu mai sus decat un preot ce rost are sa mai ridici omul, asta a vrut Dumnezeu?
Chiar te provoc sa mi demontrezi asta, cu biblia nu cu altceva."
MAI OMULE CE TE INTREB EU SI CE MI RASPUNZI TU EU TE AM INTREBAT DACA SCRIE IN BIBLIE CA TREBUIE PREOTII SA AIBE RANGURI MARI SAU CA TREBUIE SA FIE ATAT DE MULTE?
" te intreb eu mai sus decat un preot ce rost are sa mai ridici omul, asta a vrut Dumnezeu?"-TOT CE SCRISASI TU FACE REFERIRE LA PREOTII DE ATUNCI, ADICA SLUJITORII DOMNULUI DAR NU SCRIE NIMIC DE RANGURI GEN EPISCOPI, ARHI EPISOPI SAU PATRIARHI.
TU ASTA NU INTELEGI.
cat despre preotii din biblie eu ti am zis mai sus(evident ca nu ai citit), ca ei au fost ok, dar cei din secolul asta(cum ti amscris mai sus) ii vezi ok si n concordanta cu biblia?
:)
Simt ca sunt luat de prost scuza mi exprimarea,pur si simplu biblia nu zice nimic de episcopi,preoti ce iau multe dari de la oameni,arhi episcopi,patriarhi,biserici mari si impunatoare, turle din aur obligatoriu, sutane si imbracaminti cu aur obligatoriu, toiaguri de aur, traditii care evident is facute pentru bani si nu altceva etc.
Dra tu zici ca sunt ok.Am o intrebare simpla suferi de ghinion in gandire, ca am impresia ca pur si simplu mai mult de atat nu te duce capul.
Oricum imi bat gura degeaba, tu ai pierdut batalia de mult prin faptul ca geneza biblica e gresita fata de realitate si implicit zeul tau invalidat.Tot ce am vrut in discutia asta sa ti mai arat e ca ortodoxia e un virus clar, atat si ca daca apostolii, Iisus si Dumnezeu au vrut ca acest model de biserica sa fie sfant, uite ca nu e sfant lucru dovedit de paragrafele din susul comentariului.
Salut!
Ai scris ciudat rău, fără virgule și înțeles., făcând referire la ridicarea omului?"Adica ridicat la rangul de preot, te intreb eu mai sus decat un preot ce rost are sa mai ridici omul, asta a vrut Dumnezeu?
Chiar te provoc sa mi demontrezi asta, cu biblia nu cu altceva.". Acum am înțeles, si răspunsul este da, scrie ca preoții trebuie sa aibă ranguri/conducatori. Iar rangurile mari sunt Episcop, preot și Diacon.
1 Timotei 3:1-6
Adevărat este cuvântul acesta: „Dacă râvnește cineva să fie episcop, dorește un lucru bun."
Sistemul de autoritate familială, în care bărbații seniori conduc, se numește Patriarhat.
Avraam, Isaac și Iacob sunt considerați cei trei patriarhi ai Iudaismului.
Patriarh derivă din limba greacă(patriarchēs)care înseamnă „șeful sau tatăl unei familii", o combinație dintre (patria), care înseamnă „familie" și (archein), care înseamnă „a conduce".
În mod propriu, în terminologia ortodoxă patriarh se poate referi la:
Patriarh (Vechiul Testament) - strămoș al lui Iisus Hristos sau persoană sfântă din Vechiul Testament așa cum sunt Avraam, Isac, Iacov și Iosif.
Patriarh (Istoria Bisericii) - episcop, capul unei Biserici autocefale, președinte al Sfântului Sinod.
Cuvântul Patriarh semnifică tatăl sau șeful unei familii și este folosit biblic în numeroase pasaje din Vechiul Testament: în cărțile din Septuaginta pentru conducătorii triburilor, în Epistola către Evrei și în Faptele Apostolilor când se fac referiri la Avraam, David și la cei doisprezece fii ai lui Iacov. Cuvântul patriarh a început să fie aplicat treptat și demnitarilor creștini ca titlu onorific în primele secole ale creștinismului. Începând cu secolul al IV-lea, cuvântul patriarh a început să fie folosit pentru a desemna episcopii remarcabili.
După Sinodul I Ecumenic de la Niceea, a fost stabilită structura organizatorică a Bisericii, după modelul diviziunilor administrative ale Imperiului Roman, astfel încât un mitropolit sau episcop al unei mitropolii a început să desemneze liderul ecleziastic al unei provincii sau mitropolii. Acolo unde episcopul avea un district administrativ de dimensiuni mari, eparhie, a fost numit exarh. În unele cazuri un episcop putea prezida peste un număr de eparhii, de exemplu Roma, Antiohia, Constantinopol. La Sinodul IV Ecumenic de la Calcedon din 451, Constantinopolului i s-a acordat jurisdicția peste trei eparhii pe motiv că orașul era „reședința împăratului și a senatului". În plus, Ierusalimul a fost recunoscut la Sinodul de la Calcedon ca fiind un scaun major, important. În 692, Sinodul Quinisext a recunoscut în mod oficial rangul și ordinea scaunelor componente ale Pentarhiei, la acea vreme astfel: Roma, Constantinopol, Alexandria, Antiohia și Ierusalim.
In 1 Timotei se vb despre Episcop și Diacon.
Iar rangurile mari sunt Episcop, preot și Diacon.-Am inteles deci maxim episcop, mna ok, dar mai sus nu.
"Cuvântul Patriarh semnifică tatăl sau șeful unei familii și este folosit biblic în numeroase pasaje din Vechiul Testament: în cărțile din Septuaginta pentru conducătorii triburilor, în Epistola către Evrei și în Faptele Apostolilor când se fac referiri la Avraam, David și la cei doisprezece fii ai lui Iacov. "-o semnifica asta in biblie, dar patriarhul in ziua de azi sau in acest secol numai lider nu este, ci doar sef la bani.
"După Sinodul I Ecumenic de la Niceea, a fost stabilită structura organizatorică a Bisericii, după modelul diviziunilor administrative ale Imperiului Roman, astfel încât un mitropolit sau episcop al unei mitropolii a început să desemneze liderul ecleziastic al unei provincii sau mitropolii."-A dat voie Dumnezeul tau sa se faca acest sinod?
Respingând geneza, respingi vechiul Testament, ceea ce ma face sa cred ca ești Noutestamentar. Am fost și eu în aceasta dilema acum câțiva ani, dar nu din cauza Genezei, ci a razboaielor în numele Domnului... Pentru un novice este greu de înțeles Vechiul Testament, sa faci legătură între noul și Vechiul, majoritatea Vechiului vorbește despre Noul. Pana și arca lui Noe o prefigurează Crestinismul Ortodox, iar poarta pe care întra Dumnezeu și omul nu o poate deschide, prefigurează pe Fecioară Maria pururea Fericita, pentru ca poarta pe care întra Dumnezeu se sfințeste, iar omul nu o poate spurca. Sunt multe de vb pe tema asta.
Da, pentru ca în Sinod lucrează Duhul Sfânt. Nu poate un patriarh, sau un singur preot sa elaboreze de exemplu "crezul". Sinodul este extraordinar, deoarece pana și Patriarhul i se supune, si astfel Patriarhul nu devine ca Papa infailibil.
Respingând geneza, respingi vechiul Testament, ceea ce ma face sa cred ca ești Noutestamentar. -Sunt ateu si daca resping geneza resping toata biblia, echiar asa de greu de crezut ca daca nu laud ortodocsii, nu inseamna ca sunt protestant?
Daca pica geneza pica toata biblia si zeul tau e invalidat.E simplu de aia sunt ateu.Ca imi place uneori sa arat ortodocsiilor ca credinta lor e inrudita cu mafia, asta e un hobby.
"Pentru un novice este greu de înțeles Vechiul Testament, sa faci legătură între noul și Vechiul, majoritatea Vechiului vorbește despre Noul. Pana și arca lui Noe o prefigurează Crestinismul Ortodox, iar poarta pe care întra Dumnezeu și omul nu o poate deschide, prefigurează pe Fecioară Maria pururea Fericita, pentru ca poarta pe care întra Dumnezeu se sfințeste, iar omul nu o poate spurca. Sunt multe de vb pe tema asta."-Am citit destul din biblie plus destul din marile religii ale lumii, cum adica novice? Iti bati joc de mine?
Novice ca ce ca nu stiam ca si episopii sunt in biblie? Sa fim seriosi cati cauta informatia asta.
Eu stiu inclusiv ce e hula, dar altminteri biblia in mare.
Tu crezi ca am ajuns ateu din intamplare? Am 6 ani de cautare si ca rezultat e ateismul.
Sigur ai si masurat tu duhul sfant prezent acolo? vrajeli
Dumnezeu nu imi cere sa comving pe nimeni ci doar sa depun marturie despre prezenta Lui in viata mea.
Si eu csnd mi-am pierdut credinta, a fost ca o revelatie, o jubilatie interioara ca mi s-au deschis ochii, ca am ajuns la adevarul ca Dumnezeu nu exista.Da am realizat umterior ca acela era momenrul in care m-am lasat mintita de cel rau.
MAMA ma culcam si eu acum linistit...
Da draga mea stai calma ramai la impresia ca ai fost mintita de un dusman imaginar care te poate minti cica fara sa intre in conversatie cu tine....ma culcati va odata, voi chiar n aveti somn.
Dacă ne mărturisim păcatele celui care am greșit și Lui Iisus care este între Preot și Mirean. Sunt 2 feluri de mărturisire.
Dumnezeu încă din Vechiu Testament a lăsat anumite locuri, altare unde sa ne rugam și sa ne mărturisim. Dupa mintea unor, putem sa ne mărturisim oriunde, chiar și în baie.Prima mărturisire trebuie făcută în fata celui care am greșit, pentru a îndrept greșeala, supa care Obligatoriu la Biserica care este casa Domnului pe pământ. "Celor ce veți lega pe pământ va fi legat și in cer, iar celor ce veți dezlega pe pământ va di dezlegat și în cer ". Aici Iisus da puterea, Preoților de a ierta păcatele.
2 Timotei 1 cu 6:"Pavel, apostolul lui Hristos Iisus, prin voia lui Dumnezeu, după făgăduinţa vieţii care este în Hristos Iisus, 2.Lui Timotei, 1cu 6:" Din această pricină, îţi amintesc să aprinzi şi mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele" asistam aici la harul Hirotonirii pe linie Apostolică prin punerea mâinii.
Eu zic sa lasm totusi Biserica să-și facă treaba, sa nu mai inventam noi acea Sfințenie care ne convine, care vine fără osteneala ai fără respectarea celor rânduite de Dumnezeu care s-a întrupat pentru păcatele noastre.
Iisua spune sa cercetam Duhurile.
Orice fel de revelație, halucinație, premoniție trebuie mărturisita Preotului, și, împreună găsită o soluție. Preotul va oficializa un sfânt maslu, o festanie, dar cel mai important va sfinți pâinea și vinul și ne va împărtăși după ce în prealabil ne-am mărturisit.
Marturia despre prezenta Lui se face prin Sfânta Împărtășanie.Prin aceasta taina minunata Iisus vine și locuiește în noi.
Esti ateu pentru ca Nu ai cautat unde trebuia.
In general ateii cauta argumente împotriva lui Dumnezeu, nu în favoarea.
O mare pare din atei il cauta pe Dumnezeu în Știința, din nou o mare greșeală.
Credinciosul, în schimb, este împărțit în mai multe categorii.
Sunt credincioși care au chemare de mici, carora Dumnezeu le vorbește, cum a fost Nectarie din Eghina.Dar foarte rare cazurile.
Alții se încred în Dumnezeu pur și simplu, prin logica lor proprie ca universul nu putea apărea din nimic cu toată diversitatea aceasta a vieții.
Alții, cum este Sf. Ciprian, au experimentat Duhurile vrăjitoriei, iar când au aflat de Crestinism au abandonat practicile vechi, punându-se în slujma lui Hristos.
Unii lau cautat cu toată inima și din tot sufletul, cum ar fi Paisie Aghioritul, care a avut de mic o chemare, iar când prietenii lui au încercat să-l îndepărteze de Dumnezeu dăruindu-i cartea lui Darvin, asta pentru a nu îl pierde în monahism, Paisie a plecat cu inima franta în mijlocul pădurii sa se roage pentru un semn, după aproximativ 7 ore de rugăciune și plecăciuni, nu a primit nici un semn, plecând spre casa puțin dezamăgit. În drum spre casa, s-a oprit puțin în loc, și i-a venit în gând, spunându-și sie, ca daca Iisus nu este Dumnezeu, tot merita sa i se dedice și sa îl iubeasca pentru viata pe care a dus-o și pentru învățătura care promovează iubirea desăvârșită, aici asistam la o slujire fata de Dumnezeu fără minuni dar cu dăruire deplina, ca o jertfa pentru niște idealuri ale strămoșilor, punându-și viata în mâinile acestor idealuri. Dar, după acest gând, Iisus Hristos i s-a arătat aievea, a vorbit cu el, și i-a dat o misiune de făcut. Restul misiunii ogasim în viata Sfântului.
In ceea ce ma privește pe mine, de mic am fost atras de cărți, manuscrise, epopei religioase, din toate religiile, chiar și Biblia(dar nu Crestinismul ca doctrina).
La aproximativ 27 de ani, în ziua Pastelui Ortodox, în timp ce ma odihneam după masa de praz, în jurul orei 15:30, am întrat într-o stare pe care medicina o numește paralizie în somn, urmata de o minune. La început, fiind pe punctul de a ma trezii(eram conștient), totul s-a întunecat, am vrut sa deschid ochii și nu am reușit, am vrut sa tip dar în zadar. Eram o leguma care gândea.Am întrat în panica fricii de moarte, simteam ca nu mai rezist mult, deoarece nu mai puteam nici sa respir. Dupa puțin timp, o lumina venita de undeva de sus acompaniata de o melodie ca de clopoței se apropia de mine. Ușor acea lumina a disipat tot întunericul care ma cuprindea, iar starea de panica dispăruse, fiind acaparat de acea lumina. După ce întunericul a dispărut complet, fiind învăluit de lumina, fără acea melodie care a fost doar pe durat cât lumina cobora, o voce mi-a transmis un mesaj, telepatic as spune, întrebându-mă ce iubesc eu cel mai mult! Am răspuns ca familia, după care m-am trezit brusc. Medicina vine și spune ca în momentul morții clinice, cand creierul este privat de oxigen, mintea da halucinațiile. Eu nu contest asta. Dar, având în vedere ca aceasta "Halucinație în termeni medicali", în termeni religiosi "Revelație", s-a întâmplat în ziua Pastelui Ortodox, și la ora 15:30 când lumina coboară la Ierusalim, plus ca o halucinație putea fi despre orice altceva în afara de Dumnezeu, pe mine cel puțin concluziile medicale nu ma satisfac.
Așadar, a fi ateu, a îl respinge pe Dumnezeu doar pentru faptul ca nu îl vedem, nu consider ca este soluția corecta. Trebuie fiecare dintre noi sa staruim în a îl cauta, și a ii face voia, pentru ca Dumnezeul nostru este Tăcut și Smerit, asa lucrează El. În spiritism,, vrăjitorie, ori bioenergie spiritele se manifesta în graba, dar din punctul meu de vedere, al indemnul ui Lui Iisus, cât și al Bisericii, acestea pot distruge sufletul. Aceste forte promit doar bunăstare materiala(ce au așteptat Evreii de la mesia și încă așteaptă), niște iluzii de fapt, deoarece viata adevărata este cea spirituala în Dumnezeu. Acesta, mai devreme sau mai târziu va trece, cu toții vom muri, dar important este nu când vom muri, ci cum vom muri. Noi, putem experimenta raiul încă de pe pământ, dacă ne dăruim Lui Dumnezeu necondiționat. Toată nădejdea în el, până și primirea bolilor cu încredere în Dumnezeu chiar dacă boala este o povara grea pe umerii celui care o duce. Ateii și cei căzuți în patimi, vad totul doar din prisma bunăstării materiale, dau o lupta pe pământ pentru împlinirea poftelor materiale, lasand sau ignorând complet sufletul. Este alegerea lor, nu ii judecam, dor ca s-ar putea sa primesc ceea ce își doresc. Eu unul ma lupt, atât cât pot, sa îmi salvez sufletul, si daca reusesc și pe al altora, pentru ca asa ne învață Iisus.
Esti ateu pentru ca Nu ai cautat unde trebuia.-
Sunt ateu fiindca gandesc logic, hai ca mi pierd timpul cu tine, du-te si sacaie pe altul.
Si vorbele lui Iisus de la inaltare cu vestiti cuvantul meu in toata lumea?
Ceea ce implica si convingere?
Ador sa vad cum va sapati singuri groapa.
Așadar, a fi ateu, a îl respinge pe Dumnezeu doar pentru faptul ca nu îl vedem, nu consider ca este soluția corecta. -Eu ti am zis foarte clar ca l resping pentru ca geneza e in neconcordanta cu realitatea.
Geneza gresita-geneza e prima piesa din puzzle-biblie invalidata, fiindca i-a cazut temelia-Dumnezeu biblic inexistent.
Mai scrii mult, fara sa citesti ce-ti zic?
Nu mai ai argumente, pe care sa ti le demontez si acum simti nevoia sa denaturez ce am zis eu?
Cuvintele "vestiți cuvântul meu în toată lumea", are de a face cu predicarea, nu cu a convinge pe cineva. Datoria Apostolilor și a Preoților Misionari este de a predica, convingerea sau nerecunoaterea este la latitudinea celui care primește predica. Iar dacă te gândești, și sigur te gândești, cum de nu au reușit apostolii sa predice în toată lumea, a fost pentru ca acest indemn s-a adresat tuturor generațiilor care vor veni După El. Și crede-mă ca Iisus a știut ca evanghelia nu avea cum sa fie predicata într-o generație sus zile pe tot pământul. Era și absurt și contrat făgăduinței precum ca Sfârșitul lumii va veni atunci când evanghelia va fi propovăduit pe tot pământul. Era tolehnologiei și a vitezei cu siguranță va grăbi aceasta proorocire. Și istoria a confirmat ca Biblia nu a apucat sa ajungă peste tot pe pământ. Dacă existau niște recensaminte globale prin care sa se demonstreze ca Biblia a fost propovăduita peste tot, atunci proorocire ci chiar Crestinismul se putea clatină. Cat tine despre Geneza, care tu spui ca invalidează
Ideea că viaţa pe pământ a fost de la început dependentă de soare, şi chiar că pământul însuşi provine de la soare, este o idee recentă, care nu e altceva decât o simplă presupunere
nu are nici măcar legătură directă cu adevărul sau falsitatea aşa-numitei evoluţii a vieţii pe pământ. Întrucât oamenii veacurilor recente au căutat o „nouă" şi „naturală" explicaţie a obârşiei lumii, lepădându-se de explicaţia provenită din descoperirea dumnezeiască, a părut a fi de la sine înţeles că soarele - mult mai mare şi mai însemnat din punct de vedere astronomic decât pământul, şi centrul orbitei terestre - trebuie să preceadă pământul, mai curând decât invers. La fel s-a întâmplat și cu facerea Universului, sunt doar presupuneri și teorii precum ca universul a explodat formând timpul și spațiul și fără o cauza anume. Teoria, este de fapt o credință, nu o certitudine.
In lata ordine de idei, pământul la începutul primelor zile, era luminat de Dumnezeu nu de soare. Soarele fiin pus pe orbită după facerea pământului și după lumina Lui Dumnezeu. De aici putem trage concluzia, ca acele prime zile nu se calcula în orarul nostru terestru raportat la soare.
Și din nou, ceva care scăpa multora, până la căderea în păcat a omului, Creația avea alta substanță, intr-u neputrezire. Dumnezeu este singurul care poate interveni cu precizie asupra materiei. Noi putem eventual sa folosim atoomii în fuziune nucleara pentru a face bombe, dar nu o putem manipula. A existat în trecut, o zi când soarele a stat pe loc 24 sau 12 ore(nu mai țin minte exact), lucru confirmat chiar și de nasa(vezi ziua lipsa NASA).
Nu știu ce exact te contrariaza pe tine în Geneza, poate veriga lipsa ori Evoluția și Dinozaurii.
Și pentru asta exista explicații. Dar asa cum ți-am mai scris, necesita o abordare mai detaliata, asa ca pregătește-te. A adus Dumnezeu la viață toate plantele, pomii și toate ierburile în ziua a treia, păsările cerului și toate vietățile din apă în ziua a cincea, iar toate animalele de pe pământ și pe om ia adus la viață în ziua a șasea a facerii.
Deci și dinozaurii au fost creați odată cu celelalte animale, adică împreună cu cele sălbatice și domestice care au mai rămas astăzi. Iar dacă nu ar fi fost așa, atunci nici oamenii nu ar mai fi povestit de interacțiunea directă cu dinozaurii. În scrierile străvechi avem destule trimiteri la "balauri", căci așa erau denumiți dinozaurii înainte. Numele "dinozaur" a substituit abia în anul 1842 denumirea de balaur, substituire formulată de către savantul englez Richard Owen. Termenul "dinozaur" este un cuvânt compus din cuvintele greceşti δεινός (deinos, de groază, formidabil) şi σaύρος(sauros, "şopârlă" sau "reptilă") iar Owen a ales această combinaţie lingvistică cu referire la proporţiile impresionante ale acestor animale, precum şi la arsenalul lor formidabil de apărare și atac. Iată în continuare câteva exemple din Sfânta Scriptură, din care se vede clar că dinozaurii au viețuit cu celelalte animale sălbatice, precum leul:In cartea lui Iov, la cap. 41, se face o descriere cuprinzătoare a unui astfel de dinozaur (balaur) : leviatanul. Iată numai câteva atribute ale leviatanului:
"Cine a deschis vreodată porţile gurii lui? Zimţii lui sunt îngrozitori! Spinarea lui este ca un şirag de scuturi, pe care le-ai fi întărit şi pecetluit puternic. Ele sunt strânse unul într-altul atât de tare, că nici vântul nu pătrunde printre ele. Fiecare e lipit de cel de lângă el şi se ţin aşa şi nu se mai despart."
Descrierea leviatanului este înfricoșătoare, și nu se aseamănă cu a niciunui animal existent și astăzi. Deși avem descrierea sa într-un capitol întreg din Sfânta Scriptură, totuși Biblia nu este un tratat de biologie care să răspundă la întrebările: "Când, cum și de ce au dispărut dinozaurii?", căci Scriptura nu este focalizată pe detaliile care nu privesc mântuirea, ci se axează mereu pe relația dintre Dumnezeu și oameni.
Dar dacă oamenii nu ar fi cunoscut dinozaurii îndeaproape, atunci nici nu i-ar mai fi desenat pe peretii peșterilor, sau sculpta în piatră. Insă dinozaurii au coabitat cu oamenii din vechime la fel de firesc cum leul sau elefantul coabitează cu oamenii de astăzi. Acesta este motivul pentru care oamenii din vechime au putut să redea cu posibilitățile limitate de atunci ceea ce ei au vazut din interacțiunea cu mediul inconjurător. Iată unul dintre miile de exemple de netăgăduit despre aceasta:
Totusi, teoria evolutiei spune că dinozaurii au disparut acum 65 de milioane de ani, în urma impactului planetei cu un asteroid. Dar cum tot aceeași teorie susține că oamenii se trag dintr-un strămoș comun cu maimuța, iar primii oameni ar fi apărut acum 200.000 de ani, de undeva din Africa, vom pune o întrebare cât se poate de simplă și de bun simț. Cum ar fi putut sculpta un stegosaurus, acei asiatici de acum 900 de ani, intr-un mod atât de clar, dacă nu l-ar fi văzut viu? Raspunsul este simplu si firesc: L-au văzut în mod direct pentru că oamenii și dinozaurii au trait impreuna!
Tot pe aceeași dovadă, intrebăm mai departe unde iși mai are locul fabuloasa diferență de milioane de ani între dinozauri si oameni? Acest lucru arată că nu există diferente de ordinul milioanelor de ani între oameni și dinozauri, ci doar de ordinul sutelor de ani. Această diferență enormă de ani între dovezile istorice si metodele de datare agreate de evoluționiști arată că de fapt aceste metode nu sunt alese in mod științific ci în mod filozofic pentru a corespunde cu teoria evoluției, teorie care are nevoie de masca milioanelor de ani pentru a ieși din sfera de cercetare a științei, știință care presupune observația, falsificabilitatea și testabilitatea empirică pentru a valida o teorie.Un alt exemplu concret al coexistenței oamenilor și dinozaurilor, din miile care există, este ilustrarea unei "reptile preistorice" ce a fost descoperită în Statele Unite ale Americii, statul Utah, într-o zonă populată până în 1200 î. Hr. de către misterioasa populație amerindiană, anasazi. Până și cei mai sceptici evoluționiști au fost nevoiți să recunoască faptul că animalul gravat pe peretele unei stanci seamană izbitor de mult cu ceea ce astăzi am numi, un brontozaur. Asemănarea acelei ilustrații cu uriașul ierbivor demonstrează fără echivoc, că a fost cât se poate de firească conviețuirea omului cu dinozaurii.
Inclusiv istoria recentă a omenirii ne-a demonstrat că teoriile privitoare la extincția dinozaurilor acum 65 de milioane de ani, reprezintă un fals grosolan. Este elocvent cazul celacantului (Coelacanthus Latimeria), un pește a cărui dispariție a fost datată ca având loc acum peste 70 de milioane de ani, sau cel al pinului Wollemi (Wollemi Nobilis), veritabil dinozaur al lumii vegetale a cărui extincție ar fi trebuit să aibă loc, conform cercetătorilor evoluționiști, in urmă cu aproape 150 de milioane de ani. Ambele forme de viață au fost descoperite sau, mai bine spus redescoperite, în secolul XX, dând peste cap teoriile vechi de peste 150 de ani ale susținătorilor evoluționismului. Câtă muncă și studiu trebuie pentru a reda musculatura, textura pielii, felul mersului, și comportamentul unui dinozaur, iar omul de știință necredincios ignoră de dragul unei teorii ce ii gâdilă necredința, faptul că oameni de acum câteva mii de ani cunoșteau din interacțiunea directă cum arăta un astfel de dinozaur.
Și dacă nu mai vedem dinozauri astăzi, asta nu inseamnă că nu au existat până nu demult, așa cum până nu demult a existat și tigrul marsupial, precum acest ultim exemplar, filmat in 1933:
Așa cum acest tigru marsupial a fost imortalizat cu tehnicile de acum 80 de ani, pentru ca generațiile ce vor veni, să creadă că într-adevăr a existat un tigru marsupial, tot așa oamenii de acum 1000 - 2000 de ani, au imortalizat cu tehnicile simple de atunci, ceea ce au văzut cu ochiul liber, pentru ca noi cei de astăzi, să credem că intr-adevăr a existat un stegosaurus, un tyrannosaurus rex, sau un triceratops.lumii dinaintea venirii fiului Omului, și alta după întruparea lui Dumnezeu Fiul.
Fraților, nu vă lăsați angrenați de falsa teorie a evolutiei și nu încercați să împăcați creația cu evoluția, precum adevărul cu minciuna. Oamenii care nu cred că avem un Dumnezeu mai presus de rațiunea noastră, de timp și de spațiu, fug de responsabilitatea faptelor lor. Fug de vina păcatului precum a facut Adam in rai, dupa ce Dumnezeu i-a dăruit lumea "bună foarte". De aceea se agață omul necredincios, cu atâta înverșunare, de o teorie atât de absurdă. Nu vrea să-l recunoască pe Dumnezeu ca și Creator, pentru că dacă l-ar recunoaște, ar realiza că singurul lucru bun pe care poate să-l facă pentru sufletul lui, este să se întoarcă la El.
Apoi a zis Dumnezeu: "Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!" Şi a fost aşa. A făcut Dumnezeu animalele cele mari din ape şi toate fiinţele vii, care mişună în ape, unde ele se prăsesc după felul lor, şi toate păsările înaripate după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
Apoi a zis Dumnezeu: "Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor". Şi a fost aşa. A făcut Dumnezeu fiarele sălbatice după felul lor, şi animalele domestice după felul lor, şi toate târâtoarele pământului după felul lor. Şi a văzut Dumnezeu că este bine.
Ai scris atat degeaba.
Doar batut si batut si batut de campi, nu mai renunti odata?
Ca deja mi se rupe.
Cuvintele "vestiți cuvântul meu în toată lumea", are de a face cu predicarea, nu cu a convinge pe cineva.-Bineinteles ca face direct legatura cu predicarea si indirect cu a convinge, tu realizezi ca NU TE LASI SI INCERCI SA MA CONVINGI, ASADAR IMI DAI DREPTATE.
Frumoasa poveste cu spiridusi,hai sa ti mai explic odata cum sta REALITATEA
In ziua a treia erau deja plante si pomi(de toate felurile)
In ziua a patra "Dumnezeu A CREAT luminatorii,luminatorul cel mai mare Soarele si LUMINATORUL CEL MAI MIC LUNA.
Aici am scris cu majuscule erorile pe care REFUZATI CU O NESIMTIRE CRASA SA LE INTELEGETIIIII!
Daca Dumnezeu zice clar ca in ziua a patra(care vine dupa ziua trei) A CREAT soarele,nu pricep ce nu e mai clar de atat ca soarele in descrierea biblica e mai tanar ca pamantul.). Poti metaforiza pana la univers nu ai cum sa treci ziua patra cu creatia soarelui,inaintea zilei a treia,numai daca inversezi paragrafele ceea ce reprezinta o modificare fortata ca sa aiba sens geneza.(nu meere hotulica).
Apoi faza cu LUMINATORUL CEL MAI MIC,LUNA NU E LUMINATOR hotulica.
O STAI crestinul fiind hot si mincinos ce zice,ca omul nub ar fi inteles modelul heliocentric(care e singurul real),vin eu cu o explicatie SIMPLLAAA.
E iarna du te pe lac,si decupeaza un cerc de gheata,ia apoi un mar si un pepene verde(dau si eu un exemplu,acum Dumnezeu ii putea aduce pepenele in fata daca e atotputernic).
Taie marul si pepenele la jumate,marul e pamantul si soarele pepenele,apoi ia o pruna si taio la jumate,pruna e luna.
I atrei oameni si unul pune l sa puna pepenele la jumatea cercului,marul pe marginea cercului si pruna intre pepene si mar,mai aproape de mar.
Si misca marul pe marginea cercului,in jurul pepenelui si pruna roteste o in jurul marului,in timp ce pe acesta il rotesti in jurul pepenelui.
Toate acestea oamenii cei trei le faceau si apoi Dumnezeu venea langa ei si le zicea, asta e miscarea pamantului in jurul soarelui(marul in jurul pepenelui) si asta e miscarea prunii in jurul marului(luna in jurul pamantului).
Dragii mei asa se intampla in univers, asta e miscarea la scara mica.
! E ATAT DE GREU DE INTELES!? )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Asta e problema in geneza, nu zic ca poate nu o exista un zeu, is ateu ca de as tinde sa zic ca nu.
Dar zeul biblic NU EXISTA!
E mai clar acum?
Eu nu sunt preot sa fac evanghelizare, și da, încerc sa te conving. Predica se face celor care nu au auzit de Hristos, și nu este cazul tău.
Luna, chiar dacă nu are lumina proprie, ea luminează noaptea pământul, deci o putem numi luminator.
In legătură cu pământul înainte de soare, acesta neconcordanat din punct de vedere științific, a pus multe probleme credincioșilor de-a lungul timpului. Nici eu nu am studiat acest aspect, și momentan nu ma pot pronunța.Voi medita în legătură cu acest aspect și voi reveni. Chiar dacă nu voi găsi o explicație, Credința mea în Intruparea lui Dumnezeu în Iisus va rămâne neclintita, cu atât mai mult ca sunt îndreptățit sa cred și datorita mai multor dovezi personale. Una am subliniat-o aici.Problema este ca nu am ajuns sa vorbesc cu Divinitatea când doresc eu, asa cum au făcut anumiți sfinți. Eu am primit anumite semne, în momente neașteptate, unele care Sfideaza orice logica științifică. Următoare perioada, ma voi canaliza pe acest subiect, "Geneza".
"Luna, chiar dacă nu are lumina proprie, ea luminează noaptea pământul, deci o putem numi luminator."
"Eu am primit anumite semne, în momente neașteptate, unele care Sfideaza orice logica științifică. "
CONT BANAT
Una din cele mai importante revelații pe care le-am avut ( de la Zâna Măseluță evident ) rămâne fără îndoială, neîndoielnic, cu certitudine și indubitabil Sfânta Taină a Bărzoiului (Sfânta Taină a Vieții) pe care am explicat-o mai mult sau mai puțin în detaliu într-o postare anterioară, lucru care nu mă împiedică să o fac din nou cu deosebită plăcere.
Cum dă Dumnezeu viață?
Aceasta e întrebarea.
Din fericire pentru noi toți, răspunsul nu se lasă (prea mult) așteptat. Atunci când tati se apropie de mami, Dumnezeu mărește bărzoiul lui tati și... dar mai clar se poate vedea într-un clip xxxx. Aceasta e Sfântă Taină a Bărzoiului sau a vieții = "Darul lui Dumnezeu" = "Creatorul Universului", = făcătorul de purici și de păduchi.
Notă: A se vedea și Taina Sfintei Cununii care e strâns legată (exact cât de strâns e legată nu știu cu exactitate, pentru că în momentul legării nu s-a folosit un aparat de măsură adecvat, recte dinamometru și mărimea respectivă nu a fost cuantificată, dar într-adevăr pot să afirm cu certitudine, cu tărie (a se reține că nu e vorba de alcoolul etilic atunci când am făcut referire la tărie) și fără riscul de a greși că este legată) de Sfânta Taină a Bărzoiului (a Vieții sau a Iubirii Bărzoi-Păsărică).
OctavianDanielMaria întreabă: