Am citit-o cap-coada, si am analizat-o.Mi-a lasat aceeasi impresie pe care mi-a lasat-o si "Dune" a lu' nenea Frank Herbert.Smechere povesti, dar tot fantastice raman.Si m-a mirat ipocrizia, cruzimea nejustificata si caracterul mincinos de care dadeau dovada ovreii si zeul lor suprem.
E o carte grea. Contine foarte multe fraze greu de inteles (nu in sensul ca ar fi prea destepte) care lasa loc de interpretari peste interpretari si iar interpretari. Cum m-am apucat eu de ea intr-un moment de vitejie m-am lasat la fel de repede.
Am citit Biblia si o analizez mereu. Este o carte plina de intelepciune practica si utila in timpurile noastre. Daca cineva te ajuta sa o intelegi poti trage multe foloase si poti dobandi o relatie stransa si buna cu Dumnezeu
Nu ai cum sa intalegi ce schimbari aduce cuvantul Domnului in viata omului prin lucrarea sfantului duh decat experimentand direct si personal.si nu cateva citate.ci toata biblia de cateva ori si alte carti ajutatoare pentru a o putea intelege. bineimnteles cu rugaciunea de inceput, pentru a avea intelepciunea de a intelege cuvantul si de a-l urma.crezi ca raiul se castiga la fel de usor ca iadul? cat va inselati unii dintre voi.pentru a castiga iadul nu trebuie sa faceti nimic.pentru a castiga raiul trebuie sa duceti lupta cea buna si veti primi cununa precum campionul inscris in cursa. puturosilor.e grea alergarea asa e? e grea dar merita.
Este o carte importanta in viata noastra, unde putem gasi raspunsuri la intrebari si cuvinte de incurajare! Va sfatui sa ascultati aceasta piesa este o relatare scurta despre biblie : http://www.youtube.com/watch?v=wSSv87qeT6Y&feature=related
Are abateri deoarece au fost pin la noi alte principii, cu multe sotii, aveau altii zei de aur si asa mai departe. Este scrisa istoria a tuturor oamenilor cum au trait si cum noi nu trebuie sa facem, dupa fapte au primit si rasplata. explicatii cum Dumnezeu lucreaza cu oamenii de aici(Un exemplu ar fi Pavel) si toate minunile lui.(Chiar daca cineva isi permite sa spuna ca aceste sunt balade cu zmei si vrajotori). Eu de exemplu citind aceasta carte am inteles pentru ce fiecare din noi ne-am nascut pe pamint. Dumnezeu are un plan cu viata noastra, dar sa nu uitati ca si cel rau nu vrea sa arda vesnic singur in foc, de aceea el la fel are un plan pentru viata noastra, deci tu alegi cu cine sa fii. Eu vreau sa fiu cetateanca al cerului Pentru ca ne nastem sa fim cite mai multi suflete alaturi de Domnul
Nu pot si nici nu vreau sa-ti impun parerea mea, dar te-as sfatui inainte ca sa citesti biblia roaga-te ca Domnul sa-ti dea intelepciune sa intelegi cu adevarat mesajele trimise pentru noi si incepe cu noul testament. Poruncile care posibil tu leai citit erau din vechiul testament pin a veni Isus, ceea ce inseamna ca multe din ele nu sint "valabile" Daca sincer eu te inteleg eu la fel eram socata cind prima data am citit, cum poti sa spui ca sati tai miina sau sati scoti ochiul insa ele deja nu serefera la noi datorita lui Isus care sa jertvit pentru ca sa avem o viata mai buna si ca Dumnezeu nu fie atit de aspru cu noi.Cit de mare fantezie nu a avea omul oricum el singur nu va scrii asa ceva, pentru ca asta e creatia lui Dumnezeu si insasi el nu va permite in asa carti sa scrie oamenii aberatii. Eu am 1 an de cind am inceput sa citesc am aflat foarte multe din biblie, pur si simplu trebuie sa crezi ca un copil. Caci e scris in Matei18.3 "Adevarat va spun ca daca nu va veti intoarce la Dumnezeu si nu va veti face ca niste copilasi, cu nici un chip nu veti intra in imparatia cerurilor"Si ceea ca omul e vechi, cit de vechi? nu cred ca inainte de Adam si Eva a fost cineva.
Crede in ceea ce crezi, daca te simti cu ideile tale bine poftim, alegerea e ta(tu vei raspunde pentru ele, nu eu ci nici altcineva). Nustiu cit de primitivi puteau fi oamenii inainte daca au construit babilonul care sa ajunga pina la cer ...incit si in ziua de azi skyscraper is departe de cer. Sau piramidele, pin acum nimeni nu a lamurit cum au fost facut ele, sint doar ipoteze mii.Si daca vom avea toti ideile tale vom spune ca Stefan cel Mare nu a existat si multi altii, pentru ca noi nu i-am vazut niciodata. OK eu nu vreau sa ma cert cu nimeni doar mi-as dori ca sa fim unii cu altii mai buni! daca iti este interesant citeste epis.2 catre timotei 2.15-16. 2.22-23. 3.16. si daca ai timp citeste toata. Succes si o zi frumoasa!
Rombix întreabă: