| Meme10Memu a întrebat:

A crede in Dumnezeu inseamna a iubi viata?

Răspuns Câştigător
| Nătărău a răspuns:

Nu. Eu refuz să afirm și să predau copiilor învățătura extraordinar de tîmpită că există nu știu ce zeu pe care o să-l văd doar DUPĂ VIAȚĂ, într-o altă dimensiune, dincolo de univers(!), alături fiindu-i singurul lui fiu cică. Cu alte cuvinte eu ar trebui să mor ca să trăiesc îîîn sfîrșit în pace. Pare că cineva își caută motive "logice" să mă ucidă fără să fie tras la răspundere pentru acel fapt și vrea neapărat să îmi dovedească faptul că singura mea viață nu contează. E greu fără știință și totul are sens fără credință. Tot ceea ce are legătură cu credințe și zei de dincolo de viață trebuie anihilat, e o urgență.

49 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Ce-are una cu alta?

| darrio2007 a răspuns:

Nu are nici o legatura. Poti iubi viata si daca esti ateu.

| whatevernvm a răspuns:

Deci dacă nu cred în dumnezeu nu iubesc viata?
Hmm

| RAY a răspuns:

Suferinta este cheia spre rai nu iubirea fata de viata asta

| Meme10Memu explică (pentru RAY):

Cand evlaviosii vad o femeie intorc capul in loc sa iubeasca viata si sa admire frumusetea acelei femei.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu, inseamna ca nu prea reusesti sa intelegi realitatea.

| Celcestietot a răspuns:

Cine crede în Dumnezeu în adevăratul sens al cuvântului, nu va înfrunta moartea a doua. Deci da, a crede în Dumnezeu, înseamnă a iubi viața.

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Iisus nu a spus ce spui tu. Iisus si-a urat viata pe acest pamant si a renuntat la ea.

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Cred că ți s-a produs un scurtcircuit în cap, că nu are nicio logică, nicio legătură cu ceea ce am spus eu. Normal că ai dat fundă la o persoană care neaga credința pe categoria religie, nu? Ateu înrăit...

| Meme10Memu explică (pentru Celcestietot):

Un copil nu poate sa creada in dumnezeu. Iisus a spus ca "cei ca copiii vor intra in imparatia lui dumnezeu".

Copilul il intreaba pe tata "unde e dumnezeu?" Daca tatal ii spune ca "dumnezeu e aici aproape" copilul ii spune "nu vad niciun dumnezeu".

| Celcestietot a răspuns (pentru Meme10Memu):

Esti doar un dank meme de copil, este normal la varsta ta sa nu intelegi nimic. Se referea Iisus la comportament. Fi si tu mai atent data viitoare la citit si scris. Asemenea prostie, nici ca nu ma mai gandeam ca scrii.

| Sn4k3 a răspuns:

A crede in Dumnezeu inseamna a crede in Dumnezeu. Nu dormiti bine sau de unde scoateti ''filozofiile'' astea?

| RobertMoon a răspuns:

Eu cred ca a iubi viata inseamna a avea grija de tine si a fi bun cu cei din jur, a ajuta pe cine are nevoie fara a astepta ceva in schimb, nu cred ca a iubi viata inseamna sa crezi in cineva care nu exista.

| Meme10Memu explică (pentru RobertMoon):

Am vazut oameni care "pentru dumnezeu" nu ajuta pe cei care nu cred in dumnezeu si nici care vor sa creada dar nu pot sa creada. Se pot numi astfel de oameni crestini asa cum ei pretind? Iisus a vindecat si necredinciosi care doreau sa fie vindecati. Pe ei nu-i interesau cine era Iisus asa cum pe un bolnav nu-l cine e doctorul decat ceea ce poate face doctorul pentru el chiae daca e doar o incercare. Multi se duceau la Iisus pentru a incerca sa gaseasca un leac si nu pentru ca credeau in Iisus ca in mod sigur ii va vindeca.

| Meme10Memu explică:

Cica Iisus a spus ca "cine iubeste viata o va pierde". Prin asta Iisus a spus ca "e bine ca omul sa urasca viata".

| sadrian46 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Cine iubeste viata o va pierde"
Oh, nu, acolo Isus a fost foarte profund și a spus cu totul altceva.
El a spus așa.
Cine* îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.
Care se intepretează așa.
Cine își va păstra viața doar pentru sine,
fără a o dedica unui ideal mai înalt decât propria bunăstare, plăcere,
aceea este o viață pierdută, fără valoare,
deci o păstrează pentru sine, dar fără valoare, este o viață pierdută,
El crede că dacă a păstrat-o, o are, dar de fapt aceasta este modalitatea sigură de a nu trăi o viață completă, perfectă, deci o va pierde.
şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine,
adică cine va sacrifica, dedica trăi viața pentru acel ideal înalt pe care îl reprezint eu, Isus,
o va câştiga. = acela va câștiga viața reală, care merită trăită.
Dar Isus nu a spus asta prea clar, ca să înțeleagă tot prostul ci pe acela care știe ce este acela un sacrificiu, când riști să pierzi ceva foarte valoros, dar nu numai că riști ci și oferi de bună voie, munca ta, lupta ta, cu riscul vieții, ca să poți învinge, pentru a avea succes.
Aceia pot înțelege acele cuvinte simple, lapidare de mai sus.

| Irinel15123532 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu este asa. Iisus prin acel lucru spune, sa nu ne punem lanturi pe viata asta crezand ca este vesnica, sa traim doar pentru noi, sa fim egoisti, sa facem totul pentru noi si bani. El spune sa ne gandim la lucrurile de sus nu la cele de pe pamant. Spune sa ne gandim la vesnicie, sa ne iubim unii pe altii, sa lasam egoismul.
Sa ne gandim la altii, nu numai la noi, sa ne oferim altora, sa fim sensibili la nevoile altora. Sa ne iubim aproapele si sa ne daruim pe noi insine altora, familiei, prietenilor, dar mai ales oamenilor cu probleme, saracii, nevoiasii, vaduvele, orfanii.
https://alfaomega.tv/viata-spirituala/mantuire#axzz5sBAoiBmd

| Meme10Memu explică (pentru sadrian46):

Are dumnezeu nevoie de oameni morti care urasc viata? Daca e asa, de ce i-a mai creat dumnezeu pe oameni?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu,nu au absolut nici o legatura una cu alta.
Ba chiar daca esti crestin ortodox clasic nu vad cum ai putea iubi viata,adica cum sa iubesti o viata de sluga, teatru, ura cu zicala "daca nu exista nu ai pierdut nimic daca exista ce te faci", apropo, cine este crestin si zice asta tecnic ajunge in iadwinking

| Meme10Memu explică (pentru anonim_4396):

Unii chiar se sinucid pentru a respecta radical ceea ce a spus Iisus. Adica Iisus a vrut sa spuna ca cine renunta la viata asta reala va castiga o viata dupa moarte. Iisus nu si-a iubit viata pe acest pamant si a vrut sa faca si adeptii lui la fel ca el. In loc sa faca smochinul sa dea roade si sa manance smochine Iisus a blestemat smochinul si a preferat sa rabde de foame.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai il iubim...dar e o enigma ca nu ii stim numele ...adica nimeni nu cred ca ii stie numele real nici macar evreii happy
doar fiului lui ii cunoastem numele... in biblie se autointituleaza abrahamitic sau yehova sau mai stiu eu cum.
sau prescurtat YHWH

| Raducons a răspuns:

Se poate intelege si asa, majoritatea care cred in Dumnezeu iubesc viata.E greu fara credinta si avem nevoie sa stim ca ne indruma cineva

Răspuns utilizator avertizat
| Helper07 a răspuns:

"Cine* îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga."
(Matei 10:39)

| Meme10Memu explică (pentru Helper07):

Are nevoie Hristos de chinul si moartea unui om sau de rascumparare din partea unui evlavios?

| Nătărău a răspuns:

Nu.

| Nătărău a răspuns:

În primul rînd tot ce are legătură cu această psihoză numită credință trebuie eradicat. Credințele sînt Știrile False originale.

| Raducons a răspuns (pentru Nătărău):

De unde stii tu ca e eronat raspunsul meu? Daca tu nu crezi in Dumnezeu, altii vor sa creada si lasa i sa creada

| Raducons a răspuns (pentru Nătărău):

Nici eu nu sunt crestin si cred ca ar trebui practicata fara bani daca tot se face, nu sa fie o afacere.Religia in sine e o legenda clar, cel putin nu poti crede ce scrie in biblie decat daca nu iti pui problema.Deocamdata trebuie sa tinem pentru noi, oamenii in majoritate nu au ajuns la concluzia ca totul este o inventie, cum au zis academicieni nu eu

| Meme10Memu explică (pentru Nătărău):

Cica Hristos a spus ca "daca omul uraste viata sau isi doreste moartea va castiga viata." O aiureala intrata in vigoare de 2000 de ani. De aceea multor "evlaviosi" le place sa se chinuie respectand multe interdictii si reguli religioase inutile. Unii ajung de fac gestul suprem potrivit cu spusele lui Iisus - se sinucid. Altii se mutileaza.

| RobertMoon a răspuns (pentru Nătărău):

Corect tot ce ai spus, păcat că sunt astfel de oameni care cred mai mult în ceva imaginar decât în știință.

| Nătărău a răspuns (pentru Raducons):

Nu. Eu refuz să afirm și să predau copiilor învățătura extraordinar de tîmpită că există nu știu ce zeu pe care o să-l văd doar DUPĂ VIAȚĂ, într-o altă dimensiune, dincolo de univers(!), alături fiindu-i singurul lui fiu cică. Cu alte cuvinte eu ar trebui să mor ca să trăiesc îîîn sfîrșit în pace. Pare că cineva își caută motive "logice" să mă ucidă fără să fie tras la răspundere pentru acel fapt și vrea neapărat să îmi dovedească faptul că singura mea viață nu contează. E greu fără știință și totul are sens fără credință. Tot ceea ce are legătură cu credințe și zei de dincolo de viață trebuie anihilat, e o urgență.

| Nătărău a răspuns:

A crede (în dumnezeu/raiul de DUPĂ VIAȚĂ) înseamnă a fi iresponsabil cu viața și mediul înconjurător acesteia. Pe stilul "rezolvă domnulzeus toate erorile mele, trebuie (doar) să cred/să nu șciu".

| Nătărău a răspuns:

Cineva a avut o idee tîmpită să facă din verbul "a crede" o normă. E o programare neuro-lingvistică de a ne a ține orbi, surzi și neșciutori pentru a putea să continue să ne pedepsească. Tot aceștia au avut grijă să stilizeze acest sixtem astfel încît să ne tot întoarcem la ei, ca apa care se întoarce înapoi pe Terra de la 6000 de mile, pentru a lor "șciință, înțelepciune și înțelegere", asigurîndu-se să ne-o predea diluată de fiecare dată, biruind să-i țină pe majoritatea oamenilor într-o continuă stare de confuzie/necunoștință de sine. Se numesc producători de sclavi din săraci și nu producători de lideri din bogați. Unii dintre noi îi mai numim Cei 10%, ceilalți dintre noi îi numim Cei 1%.

| Meme10Memu explică (pentru Nătărău):

Asa e. Din credinta unii oameni se comporta ca niste dumnezei si au facut instante de condamnare, porunci, legi, obligatii, judecatori. Niste aiureli.

| Daniel323 a răspuns (pentru girada79):

De la doxologie la adevar este cale lunga.

| Mircea08 a răspuns (pentru girada79):

Vrei sa spui ca asta-i adevarul?
"Ele înseamnă că omul trebuie să-şi „piardă" viaţa sa, în înţelesul cel bun. Să nu-şi preţuiască viaţa, să-şi jertfească viaţa pentru celălalt. Nimeni să nu caute ale sale, ci fiecare pe ale aproapelui, spune Apostolul Pavel. Toată temelia vieţii duhovniceşti aceasta este: să uit de mine în înţelesul cel bun şi să mă gândesc la celălalt, să particip la durerea, la greutatea celuilalt. Să nu mă îngrijesc cum să scap de greutate, ci cum să-l ajut pe celălalt, cum să-l odihnesc."
Uite care este adevarul :
Sfinţeşte-i pe ei întru adevărul Tău; cuvântul Tău este adevărul.
(Sfânta Evanghelie după Ioan – 17/17)
Daca explicatia de mai sus exista in Evanghelie atunci este adevar, dar nu exista, deci este doar o parere

| Mircea08 a răspuns (pentru Mircea08):

"Daca vorbeste cineva, cuvintele lui sa fie ca ale lui Dumnezeu;..."
(1Pet.4:11)

| Meme10Memu explică (pentru Mircea08):

Daca cuvintele unui om sunt ca ale lui dumnezeu nu e acelasi lucru cu omul e un dumnezeu?

Daca omul isi jertfeste viata poate salva de la moarte un om in locul lui Hristos?

| Mircea08 a răspuns (pentru Meme10Memu):

Nu.
Daca doctorul imi spune ca am gripa, iar eu la randul meu spun la altcineva ca am gripa, nu inseamna ca si eu sunt doctor

Un om are libertatea sa-si jerfeasca viata pentru orice vrea el, dar un crestin nu isi va jertfi viata PENTRU NIMIC IN LUMEA ASTA. Trupul unui crestin este templul lui Dumnezeu si nimeni nu are voie sa distruga acel templu :
"Nu ştiţi, oare, că voi sunteţi templu al lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteţi voi."
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 3/16, 17)

"Sa va aduceti trupurile ca o jertfa" scrie in biblie.

Una este "sa iti aduci trupul jertfa " si alta "sa iti aduci trupul CA O jertfa ". As aprecia daca ai spune si de unde ai luat citatele pe care le postezi

Daca ai fi studiat biblia cu atentie stiai si nu aveai nevoie de citate.

1) Vrei sa spui ca eu dau citate pentru ca vreau sa imi confirm mie ca stiu ceea ce spun?
2) Tu ai dat citatul - în 30 Iunie | Meme10Memu explică (pentru Mircea08):
"Sa va aduceti trupurile ca o jertfa"
Eu doar am spus ca asta nu inseamna ca trebuie sa-ti dai viata pentru cineva (pentru ca despre asta se vorbea), ca daca ar fi asa ar fi scris "sa iti aduci trupul jertfa "

Tu daca stii Biblia de ce ataci persoana si nu ataci suboiectul? Explica tu cum este bine, ca nu ai spus pana acum nimic concret. Ai strigat doar niste lozinci si acum astepti probabil sa vezi cine a cazut pe spate. Sa stii si tu ca cei care nu au nevoie de citate inseamna ca nu au nevoie de Iisus, si asta pentru ca din invatatura lui Iisus sunt citatele nu din preaplinul intelepciunii mele. Eu nu stiu nimic mai mult decat ce este scris.

| psihologuanonim a răspuns:

Fiecare grup / religie / persoana are un concept diferit atunci cand vine vorba de Dumnezeu, divin sau moralitate asa ca ce-ti pot spune sigur e ca... a iubii viata nu inseamna a crede in Dumnezeu

| Meme10Memu explică (pentru psihologuanonim):

Corect. A fii credincios inseamna a avea o viata chinuita, mai chinuita decat un caine legat in lant care primeste mancare.

Întrebări similare