Da,dupa parearea mea a cunoaste divinitatea,da inseamna sa devii divin! Dar atentie subliniez cuvantul "cunoaste",pentru ca asa cum spuneau si altii de aici multi atei stiu cuvantul! Dar este o mare,enorma diferenta intre cuvantul a sti si a cunoaste,de cunoscut si eu i-l cunosc pe Bon Jovi dar de cunoscut nu i-l cunosc! Ei citesc Biblia, litera cu litera, verset cu verset, capitol cu capitol dar o citesc cu ochii, nu o si inteleg cu inima! Deci da cei ce cunosc(din nou subliniat)divinitatea vor si devenii divini!
A cunoaşte iubirea nu este neapărat că şi tu iubeşti.Fiind creştină susţii că îl cunoşti pe adevăratul Creator şi în felul ăsta te consideri mai superioară, sau mi se pare mie că asta am înţeles din întrebarea ta.
Nu e de ajuns doar sa cunosti Divinitatea pentru a deveni divin, dupa cum ai observat si multi ateii cunosc cuvantul Domnului si nu cred ca sunt divini.Ca sa devi divin trebuie in primul rand sa fi in slujba lui Dumnezeu, sa il preamaresti sa ii asculti cuvantul.Domul sa te binecuvanteze si sa te aiba in paza Sa!
Nu, nu sunt dar daca te proclami pocaita atunci comportamentul tau nu se incadreaza in aceasta categorie. Dupa cum vorbesti (scrii in cazul de fata) imi pot da seama ca esti o persoana foarte aroganta; nu intentionez sa te jignesc, dar am intalanit, am si am avut de aface cu persoane pocaite in care chiar se vede o schimbare, persoane schimbate si care m-au impresionat profund atat prin comportamentul si felul lor de a fi cat si prin limbajul corporal si verbal.
"Facutul-ai pe el cu putin mai mic decat un inger" zice Psalmistul David.
Deci, omul, in starea sa naturala (adica fara a fi pervertita de pacat) este cu putin mai mic decat un inger.
A cunoaste iubirea inseamna sa iubesti? E destul de controversata ideea as spune, deoarece iubirea e ceva abstract.
Dar a cunoaste pe Dumnezeu (nu imi place termenul de divinitate) nu a te indumnezeii. Desi, te poti indumnezeii, acesta inseamna Sfant. Un om ce se ucide pe sine si odata cu sine toate patimile si peste el se revarsa Harul lui Dumnezeu, fiindca il pune pe Dumnezeu total inaintea sa, si pe semeni inaintea sa. Si atunci se indumnzeieste, dupa porunca "fi-ti desavarsiti precum Tatal vostru din Ceruri este", asa Cei Alesi (deoarece literar Sfant inseamna Ales al lui Dumnezeu) se rup de lume devenind ingeri in trup. Nah, sa cunosti divinitatea nu inseamna sa devi divin, ci sa traiesti divinitatea inseamna sa devi divin.
Atunci cum interpretezi versetele:,, Cine-i sfant sa se sfinteasca?,,
,, Voi însă nu mai sunteţi pământeşti, ci duhovniceşti, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieste in adevar in voi.,,
A+b=c; ipoteza falsa pentru ca nu cunoastem valorile pentru :a, b si c.(eu cunosc iubirea dar nu pot iubi toate cele)
Tu cunosti divinitatea, dar nu poti deveni divina ca dupa aceea nu am avea timp sa ne inchinam la atitea divinitati!
Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos, şi prin Duhul Dumnezeului nostru."
Da. însă pentru asta trebuie să avem Duhul lui Dumnezeu în noi.Numai dacă avem Duhul Sfânt putem deosebi binele de rău, altfel cădem în rătăcire!
Conform crestinilor satan se afla sau s-a aflat in stranse legaturi cu dumnezeu, ce concluzie sa tragem de aici, e cumva satan divin?!
A cunoaste iubirea nu inseamna neaparat sa iubesti, poti sa fi iubit si sa nu mai iubesti, fara a pierde cunoasterea.
Apoi, daca-l cunosc pe X, inseamna ca tind sa devin X?!
"Nu conteaza cum ma consideri tu" am generalizat, nu m-am referit strict la tine. Am un dispret fata de crestinii ortodoxi ( si cred ca tu nu exti ortodoxa, cred ca esti protestanta? ), pentru ca sunt limitati, habar nu au nimic despre univers, sunt, habar nu au nimic despre probabilitati, dar totusi afirma, ca universul e prea complex ca sa nu fie opera lui dumnezeu. Afirmatie care mi se pare retardata
oXBiancaXo întreabă: