| EmaS a întrebat:

A trait Isus cu adevarat? Este El Fiul lui Dumnezeu?

88 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| EmaS explică (pentru ddooddoo30):

Isus este Trimisul lui Dumnezeu.In Vechiul Testament exista peste 300 de profetii care s-au implinit intocmai `prin nasterea Domnului Isus.

| M25M a răspuns:

Prima parte da este foarte posibil, a doua parte am unele reticente happy

| dracu14 a răspuns:

Sigur ca este el fiul lui dumnezeu doar ca dumnezeu e inexistent...

| EmaS explică (pentru dracu14):

De ce nu crezi ca Dumnezeu exista?

| dracu14 a răspuns (pentru EmaS):

Pentru ca religia crestina e copiata dupa alte religii
totodata crestinismul nu a fost prima religie si ma indoiesc ca cineva a avut o revelatie inventand-o
sunt niste sanse sa gresesc atunci cand spun ca nu exista zeitati dar sunt 100% sigur ca nu exista dumnezeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Posibil.
2. Nu cred.

| WhatheWow a răspuns:

O fi trăit dar cu siguranță că de moment ce a murit trădat chiar de " Poporul ales ", nu avea nimic dumnezeiesc.

| RAY a răspuns:

1 nu stiu daca a trait vreidata nu sunt dovezi concrete inclin spre un NU MARE de cam 99%

referitor la daca este fiul lui dumnezeu inlin spre un nu de 99% ca nu a fost zeu

| RAY a răspuns (pentru EmaS):

Emas mesia trebia sa faca din poporul ales cel mai puternic in scimb isus nu a facut nimic pentru ei din contra le-a spus sa se comporte ca niste nimicuri in fata romanilor si nul compora pe zeul razboilui yahve cu isus nu au nici o legatura

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Isus a existat şi sunt multe dovezi în acest sens. Să dau doar un exemplu: învăţăturile lui care au influienţat omenirea până în prezent. (Matei 5-7)

Da el este Fiul Întâi-născut al lui Dumnezeu care a fost dispus să fie folosit de Tatăl său pentru a contribui la realizarea scopului Său cu privire la pământ şi omenire. (Filipeni 2:5-10)

| Papillon09 a răspuns:

In Biblie inca din vechiul testament se vorbea despre venirea Lui in Isaia capitolul 53.

Răspuns utilizator avertizat
| Papillon09 a răspuns:

Pai ai citi acel capitol si tot nu ti-ai dat seama?!

| BeyondTheDarkSun a răspuns:

Te indoiesti de asta?

| Zenit313 a răspuns:

Iisus a fost un om intelept si bun, care a fost zeificat in Consiliul de la Niceea din anul 325.
In concluzie, nu este fiul lui Dumnezeu.

| EmaS explică (pentru BeyondTheDarkSun):

Bineinteles ca nu!

| tinerelul a răspuns:

Esti troala sau ai pierderi de memorie fatuca.

| EmaS explică (pentru WhatheWow):

Acest lucru facea parte din planul de mantuire a lui Dumnezeu pentru toti oamenii. Caci tocmai prin faptul ca a venit la ai Sai, si ai Sai nu L-au primit, harul a fost dat neamurilor. Si tuturor celor ce L-au primit le-a dat dreptul sa se numeasca copiii ai lui Dumnezeu.,, În ce priveşte Evanghelia, ei sunt vrăjmaşi, şi aceasta spre binele vostru; dar în ce priveşte alegerea, sunt iubiţi, din pricina părinţilor lor.
29 Căci lui Dumnezeu nu-I pare rău de darurile şi de chemarea făcută.
30 După cum voi odinioară n-aţi ascultat de Dumnezeu, şi după cum, prin neascultarea lor, aţi căpătat îndurare acum,
31 tot aşa, ei acum n-au ascultat, pentru ca, prin îndurarea arătată vouă, să capete şi ei îndurare.
32 Fiindcă Dumnezeu a închis pe toţi oamenii în neascultare, ca să aibă îndurare de toţi.
33 O, adâncul bogăţiei, înţelepciunii şi ştiinţei lui Dumnezeu! Cât de nepătrunse sunt judecăţile Lui şi cât de neînţelese sunt căile Lui!

| WhatheWow a răspuns (pentru EmaS):

Ce le mai știi tu pe toate; ai vorbit cu El? și parcă până acum spuneai că Dumnezeu și Iisus sunt una și aceeași entitate!
De ce ai mai întrebat dacă Iisus a existat?

| Kaℓi a răspuns:

Nu pot sa cred ca tocmai dvs, EmaS, ati putut pune semnul intrebarii dupa cele doua enunturi din intrebare.

| EmaS explică (pentru WhatheWow):

Ei si tu, am facut un test de verificarea cunostintelor.
Sunt dovezi ca Domnul Isus a trait pe pamant. Sunt marturii scrise ale unor oameni mari care au scris despre viata si minunile Domnului Isus. Dumnezeu este Treimea. In acelasi timp, Dumnezeu ne intampina ca Unitatea in trei Persoane. Nu este vorba despre trei Dumnezei diferiti, ci cum dovedesc in multe locuri din Biblie despre un triplu acord de vointa, actiune si esenta a lui Dumnezeu. Despre acest Dumnezeu trinitar se vorbeste intr-un mod triplu, cu diferentieri personale: -Dumnezeu Tatal, Isus Hristos, -Fiul lui Dumnezeu si Duhul-Sfant.

| WhatheWow a răspuns (pentru EmaS):

3 în 1 laughing
V-au învățat popii ce să vorbiți; cred că nu există aberație mai mare decât trinitatea asta pe care o tot evocaţi!

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru ddooddoo30):

Ce argumente te/au condus la aceasta concluzie?

| WhiteLife a răspuns:

Bineinteles!

| pepy63 a răspuns (pentru EmaS):

Stimata Ema nu stiu de ce religie esti, dar ai dreptate, in ce priveste la celelalte comentarii care zic ca nu cred canu exista Dumnezeu, eu zic ca DUMNEZEU SA-I IERTE

| pepy63 a răspuns (pentru EmaS):

E adevarat Doamna Ema

| beatricegolban a răspuns:

Dumnezeu exista! Isus a trait si este fiul lui Dumnezeu. Fundita plizzzz...

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Asta e ca si cum ai intreba daca Alba-ca-Zapada a trait cu adevarat sau daca Alice a intrat prin oglinda in Tara Minunilor.
Basmele sunt foarte frumoase dar, ca orice basme, merg citite si crezute pana la o anumita varsta, dupa care, fiecare om incepe sa gandeasca singur, sa analizeze fapte si adevaruri si renunta la a-l mai astepta pe Mos Craciun.

| Alex a răspuns:

Musulmanii zic ca nu este Fiul Lui Dumnezeu. Care e adevarul?

Întrebări similare