| RAY a întrebat:

A trecut cineva de la crestinism la ateism,deism, agnosticism, panteism sau invers de cand e pe TPU? ce anume v-a determinat sa faceti alegerea facuta?

Răspuns Câştigător
| NoShit a răspuns:

Nu cred că TPU poate avea o influenţă aşa mare din punctul ăsta de vedere. Adică, dacă cineva a devenit spre exemplu ateu după ce şi-a făcut cont pe TPU, cu siguranţă se îndoia de mult timp doar că nu avea o bază solidă de informaţie pentru a se declara ateu, iar persoanele prezente pe acest site l-au influenţat mai mult sau mai puţin, aducând această informaţie pentru a-i întări îndoiala. Oricum, depinde de la persoană la persoană de cât de uşor se lasă influenţată şi de cât de multă tărie de caracter are.

12 răspunsuri:
| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Martizan(poate am scris gresit).

| WR104 a răspuns:

Verifici daca ai convertit pe careva?

| Kramerwalt a răspuns:

Domnul prin minunata Lui lucratoare.

| Încrucişătorul a răspuns:

Initial, am crezut ca mi-am refacut credinta sub panteism. Dar se pare ca anumite criterii nu sunt acceptate de idee asa ca am o... 'amestecatura'.

| LoveToHate a răspuns:

Ai mai pus intrebarea asta.Nu a trecut nimeni, pe TPU nu e o influenta asa mare incat sa te faca ca treci de la crestinism la ateism sau invers.

| DigitalRammstein a răspuns:

Eu macar nici nu stiu ce religii sunt eu laughing rolling on the floor cred ca le-am pe toate religiile in creier laughing red bull iti da aripiii

| RAY explică (pentru WR104):

Romanii nu au leac nu verific nimic

| RockNbeer a răspuns:

No.faci recensamantul ateilor? laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu.Am fost crestin insa am ainceput sa ma indoiesc de cat adevarata este Biblia si am devenit satanist spiritual o vreme insa aceasta fericire nu a tinut mult timp caci am dat de site-ul www.descopera.org si am inceput sa studiez si acolo am gasit ceva ce m-a zguduit: zei sunt doar inventia omului-in acea clipa am zis care imi este scopul? Oare nu exista nimic dupa viata? M-as fi suicis insa mi-a fost frica ca o sa ma doara :)) asfel am zis atunci tot ce pot sa fac este doar sa ma dedic stiintei in totalitate. Dar la vreo cateva zile a aratat la TV pe Discovery ca omul poate controla obiectele din jur cu mintea si mi-a venit o mica speranta. Dupa vreo saptamana cineva mi-a recomandat sa intru pe Biserica satanista. Asa am facut si m-am apucat si citesc Biblia lui Lavey si devin satanist laveyan. Dupa un timp ma duc la tata la munca si acolo imi tot vorbea de Dumnezeu insa eu spuneam in mine: "da da sigur te cred" la modul ironic. Am ventit la o saptamana acasa de la tata care lucra la cineva la o ferma si intru pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Moarte_(mitologie) si dupa ce citesc imi zic bai din atatea mituri nici una nu este atevarata, si asfel renunt la orice credinta si devin ateu. Intru pe TPU la categoria religie si contrazic crestin prin intrebarea : Din atatia zei care sunte de ce Dumnezeul crestin este mai adevarat? Insa tatal meu cind vorbeam cu el vedeam ca are atata pacea in sufletul sau si incep sa ma intreb exista Dumnezeu? Si incep sa ma indoiesc de certitudinea ca nu exista Dumnezeu. Si iarasi nu mai aveam pace si liniste in mine, pana cand tatal meu ( care nu stia ca sunt ateu) si spune despre speranta ca noi oameni nu mai avem speranta. Gat de vorbit si ma intreb oare mie nu imi lipseste speranta in viata dupa moarte? Atunci cu nu prea multa credinta spun: Doamne daca existi dovedeste-mi! Mai tirziu tot in acea zi dar cam seara pe la 9 incep o cearta si nervos vorbesc urit cu toata lumea. Dupa ce ma mai calmez ma intreb de ce traiesc? Apoi imi zic daca nici un Dumnezeu nu exista nu este persoana in lumea asta sa ma opreasca. Caci daca ma bate imi trece durerea, iar daca ma pedepseste, pedeapsa trece dar eu nu mai voi schimba. Ma pun in pat sa dorm sigur 100% pe cea ce am zis in mine fara sa ma mai intreb de ce exist. Dimineata la vreo 3-4 ma trezesc cu gandul de am ma ruga (cea ce nu am mai facut de mult timp), infine cetez tentatiei de a ma ruga sima ridic din pat si ma pun in rugaciune. Dupa care dorm intr-un somn linistit si profun pana dimineata. Ma trezesc dimineata cu o siguranta si o liniste in inima mea si ma pun iarasi sa ma rog. Iar dupa ceva timp ma duc la casa de la care m-am mutat adineaori cu o saptamana in urma si pe drum in timp ce ma duc ma rog: Doamne da-mi o carte care sa imi mareasca credinta si iau si Biblia care nu am vrut sa iau prima data cand m-am mutat. Vin acasa si citesc cartea cu o sete foarte mare dupa Dunmezeu. Insa cea ce m-a uimit a fos ca cartea parca era scrisa pentru mine. Cartea se numeste : ISUS DESTINUL NOSTRU scrisa de pastorul Wilhem Busch. Si pot spune ca ma bucur de fiecare zi din viata.

| alexandra2859 a răspuns (pentru NoShit):

Ai mare dreptate, bine eu am fost ateu de cand mam nascut dar sunt de acord cu tine.

| alexandra2859 a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Martzian ce a facut?

| alexandra2859 a răspuns:

Cred ca NoShit are dreptate...