In vremea aceea, nu aveai voi sa cunosti neam strain care nu erau taiati-imprejur! mai casca ochii mai bine in Biblie!
Si in vremea asta e alt Dumnezeu față de atunci?
Tu esti taiat imprejur?
Dacă NU stii că trebuie să fii ucis cu pietre?
Beleste ochii ca de nu, vei belii altceva!
Oricum, nu ai vad ca frica de Dumnezeu cand vorbesti numai prostii... Dumnezeu nu trebuie perceput ca un Om care pedepseste raul copiilor care fac fapte bune, cinstesc Sfanta Cruce si Sfanta Biserica! Dumnezeu trebuie perceputa de copii ca pe un CREATOR care ne iubeste pe toti, fie buni sau rai!
Si acest creator YAHWE de care,, spui'' de ce este perceput ca pedepsitor daca incalci anumite,, reguli'' transmise de evrei, si gelos? Nu spune că nu este, ca-ti dau mii de exemple din biblie!
Pentru ca omul cand le incalca, este pedepsit! asa cum facem rau parintilor nostri cand nu-i ascultam nu se intampla sa patim ceva rau?
Te-ai intrebat vreodata in existenta ta, de ce oare YAHWE nu are alte solutii decat pedepsele?
Sa fie limitat in puteri?
Eu stiam că iudeo-crestinismul il propagă pe YAHWE ca fiind atotputernic!
Dacă este atotputernic de ce nu,, rezolva''fara violenta? Eu stiam ca violenta nu poate fi compatibila cu iubirea!
Da! m-am intrebat! dar sincer sa fiu cu tine, nu stiu ce ti-as raspunde. Cel mai bine sa intrebi pe un preot care este inzestrat cu o credinta mai inalta, si acesti preoti ii gasesti foarte rar. iti recomand sa te duci la un Dovnic stiut de tine si el te poate lamuri in ceasta privinta. eu sunt doar un simplu pacatos...
Referitor la ultima intrebare: Dumnezeu in omniscienta Sa a creat omul ca apoi sa recurga la potop pentru ca regreta creatia sa...Mai trebuie comentat?
Iar indemnurile la crima impotriva celor care indrazneau sa aiba alta credinta tot din dragoste veneau?
Cartile din VT au fost scrise acum mii de ani de autori diferiti si la distanta de sute de ani unele de altele in limbi si dialecte specifice zonelor si timpurilor de atunci.
Chiar daca sunt de inspiratie divina oricum au trecut prin filtrul proorocului care de cele mai multe ori nu intelegea nici el despre ce era vorba.
Au mai fost traduse de incompetenti si s-a ajuns unde s-a ajuns.
Oricum pentru cine vrea sa inteleaga ceva, are de unde la fel si pentru cei care vor doar sa critice au unde sa gaseasca material.Biblia este pentru toata lumea.
Asta se intampla cu cei indoctrinati religios.
Raspund cu :nu stiu!
Apoi cred de cuviinta ca raspunsurile le pot da popii! GRESIT!
Ignoranta este cea care te indeamna la asemenea afirmatii!
Lipsa logicii si frica ca nu cumva sa-l supere pe zeul YAHWE cu anumite afirmatii!
Depaseste-ti frica, elibereaza-te de ignoranta!
A crede chiar daca este ilogic nu este o CALE! E o indobitocire!
Cum iti explici ca YAHWE propagat de iudei, se spune că stie viitorul.
Atunci te intreb acă ar fi stiut viitorul de ce a regretat ca a facut omul? dacă stia dinainte ce creatie va face? Cum? inseamna ca a fost un experiment facut pe oameni, si el habar nu avea ce se va intampla!
LOGICA spune asta. dogmatismul religios bineinteles o dă,, cotită'' deoarece trebuie sa crezi chiar dacă este ilogic!
CracanelTrasPrintrunInel întreabă: