| Titel18 a întrebat:

Adam si Eva aveau buric?

Răspuns Câştigător
| VelaJohnny a răspuns:

Buna intrebare! Nu m-am gandit la asta. Legat de tablouri, tot tablourile arata ca ei au mancat un mar, desi in Biblie se spune de un fruct, nu de un mar, putea sa fie mar, putea sa fie alt fruct cunoscut, lamaie, pruna etc sau putea sa fie un fruct aparte. Cine mananca acum mere, mananca din fructul interzis? laughing Eu zic ca sansele is de 50% da, 50% nu. 50% spun ca nu au avut buric, deoarece nu au fost nascuti de oameni, ca sa aiba cordon ombilical la nastere, 50% pro, puteau fi creati cu buric, asa, pentru estetic doar. Nu am nici un habar, si nu e nici o sansa de a afla, cel putin in prezent. Eu ca si crestin, cred in inviere. Daca voi avea parte de ea, il voi intreba pe Abel daca taica-su a avut buric sau nuwinking laughing

25 răspunsuri:
| bogdangh a răspuns:

Din cate vad in tablourile cu portretele lor, da, aveau.
de ce aveau daca nu au fost nascuti?
ai vazut astia de la Apple cum cum au facut doua speakere jos? doar unul din ele este functional, celalalt este doar de estetica...sa dea bine.
asa a facut si dumnezeu cu buricele celor doi.
burice sau buricuri?

| Mayhem666 a răspuns:

Aveau chiar doua. Unul in fata si unul in spate rolling on the floor

| 333GULL888 a răspuns:

Normal că aveau buric.

| 333GULL888 a răspuns:

Aveau

| 6684464 a răspuns:

Nu aveau.
Buricul este dovada dependentei de mama.

| TrăieşteClipa a răspuns:

Aveau.
Sumerienii povestesc mai pe larg intamplarile pe care evreii le-au simplificat la maxim.
Eva a fost a doua sotie a lui Adam
Cain a fost facut cu elohimul care avea sarpele desenat (probabil medicul genetician care a lucrat la proiect)
El i-a aratat primul Evei cum functioneaza jucaria.
Adam era mai mototol.

| Dandanache a răspuns (pentru VelaJohnny):

"Daca voi avea parte de ea, il voi intreba pe Abel daca taica-su a avut buric sau nu"

De ce sa nu il intrebi direct pe taica-su'? E ca si cum ai merge la o petrecere a lui Julio Iglesias si l-ai lua de-o parte pe Enrique, sa-l intrebi de senior. Esti rusinos?

| Dandanache a răspuns (pentru bogdangh):

Eu am vazut tablouri in care Pamantul era plat si acoperit de cupola firmamentului. Inseamna ca asa e?

| Idris a răspuns:

Buricul este o cicatrice formata de legatura cu mama prin cordonul ombilical. Dupa nastere, cordonul este taiat, iar in locul in care acesta se lega de corpul copilului se formeaza o crusta si apoi o cicatrice cunoscuta sub denumirea de buric.

Tinand cont de faptul ca Adam(aleyhi salam) nu a avut mama, raspunsul la intrebarea ta este NU. Adam nu avea buric. (aceasta se aplica si in cazul Evei)

| bogdangh a răspuns (pentru Dandanache):

S-a dovedit ca nu e asa in privinta pamantului, dar in cazul celor doi, nu mai ai cum sa afli. deci te multumesti cu tablourile.

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

Ar fi bine sa citesti si partea in care scrie in biblie ca cei morti raman morti pe vecie

| Dandanache a răspuns (pentru bogdangh):

"deci te multumesti cu tablourile."

Daca te multumesti cu putin, da. Dar daca vrei o concluzie logica, nu. Iconografia ne indica ceea ce isi imaginau pictorii sau ce erau indrumati in mod canonic sa reprezinte, nu ceea ce a existat in mod obligatoriu.

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

Dap, scrie, stiu, dar scrie si de altii care primesc viata vesnicawinking

| RAY a răspuns (pentru VelaJohnny):

In noul testament da

| VelaJohnny a răspuns (pentru RAY):

Psalmul 37:29 „Cei drepţi vor moşteni pământul şi vor locui pentru totdeauna pe el."
Au murit multi oameni drepti, conform versetului, vor primi ca mostenire viata pe pamant pentru vesnicie. Unul dintre ei se pare ca a fost Elihu, un prieten al lui Iov. El a spus urmatoarele in Iov 33:24-28
„atunci el îi arată favoare şi zice: «Scapă-l, ca să nu coboare în groapă!
Am găsit o răscumpărare! Carnea lui să fie mai fragedă decât în tinereţe, să se întoarcă la zilele pline de vigoare ale tinereţii lui». Îl va implora pe Dumnezeu să-şi găsească plăcerea în el şi îi va vedea faţa cu strigăte de bucurie,
iar El îi va da înapoi omului muritor dreptatea Sa. Le va cânta oamenilor şi va spune: «Am păcătuit, am strâmbat ce este drept şi nu se cuvenea să fac lucrul acesta. El mi-a eliberat sufletul ca să nu intre în groapă, iar viaţa mea va vedea lumina»."

| VelaJohnny a răspuns (pentru Dandanache):

Dandanache, Adam nu e demn de inviere, insa Abel e descris ca un om drept. De-asta am spus ceea ce am spus.

"Adam nu e demn de inviere". Teologic vorbind, doar Dumnezeu stie cine e demn de inviere si cine nu, stii asta, nu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu aveau pentru că adam si eva nici măcar nu au existat.

Stiu. Studiind Biblia, poti observa ce norme are, cum priveste si judeca lucrurile, deci pot spune sigur ca primul cuplu uman nu are aprobarea divina, necesara pentru obtinerea acelui cadou sa-l numesc asa.

"Deci pot spune sigur ca primul cuplu uman nu are aprobarea divina, necesara pentru obtinerea acelui cadou sa-l numesc asa."

Daca cauti pe internet opinii legate de presupusa iertare a lui Adam, toate primele afisari incearca sa iti argumenteze biblic ca Adam probabil a fost iertat. Nimeni nu afirma insa cu certitudine ca Adam a fost iertat. Tu esti insa primul care spune cu certitudine ca nu a fost iertat. Probabil esti mai special.

Mersi laughing si nu-s chiar singurul.
Citeste Numere 35:31
„Să nu acceptaţi răscumpărare pentru sufletul unui ucigaş care merită să moară..."
De aici reiese un principiu, ucigasii, cei vinovati de moartea unei persoane nu merita rascumparare. Adam si Eva s-au facut vinovati de moartea tuturor urmasilor lor. 1 Ioan 3:15 scrie „...în niciun ucigaş nu rămâne viaţa veşnică."

E adevarat, nu au omorat urmasii lor in sens ca le-au dat la toti in cap, dar spre exemplu, un sef de banda vrea sa moara cineva. Chiar daca nu se duce el personal sa o faca, il ucide prin intermediul cuiva, astfel ca e vinovat de moartea lui.

Apoi mai gandeste-te, Adam si Eva erau perfecti, puteau respecta legile divine, nu erau ca noi, descendentii lor. Sunt sigur ca esti constient de faptul ca omenirea e mai atrasa spre rau decat spre bine, ii e mai usor sa faca raul decat binele, iar pentru astfel de oameni imperfecti, se accepta rascumparare, conditia e sa regreti si sa te schimbi. Daca Dumnezeu ar fi iertat acel pacat, ar fi aratat ca tolereaza neascultarea si razvratirea, si ca poruncile sale sunt asa...sa fie. Subliniez din nou, ei nu erau imperfecti ca noi, ei aveau toata taria sa respecte legile divine, astfel ca nu au scuza. O sa ma uit si pe internet sa vad ce au aia de spus.

"Daca Dumnezeu ar fi iertat acel pacat, ar fi aratat ca tolereaza neascultarea si razvratirea, si ca poruncile sale sunt asa"

Unul din principiile majore ale crestinismului este ca Dumnzeu poate ierta orice, in cazul unei pocainte adevarate. Inclusiv crima, lucru confirmat de Biblie. Da, chiar si ucigasii se pot mantui.

Unde e cainta lui Adam si a Evei? Au cautat scuze pentru ceea ce au facut aruncand vina asupra altcuiva. Nu sunt amintiti ca fiind drepti in Biblie, cum sunt amintite alte persoane. Si chiar daca Dumnezeu iarta, nu scuteste de consecinte. Dau un exemplu, ai dat spargerea la un magazin, si cand ai ajuns acasa incepe constiinta sa te mustre si regreti ce ai facut si te caiesti. Ba chiar esti dispus sa returnezi totul si sa platesti pagubele produse. Insa consecintele tot vin, precum inchisoarea (doar daca proprietarul isi retrage plangerea, daca m-am exprimat corect, dar ce garantie e pentru asta).

Apropo, Numere 20:7-12

„Iar Iehova i-a vorbit lui Moise, zicând: „Ia toiagul şi convoacă adunarea, tu şi Aaron, fratele tău, şi vorbiţi stâncii înaintea ochilor lor, ca să dea apă. Să le scoţi apă din stâncă şi să dai să bea adunării şi animalelor lor de povară".
Astfel, Moise a luat toiagul dinaintea lui Iehova, cum îi poruncise. După aceea, Moise şi Aaron au convocat congregaţia înaintea stâncii şi el le-a zis: „Ascultaţi acum, răzvrătiţilor! Oare vă vom scoate noi apă din stânca aceasta?"Apoi Moise şi-a ridicat mâna şi a lovit stânca de două ori cu toiagul. Şi a ieşit multă apă, iar adunarea şi animalele lor de povară au început să bea.
Mai târziu, Iehova le-a zis lui Moise şi lui Aaron: „Pentru că n-aţi arătat credinţă în mine ca să mă sfinţiţi înaintea ochilor fiilor lui Israel, de aceea nu veţi duce această congregaţie în ţara pe care le-o voi da"."

Moise si-a insusit lui acel miracol, imi si imaginez de ce, israelitii ii cereau lui socoteala ca nu au ce sa bea, si sa faca el ceva. Pentru asta, chiar daca Moise s-a cait, si Dumnezeu in mod sigur l-a iertat (e amintit ca fiind un om drept, avand aprobarea divina si in Scripturile grecesti crestine este amintit ca fiind o persoana demna de imitat), a trebuit totusi sa isi ispaseasca pedeapsa, a trebuit sa suporte consecintele. Asta asa...ca sa dau un exemplu biblic. Pentru Adam si Eva nu e posibila nici rascumpararea, consecintele nu au putut fi evitate, nu puteau aduce scuze pentru acea fapta. Eva a pus botul la ideea de a judeca ea ce e drept si ce nu, nu altcineva, astfel fiind ca Dumnezeu, doar el avand autoritate asupra acestui lucru, si a crezut ca nu exista nici o consecinta, ca nu v-a muri dupa cum ii spusese Iehova, iar Adam a iubit-o mai mult pe ea si a ascultat de ea, fiind nerecunoscator si neloial Creatorului pentru ceea ce ii fusese oferit.

Normal ca nu au fost scutiti de consecinte, doar consecintele sunt exprimate clar in Biblie. Sunt alungati din Eden, pierd viata vesnica, sunt condamnati la chinurile existentei, cu trudele si bolilele ei. Legat de cainta insa, aici nu poti emite certitudini, Biblia nu da detalii. Stim doar ca Dumnezeu a fost bun cu Adam si Eva chiar dupa caderea in pacat. Le-a dat fii si fiice si viata lunga. Asadar, bunatatea lui nemarginita nu poate fi contestata cu certitudine de nimeni. Doar el decide cine e drept sa ajunga in Imparatia Cerurilor.

Întrebări similare