| OctavianDanielMaria a întrebat:

Adam si Eva erau constienti inainte sa manance din pom?

69 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu erau, daca nu pacatuiau care era sensul, scopul acestor indivizi fara ratiune, fara cunoastere?

15 Domnul Dumnezeu l-a luat pe Adam şi l-a aşezat în grădina Eden, ca să o lucreze şi să o păzească. 16 Domnul Dumnezeu i-a poruncit lui Adam: „Poţi să mănânci din orice pom din grădină, 17 dar din pomul cunoaşterii binelui şi răului să nu mănânci, pentru că în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit!"

18 Apoi Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca Adam să fie singur; îi voi face un ajutor potrivit." 19 Astfel, Domnul Dumnezeu a modelat din ţărână toate animalele câmpului şi toate păsările cerului şi le-a adus la Adam, ca să vadă ce nume le va da. Şi numele pe care Adam i l-a dat fiecărei vieţuitoare, acela a rămas. 20 Adam le-a dat nume tuturor vitelor, păsărilor cerului şi fiarelor câmpului; însă pentru el nu s-a găsit nici un ajutor potrivit. 21 Aşa că Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste Adam, iar acesta a adormit. Atunci Domnul a luat una dintre coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22 Şi, din coasta pe care a luat-o din Adam, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi i-a adus-o lui Adam. 23 Atunci Adam a exclamat:

„În sfârşit, aceasta este os din oasele mele
şi carne din carnea mea;
ea se va numi «femeie[g]»,
pentru că a fost luată din bărbat."

24 De aceea bărbatul îşi va lăsa tatăl şi mama şi se va uni cu soţia lui, iar ei vor deveni un singur trup.

25 Omul şi soţia lui erau goi, dar nu le era ruşine.

Căderea în păcat şi consecinţele sale
3 Şarpele era mai şiret[h] decât toate fiarele câmpului, pe care Domnul Dumnezeu le făcuse. El i-a spus femeii:

– A zis oare Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din orice pom din grădină."?

2 – Putem să mâncăm din rodul pomilor din grădină, i-a răspuns femeia şarpelui, 3 dar Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din rodul pomului care este în mijlocul grădinii; nici să nu-l atingeţi, pentru că veţi muri negreşit!"

4 Dar şarpele i-a zis femeii:

– Nu veţi muri nicidecum! 5 Dimpotrivă, Dumnezeu ştie că, atunci când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.

6 Când a văzut că rodul pomului era bun de mâncat, plăcut la înfăţişare şi de dorit să facă pe cineva înţelept, femeia a luat din rodul lui şi a mâncat; i-a dat şi soţului ei, care era cu ea, şi a mâncat şi el. 7 Atunci li s-au deschis ochii, şi-au dat seama că sunt goi, au cusut laolaltă frunze de smochin şi şi-au făcut învelitori cu ele.

8 Ei au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin grădină în adierea amurgului[i] şi s-au ascuns de Domnul Dumnezeu printre pomii din grădină. 9 Dar Domnul Dumnezeu l-a chemat pe Adam şi i-a zis:

– Unde eşti?

10 – Am auzit glasul Tău în grădină, a răspuns el, dar mi-a fost teamă pentru că eram gol; de aceea m-am ascuns.

11 Dumnezeu l-a întrebat:

– Cine ţi-a spus că eşti gol? Ai mâncat cumva din pomul din care ţi-am poruncit să nu mănânci?

12 – Femeia pe care mi-ai dat-o ca să fie cu mine mi-a dat din pom şi am mâncat, a răspuns Adam.

13 Atunci Domnul Dumnezeu i-a zis femeii:

– Ce ai făcut?

– Şarpele m-a înşelat şi am mâncat, a răspuns femeia.

14 Domnul Dumnezeu i-a zis şarpelui: „Pentru că ai făcut aceasta,

| fllu07 a răspuns:

Sigur ca erau conștienți. De vreme ce Dumnezeu le-a explicat consecințele neascultării, iar ei au ales să nu asculte.
Dacă Nu erau conștienți, Iehova Dumnezeu era vinovat pentru alegerea lor. Este exact ca si cum tu ii explici ceva unui om care nu are toate facultățile mintale. Si aștepți să înțeleagă, si sa respecte.

Răspuns utilizator avertizat
| Classiffied a răspuns:

Si atunci li s-au deschis ochii și au cunoscut ca sunt goi.din acest verset denota ca nu erau constienti

| Classiffied a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Erau muritori.

Păi sunt sigur că ei or sa spuna ca de fapt Dumnezeu s-a referit ca vor muri spiritual.o minciună evident.li s-a spus că vor muri si nu au murit.nici eu nu inteleg care e pedeapsa aici.

Corect

| nicucostea855 a răspuns (pentru Classiffied):

De cand Adam a pacatuit din secunda doi corpul sau a inceput sa se degradeze. Din punctul de vedere al lui Dumnezeu un corp aflat in proces de decadere, de degradare, de imbatranire este ca si mort.

De exemplu, in zilele noastre, un copil imbatraneste treptat inca de cand este conceput in mama sa.

| nicucostea855 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da, se contrazic crestinii falsi cu crestinii adevarati. Bataliile astea sunt mai ceva decat evreii cu palestinienii.

| nicucostea855 a răspuns (pentru Classiffied):

Li s-a deschis ochii in sensul ca nu cunosteau rusinea de a fi facut ceva gresit. Trupul lor a devenit ca si transparent vazandu-se imperfectiunea si degradarea cum incepuse sa lucreze in ei. Acele clipe de "deschidere a ochilor" e o dovada ca degradarea a inceput. Acea "deschidere a ochilor" era semn rau si nu un semn bun.

| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Pai se adauga, ca au pe zeul Dogma in spatele lor, si cand il contrazici pe acesta de fapt pe ei îi contrazici.

| anonim_4396 a răspuns (pentru nicucostea855):

Daca erau toti fara religii, fara partide, fara aluat religios, atunci cu siguranta ca nu se mai contraziceau atat, ca nu aveau de ce sa le pese decat de adevar, si nu mai blamau nici stiinta.
La fel, exista si partide in stiinta.
La nivel de cunoastere, stiinta nu pretinde ca detine tot adevarul, dar unii zic ca e musai ca stiinta sa nu greseasca.
Creduli, pun botul la orice.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Classiffied):

Florin, scuza-ma ca iti zic, dar raspunsurile tale ma uimesc cateodata, in sens bun ma refer.

| Classiffied a răspuns (pentru anonim_4396):

Serios?

Cand ti se zice ceva, si nu intelegi acel ceva (mar, fruct, pacat), nu intelegi consecintele din spatele acelui ceva, nu e totuna cu a nu fi constient?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Classiffied):

Serios daca nu.

| Classiffied a răspuns (pentru anonim_4396):

Thanks.eu nu am. facut altceva decat sa citesc biblia cu atentie.

| nicucostea855 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eva si Adam stiau ca avea sa se intample ceva rau daca ei mancau din acel pom interzis.

Nu scot nimic din burta.

Daca vreau sa ma gandesc pot prevedea ce se va intampla maine. Aceasta prevedera nu anuleaza libertatea de alegere. Insa Dumnezeu nu poate prevedea toate aspectele - tot ce vor alege oamenii sa faca.

Inchizitia a fost orchestrata de Satan ca sa afiseze religia ca dusman al descoperirilor sau ca dusman al stiintei cand a fost ucis Bruno. Rezultatul: pierderea credintei multor oameni.

Nu stiau, daca stiau nu ascultau de vocea lor interioara:
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Geneza+3%3A4-5&version=NTLR

Erau constienti de realitate poate, nu si de pacat.

Interzicea cunoasterea, exact. Omul trebuie sa-l cunoasca doar pe Dumnezeu si pe Isus. Ioan 17:3:"Aceasta înseamnă viața veșnică:+ să ajungă să te cunoască pe tine*, singurul Dumnezeu adevărat,+ și pe cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos." In prezent, nu e pacat sa cunoastem stiinta si tehnologie pentru ca face parte din pacatul adamic cu care ne nastem si din cauza caruia murim. Isus s-a jertfit ca sa ne scoata din aceasta eroare care nu coresunde ccu planul lui Dumnezeu. Dumnezeu ne intelege ca avem nevoie de telefon, de masina, de un chirurg bun. Totodata Dumnezeu face ca prin internet sa se poata face si anuntarea vestii bune despre viitoarea imparatie a lui Dumnezeu pe pamant. Si toate astea pana la Armaghedon cand nu va mai fi nevoie de telefoane, masini, chirurgi. Cei care vor supravietui vor trai pe un pamant transformat in paradis.

Nu. Am spus eu asa ceva?

Ba, stiau. Dumnezeu i-a dat porunca lui Adam. Cand Eva a fost intrebata de Satan, prin acel sarpe, ea stia de porunca lui Dumnezeu.

Da, insa ti-am zis care e treaba si cu astea si la ce se va ajunge dupa Armaghedon. Abia astept sa nu mai am nevoie de calculator.

Bill Gates a abandonat calculatoarele, a abandonat Microsoft, la cati bani are si cauta femeia perfecta, pe una ca Eva.

Cum adica ce caut? Fac lucrarea lui Dumnezeu. Lucrarea de revenire pe brazda a lumii.

"..stiau ca avea sa se intample ceva rau daca ei mancau."
Daca stii de ce mai mananci din pom?
Nu stii.
Cand am zis eu ca nu stiau de porunca lui Dumnezeu?
Am impresia ca imi bagati de fiecare data cuvinte(nu mar) in gura...

Citeste Biblia si vei gasi.

Oamenii stiu ca e daunator sa fumeze si fumeaza.

Lui Adam Dumnezeu i-a zis ca va muri daca va manca. Eva stia si ea despre acest lucru.

Cum sa stii daca e daunator daca tu nu fumezi sau nu esti medic?
Asta se explica de ce religiosii cred cam orice i-ai spune...
Platon a dat faimoasa definiție a cunoașterii drept „convingere adevărată justificată".
Nu vorbe in vant.
A fi constient nu e totuna cu a cunoaste.
Zii asa: Erau constienti de realitate, dar nu aveau cunoastere.

"Cum sa stii daca e daunator daca tu nu fumezi?" - intrebarea ta suna cam asa "cum sa stii daca mori aruncandu-te in gol de pe o stanca daca nu te arunci?" Daca ai fi un cunoscator sau in locul lui Dumnezeu asa i-ai fi zis lui Adam, sa se arunce in gol de pe o stanca ca sa vada daca avea sa moara? Medicii invata din moartea si suferinta altora. Pot fi numiti medicii oameni iubitori si cunoscatori in acelasi timp din aceasta perspectiva? Medicii astepta sa moara cineva, sa sufere cineva ca sa adauge ceva la stiinta lor. De aceea se fac autopsii.

Ai citit sa vezi ce scrie in dex?
Daca nu inseamna ca nu cunosti, iar ce cunosti nu e cunoastere.
Ai luat la cunostiinta faptul ca.

Cunoastere >< A avea sau a dobândi cunoștințe pe baza studiului, experienței.

"Asta se explica de ce religiosii cred cam orice i-ai spune..." - zicala asta a ta nu are logica si sa iti spun motivul. Stiinta neprobata nu satisface cel mai esential lucru pentru om si anume dorinta acestuia de a trai vesnic tanar. Stiinta vine cu tot felul de scuze legat de aceasta neputinta si mai spune si ca de fapt viata vesnica nu e de dorit ignorand realitatea si anume ca omul sanatos nu vrea sa moara sau nu vrea sa moara niciodata atata timp cat e tanar si sanatos.

La ce-mi foloseste cunoasterea despre care vorbesti, daca mor proband diferite posibile cai de a muri pentru a testa daca nu cumva am fost pacalit?

Ai vazut cat abereaza ista in religie?
Asta face religia de ani buni: spala creierele, indobitoceste dobitoacele(oamenii), le induce informatii false smd.

Nici nu ma mai obosesc.

"cum sa stii daca mori aruncandu-te in gol de pe o stanca daca nu te arunci?"

Pentru ca vezi oameni murind.

Nu asa nenica. Asta nu e iubire. Tu vrei sa vezi intai pe altii cum mor. Asa a facut Satan. Tu vorbesti ca Satan.

LOL.Creierul tau e plin de panza de paianjen.
Eu am zis ca cunosti moartea pentru ca vezi oameni murind.

Ce sa faca?

Vorbesti ca un om lipsit de iubire si eu sa te cred?

Da, dar tu vorbesti ca un om lipsit de ratiune.
Vrei sa iubesc prostia?
Spune-mi si mie cand a iubit Jesus prostia fariseilor si saducheilor?
Eu nu am nimic cu tine, eu am ceva cu prostia.
Si eu cateodata sunt prost dar ma trezesc repede.

Nu te cred. Atata timp cat nu ai iubire vorbele tale sunt degeaba.

Vrei sa te pup acum?
Nu esti singurul cu care m-am certat.
Si cu dany m-am certat azi si ne-am amuzat pe urma.
Esti copil daca pui la suflet.

Nu iubesti. Daca m-ai pupa ai fi ipocrit.

"Nu iubesti" =Nu ma cunosti=Nu ai cunoastere.

Uite un om care e trecut prin viata.

In primul rand logica ta se bazeaza pe lipsa de iubire adica tu spui "sa moara altii ca sa vezi de ce au murit."

Da, dar la tine se bazeaza pe iubire si sacrificiu cand spui: "Sa sar eu ca sa nu mai moara altul"

Nu mai bine nu sarim amandoi?

"Sa sar eu ca sa nu mai moara altul" - aici trebuie sa fii mai specific. Din contra, Adam a sarit si dupa el restul omenirii, inclusiv noi, murim si noi dupa Adam si Eva.

| nicucostea855 a răspuns:

Daca Bill Gates nu era agnostic astepta pana ce Dumnezeu o modela pe Melinda Gates dupa Armaghedon ca sa fie perfecta ca Eva si nu divorta de Melinda si se purta mai bine cu Melinda.

| serenityxx a răspuns:

Da