| SaveTheNature a întrebat:

Ai curaj pe patul de moarte sa negi existenta lui Dumnezeu?

26 răspunsuri:
| Jameson a răspuns:

In nici un caz.

| qTe a răspuns:

Da am tupeul acela jegos in mine, sa fac asa ceva dar cu o singura dorinta, daca el mi se arata mie, nu voi face asa ceva, dar daca nu! Am Curajul. Citez : " "Dumnezeu e roman. Sau daca nu, sunt impotriva Lui!" :

| shippuden a răspuns:

Daca ar mai apuca sa stea pe patul de moarte(atei),cred ca vor fi secerati,trasniti,spulberati de pe fata pamantului, mai ceva genocidul lui hitler, asa as face eu laughing

| DEBrown a răspuns:

Nu neg nici acum, de ce as nega tocmai atunci?

| Ady192 a răspuns:

Daca nu o neg acum...de ce as face-o atunci?

| Ravenclaw a răspuns:

Hai sa incercam sa clarificam putin principiul ateilor:
voi credeti in Dumnezeu o zeitate divina atotputernica si daca veti crede in continuare veti ajunge in rai (sau aveti sanse sa ajungeti acolo)
greci au mai multi zei
indienii la fel
musulmanii il au pe alah si alte porunci si reguli
catolici interpreteaza biblia diferit fata de voi
si multe altele care reprez cam 75% din populatia terei
deci toti oamenii astia care au credinta diferita fata de voi vor fi trimisi instant in iad pentru simplul fapt ca au o credinta diferita DE SUTE DE ANI? de unde stiti ca religia voastra e cea corecta?
cum puteti dovedi ca religia voastra e mai speciala decat celelalte?
inca ceva: crestinismul sa raspandit in lume acum cateva sute de ani. dar toti cei care in perioada aia nu credeau au ajuns in iad?
raspandirea asta nu a fost instanta adica s-a aratat fiul lui D-zeu pe pamant si gata deja tot globul stia de crestinism

gandirea ateilor: decat sa faci parte dintr-o religie care are sanse 95% sa fie gresita si sa jignesti pe cel de sus (daca ar fi sau ori cine ar fi) mai bine stai deoparte.

RASPUNSUL INTREBARII: DA cu litere foarte mari. apropo nu exista o dovada palpabila cum ca ar exista o divinitate atotputernica ce ne vegheaza. daca stiti voi vreuna VREAU SA O VAD

PS: sunt curios sa aflu raspunsuri si/sau pareri despre ce am spus mai sus

| Lexon a răspuns (pentru Ravenclaw):

Deci:
1- Nu era vorba despre religie ci despre Dumnezeu si despre credinta.
2- Cred ca mai aproape de Dumnezeu este un ateu decat un credincios cu o credinta gresita. Dar nu este suficient! Daca Dumnezeu chiar exista? Nu este cam riscant sa-ti impui sa nu crezi?
3- Pentru un om cu mintea deschisa faci afirmatii cam puerile, care nu-ti fac onoare. Este ca si cum ai vrea sa palpezi sufletul cuiva. Sau sentimentele... Ma iubesti? Da! Arata-mi dragostea s-o vad, sa o palpez, altfel nu te cred... Stiinta a descoperit din ce in ce mai multe forte, elemente, radiatii care nu pot fi palpate. Cu greu pot fi puse in evidenta folosind echipamente foarte sofisticate. Tehnologia a evoluat si vor fi descoperite si mai multe, despre acum toti suntem gata sa juram ca nu exista! Daca i-ai vorbi unui om de acum 2000 de ani despre Razele Rontgen ar fi zis ca esti nebun. Poti sa admiti ca sunt lucruri pe care nu le vedem, nu le percepem desi ele chiar exista?
Parintii tai cred in Dumnezeu? Daca da, atunci ce crezi despre ei, sunt prosti sau sunt nebuni?
Exista pe lumea asta un singur om credincios pe care sa-l respecti cu adevarat?

| Dreamer a răspuns:

De ce sa neg?! Ce pierd daca cred in el? sincer nu pierd nimic, imi traiesc viata normal. Dar daca nu as crede si aflu la final ca exista apoi nu e mai rau?!

| ILadyInBlack a răspuns:

Dacă în prezent o neg, de ce s-ar schimba ceva atunci? straight face și de când îți trebuie curaj ca sa negi ceva? sau doar mie mi se pare ca la baza credinței încă sta tot frica...

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai cine are sa-i vedem atunci peace.ce sa vorbim acum? heiii curajosilor? lasa sa va vedem pe patul de moarte, nu va dati acum cu parerea, ca nu se pune.

| Ravenclaw a răspuns (pentru Lexon):

Am inteles punctul tau de vedere dar gandeste-te asa:
ai spus ca iubirea nu este palpabila (normal) dar din cate se stie D-zeu este mai jult decat un sentiment deci ar putea sa arate o dovada certa ca El exista. si acum nu ma lua cu semne pe cer si icoane care plang ca alea nu sunt semne alea sunt iluzii.
Dar daca D-zeu nu exista si u crezi o viata intreaga in el si apoi cand mori aflii ca ai fost un naiv toata viata pentru ca acea religie nu este cea corecta/acceptata de acea divinitate atotputernica.
cum ai spus si tu stiinta a evoluat si da au descoperit multe chesti care nu pot fi palpabile dar cel putin au fost vazute cercetate in amanunt si ARATATE LUMII, deci poti vedea o particula din spatiu sub forma unor raze X si poti vedea rezultatul unor explozii solare ddar nu poti avea o dovada de la D-zeu ca el exista? daca ar exista gandeste-te ca ar vrea sa atraga cat mai multa lume de partea buna a credintei deci ar trimite un semn. avand in vedere ca este atotputernic ar putea sa faca ceva gen cele zece porunci scrise pe o hartie alba imaculata care nu se poate murdarii sterge sau distruge. daca ai vedea asa ceva nu ai fii confins ca El exista?
si cum spune si ladyinblack la baza credintei sta doar frica (adica nu crezi vei ajunge in iad unde vei fi chinuit o eternitate etc. asa mai bine crezi de frica sa nu ajungi acolo)
astept raspunsuri

| FucktheSystem a răspuns:

Dumnezeul creștin o să-l neg la orice oră chiar și în ultima mea oră de viață, posibila existență a unui zeu în shcimb nu pot să o neg nici acum.
Eu n-am nimic cu un posibil zeu ci doar cu religia care este o mare minciună.

| Archdaemon a răspuns:

Dahappy sa vad unde ma duc

| Polaris a răspuns (pentru shippuden):

Pentru că ne iubim aproapele.

Nu stiu de ce, simt ca suntem foarte aproape de un consens. Ca nu crezi ca sunt vreun mare credincios. Nu, sunt si eu un om care cauta, si care a mai inteles cate ceva! Sunt insa foarte departe... Ceea ce spui tu este foarte logic. Ba chiar mai mult, fara sa vrei spui unele lucruri chiar in context biblic.
In Biblie crestinii sunt avertizati despre mincinosii care vor veni sa vorbeasca in numele lui Dumnezeu (numiti acolo proroci mincinosi), si Dumnezeu Insusi le cere oamenilor sa fie cu bagare de seama, sa nu creada orice, sa fie mereu cu garda ridicata (prin vocea apostolilor, prorocilor). Se poate trage din Biblie concluzia ca este un razboi crancen intre bine si rau.
Se spune ca cea cea mai mare inselatorie a diavolului este aceea ca i-a convins pe unii oameni ca el nu exista. Raul este doar rau, el nu este coordonat, este alator, intamplator. Atunci cum de raul este atat de perfid incat niciodata nu vine la noi de-a dreptul ci ne atrage putin cate putin, pentru a nu putea riposta? Necrezand ca exista, oamenii cu greu vor mai putea lupta impotriva raului.
Nu stiu ce varsta ai, dar la un moment dat vei avea familie si copii. Sa zicem ca ai doi copii dintre care unul te crede cand ii spui ceva iar celalalt se indoieste de fiecare data si iti cere sa-i oferi dovezi sau sa ii faci demonstratii chiar si pentru cele mai evidente lucruri. Care dintre ei te-ar bucura mai tare? Ai avea timp si rabdare sa-i explici de fiecare data? Toma i-a cerut lui Isus sa-i arate ranile din palme, si pentru asta nu a fost renegat!
Particula din spatiu de care vorbesti tu exista si inainte ca noi sa o descoperim si sa o putem pune in evidenta. Albert Einstein nu a reusit sa ma convinga ca timpul este relativ... A descoperit teoria relativitatii dar nu si-a pierdut credinta!
Nu sunt atat de credincios, dar vorbind cu oameni care sunt mi-au spus ca la baza credintei lor sta dragostea, si nu teama.
Am scris cam mult, dar daca esti dispus te pot provoca la un exercitiu de imaginatie pe care sa-l facem impreuna, ideea mi-a venit chiar astazi, si mi se pare tare interesanta! Eu nu i-am gasit rezolvarea... Dar asta nu fara acordul tau!
Bafta!

Am uitat sa-ti spun, am fost educat pe vremea comunista. Atunci se tineau ore sau cercuri de ateism. Nu se facea altceva decat sa se rada de credinciosi si sa se critice Biblia:
"-Este Dumnezeu atotputernic?
-DA!
-Atunci poate face o piatra atat de mare incat el sa nu o poata ridica?"
Daca o putea face insemna ca nu este atotputernic pentru ca nu o putea ridica.
Daca nu o putea face inseamna ca nu este atotputernic pentru ca exista ceva ce nu putea face.
happy
O smecherie rasuflata care insa pe unii ii convingea...

Chalange accepted b-)

Btw am inteles punctul tau de vedere dar aici nu e vorba doar de credinta noastra.
noi credem ca D-zeu exista si toate alea, budhistii cred ca exista budha, musulmanii alah
indienii si grecii au zei etc. religiile sint diferite dar de unde stii care e cea corecta? sunt anse 80% ca religia cu care ne-am nascut sa fie gresita ca de altfel orice alta religie, sau poate nici o religie nu este corecta.
sa zicem ca religia noastra ar fi cea corecta.
imagineaza-ti ca 75% din populatia terei sar duce in iad doar pentru ca nu au religia corecta iar inca 8-9%(in zilele noastre posibil si mai multi) pentru ca au religia corecta dar nu au respectat-o.
in total 85% sanse sa ajungi in iad
si imagineazati ca daca ar exista D-zeu ar face ceva sa ne arate ca el exista
(exemplu cum am zis mai sus cu bucata de hartie)
ceva pur si simplu convingator dar nu prea mare (pentru ca devine obsesie)
cu rugaciunile merge cam asa:
esti credincios si nu ai facut pacate - ii ceri Lui ceva - daca se intampla (coincidenta):zici slava Domnului, daca nu se intampla (ceea ce e probabil): zici caile domnului sunt necunoscute.

acum gandeste-te la crestinii persecutati si omorati in chinuri pentru ca nu renuntau la credinta lor. chinuiti si arsi de vii in timp ce o roata mare le zdrobeau membrele. UNDE ERA EL ATUNCI? in loc sa ii ajute sa scape si sa le dea o lectie raufacatorilor pur si simplu ia lasat sa moara in chinuri (sa nu mai vorbim de zecile de mii de evreei gazati in lagare de concentrare din ordinul lui hitler) si lista poate continua
Unde era acea divinitate atotputernica sa ii ajute in momentele acelea?

| Dreamer a răspuns (pentru lolosaurus):

Crezi ca, conteaza numele?

| sandra2012 a răspuns:

Nu neg existenta lui Dumnezeu nici acum nu trebuie sa astept sa ajung pe patul de moarte.

| Dreamer a răspuns (pentru lolosaurus):

Ai senzatia ca tu chiar sti ceva despre zei?!

Iti inteleg indoielile! Ideea este sa nu spui niciodata "sigur nu"! Oricum credinta este ceva important si ai o viata inainte sa cauti adevarul. Cu cat il gasesti mai repede cu atat vei fi mai in siguranta.
Tot in Biblie spune ca noi oamenii nu putem gandi ca Dumnezeu, gandirea noastra si gandirea Lui sunt diferite. Deci chiar nu stiu cum e cu mantuirea. Cel care spune "eu voi ajunge in rai" e nebun. Am cunoscut oameni care au avut experiente personale si despre care stiu sigur ca nu sunt nici nebuni nici prosti. Asta m-a facut sa ma mai gandesc si eu.
Bafta!

Este vorva de posibilitatile de comunicare cu o fiinta mult inferioara. Spre exemplu am constatat ca furnicile nu sunt constiente de existenta noastra decat atunci cand le provocam rau, sau poate nici atunci.
De aici totul este exercitiu de imaginatie:
Observ intr-o buna zi ca o furnica ma priveste, raman uimit, si incep sa o studiez. Paradoxal, dar reusesc sa si comunic cu ea in limbajul ei. Insa furnica are un numar mic de "cuvinte" pe care le poate exprima si intelege. Astea sunt legate exclusiv de necesitatile ei primare : hrana, foame, pericol, ajutor, lupta, nu poate numara decat pana la 10 si de acolo pentru ea incepe infinitul. Reusesc sa o incat inca 50 de cuvinte, care doresc eu. Care ar fi acele cuvinte? Apoi incep sa ii povestesc despre lumea pe care o stiu eu, cu masini, computere, magazine, bani etc. iar pentru a intelege o iau si ii arat totul. Va fi singura furnica ce poate vedea un computer, o masina, in magazin. Celelalte nici nu le vor percepe. Crezi ca as face-o sa inteleaga pana la urma ca noi suntem oameni, suntem miliarde, traim in tari, avem arme nucleare, avem tehnologie, traim pe pamant, ca exista oceane uriase, zburam cu avioane si exploram spatiul cosmic? Nu stiu ce sanse as avea.
Acum este adevarata provocare: O trimit sa le spuna tuturor furnicilor ca m-a intalnit pe mine, ca noi existam si sa le invete tot ce i-am spus si i-am aratat. Crezi ca ar reusi?
Iti imaginezi ca daca Dumnezeu exista noi ii suntem mult inferiori fata de cat ne este noua o furnica? (deci exista mai inferior happy ) Noi vorbim dar furnica nu ne aude... Oare Dumnezeu nu ne vorbeste sau noi nu auzim?
Iarta-ma, data trecuta eram mult mai inspirat, mi-am pierdut inspiratia intre timp, dar ideea cam asta era. Nu a iesit cum am vrut, dar cred ca m-ai inteles.
Iti multumesc daca ai citit pana aici!