In fine, discutia a survenit pe teme legate de biserici, Catedrala Mantuirii Neamului etc. Cum ca statul ar trebui sa faca mai mult pentru cutare si cutare si mai putin pentru religie. Voi ignora chestiunile propagandistice si ma voi ocupa de problema de principiu. Eu afirm ca, daca scolile si spitalele sunt o problema reala, atunci in ce masura redirectionarea unor cheltuieli ale statului este o solutie realista?
Bugetul BOR este un rizibil 0, 5% din PIB, cu care s-ar putea construi exact 1, 5-2 spitale! Cu bugetul Armatei insa s-ar putea construi 50 de spitale.Cu bugetul SRI SPP etc 100 de spitale
Romanii sufera insa de o boala mai grava, care nu poate fi tratata in spitale: obsesia etatista, eventual a liderului providential. O sa vina Tepes, Basescu, Ceausescu etc. si o sa rezolve toate problemele. Este o asteptare complet irealista ca statul poate face minuni, doar daca ar avea un conducator luminat.
Problemele sociale, inclusiv sanatatea si medicina, sunt atat de complexe, incat, chiar daca am presupune ca statul ar dispune de toate fondurile sa construiasca mai multe scoli si spitale (daca, presupunand, ar fi necesare), nu rezulta nicidecum ca automat problemele s-ar rezolva de la sine. Cu siguranta ca 50% din elevi nu au picat la bac din cauza ca nu sunt suficiente scoli generale.
Ii indemn pe cei cu petitii, manifestatii, marsuri etc. sa danseze la alta masa. Aka sa faca ceva util pentru tara, nu pentru vizibilitatea intereselor proprii. Daca in loc de parade gay, campanii impotriva homeopatiei etc, s-ar ocupa de voluntariat sau macar un lobby inteligent… si mai arata cu degetul giganticele malluri, centre comerciale si de afaceri, sedii de institutii si Hipermarketuri… mi se spune ca alea nu sunt din banii publici.
N-am fost acasa, mama a declarat in locul meu ca sunt crestin-ortodox.
Deocamdata nu a venit nimeni sa ma intrebe nimic, chestiunea e urmatoarea, urasc sa completez formulare, oricum o sa le completez la misto pentru ca nu-mi place sa copletez formulare (sa fiu interogat) mai ales cand acestea sunt ''stufoase'', asa ca o sa sar peste rubricile optionale.
PS: Asta in caz ca sunt acasa cand bat recenzorii la usa si nu declara altineva pentru mine (ar fi un seviciu de laudat si de mare ajutor)
Toate-s obligatorii, cu excepția celor care țin de sănătate, dacă ai vreo problemă medicală din naștere, restul trebuie să le completezi, n-ai ce face. A venit și la mine-n dimineața asta...
Inca nu a venit cu recensamantul, dar eu astept sa imi marturisesc credinta mea in Domnul Isus, mantuitorul meu.
De cate ori am ocazia sa Il marturisesc pe Domnul meu, inima mea este plina de bucurie.Acum vin de la Azilul de batrani,unde trait clipe pline de har si de bucurie, am avut partasie unii cu altii, si toti impreuna cu Dumnezeu.Toti erau cu ochii plini de lacrimi,lacrimi de bucurie, sunt emotii, trairi pe care nu le-as schimba cu nimic din lumea aceasta.Este atat de minunat sa fii o unealta prin care sa curga dragostea lui Dumnezeu,sa spui o vorba de mangaiere, de incurajare, sa le spui ca au mare pret in ochii Domnului.Ca El a murit si pentru ei la cruce.
Am destula intelepciune ca sa stiu cand sa vorbesc si cand sa tac.
Si, pentru a pune cu desavarsire cruce ratiunii, mai intalnim un monumental apel la origini (nu la mama cuiva, ci este vb de falasia filogenetica). Ni se spune ca stim ca sentimentele religioase ar fi aparut ca un fel de combinatie a nevoii Maslowinene de apartenenta la un grup + mecanismul ala de protectie a organismului. Prin urmare sunt false…
Problema si mai mare este ca exact acelasi rationament se poate aplica la fel de bine si ateismului! Nevoia aia Maslowiana, asa vai de capul ei cum e piramida, se numeste, de fapt, nevoia de respect in raport cu ceilalti (a respecta si a fi respectat). Nu este asadar strict nevoie de integrare intr-un grup anume. Aia este `instinctul de turma`, care este cam cu totul altceva, cel mult o manifestare a acestei trebuinte fundamentale a respectului in raport cu ceilalti. Majoritatea oamenilor ar zice ca este pur si simplu prostie… in fine, sa continuam.
Eu nu mint, de mintit minti tu cand spui ca, credinta este mai presus decat ratiunea, cand spui ca sufletul arde in iad iar apoi spui sa primesti un corp care arde in iad, toate acestea intr-o lume imateriala, si ti-am cerut in repetate randuri sa te justifici, dar tocmai pentru ca esti un propavaduitor mincinos nu o sa poti sa o faci vreodata.
O sa te convingi tu singur pe pielea ta, dar din pacate, va fi prea tarziu.Astazi daca auziti glasul, nu va impietriti inimile.De la ultima mea vizita la Azil a trecut o luna, timp in care inca un suflet a plecat in vesnicie.Pentru el este prea tarziu,nu stiu care a fost relatia lui personala cu Mantuitorul, dar sper din tot sufletul, sa fii primit iertarea Domnului Isus in viata lui.
Tipuri de senzatii
Dupa natura analizatorului ce sta la baza formarilor deosebim intre:
Senzatii vizuale → ochiul
Senzatii auditive → urechea
Senzatii gustative → limba
Senzatii cutanate → pielea
Dupa natura informatiilor pe care ni le ofera:
Senzatii ce ne dau informatii din mediul extern (vizuale, auditive)
Senzatii care ne dau informatii din mediul intern (foame, sete,
oboseala, greata, sufocare, durere, frig, etc.)
Senzatii care ne dau informatii despre pozitia corpului capului, membrelor
→ propreoceptive (ne ajuta sa ne tinem pozitia verticala)
→ de echilibru (ne ajuta sa ne tinem echlibrul)
→ chinestezice (despre miscari)
Acestea sunt toate tipurile de senzatii pe care le percepe corpul omenesc, niciunul dintre aceastea nu are ca organ receptor inima.
Inca o dovada ca bravezi. Esti o propavaduitoare mincinoasa.
Nu am cum sa ma conving de ceea ce spui tu pentru ca sunt doar niste aberatii.
La mine au venit recenzorii aseara. Se terminase chestionarul si nu ma intrebase nimeni absolut nimic de religie. Si i-am luat la intrebari. S-au scuzat si mi-au zis ca oamenii par deranjati de intrebare. Eu am tras concluzia ca le completeaza dupa aceea si iar ies 99% atei. Sesizand asta, am mintit si eu si profitand de faptul ca nu era nimeni acasa, i-am trecut atei si pe sot si pe copil si pe socrii. Macar sa mai egalizez sansele. Am mai vorbit cu cineva la care trecusera cu recensamantul si tot la fel nu l-au intrebat nimic de religie. Si uite asa vom iesi o tara ce crede in sfantul aseapta si nu face nimic constructiv in viata.
Am foarte multi prieteni atei si nici unul dintre ei nu s-a declarat ateu la recensamant. Ba pentru ca nu au fost acasa, iar rudele i-au declarat crestini-ortodocsi pentru ca sunt botezati, ba pentru ca nu au stiut de aceasta optiune. Nu a fost mediatizata. Doar pe internet, poate. Persoana care vine cu fisele nu te informeaza, nu spune nimic despre asta...si tot asa!
Vorba lui @lolozilla, vor iesi 100 % ortodocsi si catolici
A venit si la mine...dar eram decat eu si cu sora-mea.I-am zis sa treaca peste 2-3 ore.In fine, pot sa fiu trecut si ca buddhist, eu tot pe principiile mele merg .
Exista un abuz din partea recenzorilor, @ramona30 are dreptate, ei completeaza acasa, ulterior, spatiile lasa-te libere ( inclusiv religia). Recensamantul de anul acesta e o mare porcarie si o falsitate. Regret un singur lucru si anume ca nici de data aceasta nu se va afla, macar cu aproximatie, numarul ateilor din Romania. Pacat!
@chelstone, pacat si de oamenii ca tine, care nu au chef sa scrie sau sa raspunda. Daca esti ateu ( nu stiu ) de ce sa nu declari asta tarii intregi?
A venit recensamantul acum vreo doua ore, iar eu m-am declarat adepta a Holy Whore si Apostolii lui Nyan Cat. Si sincer cred ca a meritat.
Per total, nu va mai bateti cu pumnul in piept si strigati pe site-uri de socializare ca sunteti atei, daca nu sunteti in stare sa raspundeti unei simple intrebari, statului roman!
OctavianDanielMaria întreabă: