| soimos a întrebat:

Am aflat, citind Evanghelia lui Matei, ca acel talhar Barabbas, cel care era atarnat pe cruce alaturi de Isus, avea tot numele de Isus, adica la fel ca si Isus-Christosul, cel care afirma ca el este Fiul Tatalui (ceresc)

Documentandu-ma am aflat faptul ca numele de Barabas (Bar-abbas) se traduce chiar cu "Fiul Tatalui"!

Asa ca se pune intrebarea, care a fost Isus-ul cel rastignit, si care a fost cel eliberat de evreii?

Nu cumva cel eliberat a fost chiar Isus-Fiul Tatalui adica Isus Barabas si crucificat a fost tocmai Isus talharul?

Voi ce spuneti, ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Suntem prea mici, pentru a putea da o interpretare celor scrise in Biblie. Cartea asta este atat de ambigua, incat va determina intotdeauna omul sa faca speculatii.
Din pdv-ul meu, singurul meu dumnezeu sunt chiar eu.

16 răspunsuri:
| 4drian a răspuns:

Suna interesant ce spui. dar nu te va aproba nimeni.

| soimos explică (pentru 4drian):

Nu conteaza!
Important este sa le dau de gandit, dar de fapt teoria nu este originala si nu imi apartine mie

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Barabas a fost eliberat de poporul evreu fiindca intrunea visul lor de libertate de sub romani.si nu Iisus care le propovaduia despre imparatia lui Dumnezeu, si despre altfel de eliberare si libertate.deasemeni era considerat blasfemiator numindu-se fiul lui Dumnezeu.era asteptat, a venit dar nu l-au cunoscut.l-au rastignit ca sa se implineasca scripturile.iar barabas si-a vazut de revolutia lui sau miscarea lui in continuare.nu a fost rastignit.a murit de moarte buna.iar cu interpretarile numelor din biblie, si set inseamna; om in loc, dupa moartea lui abel.si EVA inseamna mama celor vii.si tot asa.care FIU nu are un tata? si care tata nu este fiul cuiva la randul lui? insemna ca pe toti trebuia sa-i cheme barabas sau a petrei sau a ilinchii?

| soimos explică (pentru anonim_4396):

Pai care Barabbas a fost eliberat?
Ca si Isus tot Barabbas era?
Sau nu isi zicea el Fiul tatalui?

Ce tu te recomanzi ca Fiul al Tatalui tau?

Isus era un personaj carismatic iubit de evrei, si cred ca s-au folosit de acest tertip sa il salveze pe Isus si sa scape de talhar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soimos? tu crezi ce vrei? eu ti-am spus ce stiu.si da; eu ma recomand cand e cazul {numele meu}fiul lui.si al... eventual porecla daca e cunoscuta mai bine, depinde dupa caz.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bagabontu' ala de Barabas a fost eliberat in schimbul pedepsirii lui Iisus, atat stiu. Daca se faceau si atunci furturi de identitate, inseamna ca Biblia este manualul de baza al spionajului modern big grin

Spionajul nu este ceva modern!
Falsul apostol Pavel, cel mai mare sarlatan al omenirii era de fapt un agent de influenta aflat in slujba romanilor si a avut rolul de a "intoarce" turma de oi ratacita de rabinul Isus, sau cu alte cuvinte sa distruga invataturile lui Isus care erau periculoase pentru romani si clerul iudeu.

Dar sa revenim la Isus, sunteti sigur ca Isus a fost cel omorat pe cruce si nu un talhar cu acelasi nume?
Ptr ca Jesus Barrabas nu este un nume ci o relationare asa cum bine zice branicu.
Parerea mea este ca cel ucis este talharul si nu Isus, Isus s-a bucurat de clementa pentru ca nu s-a opus de loc arestarii sale si judecatii sinedriului.

Daca ar fi fost ucis talharul ar fi fost numit cu numele tatalui sau (de ex. Isus ben Yousef) si nu Barrabas, nume care ne arata clar ca cel eliberat a fost Fiul lui Dumnezeu Tatal!

Exact!
Biblia este atat de ambigua incat nu se stie nimica exact!
Poi cum atunci niste oameni care nu au fost niciodata in anturajul lui Isus, ci s-au nascut cu 100 de ani dupa moartea lui, ne pot reda corect afirmatiile facute de Isus?
Iata ca e cazul sa ne punem intrebri ce tin de logica elementara, inainte de a ne arunca orbeste in bratele lui Christos, cel care se autodenumeste Lucifer, si se si lauda ca el este seful cheilor mortii si ale Iadului!

| Alinaga a răspuns (pentru Mizantropul):

Daca are argumente si mai ales cum spui tu solide ce ai cu ea? a pus o simpla intrebare si atat nu a omorat pe nimeni.si eu sunt credincioasa, dar cum sa spui ca injuri si asa mai departe pentru o simpla intrebare? poate ca fata are dreptate si de fapt pe cruce a fost rastignit alt iisus.

| Alinaga a răspuns:

Pai daca cel eliberat a fost iisus fiul lui dumnezeu de ce mama lui plangea? putea fi o eroare de nume si sa l ucida pe celalat dar nu putea ca mama lui sa nu i cunoascac hipul si sa nu vada cine este rastignit pe cruce

| soimos explică (pentru Alinaga):

Poi de plans poti sa plangi pentru fiecare om care sufera!
Nu a fost nicio eroare din moment ce poporul iudeu a cerut eliberarea lui Isus Fiul Tatalui!
Eu am vrut sa scot in evidenta doar faptul ca nu se stie ABSOLUT NIMIC sigur despre ce s-a intamplat atunci!
Toate sunt povesti aparute cu multe zeci sau sute de ani dupa moartea lui Isus!
In Biblie nu se gasesc nici macar Evangheliile adevaratilor apostoli ai lui Isus, pentru ca Bisericii nu ii conveneau, motiv pentru care in Noul Testament sunt doar evangheliile unor cioflingari si sarlatani!

| EmaS a răspuns (pentru soimos):

Istorisirea Noului Testament nu este o legenda. Documentele Noului Testament au fost scrise in decursul a doua generatii de la evenimente de catre martori oculari sau de catre contemporani ai lor, iar naratiunea Noului Testament este confirmata de autori necrestini. In plus, Noul Testament mentioneaza cel putin 30 de personalitati istorice care au fost atestate din surse din afara Noului Testament. Prin urmare Noul Testament, nu poate fi o legenda. Ce spun cercetatorii? Gary Habermas a efectuat investigatia cea mai ampla si mai la zi cu privire la ce cred cercetatorii despre inviere. El a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003. In The Risen Jesus and Future Hope, Habermas spune ca aproape toti cercetatorii, apartinand intregului spectru ideologic-de la ultraliberali si pana la conservatorii biblicisti-sunt de acord ca urmatoarele aspecte cu privire la Isus si la crestinism sunt fapte istorice reale. 1.Isus a murit rastignit de romani. 2.A fost ingropat, cel mai probabil intr-un mormant particular. 3.Curand dupa aceea ucenicii au fost descurajati, indurerati si deprimati, pierzandu-si orice speranta. 4.Mormantul lui Isus a fost gasit gol la putin timp dupa inhumarea Lui. 5.Ucenicii au avut experiente pe care ei le-au crezut aratari reale ale lui Isus inviat. 6.Datorita acestor experiente, viata ucenicilor s-a schimbat compet. Au fost dispusi sa moara pentru credinta lor. 7.Proclamarea Invierii a fost facuta inca foarte devreme, chiar de la inceputul istoriei bisericii. 8.Ucenicii au marturisit si au predicat public in cetatea Ierusalimului , locul unde Isus fusese rastignit si ingropat cu putin timp inainte. 9.Mesajul Evangheliei s-a concentrat asupra mortii si invierii lui Isus. 10.Duminica a fost ziua preferata pentru adunare si inchinare. 11.Iacov, fratele lui Isus si un sceptic inainte, s-a convertit cand L-a vazut pe Isus cel inviat. 12.Doar cativa ani mai tarziu , Saul din Tars a devenit si el un credincios crestin, in urma unei experiente pe care a avut-o cu Isus cel inviat.

| soimos explică (pentru EmaS):

>>>>>Documentele Noului Testament au fost scrise in decursul a doua generatii de la evenimente de catre martori oculari sau de catre contemporani ai lorEl a strans mai mult de 1400 de lucrari de referinta pe tema Invierii scrise intre anii 1975-2003.

| MovileanuMariaLaura a răspuns:

Doamne! Cum poti spune asa ceva? Parca n-ai crede! Si Maria a primit semne inainte de al naste pe El. Cum poti crede asa ceva! Na-i aflat din mosi stramosi ca Iisus a fost rastignit pe cruce si dupa 3 zile a inviat! Sa-ti fie rusine sa spui asa ceva si cere-ti iertare de la Dumnezeu!

| amantes8524 a răspuns:

Dap, Isus nu a fost răstignit!