| RosaliaOriginala a întrebat:

Am auzit acum vreo cateva zile ca celebrul Dinca s-ar fi "pocait". Credeti ca a fost mantuit si va ajunge in rai desi a facut ceea ce a facut, dar o persoana complet inocenta care nu a facut niciun rau cuiva vreodata o sa ajunga in iad doar pentru ca nu crede in Dumnezeu/Jeesus?

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Chiar când voiam să te laud că începi să adresezi întrebări despre God happy ajung la finalul întrebării și realizez cu ce scop întrebarea. laughing)

Ți-e frică să nu ajungi în iad, doar pentru că nu crezi în God? happy

Acum să iau pe bucăți întrebarea ta și să răspund. happy

Dincă dacă a făcut ceea ce a făcut, noi în final nu știm 100% dacă el chiar a făcut de ceea ce a fost acuzat. Oricum fetele dacă erau duse la produs, ar fi trebuit să fie găsite, cineva să le fi văzut, cum în Italia de asemenea sunt mulți români și cum fețele fetelor au fost puse în întreaga medie, mai ales că alea din Italia am înțeles că sunt puse chiar pe stradă să stea, ziua în amiaza mare, cineva, bă, dar cineva le-ar fi văzut. Deci nu știu de ce, chiar dacă sunt cea mai oripilată de tot domeniul produsului și i-aș ucide pe toți din domeniul ăla, sincer nu știu de ce, dar intuiția mea, îmi spune că Dincă nu ar fi fost niciun proxenet și el doar le-a violat sau ucis. Așa am eu în feeling, nu știu de ce. Însă de ce nu le-a găsit nici eu nu știu și nici nu am înțeles de ce nu a insistat mai mult în căutări, decât în aflarea adevărului de la el. Oricum un criminal/infractor, în final nu va divulga niciodată prea ușor ceea ce a făcut. De aceea, părerea mea poliția și chiar interpolul trebuia, exact ca în filme să stăruie în căutări mai mult. happy

Acum dacă Dincă s-a căit, God, i-o mai îndupleca sentința pe lumea cealaltă, însă God nu-l va duce pe el în Rai și dacă totuși o va face, are el scopurile Lui, doar El știe ce face cum face.

Nici dacă tu nu crezi în El, dar tu faci mai mult bine decât fariseul care declară că el e al lui Dumnezeu, nu vei ajunge în Iad, caută povestea cu vameșul și fariseul, în final God l-a luat în împărăția Lui pe vameș, deoarece vameșul stătea la capătul bisericii și îi spunea lui God să-l ierte că e cel mai rău om, iar fariseul, bogat, frumos, curat și plin de doctrină, stătea trufaș în mijlocul bisericii, spunându-I lui God că el știe tot, că el urmează tot ce spune El și trufaș râdea în sinea lui și de vameș. Acum nu mai țin minte și ce le-a făcut la fiecare God, dar morala asta îi, că tu nu trebuie să fii ca fariseul ci ca vameșul.

Clar ar fi mai bine să-L placi și pe El, să-L accepți în viața ta. Dar dacă ești un vameș care măcar fără să-ți dai seama faci mai mult bine decât fariseul îndoctrinat, ei bine, ai atins Raiul. happy

Mai spunea tot God, că Raiul e mai mult al celor necunoscători, decât al celor cunoscători. Adică El susține că e posibil ca mai mult să se mântuiască baba aia care se roagă cu propriile cuvinte la zile de necaz, decât ăla care o duce pe roze, bogat, dar nu dă nici la stânga, nici la dreapta, citește Biblia din scoarță în scoarță, știe tot, dar nu face nimic pentru El sau și mai rău, știe Biblia doar ca să o reinterpreteze cum vrea el.

Bine, mai spune tot God că e un păcat totuși și mai mare să știi, să auzi totuși de El, cum e spre exemplu acum cu tehnologia și tot, dar tu totuși să nu faci nimic și pentru El. Aia da, cică ar fi un păcat iar mare. happy

Dar am mai susținut eu pe aici pe TPU, că în final cred că obiectivul Rai, e o loterie. Cam și ce întrebi tu pe aici de fapt, are legătură cu teoria susținută de mine, dar trebuie să reții în final, că totuși în fața Lui, nimic nu rămâne nerăsplătit și nepedepsit, deci pentru ceea ce a făcut Dincă, el va plăti.

Cât de tine, mister Meyers, doar tu și El știți ce păcate ai și per total, oricum ai fi, știi să-ți dai un punct pentru ceea ce ai întreprins și făcut ca și fapte în viața asta. happy Știi să spui așa vag cam către ce te îndrepți, rai sau iad. happy

| pacatosulBogdan a răspuns:

Monstrul ala a cazut din lac in put, cum se zice: nu a fost mantuit, ci a intrat intr-o insecta neoprotestanta, din care cu greu mai scapa cineva, la cat sunt de indoctrinati si spalati pe creier cu ereziile lor. Oricum, mantuirea este o lupta continua cu pacatele si patimile, dar si de impreuna-lucrare cu harul lui Dumnezeu, si nu ai putea vreodata sa spui despre sine, ca sectanti, ca gata!, te-ai mantuit.
O persoana asa-zis inocenta, fiindca nimeni nu este cu adevarat inocent si fara de pacat -numai Hristos a fost fara de pacat-, nu se poate mantui singura, fiindca stim ca acest lucru la oameni este cu neputinta; "la Dumnezeu insa toate sunt cu putinta". -Matei 19:26
Daca negi pe singurul care poate sa te mantuiasca, adica pe Dumnezeu, cum sa speri la mantuire?!
Asa cum credinta fara fapte este moarta, tot asa si faptele fara credinta sunt moarte!

| sabin89 a răspuns (pentru anonim_4396):

God e cuvânt românesc?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru sabin89):

Contează în ce limbă îl strigați pe Dumnezeu? happy
Ați uitat că tot El a separat oamenii și limbile. Tot El le-o creat. happy

Acum ca să vă răspund, totuși happy

Nu! God este un cuvânt al limbii engleze, dar în română este echivalentul lui Dumnezeu. happy

| Holiday a răspuns:

Daca Dinca ar fi un personaj din povestea numita Biblia, da, ar avea sanse sa ajunga in Rai. Exista personaje mult mai dezgustatoare in povestea respectiva care pentru ca s-au "pocait, au ajuns in asa zisul Rai.
In lumea reala, ajunge ca toata lumea intr-o gropa, sau intr-o urna funerara, dupa caz.

| just4ubr2015 a răspuns:

Dinca va ajunge la 2 m sub pamant si atat nu exista iad sau rai doar reincarcarea

| Pocait01 a răspuns:

Dar Dumnezeu nu cere să nu faci rău.
Dumnezeu cere să faci acțiuni demne de o gândire a bunătății, a pocăinței de rău. Și cine nu dovedește o astfel de gândire prin acțiunile sale...(apropo, să stai pe canapea nu dovedeștni nimic chiar dacă nu faci rău cuiva)
Iar aceasta nu o poți avea decât dacă o primești de la sursă: Domnul Isus Hristos prin Duhul Sfânt(vezi ce scrie în Galateni).

| RosaliaOriginala explică (pentru Pocait01):

Nu are logica ce ai scris, raspuns inutil tho…

| Pocait01 a răspuns (pentru RosaliaOriginala):

Ai dat o presupoziție proastă cum că nu este drept ca un om care nu a făcut rău să ajungă în iad pentru că alege să nu creadă în Hristos.
Ți-am spus că nu lucrul acesta îl trage în iad, ci faptul că nu a făcut fapte ce să demonstreze gândirea sa bună.
Iar faptele bunătății le facem după ce ne pocăim și învățăm de la Singurul care este Bun, Dumnezeu. Lc. 18:19 „Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu."

Și am făcut o paranteză menționând că o persoană care stă și nu face nimic(deci nici un rău față de nimeni) nu poate demonstra o gândire a bunătății tocmai pentru că nu face acțiuni ce să arate o astfel de gândire.
Dacă "dinca" s-a pocăit și demonstrează că este pe calea Domnului prin acțiunile sale, atunci are parte de harul lui Dumnezeu și ajunge în Cer. Celălalt chiar dacă nu a făcut nimic, tocmai lucrul acesta îl trage în jos în fața Judecătorului drept.

Nu există persoane sănătoase mintal și adulte care să fie "perfect inocente" și necredincioase în Domnul Isus: Rom. 3:10

| ania a răspuns:

Dacă și tâlharul ui care era alături de El pe cruce Mântuitorul Hristos i- a promis ca va fi cu El în rai, sunt convinsa ca și Dincă are toate șansele.
Nu cred ca exista vreo persoana complet inocenta.
Nu cred ca e onest sa - L tratezi pe Creator de pe pozitua- Nu știu dacă exiști sau nu, nu vreau sa explorez, nu vreau sa- mi dicteze nume i ce sa fac cu viata mea, dar dacă totuși exiști ești dator sa ma iei și pe mine în rai, ca nu te- am prea deranjat.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai dacă nu crede în Dumnezeu desigur ca ajunge în iad. El alege sa nu creadă. În plus, raiul este pregătit de Dumnezeu pentru cei aleși de El, cum ar putea un om care nu crede în El să ajungă acolo? Dincă dacă s-a pocăit sincer și chiar vrea sa rămână asa cum vrea Dumnezeu pana la finalul vieții și va rămâne, desigur ca va fi mântuit