Chestie de matematica? Pe ce planeta traiesti cumetre? Ce legale si ciupercoase ai bagat in tine?
Tu tot ceea ce stii despre viata asta ai invatat-o de la altii, iar acele persoane fac parte din societatea romaneasca crestina. Tu nu ai experimentat nimic, nu te-ai nascut cu nicio informatie. Doar ti-au bagat altii in cap ce au vrut ei.
Nu-mi vorbi tu mie de logica si ratiune cand habar nu ai nici care le sunt definitiile. Unde vezi tu o logica in a invia un om, ca o persoana sa traiasca 700 de ani, ca apa sa fie transformata in vin, ca un simplu potop de cateva luni sa creeze un ocean mondial ce a inghit totul, ca Noe intr-o corabie mica sa inghesuie toate speciile de vietuitoare din lume care sunt intr-un numar de cateva milioane, ca masturbarea sa fie un pacat, ca un spirit sa aiba puteri magice ce poate face orice ii trece lui prin minte, sa avem spirite invizibile din alta lume care ne vegheaza cu numele popular de ingeri, si asa mai departe?
Ce n-as da sa se inventeze odata masina timpului cu destinatia trecut... Platesc oricat sa va trimit pe voi martorii in Evul Mediu.
Vezi ca esti gresit informat. Codex Sinaiticus nu e cel mai vechi manuscris despre scripturile grecesti si contine toate scripturile grecesti in intregime.
Un al doilea manuscris important la care au avut acces erudiţii este Manuscrisul Sinaitic (Codex Sinaiticus), găsit de Tischendorf la mănăstirea Sf. Caterina. Scris cu unciale greceşti pe pergament, acesta cuprinde o parte a Scripturilor ebraice din versiunea greacă Septuaginta şi Scripturile greceşti în întregime. Din acest codex, 43 de file se află în Leipzig (Germania), 347 la British Library din Londra (Marea Britanie) şi fragmente din trei file în St. Petersburg (Rusia). S-a stabilit că manuscrisul datează de pe la sfârşitul secolului IV e.n. În sprijinul datării vin tabelele marginale din evanghelii, tabele despre care se ştie că au fost întocmite în secolul IV e.n. de istoricul Eusebiu din Cezareea.*
"Arata-mi tu mie unde ADN-ul si studiul evolutiei nu apartine de genetica. " - nu are legatura intrucat din coronavirus nu a aparut nicun spiro virus.
Muhammad nu a facut nimic spectaculos pentru fiinta umana. In plus Muhammad, care a scris Coranul, a mintit spunand ca Isus de fapt nu si-ar fi data viata pentru oameni si ca ar fik murit altcineva in locul lui Isus. Isus nu a profetit despre niciun Muhammad. In Biblie nu apare nicaieri acest nume "Muhammad".
Ioan 1:1:"La început era Cuvântul+ și Cuvântul era cu Dumnezeu+ și Cuvântul era un dumnezeu".
Asta a zis Toma, insa Isus a zis la Ioan 20:17:"Eu urc la Tatăl meu+ și Tatăl vostru, la Dumnezeul meu+ și Dumnezeul vostru".
Iudaismul a aparut dupa mozaism. Cat despre credintele pagane de dinainte de mozaism, acelea au fost insuflate de Satan.
In Biblie este scris cum au decurs lucrurile. Dupa ce Adam s-a aliat cu Satan, Dumezeu din iubire si intelepciune l-a lasat pe Satan sa promoveze religiile lui pagane. Cand s-a apropiat termenul fixat sa apara Mesia, Dumnezeu a inspirat scrierea Bibliei incepand cu Moise in 1513 i.Hr.
Satan a promovat niste precedente ca sa para ca mozaismul ar fi fost copiat dupa religiile pagane anterioare promovate de Satan.
Și eu ce am spus? Că e cel mai vechi manuscris biblic, adică cel mai vechi manuscris care conține scripturile. S-au mai găsit și alte manuscrise înainte însă doar fragmente.
"Că e cel mai vechi manuscris biblic" - sunt altele mai vechi decat Codex Sinaiticus.
Ok si de ce apostolul Toma a zis asta daca nu era adevarat?
Aia e traducerea martorilor dupa cum se gandesc ei ca e. Uita-te in orice traducere normala sa vezi ca scrie cat se poate de clar. Cuvantul era Dumnezeu. Pana si Toma a zis "Domnul meu si Dumnezeul meu"
Pai da, nu ai voie sa te inchini la alti Dumnezei in afara de singurul Dumnezeu Treimic: Tatal, Fiul si Duhul Sfant care impreuna sunt un singur Dumnezeu, Dumnezeul cel adevarat. Așadar de aici rezulta logic că adevarul creștin nu poate fi blasfemie ci adevar
Cel mai vechi despre noul testament, evanghelia lui Ioan, e un fragment la Biblioteca din Manchester - P52 ( datat din prima jumatate a secolului II ). Apoi colectia Chester Beatty cu portiuni din 15 carti ale noului testament ce contine manuscrise intre secolele II-IV e.n. Papirusurile Bodmer de la inceputul sec. III e.n.
Stii care e faza? Ca nu poti sa fi fiul lui Dumnezeu si sa fi Dumnezeu in acelasi timp
Iudaismul e o secta? Ilie e sectant? Zi ma, in ce consta crestinismul din secolul I?
Ioan 20:17 ( biblia ortodoxa online ): Isus a zis: "Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru şi la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru." Lasa ce a zis Toma. Ce a zis Isus e de luat in calcul.
Acest verset din Ioan 20:17 se contrazice cu Ioan 1:1 din Biblia ortodoxa. Deci e clar ca e o traducere gresita. Contrazicerea suna asa Cuvantul = Isus = Dumnezeu in Ioan 1:1. In Ioan 20:17: Dumnezeu = Dumnezeul lui Isus = Dumnezeul ( superior - Tatal ) lui Dumnezeu ( inferior - Fiul ).
http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=35&cap=20
E ca si cum ai zice ca nu poti sa fii fiul omului si om in acelasi timp.
Sau e ca si cum ai zice ca o flacără care e aprinsă din altă flacără nu poate fi in sinea ei o flacără.
Ba din potriva iti zic, daca Dumnezeu Tatăl are un Fiu, acel Fiu trebuie sa se nască din esenta Tatalui, adica sa fie El Insusi Dumnezeu.
Iisus nu poate fi Fiul lui Dumnezeu daca El insusi nu e Dumnezeu
Daca ce a zis Toma e o minciuna de ce Iisus nu l-a corectat? Toma care era unul dintre apostoli, care era langa Iisus avea o credinta gresita? Cum vine asta? Crezi ca stii tu mai bine ca apostolul Toma daca Iisus era Dumnezeu sau nu?
Daca esti Dumnezeu, nu poti sa fi si fiul tau. Asta vreau sa zic. Daca esti fiul lui Pulica, asta nu inseamna ca esti chiar tu Pulica
Dumnezeu este o proprietate, nu un nume. Tu confuzi proprietatea cu identitatea.
Este o mare diferenta intre proprietatea omeneasca a lui Alex si identitatea personala a lui Alex.
Alex e o persoana de esenta umana.
Tatăl e o persoana de esenta dumnezeiasca.
Asa cum Alex e om, asa Tatăl e Dumnezeu și Iisus e Dumnezeu și Duhul Sfant e Dumnezeu.
Fiindca dumnezeirea e o proprietate a unei persoane. Tu ai impresia ca e o identitate, o persoana, dar nu e. Dumnezeu e o ființa, nu o persoană. Sunt doua lucruri diferite
Dumnezeu este etern, dar Jesus nu. Zice foarte clar, fiul lui Dumnezeu. Se refera la Dumnezeu ca la o persoana. Nu poti sa fi Dumnezeu dar in acleasi timp sa nu fii etern!
De ce te referi la Hristos pe engleza? Voi aromanii asa putina română știti ca trebuie sa vorbiti pe engleză? Asa praf sunteti la limba română?
Biblia scrie foarte clar ca Iisus este etern: "toate printr'Însul s'au făcut și fără El nimic nu s'a făcut din ceea ce s'a făcut."
Asta arata ca nu ai citit nici macar o data Biblia din curiozitate.
Ce legatura are "etnia" mea cu engleza? Iisus s-a nascut acum 2000 de ani. Daca era etern, nu se nastea. Aparea de undeva.
Postarile tale sunt dovada vie ca indoctrinarea iti transforma creierul in muci.
A te naste nu inseamna a incepe sa existi. Asta se intampla doar la oameni. Iisus este si era Dumnezeu. De asta spunem că S-a întrupat. Adica a luat trup, El exista inainte sa aiba un trup deoarece dupa cum scrie si Biblia era etern.
Acum imi raspunzi la intrebare? De ce te referi la Iisus în engleză? De ce zici "Jesus" cand în română se zice "Iisus"? Ai uitat sa vorbesti română?
Am zis pe engleza ca asa am vrut. Atunci de ce era fiul lui DUMNEZEU?
Pai nu mai folosi engleza cand poti sa folosesti limba română.
Iisus este Dumnezeu din Dumnezeu. Iisus este fiul lui Dumnezeu-Tatăl deoarece în toată eternitatea se naste din Tatăl. El este in acelasi timp și etern și născut. Asta e lucru dificil de inteles pentru mințile slabe, dar nu e de mirare avand in vedere ca despre divinitate vorbim
Deci recunosti ca este fiul lui Dumnezeu? Pai inseamna ca sunt doi. Deci e religie politeista