Http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4jKj-BAADUI#!
Pierdem bani pe toate porcariile.
Nu ca nu e momentul,nu e cazul deloc.E de prost-gust,costisitoare si total inutila.
In Romania sunt, din ce-am mai citit, aproximativ 18.300 biserici(sa nu mai vorbim ca in perioada comunista au fost daramate un numar semnificativ), 4700 scoli, si alea ca vai de capul lor si 400 de spitale.In loc sa se investeasca in educatie,sanatate,economie,in ceva util in tara asta, se arunca banii pe cladiri de prost-gust.
Ca la noi, la nimeni.
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Vineri 3 iulie 2010 BOR a anunțat că firma Vanel Exim din Bacău a fost desemnată câștigătoare a concursului de proiectare pentru ridicarea lăcașului de cult, la un preț în jur de 100 de milioane de euro, mai mic decât prețul inițial al lucrării la roșu, care fusese estimat la 180-200 de milioane de euro. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a declarat că pentru proiect nu vor veni bani de la statul român și că Biserica își asumă întreaga responsabilitate financiară, banii împrumutați urmând a fi înapoiați într-un termen de 15 - 20 de ani, plus o perioadă de grație, de la ridicarea construcției la roșu. Locul ales este Dealul Arsenalului, pe un teren aflat în proprietatea Patriarhiei din 2005, acordat prin ordonanță de Guvern, având ca destinație exclusivă construcția Catedralei Mântuirii. Catedrala va avea 120 m lungime, 70 m lățime și 120 m înălțime, se va desfășura pe o suprafață de 38.000 de metri pătrați și va avea două hramuri: "Înălțarea Domnului" (Ziua Eroilor) și "Sfântul Apostol Andrei". La prețul ridicării la roșu se vor adăuga încă circa 200 de milioane de euro pentru picturile din Catedrală [4]
Patriarhia imprumuta 200 de milioane de euro ca sa ridice Catedrala Neamului
Iar Urzi23 a incheiat cu maiestuozitatea-i caracteristica :
Eu sunt jupuit de stat cu peste 40% din venit platesc CAS,CSS Impozit, Somaj etc.Ce fac eu este treaba mea din cite vad Catedrala Mintuirii Neamului se va face din donatii daca vreau dau daca nu, nu.Tu sa faci bine si sa dai pe la scoala aia este obligatia ta.
Ce treaba ai tu ca altii au donat?
De pildă, papa Ioan Paul al II-lea a donat mai demult 100.000 €, iar Arhiepiscopul Atenei, tot atât"
Ps O firmă din Bacău va construi Catedrala Mântuirii Neamului la "preţul rezonabil" de 100 de milioane de euro http://www.gandul.info/......ro-6480041
Nu ma intereseaza daca ai de gand sa-ti irosesti banii.Nu ma intereseaza daca restul credinciosilor din tara fac la fel.
Dar stirea ta e din iulie 2010, ale mele mai recente :
http://www.hotnews.ro/......amului.htm
http://www.hotnews.ro/......amului.htm
Mhm, banii nu vor veni (primii ) de la statul roman, ci (mai intai) pamantul.
Si da, ma deranjeaza prostia guvernului.Doar pinguinul e frate cu un episcop sau arhiepiscop sau cum s-o fi numind!
PS : http://imgur.com/pWdIi
Imi place ca se arunca cu pietre in biserica si nu se arunca cu pietre in ministerul transporturilor care cheltuie 8 mil de euro pe 1 km de autostrada si nu sunt in stare sa faca un pod peste Dunare. de ce nu vedem ministerul sanatatii care nu e capabil sa faca un sistem da sanatate cum e in occident.
nu cred ca e vina bisericii ca am intrat in recesiune si ca mor oamenii la portile spitalelor inchise.
cred ca o sa spuneti ca tin parte BOR dar haideti sa ne gandim si la birocratii care ne conduc.
Coruptia si prostia sunt peste tot, nu numai in biserica. Diferenta e ca oamenii nu realizeaza asta si iau apararea BOR orbeste.Ei chiar cred ca monstruozitatea asta va aduce salvarea Romaniei.
Kosuchin explică (pentru Urzi23):
Am spus ca sunt de acord cu ceea ce scrie pe pagina facebook.Am postat 2 legaturi cu pagini al caror continut intra in contradictie cu ceea ce ai raspuns tu anterior.
Ce nu ti-e clar? Ai citit macar?
Urzi23 A raspuns cu intelepciune :
Mai omule noi nu votam cu partide si doctrine noi gindim si fara argumente solide nu se poate. Unde este judecata ta? Ma faci sa ma repet :
"Apreciez interesul tau. Totusi nu trebuie sa fi suparat.Mai adu argumente,,,Mai analizam,,, Tragem noi si altii concluzii.,,, Pina acum nu ai spus nimic.
Cu respect.
Sunt 3 biserici la mine in oras, un oras relativ mediu, si 2 spitale care mai au putin si se darama. Eu propun sa mai construim 5 biserici ca sa ne rugam inauntru sa se repare spitalele singure.
PS: BAKA!
Bine, poftim judecata mea:
A construi monumentul ăla religios când Romania se află în criză economică, se numeste lipsă de raţiune.Nu-mi dau seama ce speră patriarhul sa obţină prin asta, pentru că numai profit nu va aduce catedrala. Dacă s-o construieşti costă atât de mult, stai sa vezi cheltuielile de întreţinere tataieee.Sau vor folosi lumânările ca surse de energie?
E evident că România se duce de râpă: mor pensionarii de foame, pleacă medicii în străinătate, sistemul sanitar lasă de dorit, mai nou li se scoală străinilor să "culeagă" aurul de la Roşia Montană. Uite unde erau binevenite 10 milioane de euro.
Sigur ca responsabilă pentru starea aceasta nu e doar BOR, care suge bani peste bani de la guvern.Şi totuşi, ei ar putea face mult mai mult pentru ţară, dar deehh...cu cine sa stai de vorbă.
Mai mult respect am pentru fanaticii religiosi americani, care totusi fac acte caritabile, cum ar fi sa duca incaltari copiilor africani :
http://www.youtube.com/watch?v=oKLf07HxNWo&feature=related.BOR nu-si ajuta nici macar propria ţară.
Spitalele si bisericile se construiesc tot cu banii nostri, numai ca e o diferenta. spitalele se construiesc cu bani intotalitate de la bugetul statului, unde contribuim cu totii obligatoriu, iar bisericile primesc o parte din bani de la guvern etc., primesc donatii de la diferiti oameni instariti, dar sa nu uitam si de pomelnice, lumanari si alte lucruri ce se vind la pangarele bisericilor.
un ex. de biserica construita din banii ce se dau la pomelnice este biserica manastirii sihastria (jud. neamt).
DeProfundis99 întreabă: