Am doua intrebarii
prima e pentru agnostici
a doua e pentru crestinii
agnostici
de ce sa crezi in ceva daca nu sti daca exista?
Diferenta consta in faptul ca ateul slab spune : "nu stiu, insa nu cred", pe cand agnosticul spune "nu stiu, si nu ma pronunt". Daca privim mai bine, observam ca un agnostic ar putea foarte bine sa fie ateu slab (negativ), daca ar trece dincolo de acel "nu ma pronunt", si ar spune "la cum arata lucrurile, pur si simplu nu cred, desi nu sunt sigur".
crestinii
va regasiti in aceste Tipuri de agnosticism
Agnosticismul poate fi împărțit în mai multe subcategorii, toate fiind categorisiri foarte recente. Printre variații se numără:
Ateismul agnostic
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
Teismul agnostic
Poziția celor ce nu susțin cunoașterea existenței vreunei zeități și totuși cred într-o astfel de existență.
Apateismul sau agnosticismul pragmatic
Poziția conform căreia nu există dovezi pentru existența sau nonexistența vreunei zeități, dar din moment ce orice zeitate care ar putea exista pare nepreocupată de univers și bunăstarea locuitorilor săi, întrebarea este în mare parte academică.[1]
Ignosticismul
Poziția conform căreia o definiție coerentă a unei zeități trebuie afirmată înainte ca întrebarea cu privire la existența unei zeități să poată fi discutată în mod semnificativ. Dacă definiția aleasă nu este coerentă, ignosticul menține poziția noncognitivistă conform căreia existența unei zeități este lipsită de sens ori netestabilă empiric.[2] A.J. Ayer, Theodore Drange și alți filozofi văd atât ateismul, cât și agnosticismul, ca fiind incompatibile cu ignosticismul, pe motiv că ateismul și agnosticismul acceptă că "o zeitate există" este o afirmație ce are sens, pentru care sau împotriva căreia se poate argumenta.
Agnosticismul puternic (numit și „dur", „închis", „strict" sau „agnosticism permanent")
Poziția conform căreia problema existenței sau nonexistenței uneia sau mai multor zeități, precum și adevărata natură a realității, nu pot fi cunoscute datorită inablilității naturale a oamenilor de a verifica o experiență prin comparație cu altceva în afara unei alte experiențe subiective. Un agnostic puternic ar spune, „Nu pot știi dacă o zeitate există sau nu și nici ție nu îți stă în putință".
Agnosticismul slab (numit si „moale", „deschis", „empiric" sau „agnosticism temporar")
Poziția conform căreia existența sau nonexistența vreunei zeități este momentan necunoscută, însă nu este neapărat imposibil de aflat; prin urmare, o astfel de persoană își va reține judecata până când vreo dovadă va deveni disponibilă. Un agnostic slab ar spune „Nu știu dacă vreo zeitate există sau nu, însă poate într-o bună zi, când vor exista dovezi, vom putea afla".
Agnosticismul spiritual
Agnosticii care urmează pracitci religioase și spirituale tradiționale în absența cunoașterii lui Dumnezeu, fiind în același timp ireligioși.
Pentru a răspunde la o întrebare trebuie să ai cont pe TPU.ro
Utilizatorii cu email-ul neconfirmat nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi şi nu mai mult de 10 în total. Pentru a retrimite email-ul de confirmare click aici
Utilizatorul care a pus această întrebare te ignoră. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorul care a pus această întrebare este în lista ta de utilizatori ignoraţi. Nu poţi să mai interacţionezi.
Utilizatorii avertizaţi nu pot posta mai mult de 5 răspunsuri pe zi.
Da, si cand vor aparea pitici verzi cu ochi bulbucati o sa zici "D-zeu a vrut sa apara viata pe alta planeta si acum vor veni ca sa eradice necredinta! Oamenii si-au construit vapoare, nu mai merge cu potopul. Trebuie invazie! "
Umple-ti-as frigiderul de indogmat 'habnotnic', sunteti atat de subiectivi incat nici voi nu mai stiti ce-i adevarat si ce-i simbolic.
Răspunsul la întrebare:
Pe baza teoriei probabilitatilor, "pariul lui Pascal" încearcă să explice faptul că deşi unii oameni nu sunt convinşi de existenţa lui Dumnezeu, cel mai mare câştig îl vor avea dacă vor crede în El.
"Dacă tu crezi în Dumnezeu şi El există, obţii viaţa veşnică.
Dacă tu crezi în Dumnezeu, dar El nu există, nu pierzi nimic.
Dacă nu crezi în Dumnezeu, dar El există, ai pierdut totul.
Dacă nu crezi în Dumnezeu şi chiar nu există, te afli tot în situaţia celui care a crezut.
În concluzie: mai bine crezi şi rişti să câştigi totul decât să nu crezi şi să rişti să pierzi totul."
Dacă un punct de vedere ştiinţific te poate ajuta cu ceva...
- Unul dintre argumentele existenţei lui Dumnezeu a fost oferit de un mare om de ştiinţă, Erwin Schrödinger, laureat al premiului Nobel pentru fizică cuantică, care afirmă că volumul maxim al unei gene (particulă a materialului ereditar) poate fi cuprins într-un cub cu mărimea laturii de maxim 100 distanţe atomice – însumând astfel un număr de atomi cuprins între o mie şi un milion – în funcţie de tipul şi de mărimea atomilor). ----------------------------------------- Tot el afirmă că este practic imposibil ca acest număr limitat să poată explica un comportament ordonat, să formeze o structură organizată, să posede un,, program" de autoreproducere completă, de redare a unui caracter, funcţie sau organ în organismul dezvoltat ulterior, un,, program" de coordonare cu celelalte gene, de gestionare a unui metabolism propriu etc…
- Concluzia acestei realităţi este că existenţa şi manifestarea unei gene, şi prin translaţie – a vieţii în general, constituie, în faţa oricărei tehnologii avansate, o enigmă, un mister de neînţeles, o manifestare minunată a Sacrului, o dovadă sublimă a existenţei lui Dumnezeu.
Este bine de ştiut faptul că ştiinţa nu intră în contradicţie cu învăţătura creştină. Singura contradicţie reală care apare între ştiinţă şi învăţătura creştină este cea referitoare la modul diferit în care este prezentată apariţia vieţii. Printr-o constatare justă se poate afirma că celelalte contradicţii se datoreză fie diferitelor interpretări subiective, fie faptului că ştiinţa, în mâna pretinşilor oameni de ştiinţă (valabil şi în cazul,, credincioşilor" necunoscători), intră în mod eronat în contradicţie cu credinţa şi astfel devine instrument de inducere în eroare.
------------------------------------------
- Care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?
Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea celor mai mici fiinţe vii, sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.
Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10 la puterea 123! Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10 la puterea 40.
De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 1080.
Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii în mod întâmplător prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani) aşa cum o consideră în prezent evoluţionişii, ceea ce ar însemna 10 la puterea18 secunde. Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, admitem foarte optimist un milion de locuri, s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 1098, deci cu foarte mult peste limita de 1 la 1040 admisă ca limită de discuţie de către fizicieni. Deci şansa de apariţie în mod întâmplător a vieţii este infimă, neglijabilă iar practic putem spune că nu există o astfel de şansă!
Tu tot dai copy paste imi imaginez cat te duce mintea scrie ceva de la tine, deci aparitia vietii este imposibila pentru ca prietenul tau imaginar nu a participat? omule tu gandesti singur?
Asa zisi oamenii de stiinta care habar nu au cei aia stiinta, in primul rand viata putea aparea oriunde unde se ofera un mediu propice evolutiei ei, daca doresti isi prezint adevarati oamenii de stiinta
S-o luăm altfel... Dacă este să explicăm pe scurt, şansa de apariţie în mod întâmplător a vieţii (fără să intervină sau să existe Dumnezeu) este atât de mică, de neglijabilă ca valoare matematică, încât practic, am putem spune că este imposibil ca viaţa să fi apărut singură...
Dacă şansa ta de a câştiga la loto ar fi aceeaşi, spune-mi te rog, ce şanse ai avea să câştigi dacă ai alege 6 numere nu din 49, ci ai avea de nimerit şase numere din 100000000000... (cu 123 de zerouri)!
"ca tu ca sa te nasti ai avut o sansa la 200 de milioane",
- orice variantă era câştigătoare, fiecare din cele 200 de milioane... nu e nimic suprinzător...
- nu s-a aşteptat nimeni să mă nasc eu, nu a pariat nimeni pe asta. Comparaţia nu are relevanţă...
- dar ca să apară în mod "accidental" viaţa, exista o singură ("una singură") şansă din 100000000... (cu 123 de zerouri)!
- Dacă numărul aproximat al tuturor atomilor (!) din univers este de doar 1 urmat de 80 de zerouri (faţă de 123), fă diferenţa şi apoi imaginează-ţi probabilitatea respectivă înainte să mă întrebi de ce eu nu eu personal nu cred în această "imposibilă şansă"!
- Rezultatele survin în urma unor calcule ce au avut la bază criterii riguroase prezentate mai sus.
Matematica nu-i biologie asta e problema care e sansa ca sa ma trezesc maine dimineata? matematica cu cifrele biologia cu faptele asta e diferenta, matemtic internetul nu poate functiona stiai?
- Îmi cer scuze, intenţia mea nu a fost aceea de a da o replică, sau de a avea ultima replică, dar am considerat şi consider, că este destinat unor persoane cu bună intenţie care doresc să afle şi un astfel de punct de vedere, ştiinţific. Premisa de la care plec întotdeauna este aceea că destinatarul în mod normal trebuie să fie interesat în primul rând de temă şi apoi de culoarea, mărimea, tehnoredactarea textului.
- La urma urmei un astfel de text ştiinţific este cu atât mai original cu cât se apropie mai mult de sursa lui, orice intervenţie îl poate îndepărta de originalitatea lui ştiinţifică...
Orice domeniu ştiinţific din lumea aceasta respecta matematica, nu există niciunul, nu există nici o ramură, nicio disciplină care să facă rabat de la principiile matematice. În momentul în care tu vei găsi vreuna, atunci toţi matematicienii îşi pot da demisia...
Ştii ce nu înţeleg? De ce am ajuns la replici ironice? Premisa pentru care am trimis fiecare mesaj a fost sinceritatea...
Bre matematica e o stiinta exacta biologica nu-i o stiinta exacta, nu poti sti daca virusul va suferi o mutatie e o intamplare, singura stiinta exacta e matematica, ce sinceritate cand tu dai copy paste
În privinţa copy-paste-ului nu ai dreptate pentru că textul a fost scris de mine. Îmi pare rău dacă la urma urmei am exagerat cu volumul, dar, şi atunci când chinui omul propoziţie cu propoziţie nu mi se pare a fi o ideea prea bună.
Ai dreptate, în ceea ce priveşte biologia, aceasta nu este o ştiinţă exactă, mutaţiile se produc la întâmplare, dar şi biologia apelează la ceea ce se cheamă „studiu probabilistic". Acesta bineânţeles că nu este un studiu exact. Nu îţi poate da răspunsuri exacte, de genul: când se va întâmpla, a câta oară, dacă un lucru este absolut imposibil, etc. Probabilistica nu generează numere „exacte", dar, ea este singura care îţi poate da posibilitatea să-ţi faci o idee asupra şanselor care ţin de un anumit lucru, etc... Pe baza acestor cifre sau probabilităţi (atenţie... cifre orientative dar obţinute prin criterii exacte şi reguli matematice de calcul) fiecare om poate să-şi decanteze propriile credinţe, aşteptări, temeri sau speranţe, în acord cu propria libertate şi conştiinţă.
Şi dacă îmi dai voie, pentru că ai adus aminte de mutaţii, iată câteva concluzii (care nu îmi apţin dar care sunt sintetizate de mine):
În încercarea de a demonstra teoria evoluţionistă prin selecţia naturală sau prin mutaţiile genetice, experienţele făcute de Th. H. Morgan şi de continuatorii şcolii sale pe musculiţa drosofila, nu au dus la nici un rezultat spectaculos. Deşi au obţinut mutaţii, modificând condiţiile de mediu, după mii de generaţii, nu s-a obţinut nici un exemplar „cu avantaje în dezvoltare sau structură". Toate musculiţele care au avut mutaţii genetice, au dobândit caractere „defavorabile" faţă de cele normale.
Se pare că fiecare tip de organism are un sistem de protecţie menit să-i asigure nu numai integritatea genetică, dar în acelaşi timp şi supravieţuirea în natură.
Selecţia naturală nu poate produce în realitate fiinţe noi, deci nu poate asigura evoluţia pe verticală. Acest lucru a fost observat în ultimele trei decenii, după descoperirea şi analiza diferitelor tipuri de molecule ADN responsabile cu reproducerea şi dezvoltarea, din cadrul unei anumite specii.
Da, si cand vor aparea pitici verzi cu ochi bulbucati o sa zici "D-zeu a vrut sa apara viata pe alta planeta si acum vor veni ca sa eradice necredinta! Oamenii si-au construit vapoare, nu mai merge cu potopul. Trebuie invazie! "
Umple-ti-as frigiderul de indogmat 'habnotnic', sunteti atat de subiectivi incat nici voi nu mai stiti ce-i adevarat si ce-i simbolic.
Doreşti să urmăreşti această întrebare? Vei primi răspunsurile pe email.
Adaugă întrebarea la favorite
Doreşti să adaugi această întrebare la favorite?
Ce notă dai întrebării?
Înainte de a posta răspunsul, te rugăm să te asiguri că acesta nu încalcă regulamentul.
Nu ai introdus un răspuns!
Nu ai scris un răspuns pentru această întrebare, aşa că nu avem conţinut pe care să-l publicăm
Răspunsul este publicat...
Te rugăm să aştepţi ca răspunsul tău să fie trimis spre publicare.
Atenţie!
Succes!
Atenţie!
În răspunsul pe care vrei să îl postezi au fost găsite greşeli de scriere. Ele au fost corectate automat şi le poţi vedea marcate mai jos
Atenţie!
Eşti pe cale să postezi un mesaj care poate încuraja pirateria şi distribuţia ilegală de materiale pe internet. Legea nr. 8 din 1996, privind dreptul de autor şi drepturile conexe, a fost modificată semnificativ prin Legea nr. 285 din 2004, prin OUG nr. 123 din 2005, precum şi prin Legea nr. 329 din 2006, iar tu ai putea să te afli în situaţia de a le încălca acum.
În ipoteza unei acţiuni pe cale legală, TPU.ro este obligat să furnizeze IP-ul tău (18.117.148.67) şi restul datelor de identificare şi informaţiilor despre tine.
Atenţie!
Nu poţi posta acest răspuns pentru că linkul pe care l-ai inclus este suspicios, iar pe TPU pirateria nu este încurajată.
Te rugăm să nu faci referire la site-uri aflate în ilegalitate şi să nu postezi linkuri spre materiale postate pe internet fără respectarea drepturilor de autor (programe, jocuri, filme sau muzică piratată)
Nu poţi posta aceast răspuns la întrebarea aleasă!
Răspunsurile ce conţin cuvinte de genul pot fi postate doar la întrebări din categoria Dragoste şi Sex
Raportează răspunsul
Trebuie să fii logat ca să votezi
Pentru a evalua un răspuns trebuie să ai cont pe TPU.ro