| RAY a întrebat:

Am doua intrebarii
prima e pentru agnostici
a doua e pentru crestinii

agnostici

de ce sa crezi in ceva daca nu sti daca exista?

Diferenta consta in faptul ca ateul slab spune : "nu stiu, insa nu cred", pe cand agnosticul spune "nu stiu, si nu ma pronunt". Daca privim mai bine, observam ca un agnostic ar putea foarte bine sa fie ateu slab (negativ), daca ar trece dincolo de acel "nu ma pronunt", si ar spune "la cum arata lucrurile, pur si simplu nu cred, desi nu sunt sigur".
crestinii
va regasiti in aceste Tipuri de agnosticism

Agnosticismul poate fi împărțit în mai multe subcategorii, toate fiind categorisiri foarte recente. Printre variații se numără:

Ateismul agnostic
Ateii agnostici sunt atei datorită lipsei credinței în existența vreunei zeități și agnostici pentru că nu pretind cunoașterea că o zeitate nu există.
Teismul agnostic
Poziția celor ce nu susțin cunoașterea existenței vreunei zeități și totuși cred într-o astfel de existență.
Apateismul sau agnosticismul pragmatic
Poziția conform căreia nu există dovezi pentru existența sau nonexistența vreunei zeități, dar din moment ce orice zeitate care ar putea exista pare nepreocupată de univers și bunăstarea locuitorilor săi, întrebarea este în mare parte academică.[1]
Ignosticismul
Poziția conform căreia o definiție coerentă a unei zeități trebuie afirmată înainte ca întrebarea cu privire la existența unei zeități să poată fi discutată în mod semnificativ. Dacă definiția aleasă nu este coerentă, ignosticul menține poziția noncognitivistă conform căreia existența unei zeități este lipsită de sens ori netestabilă empiric.[2] A.J. Ayer, Theodore Drange și alți filozofi văd atât ateismul, cât și agnosticismul, ca fiind incompatibile cu ignosticismul, pe motiv că ateismul și agnosticismul acceptă că "o zeitate există" este o afirmație ce are sens, pentru care sau împotriva căreia se poate argumenta.
Agnosticismul puternic (numit și „dur", „închis", „strict" sau „agnosticism permanent")
Poziția conform căreia problema existenței sau nonexistenței uneia sau mai multor zeități, precum și adevărata natură a realității, nu pot fi cunoscute datorită inablilității naturale a oamenilor de a verifica o experiență prin comparație cu altceva în afara unei alte experiențe subiective. Un agnostic puternic ar spune, „Nu pot știi dacă o zeitate există sau nu și nici ție nu îți stă în putință".
Agnosticismul slab (numit si „moale", „deschis", „empiric" sau „agnosticism temporar")
Poziția conform căreia existența sau nonexistența vreunei zeități este momentan necunoscută, însă nu este neapărat imposibil de aflat; prin urmare, o astfel de persoană își va reține judecata până când vreo dovadă va deveni disponibilă. Un agnostic slab ar spune „Nu știu dacă vreo zeitate există sau nu, însă poate într-o bună zi, când vor exista dovezi, vom putea afla".
Agnosticismul spiritual
Agnosticii care urmează pracitci religioase și spirituale tradiționale în absența cunoașterii lui Dumnezeu, fiind în același timp ireligioși.

Răspuns Câştigător
| 6DuckMeJesus a răspuns:

Da, si cand vor aparea pitici verzi cu ochi bulbucati o sa zici "D-zeu a vrut sa apara viata pe alta planeta si acum vor veni ca sa eradice necredinta! Oamenii si-au construit vapoare, nu mai merge cu potopul. Trebuie invazie! "

Umple-ti-as frigiderul de indogmat 'habnotnic', sunteti atat de subiectivi incat nici voi nu mai stiti ce-i adevarat si ce-i simbolic.

28 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bai men, fa-ti si tu o viata.

| RAY explică (pentru anonim_4396):

Vedeti tu de viata ta

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| norberto a răspuns:

De unde crezi ca am aparut de la mos papuc?