Dumnezeu orice ar face e bun si corect pentu ca e pentru binele nostru dar multi
nu inteleg astea.Era vina oamenilor.Cine se pune cu Dumnezeu sfarseste cu satana iar el nu e prea milos.
Cand vad asemenea intrebari imi vine sa fumez o suta de tigari una dupa alta. Gosh, de ce trebuie sa va puneti cu Dumnezeu mereu.Luati-va de crestini, de biserica nu stiu dar nu de El.
Nici tu nu stii sa citesti nu? Mergi la scoala si lasa internetul.
"orice ar face e bun si corect pentu ca e pentru binele nostru"... as avea foarte multe exemple ce tin de "spre binele nostru", de la viol pana la crime. Daca bag oamenii ca exemplu nu ti se par corecte. Ti se par fapte imorale. Daca oamenii ar permite sau ar instiga la asa ceva, te-ai bate cu pumnii in piept urland "e imoral" dar culmea, cand vine vorba de acel zeu, pleci capul, bagi degetele in urechi si o arzi gen "la la la la la la la".
Totusi... postarea asta nu tine de "bunatatea" (imaginara) a acelui zeu. Tine de altceva. Tine de un subiect care pe tin se pare ca te depaseste din moment ce tu nu poti sa intelegi despre ce vorbesc.
Poti sa fumezi cate tigari vrei.
"de ce trebuie sa va puneti cu Dumnezeu mereu"... pentru ca lucrurile comise si permise de el sunt absurde si imorale.
"Luati-va de crestini, de biserica nu stiu dar nu de El. "... vezi? Exact despre asta vorbeam in randurile de mai sus (cu toate ca ce ai zis tu si raspunsul meu adresat tie nu au legatura cu ce am vrut eu sa "dezbat").
De ce sa ma iau de oameni care fac ce le dicteaza acel zeu? De ce sa nu mai iau fix de acel zeu?
As putea sa-ti dau foarte multe fapte pe care le consideri imorale dar la care pleci capul si le ignori atunci cand cineva iti arata ca sunt comise sau permise de acel zeu.
In conditiile in care doresti atentie, tinere individ, citeste-ti ceea ce tu numesti intrebare, banuiesc ca de asta ai primit asa multe raspunsuri. Scurt si la obiect!
Ai creeat un amalgam total!
Era vina oamenilor. Mereu e vina oamenilor. Dumnezeu e fiinta perfecta, el nu greseste, tot ce face e corect si bine. Oamenii in schimb sunt cei vinovati.
Vine un uragan, mor 1000 de oameni. CIne e de vina? Oamenii, desigur, cine sa fie vinovatul daca nu oamenii.
"Cine se pune cu Dumnezeu sfarseste cu satana..."
Satan asta e paznic divin?
"X - in biblie scrie ca pamantul e ca o farfurie." GRESIT. Raspuns corect: (Proverbe.8:31)
"X - mai scrie si ca soarele se roteste in jurul pamantului." GRESIT. Nu scrie asa ceva.
"Y - ei n-aveau cuvinte pentru multe lucruri iar traducerile sunt proaste."
Memoria primelor generatii de oameni era cu mult mai mare decat a noastra. Tocmai de aceea Cuvantul lui Dumnezeu s-a transmis oral pana in vremea lui Moise -caci el a fost primul care a inceput sa scrie Cuvantul Sfant.
Vezi ca "rotocolul" nu reprezinta forma corecta a pamantului.
ROTOCÓL, -OÁLĂ, rotocoli, -oale, s. n., adj. (Pop.) 1. S.n, Imagine, contur, figură sau corp in formă de disc, de cerc sau de inel.
Planeta nu e ca un cerc, inel sau disc. Deci bravo, mi-ai dat un pasaj destul de corect care sa sustina ce am zis eu cu toate ca nu la acela m-am referit cand am dat exemplul. 1-0 pentru mine.
"Nu scrie asa ceva"... practic scrie. Stii unde? Acolo unde zice ca a oprit soarele in loc pentru a nu mai apune. Pentru a face ziua sa fie mai lunga ca sa poata unii sa ii ucida pe altii. Daca stii chestiile elementare despre soare si planeta, nu soarele e cel care trebuie oprit ci planeta. 2-0. Mai joci?
"caci el a fost primul care a inceput sa scrie Cuvantul Sfant. "... esti constient de faptul ca erau civilizatii mult mai avansate la acea vreme nu?
"Memoria primelor generatii de oameni era cu mult mai mare decat a noastra"... facepalm. Sper ca glumesti cu asta.
-traducerea ortodoxa spune "rotundul pamantului";
-traducerea cornilescu spune "rotocolul pamantului". Consider ca este un lucru important cercetarea si altor traduceri.
"Si soarele s-a oprit, si luna si-a intrerupt mersul, pana ce poporul si-a razbunat pe vrajmasii lui. [...] Soarele s-a oprit in mijlocul cerului si nu s-a grabit sa apuna, aproape o zi intreaga." (Iosua.10:13)
Sa nu crezi ca oamenii - adica evreii- erau inculti si sa nu cunoasca ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers. Chiar tu ai spus ca existau civilizatii avansate... Poporul lui Dumnezeu a fost intotdeauna mult mai avansat decat celelalte popoare; pentru ca ei au avut privilegiul sa aiba parte primii de Legea lui Dumnezeu. "Caci Domnul da intelepciune; din gura Lui iese cunostinta si pricepere." (Proverbe.2:6)
* "Când a ieşit din mâna Creatorului său, omul avea o statură impozantă şi o simetrie perfectă. Înfăţişarea lui purta amprenta sănătăţii şi strălucea de viaţă şi sănătate. Înălţimea staturii lui Adam era mult mai mare decât a oamenilor care locuiesc astăzi pe pământ. Eva era puţin mai mică în statură; totuşi, înfăţişarea ei era plină de frumuseţe. Perechea lipsită de păcat nu purta nici un veşmânt artificial; ei erau îmbrăcaţi cu un acoperământ de lumină şi slavă, aşa cum poartă îngerii. Atâta vreme cât au trăit în ascultare de Dumnezeu, acest acoperământ de lumină a continuat să-i înveşmânteze."
* "Este adevărat faptul că oamenii din timpurile moderne au beneficiat de realizările înaintaşilor lor. Oamenii cu capacităţi intelectuale foarte pătrunzătoare, care au gândit, au studiat şi au scris, au lăsat operele lor celor ce au venit după ei. Dar chiar şi în cazul acesta şi dacă ne limităm numai la cunoştinţele omeneşti, cu cât mai mari au fost avantajele pe care le-au avut oamenii din vechime! Ei au avut printre ei - timp de sute de ani - pe acela care a fost modelat după chipul lui Dumnezeu şi în dreptul căruia chiar Creatorul personal s-a pronunţat că este "bun" - omul pe care Dumnezeu l-a instruit în toată înţelepciunea lumii materiale. Adam a învăţat de la Dumnezeu istoria creaţiunii; el personal a fost martorul evenimentelor petrecute pe parcursul a nouă secole; şi el a transmis mai departe - urmaşilor săi - cunoştinţa sa. Oamenii dinainte de potop nu aveau cărţi, nu aveau reţinute în scris rapoartele celor întâmplate; dar, cu marea lor vigoare fizică şi intelectuală, ei aveau o memorie puternică şi au fost în stare să priceapă şi să reţină cele ce le-au fost transmise şi, la rândul lor, să le transmită nemodificate urmaşilor lor. Şi timp de sute de ani, şapte generaţii de oameni au ajuns să trăiască concomitent, având astfel ocazia să se sfătuiască laolaltă şi să se folosească fiecare de cunoştinţele şi experienţa celorlalţi."
Sursa: http://www.adventist.ro/index/materiale-de-studiu/e-books.html "Patriarhi şi profeţi" pagina 59:2 (paragraful2).
"rotundul pamantului"... vrei sa-ti dau cuvintele originale? Stiu ca tu acum doar incerci sa bagi diverse scuze doar ca sa incerci sa te scoti.
"Consider ca este un lucru important cercetarea si altor traduceri"... eu consider ca e mai importat sa te uiti la cuvantul original. Dupa ce il gasesti, sa te intorci si sa-mi zici daca reprezinta forma corecta a pamantului.
Faza asta cu "traducerea" e relativ noua. E doar o tentativa penibila de a baga scuze si de a incerca sa va scoateti zeul din incurcatura.
"Poporul lui Dumnezeu a fost intotdeauna mult mai avansat decat celelalte popoare"... ti-as sugera sa inveti putina istorie. Acest "poporul lui dumnezeu", in comparatie cu altele era primitiv din foarte multe puncte de vedere.
"sa nu cunoasca ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers."... ti-am prezentat un exemplu. Inca nu ai raspuns afirmatiei mele. O sa concluzionez ca nu ai cum sa combati acel pasaj si afirmatia mea.
"Înfăţişarea lui purta amprenta sănătăţii şi strălucea de viaţă şi sănătate"... ti-as sugera iar sa inveti putina istorie si sa vezi cum e cu sanatatea oamenilor din trecut.
Cat despre descrierea oferita pentru adam si eva... n-are rost sa iti cer dovezi pentru ca nu ai, cu toate ca sunt curios sa aflu cum ai ajuns la o asemenea concluzie. Sunt curios sa aflu pe ce iti bazezi tu afirmatiile.
Restul comentariului tau reprezinta o abureala lipsita de dovezi ce tine doar de favoritism si ignoranta. Nu ma obosesc sa comentez la asa ceva.
Hai totusi sa ramanem la subiectele pe care le-am inceput. Vrei? Hai sa nu o iei pe aratura.
Repet iar subiectele :
1 - Pamantul e rotund precum o farfurie
2 - Soarele se roteste in jurul pamantului
"Dumnezeu n-are nevoie sa priveasca multa vreme, ca sa traga pe un om la judecata inaintea Lui." (Iov.34:23)
Mi-e teama ca atunci cand vei afla adevarul va fi poate prea tarziu. Ca sa cunosti lucrarea lui Dumnezeu trebuie ca mai intai sa-L cunosti pe El.
Cuvantul lui Dumnezeu se explica singur. Oare Dumnezeu care a facut pamantul, ar putea da informatii gresite credinciosilor Lui? O gandire diabolica este aceasta.
"Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu." (2Timotei 3:16) chiar daca aceasta a fost scrisa de oameni.
Iar daca am scris si ti-am raspuns, sa stii ca nu am facut-o pentru mine, si nici ca sa scot dreptatea lui Dumnezeu -caci El nu are nevoie de cineva ca sa-si scoata dreptatea-; ci am scris pentru tine, pentru ca sa nu iti pierzi mantuirea si sa ajungi si tu la cunostinta adevarului. Satana este o fiinta extrem de inteligenta si el se ascunde in spatele tuturor interpretarilor false ale Sfintelor Scripturi. De aceea, singura cale pe care a lasat-o Dumnezeu pentru intelegerea Cuvantului Sau este rugaciunea sincera. Omul niciodata nu va putea cunoaste adevarul atata timp cat traieste in dusmanie fata de adevar si de Dumnezeu -la care exista adevarul. Tocmai de aceea, pentru unii Cuvantul lui Dumnezeu este o binecuvantare -o mireasca de viata spre viata, iar pentru altii. ca o stanca de care se lovesc -o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere. "Ei se lovesc de ea, pentru ca n-au crezut Cuvantul." (1Petru.2:8)
"Iata ca pun in Sion o Piatra de poticnire si o Stanca de cadere: si cine crede in El nu va fi dat de rusine." (Romani.9:33) "Cine va cadea peste piatra aceasta va fi zdrobit de ea; iar pe acela peste care va cadea ea, il va spulbera." (Matei.21:44)
Daca Dumnezeu a lasat o singura cale de a descoperi adevarul, atunci trebuie sa mergem pe aceasta cale. Si aceasta cale este sinceritatea. Tu te afli acum printre batjocoritori, si de aceea nu poti cunoaste adevarul. Si nu-l vei cunoaste pana nu vei iesi din mreaja aceasta in care esti prins.
Lasa predicatul. Nu ma intereseaza asa ceva. Incearca sa nu mai eviti si sa nu mai schimbi subiectul. Poti sau nu sa raspunzi argumentelor / subiectelor mele? Daca da, raspunde.
""X - in biblie scrie ca pamantul e ca o farfurie." GRESIT. Raspuns corect: (Proverbe.8:31)"
Raspunsul tau dat ca fiind CORECT nu e corect, e ECHIVOC. Pe acest echivoc unii spun ca, in relatarea biblica, Pamantul era rotund si plat ca o farfurie, iar altii ca era sferic. E asadar o obraznicie sa ii spui ca afirmatia e gresita fara sa argumentezi de ce. Uite o argumentatie temeinica, a unui crestin activ pe acest site, exact in aceeasi problematica:
http://www.tpu.ro/......-cerurile/
Foloseste-o data viitoare, daca chiar vrei sa demonstrezi ceva.
Traducerile nu sunt "proaste", dar pot fi modificate intentionat, potentate intr-o anumita directie, pentru a sugera clar ce vrea traducatorul sa se inteleaga si ce nu reiese clar din textul original. La fel ca si in cazul de fata. Cu precizarea ca nici macar o traducere care statueaza cuvantul "rotund" nu va scapa de echivoc, avand in vedere ca sensul cuvantului rotund este "de forma unui cerc, a unei sfere, a unui disc."
DeProfundis99 întreabă: