anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am intrebat o calugarita "de ce mai nasc femeile in chinuri daca isus a venit sa ierte pacatul stramosesc?" si mi-a zis "pai trebuie botezul". Am intrebat-o "si femeile botezate de ce mai nasc in chinuri? ", intrebare la care mi-a zis "vorbim mai incolo ca acum nu am timp". Din moment ce nasterea in chinuri este o pedeapsa pentru pacatul stramosesc si isus a venit sa-i ierte pe oameni de acel pacat, intrebarea e de ce mai nasc femeile in chinuri? Nu trebuia o data cu iertarea sa vina si eliberarea de pedeapsa?

1 - Nu cred ca e prea corect ca un parinte sa spuna "te iert pentru ca ai spart vaza aia rosie dar o sa te bat pana pe la 20 de ani pentru ce ai facut".

2 - Si cu atat mai putin mi se pare corect ca un parinte sa spuna " te iert pentru ca fratele tau a spart vaza aia rosie dar o sa te bat si pe tine pana la 20 de ani pentru ce a facut el "

(* daca nu va plac intrebarile si raspunsurile mele, nu mai raspundeti la ele)

58 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca aici Dumnezeu lasa soare si ploaie si peste cei buni si peste cei rai.Doar dupa moarte, fiecare va primi rasplata sau va suporta consecintele faptelor pe care le-a facut pe cand traia in trup.

Răspuns utilizator avertizat
| miradoniz a răspuns:

"isus a venit sa-i ierte pe oameni de acel păcat"-de care păcat mai exact? păcatul este o fapta, ceea ce noi numim "păcatul strămoșesc" este obișnuința dintotdeauna a omului de a o comitehee hee nu poți sa fii iertat decât de ceea ce ai făcut, da.Ideea e mai degrabă: "și tu, ca și tatăl sau fratele tău, vei sparge cel putin o vaza-iar cioburile te vor răni.Eu te iubesc oricum și o sa te îngrijesc"hee hee
Oricum, femeile din ziua de azi pot alege (cred) dacă sunt de acord sa sufere sau nu.

| Filip23 a răspuns:

Ca sa ai un dialog cu o calugarita trebuia sa mergi pe la manastiri. Ceea ce nu prea cred. Asa ca hush d'aisha!

| anonim_4396 explică (pentru Filip23):

Sau poti sa ai dialog cu calugarite la scoala mai ales daca ai fost la teologie nu doar la manastiri... "Asa ca hush d'aisha!"

| ZambetulNebuniei a răspuns:

Nu stiam de faza cu preotul.
Parca iti da de facut matani si rugaciuni, cand te confesezi.

1. De ce sa ii ceri iertare la popa ca ai spart vaza, ii ceri scuze mamei sau proprietarului vazei.

2.Aici nu e vina ta.

Dar

Poate parintele iti arata alceva.

Sa lom vaza nu ca un obiect material, ci ca o fapta, iar prin spargerea vazei intelegem un lucru rau (furt, jaf, ucidere sau chestiute mai minore, dar ceva rau).

1. E normal sa iti ceri scuze, pentru o greseala, dar trebuie sa platesti pentru ea, chiar daca esti iertat, platesti ca-sa nu o mai faci din nou.

2.E fratele tau si e normal sa aveti grija unul de altul si sa incerci sa il ajuti. Daca el a grejit tu nu trebuie sa platesti, dar trenuie sa incerci sa ii explici/demontrezi ca nu e bine, daca nu o faci esti si tu putin vinovat. Daca nu stii sau nu te asculta si ramane fixat nu mi se pare noral sa platesti si tu din moment ce ai vrut sa il ajuti.

Eu nu sunt un om care sa fie fan al biserici actuale (si biserica e corupta, oricat de urat ar suna), dar conteaza ce tip de "vaza" spargi.

Nu stiu de ce da am senzatia ca tu te refereai la o vaza materiala.

Ca o idee, in viata platesti, pentru orice lucru sau fapta cat de mica (daca e rea) fie ea chiar si nevoita.

| anonim_4396 explică (pentru ZambetulNebuniei):

"De ce sa ii ceri iertare la popa "... nu am zis nimic de "popa", am zis de parinte (mama, tata).

Nu ai inteles intrebarea... mai citeste inca o data poate intelegi.

| sabin89 a răspuns:

Cred ca trebuie inteleasa chestia asta sub forma: Te iert dar nu te uit.

| RAY a răspuns:

Nu stiam ca team lasat gravida? acum te gandesti la avort?

| RAY a răspuns:

Nu ca ema s-a rugat pentru noi doi azi la biserica de dimineata

| Mădă0611 a răspuns:

laughing pacatul stramosesc, ce vrajeala sa scoata popa niste bani de la botez laughing
Poate ma lasa memoria, dar Adam si Eva au mancat un mar si doamne doamne le-a zis "cresteti si va inmultiti" => el le-a zis. Daca un copil nu isi asculta parintii si iese seara la un suc, asta e greseala lui, neascultarea, ca apoi vine parintele si zice "pai daca tot ai iesit, fa si niste lucruri interzise minorilor" nu e greseala copilului laughing)

"Te iert ca stra x n bunicii tai mi-au furat un mar din gradina, dar te bat toata viata ta (o clipa pentru mine) si daca nu esti cuminte te mai trimit si in iad, o eternitate, doar te iubesc."

| anonim_4396 explică (pentru lolosaurus):

Au avut lag ca la counter strike cand trage unul in tine si mori dupa 5 minute.

| Mădă0611 a răspuns (pentru lolosaurus):

oh go on au murit de plictiseala, de lene si de ciuda ca i-a trimis la munca laughing
De ce a pus pomul ala acolo? De ce n-a pus ceva gard in jur? De ce le-a zis sa nu fure de acolo? Daca iti dau 1000000 de bomboane, pe care logic ca n-o sa le poti manca, si iti zic sa n-o mananci pe aia nu stiu care, fix aia iti face cu ochiul. laughing Si apoi ce cauta nenea cu cornite in rai? Basme. Cat s-au gandit aia sa infloreasca asa ceva rolling on the floor Ma gandesc uneori, macar s-au distrat cand au scris thinking Cred ca eram ceva de genu "rolling on the floor"

| martzian a răspuns:

In primul rand, de unde era calugarita? Sau ai inventat intreaga poveste?

Ce intelegi prin "a venit sa ierte pacatul stramosesc"? Si de cand un copil pe care il ierti ca nu te-a ascultat urcandu-se in copac nu suporta consecintele faptului ca si-a spart si capul?

"1 - Nu cred ca e prea corect ca un parinte sa spuna "te iert pentru ca ai spart vaza aia rosie dar o sa te bat pana pe la 20 de ani pentru ce ai facut"." - Corect. De aceea Dumnezeu nu procedeaza astfel. Plata pacatului este moartea (apropo, moartea a doua - vezi Apocalipsa la sfarsit) iar jertfa lui Isus da la o parte aceasta pedeapsa eterna.

"2 - Si cu atat mai putin mi se pare corect ca un parinte sa spuna " te iert pentru ca fratele tau a spart vaza aia rosie dar o sa te bat si pe tine pana la 20 de ani pentru ce a facut el " - Dumnezeu este Tatal nostru doar atunci cand ne place, nu-i asa? Daca te uiti la inceputul Evangheliei lui Ioan vei vedea ca doar acei care "L-au primit" sunt copii ai lui Dumnezeu. Apropo, "iertare" inseamna si faptul ca a platit in locul tau nu doar ca trece cu vederea insulta la adresa Lui.

"(* daca nu va plac intrebarile si raspunsurile mele, nu mai raspundeti la ele)" - Mie imi plac - cel putin unele, cele inteligente. Ce nu imi place este ca esti rau intentionat. De ce? Pai revii la concepte deja explicate in trecut, punand problema de parca nu ai fi aflat deja raspunsul. Nu doar ca te pui intr-o lumina proasta dar nu te califica pentru a fi un partener serios de dezbatere ci un partener imatur de discutie. Nu te obliga nimeni sa crezi dar nu iti sta bine cand faci in mod intentionat pe cel care nu intelege oricat i-ai explica...

Dumnezeu te iubeste Gaia. Faptul ca inca mai esti aici e un semn bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Si daca e asa de chinuitoare nasterea de ce stau fetele cracanate iar? ca sant cu doi,trei, zece.,, enspe copii? ia raspunde-mi? te pomenmnesti ca placerea e mai mare decat durerea? dar nu am vazut nimic in intrebarea ta despre placere, dragoste, datorie materna, conjugala?

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

In mare parte, femeile cu enspe copii nu au o posibilitate financiara buna si nici un IQ prea ridicat. Cred ca ai observat si tu asta.

In foarte multe cazuri, copiii se fac pe modelul "hopa scuze". Totusi... altul era subiectul nu crezi?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Gaia? pentru Dumnezeu; persoanele care le cunosc eu ca avand o familie numeroasa, poseda o inteligenta fata de care, a ta, pare nici pana la genunchiul broastei.si sant atat de harnici toti si atat de responsabili si ascultatori unii de altii, si ajutatori incat incep sa ma intreb; oare de ce discut eu cu tine? si ce? eu insumi vin dintr-o familie foarte numeroasa, in care nu-mi mai cunosc rudele fiindca nu mai am cum.si nu sant nici prosti, nici saraci, nici de plans.dar tu ESTI de plans.iar calculatorul nu-ti tine loc de IQ.

Tu chiar nu poti sa lasi un comentariu in care sa nu insulti? Din comentariile tale nu prea dai dovada de un IQ ridicat. Cainele meu care vine si bate la usa cand ii este foame e mai inteligent si mai cu bun simt decat tine bai militecticus. Parca tu esti acela cu 40 de primaveri (sau ceva de genul) nu? Daca nu poti sa nu insulti, macar da dovada de bun simt si nu-mi mai raspunde la intrebari si comentarii pana nu inveti sa vorbesti frumos. Iti lipsesc "cei 7 ani de-acasa".

| cosmyna1 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si tie nu iti lipsesc? Tu ai zis ca cei din familii mari sunt prosti.
Dar parintii tai (daca nu chiar tu) nu provin din familii mari?

| anonim_4396 explică (pentru cosmyna1):

Nu am zis ca cei care sunt in familii mari sunt prosti. Am zis ca in mare parte, persoanele care scot boraci pe banda de cele mai multe ori sunt persoane cu IQ scazut si cu posibilitati financiare mici si ca, din ce in ce mai mult copii se fac pe modelul "hopa scuze". O foarte mare parte din acei copii ajung pe la orfelinate, pe strazi sau morti. Mai citeste comentariile o data.

| cosmyna1 a răspuns (pentru anonim_4396):

**persoanele care scot boraci pe banda de cele mai multe ori sunt persoane cu IQ scazut**
mai pe romaneste cei care au multi copii sunt prosti
Exact ce am zis eu...
Dar aici ma refer la familii care desi nu le acorda asa multa atentie copiilor acesta ajung mari si sanatosi.
Exclud cazul al doilea: **din ce in ce mai mult copii se fac pe modelul "hopa scuze". O foarte mare parte din acei copii ajung pe la orfelinate, pe strazi sau morti.**

| anonim_4396 explică (pentru cosmyna1):

Nu am zis nimic de acele familii, sunt si exceptii...

"mai pe romaneste cei care au multi copii sunt prosti "... cred ca nu ai observat partea cu "majoritatea".

"Exclud cazul al doilea"... de ce il excluzi? Destul de multe familii numeroase asa au aparut : " hopa scuze".
Comentariile mele la genul acela de familii s-au referit.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Tzuca? fatuca? o sa zic si eu ca astia de pacile, care au observat o anume obsesie a ta.ia-ti canele si mergi la un doctor de parte superioara a corpului.sa-ti rezolvi obsesia, mistico religioasa si problemele impotriva crestinismului si crestinilor.in rest nu am nimic cu tine, chiar imi placi.te strica fata si corpul in rest esti in regula. vrei sa ai copii cand vei fi mare? cati? ca un om sanatos? sau ca unul cu IQ? sa ai grija mare sa nu degenerezi rasa umana.in rest;;; sa fii iubit/a.

| Silviuloan a răspuns:

Pai da botezul sterge numai pacatul stramosesc care l-au facut protoparintii nostri, adica neascultarea fata de Dumnezeu.

| anonim_4396 explică (pentru Silviuloan):

Pai daca sterge pacatul, nu e normal sa stearga si pedeapsa? Daca ii zici unui copil "te iert pentru ca ai spart vaza aia rosie dar o sa te bat pana pe la 20 de ani pentru ce ai facut", practic nu l-ai iertat.

| ZambetulNebuniei a răspuns (pentru anonim_4396):

AAAA

Nu am fost atent, cand ai zis parinte (fiind si la categoria religie) m-am gandit la preot.

Dar pricum ai lua, cam se aplica o o parte din ce am scris, in viata esti pedepsit pentru orice actiune negativa (oricat de mica), fie si prin simplul fapt ca a fost facuta de cineva care iti e frate (in special daca ai fost si tu pe acolo).

Parinti vor sa ne arate ca orice "distrugem" are un afect negativ asupra noastra si trebuie sa platim, pentru asta (nu excesiv asta si mia rau). Copiii care nu sunt supravegheati de parinti sau a caror parinti sunt prea indulgenti, majoritatea se apuca de "lucruri rele" (nu ma refer la fumat si baut).

Nici prea drastici nu e bine sa fie, dai in alta extrema cand scapi si ajungi cam tot pe acolo (e abuzul de noua libertate).

1 - Ti se pare normal ca mama ta sa te bata timp de 20 de ani pentru crimele comise de Adolf Hitler?
2 - Ti se pare normal ca mama ta sa spuna " te iert pentru ce a facut hitler dar o sa te bat in continuare"?
3 - Intrebarea principala sa refera la faptul ca, dumnezeu te pedepseste pe tine pentru "pacatul" comis de Adam si Eva. Tu nu esti vinovat de faptele celor 2 la fel cum nu esti vinovat de crimele lui Hitler. Cu toate astea, dumnezeu te considera vinovat si te pedepseste pentru ceva ce nu ai facut. Ti se pare normal? Daca nu ti se par normale primele 2, mai mult ca sigur nu o sa ti se para normala nici ultima.

Tu ai zis un frate prietenul meu, nu Adolf Hitler.
2. Tu nu ai inteles ideea mea. In viata platesti pentru greselile proprii si sa stii ca atunci cand poti sa opresti pe cineva sa faca ceva rau, daca nu o faci e ca si cum l-ai ajuta.

Din ce spune religia Adam si Eva sunt stramosi nostri, deci tu esti pedepsit pentru ce a facut unul din stramosi tai. Nu mi se pare corect sa fim si noi pedepsiti, dar asta e viata, pe mine nu ma deranjeaza ca traiesc in momentul asta, daca ei nu ar i gresit tot posibilul nici noi sa nu mai fi existat, deci nu vad unde e problema.

Ultima data cand am verificat (verificat intre ghilimele) Dumnezeu ne-a iertat pacatul stramosesc si ne-a redeschis intrarea in Rai dupa moarte.

Ai si tu dreptate nu e corect, dar nu ai ce sa faci, tu traieste si vezi intreaba-l pe Dumnezeu dupa ce mori de ce ai platit si tu.

Nu cred ca te satisface raspunsul, dar nu vad de ce sa te deranjeaze ceva ce nu poti schimba, oricum o sa vina o judecata in care o sa ajungem iar in Rai sau in Iad.

"nu mi se pare corect sa fim si noi pedepsiti"
"Ai si tu dreptate nu e corect"
... esti primul crestin care recunoaste ca nu este corect asa ceva. Daca as fi dat funde ai fi primit una pentru asta.

"Nu cred ca te satisface raspunsul"... Ma satisface sinceritatea.

"dar nu vad de ce sa te deranjeaze ceva ce nu poti schimba"... e imposibil sa nu te deranjeze cand cineva este pedepsit pentru ceva ce nu a facut mai ales cand personajul care pedepseste este considerat ca fiind unul "corect".

Asa e, e imposibil sa nu te deranjeze, dar nu are rost sa te macini cu ceva ce nu poti schimba.

Corectitudinea, dreptatea, insasi viata depind din ce unghi sunt privite si de catre cine, ce e corect pentru cineva e incorect pentru altcineva.

Poate altii cred ca a fost corect.
Dreptatea e relativa (cred ca am zis bine).

| vitbsk a răspuns:

Ce-ţi mai place să le îmbârligi.
Hristos vine pentru restabilirea legăturii om divinitate.
NU pentru a ne absolvi de condiţia umană.
Mântuitorul spune clar că toţi care vor să-i urmeze trebui să-şi ia crucea.
Când o femeie naşte îşi lucrează de mântuirea, pentru că acceptă durerile.
Naşterea este atât binecuvântare cât şi blestem.
Dacă femeile nu ar mai accepta chinurile facerii, omenirea n-ar mai exista iar, omul şi-ar întoarce spatele de la Dumnezeu pentru egoismul propriu.
Păcatul-întunericul NU poate sălăşlui în acelaşi loc cu lumina.
Înainte de venirea lui Hristos oamenii ajungeau automat în Sheol.
Păcătoşi sau drepţi cu toţii sălăşluiau în aceeaşi dimensiune despărţiţi fiind de o prăpastie, diferenţa era că Drepţii aşteptau în tihnă în Sânul lui Avraam fără să fie chinuiţi.
Dar ei nu se puteau bucura pe Deplin de lumina Împărăţiei din cauză că neamul omenesc purta stigmatul păcatului.
Aşadar când se spune: botezul te iartă de păcatul strămoşesc, înseamnă că botezul deschide omului şansa împărăţiei şi sufletul său nu ajunge automat în Sheol, fiind absolvit de ruptura păcatului Adamic prin jertfa lui Hristos.

| anonim_4396 explică (pentru vitbsk):

Ok, el zice ca te iarta dar continua sa te pedepseasca (pentru ceva ce nu ai facut). Destul de interesanta aceasta "iertare" oferita de un zeu bun si iubitor.

| vitbsk a răspuns (pentru anonim_4396):

"Ok, el zice ca te iarta dar continua sa te pedepseasca "
Ţi-am explicat că femeia se mântuieşte prin naştere.
Care nu e doar blestem ci şi binecuvântare pentru că DĂ VIAŢĂ.
Omul are deschisă calea mântuirii, mai departe fiecare o lucrează.
Ai o ŞANSĂ să te mântuieşti.
A avea o şansă nu înseamnă automat mântuire.
Fiecare îşi cultivă virtuţiile şi mântuirea.
Mulţi chemaţi puţini aleşi.

| SmexyBoy a răspuns:

Deci suntem iertati de pacatul stramosesc, dar... nu inseamna ca nu-l mai avem...

| anonim_4396 explică (pentru SmexyBoy):

Adica? E pe modelul "te iert pentru ca ai spart vaza aia rosie dar o sa te bat pana pe la 20 de ani pentru ce ai facut"?

| SmexyBoy a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e clasicul gaura ramasa de la cuiul scos...

Gaura se poate astupa mai ales ca dumnezeu este atotputernic.

Corect, dar cand mai exact?
Asta la venirea Domnului:
Maleahi 4.1

Si pana atunci nu putea dumnezeu sa repare macar pe jumatate gaura lasata de cui? Sa zicem ca ar fi ridicat pedeapsa femeii si a barbatului dar ar cere ca oamenii sa se "reabiliteze" in ochii lui. (e la fel de stupid ca testul cu fructul din gradina edenului mai ales ca el stie totul dinainte sa se intample dar trec peste). Dupa cum am mai zis, din moment ce ti-ai iertat copilul pentru ca a spart "vaza" presupun ca nu-l pedepsesti in continuare nu?

Corect, dar gaura de la cui cu ce se astupa?
Sau piciorul rupt de la masa cum se repara?
Nu cumva te duci si bagi lemnu in apa ca sa se umfle si astfel sa se astupe gaura?
Sau nu te duci si repari masa, ca sa poti sa mananci pe ea?
Sau vaza nu te duci si o lipesi, sau cumperi alta?
Dar cand?

Zeul tau e "atotputernic" nu? Nu are importanta metoda folosita. Poate sa clipeasca si sa se repare totul pe loc. Poate face in asa fel incat totul sa se repare in prima microsecunda de dupa accident.

Nu e atot puternic...omnipotent nu?

Ce?

laughing

| shmata a răspuns:

Haus, hai sa te smecheresc putin, poate iti vor fi de folos observatiile mele pe viitor. Prin urmare:
3. IQ-ul nu tine de bun-simt;
1. La intrebarile "Exista Dumnezeu?", "Daca exista Dumnezeu, care este dovada concreta?", "Daca Dumnezeu ne iubeste de ce exista razboaie si boli?" si altele de genul, nu vei primi niciodata un raspuns satisfacator, care sa-ti inchida gura;
6. Nu esti atat de dotat/a din punct de vedere intelectual pe cat crezi;
2. Sunt sanse mari ca Mos Craciun sa fie casatorit cu o femeie care nu a nascut in chinuri;
4. Mos Craciun nu exista;
5. Tatal meu il bate pe tatal tau.

| anonim_4396 explică (pentru shmata):

Si raspunsul tau trebuia sa ma impresioneze cu ceva?

| shmata a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu-mi place retorica.

| vlad20002 a răspuns:

Nu stiu ce sa spun dar ai dreptate