Din ciclul :"Daca Zana Maseluta e lesbiana, mai poate intra in biserica?".
Din moment ce e dovedit CLAR ca nu exista, cat de plictisit sa fii sa-ti pui astfel de intrebari, si sa mai ai pretentia si de la altii sa-si piarda timpul cu asa ceva?
Practicant al agnosticismului=demonstrarea credintelor prin fapte?
Vrei sa explici? Probabil multi nu vor intelege egalitatea.
Pentru un crestin autentic, Dumnezeu exista si aplica Biblia, nu cauta scuze.Cei care gasesc scuze pentru a nu o infaptui, nu sunt crestini adevarati.Matei7:21-23
Arunci aiurea cu niste termeni. Agnosticism inseamna ca nu avem de unde sti ca Dumnezeu exista, ci se poate doar crede asta. Exista crestini agnostici dupa cum exista atei agnostici. Adica nici unii nici altii nu considera cunoastere obiectiva ca exista sau nu Dumnezeu, desi au propriile lor credinte in privinta asta. Existenta sau inexistenta lui Dumnezeu nu se pot demonstra in mod obiectiv, de aceea acest lucru nu se poate cunoaste, se poate doar crede.
Nu cred ca discutia despre agnostici cu mine o aveai...
Dar daca tot m-ai interpelat, daca cineva e agnostic, nu e ateu, si nici crestin, ci e evident, agnostic, pentru ca agnosticismul este o pozitie fata de existenta sau nu a vreunei divinitati, diferita atat de cea atee cat si de cea crestina.
Foarte adevarat ca unii se declara atei sau crestini, dar au pozitie de agnostici, dar asta e doar o eroare de interpretare a pozitiei proprii.
Da, raspunsul era de fapt pentru amandoi. Dar vezi:
http://www.youtube.com/watch?v=Pxz4eyR9U5w
http://www.youtube.com/watch?v=sNDZb0KtJDk
Vreau sa il vad pe zeul crestin cum imi raspunde la niste intrebari despre neimplicarea lui in viata oamenilor, care cere lucruri absurde si nu o fera nimic bun in schimb, numai frica si amenintari. Oare este in stare?
Ma da voi macar aveti habar cat de multe trebuie sa faci si sa respecti pentru a fii un "crestin autentic" sau mai bine spus sfant?
Daca doresti sa citesti Evrei 11:1-2: Iacov3:13-17 si 4:7, 8. Este clar, cine vrea sa faca vointa lui Dumnezeu trebuie s-o cunoasca, cine vrea ca sa vada zile bune este important sa fie supus lui Dumnezeu si el doar il ajuta in toate aspectele vietii. De exemplu multi spun ca sunt crestini dar nu fac ceea ce le spune Dumnezeu, multi spun ca, cred in Isus dar nu fac ceea ce el a facut nici nu cauta sa calce pe urmele lui, atunci ce sta la baza credintei lor? Ai cui crestini sunt? Matei 7:31-29.
Pai tocmai asta e diferenta. Ceva e DOAR sa crezi in Dumnezeu si altceva e sa-l urmezi, ca prin simpla credinta si atat, nimic nu faci, nu contribui la mantuirea ta.Si cand vad altii care se chinuie sa intelegea cel putin daca exista sau NU.Pentru ei asta e mai important, sa ajunga sa creada, dar dupa e si mai greu.
Se discuta verzi si uscate despre povestile voastre, dar pana la urma fara doua evenimente descrise in povesti totul e fantezie. De fapt si fara unul din ele.
1.Adam si Eva - doi indivizi ai unei specii de genul omului nu sunt suficienti pentru perpetuarea speciei.
2. Potopul. Mai are rost discutia despre cele 2-3 milioane de vietuitoare care s-au strans, naiba stie cum, pe barca, au fost hranite cateva saptamani, cu ce naiba, ca unele mananca doar animale vii, altele strict doar anumite plante, etc, despre faptul ca trebuiau sa fie infestate cu toti parazitii posibili pentru ca si aia sunt animale, ca unele in cele cateva saptamani se inmultesc de sute/mii de ori, iar unele traiesc doar cateva zile/ore, despre faptul ca multe in microclimatul de pe barca nu supravietuiesc, despre cum s-au dat ele jos din barca pe un teren unde nu mai era urma de vegetatie terestra vie si ce naiba au mancat, etc, etc... Plus ca revenim la punctul (1), doua exemplare nu pot asigura perpetuarea unei specii.
Mai are rost sa discutam de apa aia de unde a aparut si unde a disparut, etc?
Si cum am zis, toata povestea fara astea e nula, si iti imaginezi ca nu sunt doar astea tampeniile din Biblie. Cu alte cuvinte sunteti experti pe ce parte si-o tinea Isus si ce lunga o are Dumnezeu, dar uitati baza, si anume ca toata povestea nu are sens.
Bine,,fratica,,, mai intai iti dai seama ca ce a scris in facerea e adevarat mai exact partea aia cu 7 zile a facut lumea, cele 7 zile reprezinta anumite momente care au dus la formarea pamantului si a vieti + univers, deci nu lua totul adliteram. Inca ceva, daca nu exisr=ta Dumnezeu si prin urmare nici fiul Sau Iisus Hristos cu iti explici ca la mormantul lui si la crucea lui se intampla minuni neexplicabile, si nu-mi veni cu vrajeli ca toate au o explicatie si nu stiu ce, da toate au o explicatie da explicatie e divina. Dintrun singur motiv replica voastra cu,, se va dovedi candva,, este falsa si anume ca minunile cele adevarate sunt legate de religia catolica si ortodoxa in general atunci cum explici asta, adica toate astea se intampla de mi de ani dintr-o simpla coincidenta. Nu cred.
Da, e foarte usor sa faci afirmati fara sa le susti cu dovezi e pacat ca oameni de genul tau inspira lumea la necredinta, daca tot esti ateu macar vezitit de viata ta sau adu dovezi in ceea ce susti. Nu ma intelege gresit fiecare dreptul la opinie indiferent care este ea dar de obicei daca faci o afirmatie mai frate sustine-o pana la capat cu dovezi.
Ok, in primul rand faptul ca sfinti nu putrezesc,apropo sfinti sunt doar in religiile ortodoxa si catolica si cea ebraica din vechime deci nu se poate datora umiditati din sol cum a sustinut cineva. Apoi uni sustin ca vindecarile sunt create de autosugestie,de ce doar crestini (ortodoxi,catolici),, se vindeca prin autosugestie,, , asa-i cai interesant si mai ceva, Alexis Carrel a mai descoperit in timp ce studia oameni credinciosi faptul ca doar oameni care se roaga lui Dumnezeu, dupa rugaciune uni pacienti deai lui sau vindecat complet de boli incurabile alti le-au ameliorat in asa fel incat medici sa aiba sanse de a vindeca pacientul, si tot acest doctor afirma ca rugaciunea are efecte benefice considerabile asupra corpului omenesc.
"...in primul rand faptul ca sfinti nu putrezesc, apropo sfinti sunt doar in religiile ortodoxa si catolica si cea ebraica din vechime..."
Nu, zau?
http://jurnalul.ro/......54098.html
http://stirileprotv.ro/......deces.html
http://www.lovendal.ro/wp52/trupul/
Si exemplele pot continua mult si bine, sunt zone unde datorita conditiilor de mediu astfel de lucruri sunt relativ dese.Mai mult, exista si animale in starea asta.
Referitor la nenea ala, intr-adevar, la batranete a inceput sa delireze religios. Avand in vedere ca a fost si colaborator al nazistilor, probabil ca ajunsese sa aiba ceva probleme la mansarda.
Dar cred ca sti ca nu e suficient sa te ia de cel ce a facut afirmatiile ca sa le demontezi. Ok si de ce in religile astea catolica si ortodoxa se gasesc oameni care au fost buni in timpul vieti ce nu putrezesc, ai auzit vreodata in religiile astea de vreun sadic ce sa ramaie asa, nu cred. Si,, batranelu,, ala a luat premiul nobel,, dar imi cer scuze ca vam jignit, ma bucur sa cunosc un geniu mai mare ca el,, adic pentru tine asta e un reper slab ce nu dovedeste nimic asa-i? Ca sa crezi ca are dreptate cred ca nici 10 premi Nobel nu ar ajunge. O pai daca el ii senil de ce nu ai luat si tu vreo 3 premi sa dai si pela alti ? Asteas faze ieftine, glume de aprozar da? Eu am zis sa aduci dovezi ca nu exista daca tot susti asta, ceai scris tu dovedeste doar ca exista si mumificari naturale (foarte putine) pelanga sfinti si cu ce te ajuta in afirmatia ta? Ce glume proaste ai in program.
"...batranelu,, ala a luat premiul nobel..."
A luat premiul pentru ce a realizat la un moment dat, poti lua si 10 premii Nobel, schizofrenia nu alege in functie de asta.
"ceai scris tu dovedeste doar ca exista si mumificari naturale (foarte putine)"
Exista milioane de mumificari naturale umane sau de animale.
"...pelanga sfinti si cu ce te ajuta in afirmatia ta? "
Chiar trebuie sa-ti explic ca la retardati? Explica faptul ca n-are legatura cu rahaturile religioase. Nu e nevoie sa fii "sfant" ca sa ti se poata intampla asta. Mai departe e problema voasta ca din milioanele de mumii voi alegeti cativa care l-au pupat in dos pe zeul vostru, sau au dat bani bisericii, ca si asta e un criteriu de transformat in "sfant", si le lingeti cu speranta ca va da ceva.
P.S.: E tare obositor felul cum scrii, adica o greseala, doua, hai trei in 10 randuri mai e cum e, dar tu ai 15 la fiecare raspuns. Singura scuza pe care as accepta-o pentru asta ar fi ca nu esti roman.
Scriu asa deoarece ma grabesc.Hai so luam altfel,exista mumificari naturale cate zici tu ca sunt,dar cate cazuri de genul acesta cunosti in Romania,apoi cate cazuri cunosti de oriunde din lume,ca o mumie naturala sa fie considerata facatoare de minuni? Deja ma enervezi, oameni de stiinta afirma ca omul mereu a avut nevoia de a se inchina la ceva, crestini lau ales pe Dumnezeu dar dao incolo de treaba mai omule cat de inabil psihic sa fi ca sa afirmi lucrurile de mai sus dupa ce in fiecare an, in zeci si sute de locuri de pelerinaj,se intampla minuni la care celelalte religii nici nu indraznesc sa viseze ca li s-ar putea intampla. Daca nu crezi in sfinti,bine, fie, atunci de ce cum am mai spus la Sf Mormant si Sf Cruce se intampla minuni ce sunt imposibile prin autosugestie sau mijloace medicale, o da uitasem,, ca tu ai dreptate,,, sau poate si astea sunt tot de la natura, mai cred ca natura iubeste ortodoxi daca e asa .
Te invarti in cerc, ti-am mai spus ca toate "minunile" alea despre care citesti tu pe site-uri religioase sunt doar povesti pentru creduli. Si te poftesc ca atunci cand te imbolnavesti sa renunti la tot ce tine de medicina si sa cauti tamaduire prin mijloace religioase. Te bagi?
P.S.: Sper ca nu esti atat de dus incat chiar sa te bazezi pe prostiile alea, dupa aia te am pe constiinta.