| 9eMMy3 a întrebat:

Am o intrebare, care sper sa nu supere pe nimeni...
Ce parere aveti despre pocaiti?

23 răspunsuri:
| 22SWAG22 a răspuns:

Arunca viata la gunoi...

| ErrorFound a răspuns:

Isi pierd viata degeaba chiar mai rau decat crestinii normali.

| RAY a răspuns:

Sunt mai multe secte fiecare cu convingerile lor,pe mine nu ma intereseaza de oamenii care cred in zeii,atata timp cat nu ma arde pe rug ca sa cred in zeii lor nu ma intereseaza in cea ce crede x sau y, asa ca degeaba discuti cu un pocait majoritatea sunt inchisi la minte, mereu cu acelasi convingeri, cu ortodocsi mai poti discuta cu astia deloc

pro
faptul ca se ajuta intre ei
ca nu au traditi, sfinti, icoane
contra
indoctrinarea copiilor
minti inchise si fixe
materialismul mormon

| IoanieCriminalul a răspuns:

Pocait=Viata distrusa

| NickName10 a răspuns:

Persoane care au parasit Biserica;

| Dreamer a răspuns:

Fiecare om este liber dpdv spiritual sa aleaga si sa creada in orice vrea sau in nimic...asta e clar. Asadar, daca acesti pocaiti gasesc cumva fericirea prin ceea ce fac ei (desi eu nu inteleg conceptul) atunci bravo lor si ii felicit.

Mie unul mi se pare ca isi irosesc viata...dar asta nu inseamna ca nu ii respect pentru taria de care dau dovada!

| 9eMMy3 explică (pentru 22SWAG22):

Ce te face sa zici asta? Fa un exemplu happy

| sublime89 a răspuns:

Pocaitii aia traditionali sunt niste inapoiati care zic ca televizorul e diavol in casa, sau radioul, sau daca pui mana pe o sticla de bere mergi in iad. Chiar eu i-am vazut cu ochii mei. Iar aia "modernizati" sunt cei mai mari ipocriti care exista pe lumea asta. Continua sa creada aceleasi basme biblice si sa combata stiinta, dar in acelasi timp au toate produsele de ultima ora ale stiintei, si se folosesc de ele. Cum ar fi masinile cele mai scumpe, telefoane ultimul racnet, calculatoare etc. Ei zic ca sa fii bogat e o binecuvantare de la d-zeu, cand in bibile scrie clar ca iisus a zis ca bogatii sa-si dea averile saracilor, si nimeni sa nu stranga bogatii pe pamant, si ca bogatii n-o sa ajunga in imparatia cerurilor.

| Scarbo a răspuns:

Se cred prea superiori, si crede-ma am cunoscut multi.

| Scarbo a răspuns (pentru NickName10):

Sunt multi pocaiti care inca merg la biserica ortodoxa.

| Syrenutxa a răspuns:

Parerea noastra nu prea conteaza, pentru asta exista atatea religii. Fiecare are cate o parere, tu cum le vei alege? Gandeste-te singur si dati seama, ce vrea Dumnezeu de la noi? Cand pocaiti fac lucruri pe care le cred ca sunt acceptabile de El, tu analizeaza astea, si poti sa-i critici daca tu privesti lucruri altfel. Eu cred ca pocaiti au fost indrumati gresit in unele privinte.

| 9eMMy3 explică (pentru Scarbo):

Si e gresit?

| 9eMMy3 explică (pentru Syrenutxa):

De exemplu?

| Syrenutxa a răspuns (pentru 9eMMy3):

Sincera sa fiu, regulile unor pocaiti sunt foarte diferite. Se zice ca un pocait nu are voie sa se uite la televizor, altul da. Spune-mi ce ai auzit si iti voi da parerea mea ca exemplu.

| faringosept a răspuns:

Sunt oameni ce sunt adeptii unor cionfesiuni crestine neoprotestante.
Termenul de "secta", le este atribuit de catre ortodocsi sau catolici fara nici un suport real.
Au o credinta mult mai puternica in divinitate, iar acest lucru ii face mai fericiti in societate, trecand mai usor peste greutatile vieti.
Se ajuta mult intre ei, sufleteste si chiar material.

| 9eMMy3 explică (pentru Syrenutxa):

Cu privinta la televizor eu am inteles, ca nu e sa zicem un pacat doar ca nu te ajuta Absolut cu nimic, nu e folositor de loc, timp pierdut.
Cu asta sunt de acord pentru ca de obicei majoritatea oamenilor pierd foarte mult timp la televizor si la sfarsit iti dai seama ca ai irosit timpu degeaba

| Syrenutxa a răspuns (pentru 9eMMy3):

Din moment ce acest lucru nu se include in religia, este asa cum spuneam, pocaiti sunt indrumati gresit uneori. Asa sunt si ceilalti lucruri. Daca intelegi asta, nu inteleg care e rostul intrebarii tale.

| Scarbo a răspuns (pentru 9eMMy3):

Desigur ca e gresit, toti oamenii sunt egali pentru ca facem parte din aceeasi rasa.

| stefanialuca1994 a răspuns:

Sincer o pare foarte buna. nu este adevarat ca isi irosesc tineretea, pentru ca si-o petrec alaturi de Dumnezeu.

| gingergirl1 a răspuns:

Doamnee,cine a zis ca pocaitii nu se uita la televizor si etc? Daca vrei sa te lemuresc si eu sint "pocaita"si ma uit la televizor, radio, muzica! Nu sunt diferita(ma refer la persoana mea) singura diferenta intre "pocaiti"(ma rog, nu chiar toti)si ortodoxi este ca nu ne facem cruci, slujba de la biserica este intr-un fel diferita si sunt pusi la punct cu biblia mai bine...
Sunt mult mai multe chestii si "traditii"daca le pot numi asa...in finehappy

| dorelmarc a răspuns:

El zicea: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Mat.3:2)
Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra. (Mat.3:8)
Cat despre mine, eu va botez cu apa, spre pocainta; dar Cel ce vine dupa mine este mai puternic decat mine, si eu nu sunt vrednic sa-I duc incaltamintea. El va va boteza cu Duhul Sfant si cu foc. (Mat.3:11)
De atunci incolo, Isus a inceput sa propovaduiasca si sa zica: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Mat.4:17)
Duceti-va de invatati ce inseamna: "Mila voiesc, iar nu jertfa!" Caci n-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi." (Mat.9:13)
Atunci Isus a inceput sa mustre cetatile in care fusesera facute cele mai multe din minunile Lui, pentru ca nu se pocaisera. (Mat.11:20)
"Vai de tine, Horazine!", a zis El. "Vai de tine, Betsaido! Caci, daca ar fi fost facute in Tir si Sidon minunile care au fost facute in voi, de mult s-ar fi pocait cu sac si cenusa. (Mat.11:21)
Barbatii din Ninive se vor scula alaturi de neamul acesta, in ziua judecatii, si-l vor osandi, pentru ca ei s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si iata ca aici este Unul mai mare decat Iona. (Mat.12:41)
a venit Ioan care boteza in pustiu, propovaduind botezul pocaintei spre iertarea pacatelor. (Marc.1:4)
El zicea: "S-a implinit vremea, si Imparatia lui Dumnezeu este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie." (Marc.1:15)
Isus, cand a auzit acest lucru, le-a zis: "Nu cei sanatosi au trebuinta de doctor, ci cei bolnavi. Eu am venit sa chem la pocainta nu pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi." (Marc.2:17)
Ucenicii au plecat si au propovaduit pocainta. (Marc.6:12)
Si Ioan a venit prin tot tinutul din imprejurimile Iordanului si propovaduia botezul pocaintei, pentru iertarea pacatelor, (Luc.3:3)
Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra si nu va apucati sa ziceti in voi insiva: "Avem pe Avraam ca tata!" Caci va spun ca Dumnezeu din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam. (Luc.3:8)
N-am venit sa chem la pocainta pe cei neprihaniti, ci pe cei pacatosi." (Luc.5:32)
Vai de tine, Horazine! Vai de tine, Betsaido! Caci daca ar fi fost facute in Tir si Sidon lucrarile puternice care au fost facute in voi, demult s-ar fi pocait stand in sac si cenusa. (Luc.10:13)
Barbatii din Ninive se vor scula, in ziua judecatii, alaturi de neamul acesta si-l vor osandi, pentru ca ei s-au pocait la propovaduirea lui Iona; si iata ca aici este Unul mai mare decat Iona. (Luc.11:32)
Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. (Luc.13:3)
Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel." (Luc.13:5)
Tot asa, va spun ca va fi mai multa bucurie in cer pentru un singur pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de oameni neprihaniti care n-au nevoie de pocainta. (Luc.15:7)
Tot asa, va spun ca este bucurie inaintea ingerilor lui Dumnezeu pentru un singur pacatos care se pocaieste." (Luc.15:10)
"Nu, parinte Avraame", a zis el, "ci daca se va duce la ei cineva din morti, se vor pocai." (Luc.16:30)
Si sa se propovaduiasca tuturor neamurilor, in Numele Lui, pocainta si iertarea pacatelor, incepand din Ierusalim. (Luc.24:47)
"Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Isus Hristos, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Fapt.2:38)
Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Fapt.3:19)
Pe acest Isus, Dumnezeu L-a inaltat cu puterea Lui si L-a facut Domn si Mantuitor, ca sa dea lui Israel pocainta si iertarea pacatelor. (Fapt.5:31)
Pocaieste-te, dar, de aceasta rautate a ta si roaga-te Domnului sa ti se ierte gandul acesta al inimii tale, daca este cu putinta; (Fapt.8:22)
Dupa ce au auzit aceste lucruri, s-au potolit, au slavit pe Dumnezeu si au zis: "Dumnezeu a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata." (Fapt.11:18)
Inainte de venirea Lui, Ioan propovaduise botezul pocaintei la tot norodul lui Israel. (Fapt.13:24)
Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca; (Fapt.17:30)
Atunci Pavel a zis: "Ioan a botezat cu botezul pocaintei si spunea norodului sa creada in Cel ce venea dupa el, adica in Isus." (Fapt.19:4)
si sa vestesc iudeilor si grecilor pocainta fata de Dumnezeu si credinta in Domnul nostru Isus Hristos. (Fapt.20:21)
Ci am propovaduit intai celor din Damasc, apoi in Ierusalim, in toata Iudeea si la Neamuri, sa se pocaiasca si sa se intoarca la Dumnezeu si sa faca fapte vrednice de pocainta lor. (Fapt.26:20)
Sau dispretuiesti tu bogatiile bunatatii, ingaduintei si indelungii Lui rabdari? Nu vezi tu ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta? (Rom.2:4)
Dar, cu impietrirea inimii tale, care nu vrea sa se pocaiasca, iti aduni o comoara de manie pentru ziua maniei si a aratarii dreptei judecati a lui Dumnezeu, (Rom.2:5)
totusi acum ma bucur, nu pentru ca ati fost intristati, ci pentru ca intristarea voastra v-a adus la pocainta. Caci ati fost intristati dupa voia lui Dumnezeu, ca sa n-aveti nicio paguba din partea noastra. (2Cor.7:9)
In adevar, cand intristarea este dupa voia lui Dumnezeu, aduce o pocainta care duce la mantuire si de care cineva nu se caieste niciodata; pe cand intristarea lumii aduce moartea. (2Cor.7:10)
Ma tem ca, la venirea mea la voi, sa nu ma smereasca din nou Dumnezeul meu cu privire la voi si sa trebuiasca sa plang pe multi din cei ce au pacatuit mai inainte si nu s-au pocait de necuratia, curvia si spurcaciunile pe care le-au facut. (2Cor.12:21)
sa indrepte cu blandete pe potrivnici, in nadejdea ca Dumnezeu le va da pocainta, ca sa ajunga la cunostinta adevarului; (2Tim.2:25)
De aceea, sa lasam adevarurile incepatoare ale lui Hristos si sa mergem spre cele desavarsite, fara sa mai punem din nou temelia pocaintei de faptele moarte si a credintei in Dumnezeu, (Evr.6:1)
si care totusi au cazut, este cu neputinta sa fie innoiti iarasi si adusi la pocainta, fiindca ei rastignesc din nou, pentru ei, pe Fiul lui Dumnezeu si-L dau sa fie batjocorit. (Evr.6:6)
Domnul nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii; ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca niciunul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta. (2Pet.3:9)
Adu-ti, dar, aminte de unde ai cazut; pocaieste-te si intoarce-te la faptele tale dintai. Altfel, voi veni la tine si-ti voi lua sfesnicul din locul lui, daca nu te pocaiesti. (Apoc.2:5)
Pocaieste-te, dar. Altfel, voi veni la tine curand si Ma voi razboi cu ei cu sabia gurii Mele." (Apoc.2:16)
I-am dat vreme sa se pocaiasca, dar nu vrea sa se pocaiasca de curvia ei! (Apoc.2:21)
Iata ca am s-o arunc bolnava in pat; si celor ce preacurvesc cu ea am sa le trimit un necaz mare, daca nu se vor pocai de faptele lor. (Apoc.2:22)
Adu-ti aminte, dar, cum ai primit si auzit! Tine si pocaieste-te! Daca nu veghezi, voi veni ca un hot, si nu vei sti in care ceas voi veni peste tine. (Apoc.3:3)
Eu mustru si pedepsesc pe toti aceia pe care-i iubesc. Fii plin de ravna, dar, si pocaieste-te! (Apoc.3:19)
Ceilalti oameni, care n-au fost ucisi de aceste urgii, nu s-au pocait de faptele mainilor lor, ca sa nu se inchine dracilor si idolilor de aur, de argint, de arama, de piatra si de lemn, care nu pot nici sa vada, nici sa auda, nici sa umble. (Apoc.9:20)
Si nu s-au pocait de uciderile lor, nici de vrajitoriile lor, nici de curvia lor, nici de furtisagurile lor. (Apoc.9:21)
Si oamenii au fost dogoriti de o arsita mare si au hulit Numele Dumnezeului care are stapanire peste aceste urgii si nu s-au pocait ca sa-I dea slava. (Apoc.16:9)
Si au hulit pe Dumnezeul cerului, din pricina durerilor lor si din pricina ranilor lor rele, si nu s-au pocait de faptele lor. (Apoc.16:11)

| RisenLight a răspuns:

Oameni falsi care si-au intemeiat secta STRICT in vederea obtinerii profitului.
Sincer sa fiu secta lor cuprinde minti inchise si perfide.

| Bacemi a răspuns:

Am fost de două ori la biserică la ei și am cunoscut îndeaproape o familie de pocăiți, cu care încă păstrez legătura. Apreciez mult că ei chiar fac eforturi să nu trăiască în contradicție cu lucrurile despre care sunt că sunt corecte. Și faptul că la nevoie se ajută toată comunitatea, sunt foarte uniți. Sunt superiori în multe feluri creștinilor de carton care una zic și alta fac. Totuși eu sunt ateu așa că orice religie cred că îngrădește aiurea libertatea omului și aduce ziduri între noi și limite care nu își au locul.

Întrebări similare