Ori sa nu faci religie, ori sa nu il bagi in seama. Respecta-i credinta doar la limita bunului simt, nu iti poate impune el nimic. Asta e credinta si mentalitatea lui, nu trebuie sa il asculti. Nu ii jigni religia si nu il face sa se simta ofensat chiar daca tu nu crezi.
Cred ca ar trebui sa scapi de idei preconcepute. Nu esti primul care crede ca detine adevarul suprem. E plin cimitirul de ei. Cu cat inveti mai multe devii mai destept. Increzutii raman prosti si risca sa dea in gropi.
*** this ***. Nu o sa invat atatea chestii stupide ca sa ajung la acelasi raspuns. Nope. Aparent si tu esti pocait
Cum adica esti obligat de scoala? Parintii tai ce parere au? La ora de religie te duci doar daca ai depus cerere si vrei in mod expres sa o faci. E LEGE care reglementeaza asta.
Nu au nicio parere. Ei au votat sa fac pentru ca asa a votat toata lumea, pff. Cerere? Nope, n-am primit asa ceva. Cand am intrat in clasa 1 nu a primit nicio cerere. A venit si religia "la pachet"
Vezi? De asta esti asa de recalcitrant. Lipsa educatiei de acasa. Invatat sa spui nu la orice. Categoriseti oamenii fara sa-i cunosti. Nici macar nu cred in Biblie. Cred in existenta lui Dumnezeu (sau Allah, Buda, etc cum s-o numi) Si nu cred in Biblie si Coran. Daca te uiti pe raspunsurile anterioare ai sa vezi ca am mai exprimat aceasta idee. Nu sunt nici pocait. Nu cred intr-un Dumnezeu care ne-a facut ca sa ne pedepseasca daca nu bagam capul in pamant. Cred in Dumnezeul (forta universala) care ne-a facut sa fim oameni si (sper) ca ne iubeste pentru ca suntem creatia lui. Existenta unui univers fara o forta suprema, nu o cred. Explicatia aia cu evolutionismul merge in parte. Poti explica evolutia unei maimute dar aparitia ei din peste nu o mai cred. N-au nici o legatura.
Asa este! cititul provoaca inteligenta. Nu-i necesara: http://www.rightwords.ro/......tere--1256
Scapi cand vei deveni independent de bani, opinile si tutela legala parinteasca. Adica cand vei deveni matur pentru a hotari in dreptul tau, pana atunci mai ai de crescut si invatat.
Din moment ce parintii tai NU au depus cerere, insemna ca vor ca tu sa participi la orele de religie!
In acest caz, nu cred ca poti face ceva!
Eventual vorbeste cu parintii tai, si vezi daca se mai poate depune acea cerere!
Nu mai este obligatoriu să faci ora de religie de un an școlar. Cine VROIA să facă trebuia să depună cerere, nu cine nu.
Nu știu cum funcționează școala ta, dar ia legătura cu direcțiunea și spune-le că nu mai vrei să faci religie de la anul, altfel de profesorul ăla nu mai scapi niciodată.
Multumesc de raspunsuri si de incurajari. Bine ca mai am un an si plec de la scoala asta. Funda am dat-o aleatoriu.
Aleqa întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: