In Evanghelie nu este nici o precizare in acest sens, insa crestinul are libertate multa si poate lua singur decizii daca este incredintat ca face un lucru bun
"Toate să le încercaţi; ţineţi ce este bine;"
(Epistola întâia către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel – 5/21)
"Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate îmi folosesc. Toate îmi sunt îngăduite, dar nu toate zidesc"
(Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel – 10/23)
Chiar daca anumite lucruri nu zidesc sau nu folosesc, ele sunt ingaduite. Nu sunt ingaduite faptele de pe urma carora cineva are de suferit
"este pacat daca iti faci rinoplastie"
dacă din cauza nasului arati nașpa, e PĂCAT să n-o faci!
Hola! Nu considera actul in sine pacat, ci fundamentul actului. Daca tu vrei sa te supui unei operatii de genul cu gandul ca nu arati bine sau e dupa moftul tau, da, cu siguranta e pacat, pentru ca Dumnezeu cand a conceput pe om a spus "foarte bine" dupa ce a vazut ce a creat. Dumnezeu nu face si nu a facut nicio greseala in decizia Lui.
Daca a ta conditie medicala te supune unei operatii de genul, e total in regula pentru ca are un fundament sanatos precum, probleme respiratorii sau altceva.
Sa fii binecuvantata!
Când animalele își ucid și mănâncă propii pui e ceva greșit aici.
"pentru ca Dumnezeu cand a conceput pe om a spus "foarte bine" dupa ce a vazut ce a creat."
Dupa care, nu dupa mult timp, tembelul asta de spiridus si-a schimbat parerea.
Geneza, cap.6
"6.I-a părut rău şi s-a căit Dumnezeu că a făcut pe om pe pământ."
Asa ca, nu poti face alegeri pe baza unor povesti religioase fara nici o noima.
Atentie ca nu toate operatiile estetice reusesc! Dupa operatie poti ajunge sa arati ca porcu'. Plus ca anestezia generala are efecte secundare majore (poti chiar da ortu' popii).
Stii ce ma amuza? Ma amuza ca va luati dupa biblie si cand va duceti la WC. ' Oare am voie sa fac treaba mare inaintea la treaba mica?'
Hai ca traim in 2018 totusi. Daca ai unde defect fizic care se poate rapara printr o banala operatie estetica nu e cazul sa dam in balarii
Unele se opereaza chiar daca n-au niciun defect, doar sa fie la moda.
Daca ti-ai rupt nasul in vreun accident e păcat? Daca ai pus întrebarea la mișto vei ajunge la întrebări mai serioase.
La wc nu, dar sunt multi multi care nu se spala ca asa a zis vreun popa si e pacat sa faca baie in ziua x.
Culmea e ca pacate precum minciuna, curvia, ura nu ne intereseaza daca le facem sau nu. Ne intereseaza daca facem sau nu baie de Sf. Gheorghe.
Ciudat. Tu ai cele mai multe raspunsuri la aceasta intrebare despre pacat.
Stiu asta. Tu doar ai facut spam la intrebarea asta. De fapt, la toata categoria asta faci doar spam.
Categoria asta în sine e un spam de neimaginat. Ma bucur însă că tu dai numai răspunsuri la obiect fără sa divaghezi cum ar fi sa faci observații la răspunsurile mele... A stai tu spamezi spunând mi mie ca spamez. Ironic, nu?
Animalele nu au ratiune si sunt conduse in totalitate de instinct si de nevoile lor.
Si eu spamez. Dar eu nu am titlu de Userul anului si Campionul zilei.
Deci dacă e nevoie de operație numai fac că pot muri din cauza anesteziei.
E un risc pe care ti-l asumi sau nu. Anestezia nu este stiinta exacta, e mai mult o arta.
Rizztheseballs6969 întreabă: