| Megas a întrebat:

Am o intrebare pentru atei. ( nu sunt troll)
Daca universul sau energia este infinita si atemporala de ce omul este muritor? asta e intrebarea pentru necredinciosi. care este scopul evolutiei in univers pentru care moartea omului are vreo logica in afara a ceea ce este deja spus in biblie, ca datorita pacatului ne a fost data moartea trupului. dati va rog o explicatie cat de cat dupa logica, putina a omului, supuse firii sale de ce noi trebuie sa murim. de ce evolutia universului si a lucrurilor trebuie sa duca inevitabil la moarte. care este rostul sa te nasti daca tot mori. nu? asta e gandirea materialista. totul are o cauza precum evolutia bacteriei in om. ce lucru din mediu determina logica? nu exista evolutie fara moarte cumva? daca da inseamna ca suntem prea supusi mediului si nu putem evolua asa ca mai bine murim? dar de ce nu putem evolua fara moarte? care e rostul? nu pentru ca trebuie sa existe un rost? bei apa ca sa nu ti fie sete. nu bei degeaba. sunt mii de intrebari de genul acesta. Dzeu exista, numai ca el nu intra cu picioarele de noroi in casa ta. El intra in sufletul tau pe principiul ce tie nu ti place altuia nu i face. Dzeu a dat libertate omului sa aleaga. robia Lui( a devarului) sau robia satanei. robia lui Dzeu iti aduce pace si multumirea pe care toti o cautam, iar cealalta aduce doar zbucium care saraceste sufletul de ORICE BUCURIE interioara. pentru asta am fost creati sa ne bucuram de dragostea lui Dzeu. toti avem sadit acest lucru in noi acea placere care ofera bucuria. numai ca noi nu cautam aceasta bucurie decat in lucruri desarte si temporare. asta din cauza firii cazute incepand de la adam si pana in zilele noastre.
ce parere aveti?

Răspuns Câştigător
| EmaS a răspuns:

Pentru ca am cautat si am gasit.Eu am cautat fericirea in lumea aceasta, dar nu am gasit-o. Am cautat fericirea in posesiunile materiale si bani, dar am ramas dezamagita, ele nu mi-au adus fericirea, doar o oarecare satisfactie. Religia mea nu mi-a adus fericirea, insa a venit un moment in viata mea in care L-am intalnit pe Domnul Isus acela care este dragoste, care si-a dat viata de dragul meu pentru a fi rascumparata din felul meu desert de vietuire, am o relatie personala cu El, Il iubesc si El ma iubeste. Imi da bucurie si fericire, imi poarta de grija, si nu as renunta la El pentru nimic din lumea aceasta.

71 răspunsuri:
| Dandanache a răspuns (pentru EmaS):

Of, draga Ema, cum vrei tu sa imi arati ca nu stapanesti cuvintele. Hai sa facem o mica clarificare de termeni. Prin faptul ca amandoi credem in Hristos, amandoi suntem CRESTINI. Asadar, nu sunt ATEU. Fiindca tu crezi in adevarul literal al Bibliei, asta te face crestina FUNDAMENTALISTA. Deoarece eu sunt sceptic si mai liber in gandire, sunt crestin AGNOSTIC. Daca cumva eu cred ca evolutia este posibila sau reala, asta ma face EVOLUTIONIST TEIST. Biserica Catolica incurajeaza aceasta practica. Daca tu nu stii ce este evolutionismul dar il contrazici ex officio, asta te face PROFANA, adica o nepriceputa, o persoana care nu e in masura sa se pronunte. Si daca tu esti neoprotestanta, si eu sunt ortodox, asta te face ERETICA, schismatica.

Concluzia: doar fiindca o ERETICA FUNDAMENTALISTA si PROFANA iti spune ca esti ATEU, asta nu inseamna ca nu esti CRESTIN, chiar daca AGNOSTIC si EVOLUTIONIST TEIST.

| GabiIsBack a răspuns:

Noi trebuie sa murim pentru ca ne drogam, pentru ca fumam, si din astea pentru ca mancam chipsuri lays, chio...

| EmaS a răspuns (pentru Dandanache):

Of, draga Dane cum ma mai crezi tu pe mine o eretica! Domnul Isus m-ar numi credinciosa pentru ca eu cred ceea ce scrie in Cuvantul Sau. Nu poti sa spui ca esti un bun crestin dar in acelasi timp tu crezi ca aceasta viata nu vine de la Dumnezeu prin creatie ci totul este rezultatul unei oarbe intamplari adica viata a aparut de la o simpla celula si a evoluat pana la complexitatea creierului.happy

| Dandanache a răspuns (pentru EmaS):

Draga mea Ema, nu te cred eretica, Biserica mea te catalogheaza astfel. La fel cum tu ma cataloghezi ca fiind necrestin. Cred ca aceasta viata vine de la un creator, nu cred in abiogeneza, in intamplare. In acelasi timp, nu consider ca Biblia imi spune exact, in mod literal, cum s-a intamplat, ci in mod simbolic. Cosidera-ma fratele tau mai visator, dar nu ma lasa sa-ti par pagan.

| EmaS a răspuns (pentru Dandanache):

Bine, o sa te consider fratele meu mai mic care mai are inca de invatat din ale religiei!(Ma abtin sa iti spun care este parerea majoritatii despre Biserica ta!)
Uite eu am invatat la studiu biblic despre cuvantul tradus prin ''tesut ''din limba ebraica inseamna ''brodat''.Eu cred din toata inima, am toata certitudinea ca Dumnezeu este Creatorul nostru si al intregului Univers. Psalmul 139 ne spune:,, Tu mi-ai intocmit rinichii, Tu m-ai tesut in pantecele mamei mele:
Te laud ca sunt o faptura asa de minunata. Minunate sunt lucrarile Tale, si ce bine vede sufletul meu lucrul acesta!
Trupul meu nu era ascuns de Tine, cand am fost facut intr-un loc tainic, tesut in chip ciudat, ca in adancimile pamantului.
Cand nu eram decat un plod fara chip, ochii Tai ma vedeau; si in cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau randuite, mai inainte de a fi fost vreuna din ele.,, In limba ebraica, cuvantul tradus prin tesut inseamna brodat. El a tesut o broderie aleasa. Asemeni unui tesator care brodeaza un model frumos in mai multe culori, Dumnezeu ti-a intocmit venele, muschii, nervii, fiecare cuta care te face sa fii unic si special. Tot El ti-a creat personalitatea si ti-a intocmit planul vietii tale.http://www.youtube.com/watch?v=xOwMQzNGDx4

| Mădă0611 a răspuns (pentru cristi202):

laughing Proasta alegere pentru exemplu de autosugestie. Exact aia e autosugestia, multi dintre ei nici nu mai simt durere. Of, pacat ca nu mai stiu in ce carte am citit despre asa ceva, era ceva cu psihanaliza si era un exemplu cu martiri. Daca zic eu, nu ma crezi, dar daca dadeam citatul, era altceva.

| Mădă0611 a răspuns (pentru cristi202):

"La martirii şi misticii de care am vorbit, durerea este nu numai refulată, dar cauza însăşi a răului devine o sursă de beatitudine. Carnea este sfâşiata, sângele curge, iar ideea de sacrificiu, acceptat şi oferit, umple conştiinţa de fericire."
A se observa "ideea de sacrificiu" (acceptat si oferit), asta e autosugestie. Nu trebuie sa iti zici "sunt ok. sunt ok. sunt ok. sunt ok." ca sa fii ok si sa zici ca e autosugestia, trebuie sa crezi ca esti ok, fara sa iti zici. Apa sfintita, de exemplu, te face sa te simti mai bine, daca esti credincios, dar daca iti dau apa de la robinet si zic ca e sfintita, doar ideea ca e sfintita o sa te faca sa te simti bine.

| cristi202 a răspuns (pentru Dandanache):

"Acel minim pe care tu il aproximezi e in afara sferei tale de expertiza." Da, ai dreptate. Nu pot face o expertiza clara cu privire la ceea ce am zis, la ceea ce s-a intimplat, dar nci nu e nevoie de asa ceva, dupa cum nu nevoie sa intelegi ca intre Pamint si Soare e o distanta foarte mare, care nu poate fi facuta cu masina. Exact, aceasta distanta e de vreo 149 de milioane de km, dar nu asta ma intereseaza pe mine, ci faptul ca e atit de mare, fie ca mi se pare mie mai mica, fie ca mi se pare mie mai mare, si ca nu o pot face cu masina aceasta distanta. Nu imi trebuie o expertiza pentru asta, e la mintea cocosului. La fel e si cu complexitatea omului. Distanta dintre om si celula primordiala e atit de mare incit nu poti sa o parcurgi cu pasii evolutiei in timpul limitat de cind exista viata. In acest caz, tu trebuie sa tii cont absolut de fiecare schimbare, cit de mica, intervenita. Acum, despre celula primara, amoeba, poate eu ca om pot sa invat totul despre ea, toate functiile, genetica, etc, insa despre om, sa luam doar neurologia, un singur nerv e atit de complex, sau sa luam neuronul, despre care inca se stie atit de putin, imi va trebui o viata sa devin specialist neurolog, si totusi voi avea inca multe, multe necunoscute cu privire la neurologie. Si e doar o functie a organismului uman! Chiar nu pricepi complexitatea omului, nu intelegi cit de multe schimbari au intervenit, daca e sa luam evolutia ca fiind valabila? Si ca aceste schimbari nu au timpul suficient de cind exista viata pe pamint sa se intimple toate, si incet de-a lungul timpului?

| Dandanache a răspuns (pentru cristi202):

Inteleg foarte bine complexitatea fiintei umane, somatica si mai ales psihica. Ce spun insa evolutionistii e ca evolutia nu e liniara. Procesele au loc concomitent, neexistand un singur canal care poate fi ocupat la un moment dat de un singur proces. Mai multe nu pot sa zic, imi cunosc limitele, si nu sunt capabil nici sa desfintez, nici sa sustin evolutionismul. Si nici nu ma simt dator sa aleg una din variante, pe baza unor motivatii religioase sau antireligioase, cum fac poate cei mai multi.

| cristi202 a răspuns (pentru Mădă0611):

Cauza însăşi a răului devine o sursă de beatitudine. Carnea este sfâşiata, sângele curge, iar ideea de sacrificiu, acceptat şi oferit, umple conştiinţa de fericire." Sti ce vrei sa zici prin asta? Ca martirii si misticii sunt de fapt sadici, ca isi gasesc placerea in suferinta. Insa nu e asa. Noi nu ne gasim palcerea in suferinta sau moarte, ci avem puterea sa o acceptam si sa ii facem fata. Atita tot. Insa asta e cu totul altceva. O femeie, necredincioasa, ce si-a pierdut fata, singura fata intr-un accident, si-a pierdut si mintile, o alta femeie, credincioasa, si-a pierdut intreaga familie, trei copii si sotul, a facut fata pierderii, nu cu placere, desigur, ci cu greu, dar a avut puterea sa infrunte necazul teribil ce a lovit-o. Despre asta vorbeam, si nu e vorba de sadism aici, de placerea de a suferi, de a-ti gasi fericirea in suferinta.
"Apa sfintita, de exemplu, te face sa te simti mai bine, daca esti credincios, dar daca iti dau apa de la robinet si zic ca e sfintita, doar ideea ca e sfintita o sa te faca sa te simti bine." Posibil, e adevarat! Dar faza asta tine doar la cei slabi psihic, sau la cei labili. Un tip puternic nu va fi influentat de ce zici tu.
Si mai e ceva, demn de luat in calcul, pentru ca eu, si altii desigur, ca crestin consider ca atesta cel mai bine realitatea lucrurilor spirituale: faptele, intimplarile, imprejurarile. Sotia mea are o sticla (de plastic) cu apa sfintita de vreo 5 ani, a scris chiar data pe ea de cind a luat-o de la biserica. Acum, e la mintea cocosului ca apa, daca sta, se strica, dupa citeva saptamini intr-un bidon, nu mai e buna de baut, iar dupa citeva luni, se schimba si la culoare, nu mai e transparenta, ci devine tulbure. Incearca experimentul asta, daca nu crezi. Interesant e ca, desi au trecut 5 ani, apa era ca in ziua in care a luat-o - limpede, si mi-a dat sa gust, si era la fel de buna ca o apa proaspata. Hai, te rog, nu spune ca a fost autosugestie si in cazul asta, ca mi s-a parut doar mie si sotiei mele! As vrea totusi sa stiu ce explicatie gasesti acestui fapt. Care nu are legatura cu nimic psihic. E un fapt - apa sfintita nu se strica. Am dovada, pe care nici eu nu o credeam cindva. Si pot oricind sa iti arat aceasta dovada.

| Mădă0611 a răspuns (pentru cristi202):

Cine a pomenit ceva de sadism? Fapta lor e asemanatoare cu a unei mame care indura foamea ca sa dea copiilor mancarea, unele ajung sa n-o mai simta + ca martirii vad moartea ca o eliberare, ideea ca o sa ajunga in rai (autosugestie) ii elibereaza de suferinta, ei se departeaza de realitate, gandul lor paraseste trupul si trupul doare, chiar daca durerea tot de la creier vine. Sunt oameni credinciosi care se pierd cu firea cand pierd persoane dragi, asa ca exemplul asta nu e bun, sa nu mai zic ca e tot autosugestie.
Apa care nu se strica, sincer, nu stiu explicatia si n-are rost sa caut pe net, nu stiu ce proprietati are busuiocul, stiu ca se foloseste asa ceva, sau daca se mai foloseste ceva.
Apa vs n autosugestii, n cantareste mai mult.