| Florazul15 a întrebat:

Am o intrebare pentru credinciosi. De ce unii continua sa creada in Dumnezeu daca au parte numai de nenorociri? Si de ce Dumnezeu asta se incapataneaza ca sa le dea unor persoane bune numai suferinte?

62 răspunsuri:
| halogen001 a răspuns:

Omul credincios nu are alternativa. De gândit nu vrea sau nu poate sa gândească, toată ziua e bombardat cu minciuna din toate parțile încât nu știe ce sa mai creadă, apoi are și el nevoile lui, vrea sa trăiască mai bine și mai mult și de frica, din lipsa de rațiune și din neștiință sfârșește prin a cădea în plasa minciunilor puerile, fanteziste și absurde.
Spiridușul invizibil din cărțile cu povesti nu poate face nimic din ce se spune ca poate face și atunci omul rămâne singur în fata realității. Omul e o viețuitoare care trăiește, strânge resurse, se înmulțește și moare la fel ca toate viețuitoarele. E doar un roboțel rezultat prin selecție naturala.

| StrongHeart a răspuns:

Citeste despre dreptul Iov.

| bookofknowledge a răspuns:

Daca citesti cartea Iov, este simplu de inteles:
daca vrei mai o=pe scurt fara sa intelegi tot uite:

versetul 8: "Şi Domnul a zis către Satan: "Te-ai uitat la robul Meu Iov, că nu este nici unul ca el pe pământ fără prihană şi drept şi temător de Dumnezeu şi care să se ferească de ce este rău?"
versetul 9:"Dar Satan a răspuns Domnului şi a zis: "Ore degeaba se teme Iov de Dumnezeu?
versetul 10:"N-ai făcut Tu gard în jurul lui şi în jurul casei lui şi în jurul a tot ce este al lui, în toate părţile şi ai binecuvântat lucrul mâinilor lui şi turmele lui au umplut pământul?"
versetul 11:"Dar ia întinde mâna Ta şi atinge-Te de tot ce este al lui, să vedem dacă nu Te va blestema în faţă!"
si 12: "Atunci Domnul a zis către Satan: "Iată, tot ce are el este în puterea ta; numai asupra lui să nu întinzi mâna ta". Şi Satan a pierit din faţa lui Dumnezeu."

Si de atunci el avea partea numai de rele:lepra, moartea sotiei, Sabaneenii i au omorat vitele si oamenii, in afara de moartea sotiei totul sa petrecut in primele 2 capitole, in al doilea deja isi plangea zilele. Dar credinta la facut sa creada ca el a pacatuit ceva si nu ca e incercat in cauza diavolului, pana cand a vorbit cu el si a inteles de ce anume i se intampla totul.

Acesa este modelul dupa care Credinciosii se iau. Daca vrei sa intelegi mai bine poti sa citesti tot, daca nu poti sa incepi cu argumentele.

| bookofknowledge a răspuns (pentru bookofknowledge):

Dar ceea ce am scris fiind asa de scurt, are gauri mari in poveste, eu doar scris ca poti incepe cu argumentele deoarece poate nu vrei sa o citesti, poate nu ai timp(sa nu judec), etc.
Deci sa citesti Iov ar fi ideal.

| Florazul15 explică (pentru bookofknowledge):

Un model eronat din punctu meu de vedere, dumnezeu asta promoveaza suferinta, pare o fiinta foarte macabra care se bucura sa ii vada pe ceilalti suferind

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Păi nu e așa, doar ai tu o percepție greșită,pentru că așa ți-a fost indusă, probabil. Și eu am cunoscut persoane care chiar și după ce au devenit credincioase, viața lor nu a devenit „mai roz". Dar știu mulți alții a căror viață s-a schimbat în mod evident, deși destinul lor părea sumbru definitiv: persoane care au crescut în casele de copii, persoane cu afecțiuni grave sau persoane dependente.
Este o diferență foarte mare între a avea credință în Divinitate (Dumnezeu, Cristos, îngeri, sfinți,.) și ai fi credincios Lui Dumnezeu (a avea o relație personală, interactivă ).

| Florazul15 explică (pentru Manciu_Emil_1976):

Si care este, ma rog, aceasta diferenta?

| bookofknowledge a răspuns (pentru Florazul15):

A crede in Dumnezeu inseamna doar a crede ca exista, ai fi credincios inseamna a fi in stare sa mori pentru el, sa faci tot pentru el. Multa lume crede ca pentru a fi Crestin e suficient sa mergi la biserica sau sa crezi, dar ce e neaparat este: sa fii in stare sa il iubesti pe Dumnezeu asa de tare incat sa fii in stare sa faci orice pentru el(daca o faci de frica iadului, nu te poti numi crestin, sau credincios, singurul moment in care cineva se poate numi credincios adevarat si nu pe foaie de hartie, este atunci cand isi pun sufletul la bataie pentru el), un credincios adevarat este foarte trist daca nu se roaga, se intristeaza daca nu poate citii din biblie.
Nu exista compromisuri in credinta, fie lupti fie nu, daca o dai in bara e altceva, dar un credincios lupta pana la moarte, nu renunta niciodata la gandire, un necredincios sau credincios pe hartie ar zice: azi ma rog si maine ma duc pe la petreceri sa ma distrez(sau chestii de genul).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred in Dumnezeu asa cum cred in soarele de pe cer si aerul pe care il respir, desi nu-l vad, dar il simt de fiecare data cand inhalez.

Continui sa cred in Dumnezeu deoarece El m-a ridicat din toate necazurile mele, m-a facut sa rezist peste toate incercarile diavolului si a oamenilor prin care se manifesta diavolul.
Taria si optimismul vin de la Dumnezeu iar eu sunt o persoana foarte optimista si mai ales credincioasa.

Iti recomand sa citesti cartea lui Iov.
Dumnezeu a permis ca Iov sa treaca prin incercari si necazuri doar ca mai apoi sa-l binecuvanteze.
Fara ploaie nu exista curcubeu, fara suferinta nu exista bucurie, fara intuneric nu ar exisista lumina.

Toate lucreaza spre binele celor care iubesc pe Domnul si a celor care sunt chemati dupa planul Lui.

Apropo la ce ai intrebat: diferenta este: in credinta nu e importanta biserica, e important ce gandesti despre Dumnezeu, sa vorbesti singur, sa te rogi, degeaba merge cineva la biserica daca nu e in stare sa face aceste lucruri, omul trebuie sa l iubeasca pe Dumnezeu si nu sa mearga de frica iadului(ceea ce e o prostie sa ti spuna asta din prima), Dumnezeu nu vrea oameni care incearca sa intre pentru ca se inchina ca sa nu ajunga in iad, el vrea oameni care sa l iubeasca.
Totusi mersul la biserica este important, cu toate ca relatia omului cu Dumnezeu singur e mult mult mai importanta, pana si la biserica pot fi lupi(lupi printre oi apare si in biblie facand conotatie la aceasta explicatie), omul care are o relatie cu Dumnezeu ar trebui sa cunoasca cand oamenii din biserica predica doar sa predice sau predica pentru ca il iubesc pe Dumnezeu, daca oamenii au intrat in biserica doar ca sa obtina avantaje sau daca omul este bun, omul poate schimba oricand biserica(cladirea) daca nu i place ceva, dar omul nu merge pentru oameni, omul merge la biserica pentru a se inchina la Dumnezeu, pot sa te urasca toti, si tu sa mergi acolo doar sa te rogi, nu sa vorbesti cu pastorul, nu sa l asculti daca stii ca nu predica ce trebuie.

| bookofknowledge a răspuns (pentru anonim_4396):

Biblia nu este buna doar din punct de vedere spiritual, oamenii o citesc si pentru ca e o carte care starneste poftele cititorului pentru mai mult.
Si despre Coran se spune ca e o carte buna. Ai citit acea carte?

Dumnezeu vrea oameni care sa il iubeasca? Si de ce ar iubii un torturator care te trimite in iad si caruia ii srtii numai de frica? Apropo, din ce reiese din povestea lui Iov inseamna ca dumnezeu se foloseste de diavol pentru a testa oamenii, deci deduc ca diavolul nu e personajul negativ ci dumnezeu care se foloseste de acesta pentru a pedepsi oamenii

Iadul nu a fot scris in biblie ca sa atraga oamenii spre credinta, si nici cerul, multi credinciosi sunt extremisti si nu stiu mai mult decat mori daca nu faci aia, dar raiul si iadul apar pentru cei care sunt deja credinciosi, si sa nu se lase de credinta, nu apare nimic despre persoanele care nu au vazut credinta, dar este pacat sa fi auzit despre Isus si sa nu te increzi, de asta multi zic ca majoritatea vor ajunge in iad, deoarece biblia a ajuns peste tot, si nu mai e aproape nimeni sa nu fi auzit versete din ea, peste tot e predicata.
Atunci cand spui nu bibliei spui nu lui Dumnezeu, dar am spus ca partea cu iadul nu trebuie abordada decat asupra crestinilor care au citit biblia si stiu despre existenta lui Dumnezeu, acele versete nu au fost scrise pentru a ne arata ce patim daca nu mergem pe acea cale, ele au fost facute pentru credinciosi sa se intarate, uitate la continuarea versetelor. romani 6 23 de exemplu: Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru. Pana si unde se arata iadul asa mai extrem, tot crestinii ar trebui sa citeasca asta primii, acele versete ii ajuta sa nu pacatuiasca.De multe ori versetele care sunt 1 langa alta sau ce se gaseste intr-un singur verset au o semnificatie, asta e semnificatie pentru care e scrie si de iad si de rai in aceleasi versete. Ceea ce vreau sa spun este: adevarata abordare a unui crestin este a vorbi despre cat de minunat e Domnul si a vorbi de biblie, fara a face referire la pedepse si rasplata, pana ce omul nu cunoaste cu adevarat scripturile. De asta iti spun sa citesti biblia.
Nu incearca sa ne arate cat de rau este iadul, deoarece omul care la primit pe Isus a scapat din acea pedeapsa, incearca sa i arate cat de sus poate ajunge
Nu ai inteles nimic din context(nu Dumnezeu incearca sa l incerce, ci diavolul profita dupa faptul ca Isus se mandreste cu Iov), de asta am spus sa citesti Iov, si poate si ceva mai mult din biblie nici versetele ce le am pus nu cred ca le ai citit, scrie ca Dumnezeu la lasat pe Iov pa mana Diavolului atunci cand diavolulul a zis ca el se va lasa de credinta, el intr-un fel a zis ca omul credincios e la fel de fals ca orice om, si Dumnezeu la lasat pe mana diavolului ca sa i arate ca credinciosii adevarati nu se lasa de credinta pentru nimic, el stia din start ca nu se va lasa, jocul a fost cu diavolul, unul incearca sa demonstreze ca omul este bun indiferent de ce rele se petrec (deoarece adevarata fata a omului se arata doar la necaj) si celelalt incerca sa arate ca omul e doar un suflet pierdut, o molima,
Diavolul a incercat sa l ispiteasca si pe Isus, prima ispitire a fost sa incerce sa l faca sa transforme pietrele in paini, Isus a raspuns :din versetul 4 matei 4„Este scris: «Omul trebuie să trăiască nu numai cu pâine, ci și cu orice cuvânt care iese din gura lui Iehova»"
El putea transforma pietrele in paini deoarece si apa a transformat o in vin. Ceea ce a zis de fapt diavolul printre randuri a fost: Cum se poate ca fiul lui Dumnezeu sa rabde de foame, nu poate fi pacat sa renunti la post daca esti fiul lui Dumnezeu.
La a doua incercare apare asa: din versetul 6 „Dacă ești un fiu al lui Dumnezeu, aruncă-te jos, fiindcă este scris: «El le va da poruncă îngerilor săi cu privire la tine» și «Ei te vor purta pe mâini ca să nu-ți lovești piciorul de vreo piatră»". Daca o luam dupa ce a vrut de fapt sa spuna diavolul este: Daca esti fiul lui Dumnezeu, ingerii ar fi la puterea ta, te ai putea arunca de pe o cladire, ei ar vedea minunatia, si atunci oamenii ar crede imediat ca el e Dumnezeu.
versetul 7:"Isus i-a zis: „Dar este scris și: «Să nu-l pui la încercare pe Iehova*, Dumnezeul tău»". Daca vrei sa intelegi: Dumnezeu a vrut oamenii sa vina pentru dragoste.
versetul 8:Apoi Diavolul l-a dus cu el pe un munte neobișnuit de înalt și i-a arătat toate regatele lumii și gloria lor.
verset 9:Și i-a zis: „Toate aceste lucruri ți le voi da ție dacă vei îngenunchea și te vei închina o dată înaintea mea".
Aici Dumnezeu cere lui Isus sa i se inchine(cu totii stim de ce vrea asta), si daca ar face asta ar primii pamantul. Pamantul este a lui Dumnezeu deci de ce l ar ispiti diavolul pe Dumnezeu, raspunsul e simplu deoarece omul era in mainile diavolului, inchinarea se face in fata cuiva care e cel mai de sus in biblie,
versetul 10:"Atunci Isus i-a zis: „Pleacă, Satan! Căci este scris: «Lui Iehova*, Dumnezeul tău, să te închini+ și numai lui să-i aduci un serviciu sacru»". Isus a ales cu un motiv sa moara, ar fi putut sa aleaga o cale mai simpla, si doar sa arate oamenilor ca el e Dumnezeu, dar cum scrie ferice de cine crede si nu vede.
Desigur ca sunt si momente in care Dumnezeu incearca omul, dar nu pentru al distruge, ci pentru al verifica ce face in situatii grele, diavolul in schimb distruge credinta si viata.

Ok,nu mi mai da citate din biblie pentru ca le stiu si eu, si din asta reiese ceea ce am afirmat mai sus

| Florazul15 explică (pentru anonim_4396):

Dar de ce numai pe anumite persoane le trece el prin ce incercari are chef? Nu ti se pare nedrept?

Unele persoane intra in stare de confort, ele sunt testate, ceea ce invata ca numai cu Dumnezeu le e bine, exista si Atacuri date de diavol asupra crestinilor care distrug viata unei persoane. Crestinii sunt atatcati de ambele variante, dar oamenii care nu sunt crestini nu sunt incercati, asta e puterea diavolului de a arata ca viata e mai prea cruda, sau prea buna, de ce sa faci schimbari etc.
De multe ori incercarea data de Dumnezeu si Diavol e foarte asemanatoare, deoarece sunt incercari grele, dar Dumnezeu nu trimite mai mult decat poate omul suporta, cine poate suporta cele mai rele lucruri, va fi lovit mai puternic ca sa intelegi cum functioneaza treaba.
Oricum poate ti se pare ca numai anumite persoane sunt incercate dar de fapt toti crestinii sunt incercati zilnic in o anumita masura, poate o persoana care tine post de cateva zile, sa fie lovit incontinuu de prieteni care il preseaza sa vina la mc si ii arata poza.
Fiecare persoana e incercata diferit, deoarece giecare persoana e diferita, raiul nu e democratie, era un verset despre persoane care au venit la ore diferite, si au fost platiti diferiti.

Oricum Dumnezeu nu arunca oamenii in iad pentru ca sunt pacatosi, asta e o greseala de intelegere, la a doua judecata oamenilor le vor fi aratate pacatele(ca un tribunal, si diavolul va fi cel care incerca sa procurorul, si Isus judecatorul), si li se vor da o pedeapsa conforma, oamenii care sunt credinciosi, sunt iertati de pacate, oamenii nu sunt trimisi direct in iad pentru pacate, dar vor fi prezentate dupa moarte ca dovezi.

| bookofknowledge a răspuns (pentru bookofknowledge):

Deci ca sa o luam mai corect, oamenii pacatosi sunt aruncati(biblia spune ca nu nimeni sa nu fi pacatuit), dar numai cei credinciosi sunt salvati

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Florazul15):

Dumnezeu da omului atat cat poate sa duca si oricum, nu toti avem acelasi destin. Dumnezeu a facut toate cu un scop. Iti recomand citirea cartii Ecleziastul.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru Florazul15):

Păi este ca-n orice relație sau colaborare :
-omul crede că asociatul lui este un om corect și totul va fi ok.
-omul crede că persoana dragă ține foarte mult la el și totul va fi ok.
-omul crede că animalul lui va fi recunoscător și ascultător pentru că are grijă de el.
-omul crede că dacă se roagă și respectă/aplică doctrina și ritualurile, este ok în relația cu Dumnezeu.
Însă acestea sunt doar o relație superficială, de aceea apare la un momentdat indiferența, egoismul, situații tensionate, sau anumite interese.
Dar dacă-ți dorești cu adevărat o relație, îți asumi responsabilități, îndreptarea greșelilor/comportamentelor nepotrivite, ții cont de ceea ce este nevoie și necesar, nu doar de ceea ce-ți comvine ție.

| Nokian33 a răspuns:

Raspunsul este simplu dar nu esti in stare sa-l intelegi chiar daca ti-l explica cineva de 100 de ori.
Continua sa postezi aceleasi intrebari imbecile despre religie.

| Clytia a răspuns:

Eu zic că tu de fapt nu ai nicio întrebare. Ți-au fost induse tot felul de tâmpenii, pe care le alimentezi acum în conversație cu oameni care au altă viziune asupra vieții față de a ta. Tu doar încerci să-ți susții convingerile în fața unor creștini, crezând că le "dai peste nas". Nu interesează pe nimeni că ești tu în contradicție, că doar asta încerc cu stupoare ateii să facă. Ești ca un sectar din acela care stă cu biblia în mână și caută anumite versete pe care le interpretează după bunul plac. Fii realist, Dumnezeu ne-a lăsat liberul arbitru, ai ales o parte, rămâi cu ea, ți-o asumi și gata!

| halogen001 a răspuns (pentru Clytia):

Fiecare e liber sa întrebe ce vrea, fiecare e liber sa aibă orice părere despre orice.
Asa si eu am parerea ca intrebarea e foarte buna. Cine vrea sa raspunda la ea raspunde, cine nu nu vrea nu raspunde.

"Eu zic că tu de fapt nu ai nicio întrebare."
Eu vad ca intrebarea exista.

"Ți-au fost induse tot felul de tâmpenii" Asta e valabil pentru toti. Minciuna e prezenta tot timpul. Omul daca e inteligent face diferenta dintre realitate si minciuna.

"Nu interesează pe nimeni că ești tu în contradicție" Asta nu este 100% garantat. Nimeni nu poate ști ce interese are fiecare.

"Dumnezeu ne-a lăsat liberul arbitru" Dumnezeu e un personaj de poveste primitiva, fantezista si absurda scrisa pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori, deci nu a lasat nimic.

Cine e Dumnezeu?
Dumnezeu e cel care a facut purici, paduchi, viermi, plosnite, capuse, tantari, virusi si bacterii, e cel invizibil si surdomut care iubeste omul si il lasa in intunericul nestiintei si primitivismului sa moara de boli, de frig, de foame, in accidente si in razboaie, deci iubeste omul, e inteligent, atotputernic, invizibil si nemuritor.
Dumnezeu da viata veșnică: Avem deja un număr impresionant de oameni cu viata vesnica - zero - si numarul e in crestere, pe zi ce trece e un zero tot mai mare. Ca sa nu existe confuzie, cand zic oameni cu viata vesnica, ma refer la cei vizibili, pentru ca invizibili putem avea o infinitate happy.

Cine vrea sa creada in povesti e pefect. Din partea mea nu e nici o problema happy

De vorbit putem vorbi sau nu happy

| Clytia a răspuns (pentru halogen001):

Da, fiecare are dreptul să-și exprime propria opinie. Și se prea poate întâmpla ca în spatele unei păreri sau unei întrebări adresate să se strecoare niște scopuri ascunse. Cum e și în cazul de față, se caută o alimentare a ego-ului tocmai prin niște răspunsuri la care abia se așteaptă contrazicerea. Ce încerc eu să spun e că în cazul de față, întrebările nu caută deloc un răspuns pentru dumerire, ci servesc ca alt scop. Tocmai de aceea nici nu își are rostul un răspuns pertinent, cum nici ție nu are rost să-ți spun de ce există suferință în lume și de ce Dumnezeu o îngăduie. Nu te interesează de fapt răspunsul, ci doar să-ți expui convingerile.
P. S convingerile pot ucide! happy

| halogen001 a răspuns (pentru Clytia):

Eu am inteles ca Dumnezeu e inteligent si de aceea a facut purici si paduchi, am inteles ca iubeste omul si de aceea il lasa sa moara, am inteles ca e atotputernic si de aceea e invizibil si surdomut, am inteles ca Dumnezeu e atotstiutor si de aceea pune omul la "incercare" pentru ca vrea sa afle ceva ce stie deja. Am inteles ca tot ce face Dumnezeu e bun, deci chiar daca face purici si paduchi e foarte bine, chiar daca e atotputernic si te lasa sa mori e foarte bine, chiar daca te lasa sa alegi "raul" fara ca el sa iti spuna ce e bine, e tot foarte bine.
Tot ce face Dumnezeu e foarte bine. La fel e foarte bine si ce nu face. Concluzie: Dumnezeu orice face sau nu face, e totul perfect.
Daca cineva te inseala, te minte sau te talhareste si Dumnezeu cel atotputernic il lasa sa faca asta, e foarte bine.
Tot ce vrea Dumnezeu e foarte bine.

Dumnezeu nu a vorbit cu mine, deci eu daca vreau sa cred in Dumnezeu, atunci voi crede doar in oameni.
Toata credinta in Dumnezeu e in oameni.

In plus, de credinta nu are nevoie un zeu atotputernic si nemuritor. El poate face fapte daca vrea sa fie crezut.
De credinta are nevoie omul mincinos in lipsa dovezilor ca sa-i fie crezuta minciuna.

citate:

"Toţi oamenii care gândesc sunt atei." - Ernest Hemingway
"Religia s-a născut când primul ticălos l-a întâlnit pe primul prost." – Voltaire
"Toate religiile sunt întemeiate pe teama celor mulţi şi pe isteţimea câtorva." - Stendhal
"Una din marile tragedii ale omenirii este că moralitatea a fost răpită de către religie." - Arthur C. Clarke
"Religia este capodopera artei de a dresa animalele, deoarece dresează oamenii cum să gândească." - Arthur Schopenhauer
"Modul de a vedea, prin credinţă, este de a închide ochiul raţiunii." - Benjamin Franklin
"Puneţi la îndoială cu îndrăzneală până şi existenţa lui Dumnezeu pentru că, dacă ar fi unul, trebuie cu atât mai mult să fie de acord cu omagiul raţiunii decât al fricii oarbe." - Thomas Jefferson
"Proştii resping ceea ce văd dar nu ceea ce cred; înţelepţii resping ceea ce cred şi nu ceea ce văd." - Huangbo Xiyun
"E nevoie de religie pentru ca oameni buni să facă lucruri rele." - Steven Weinberg
"Cele mai groaznice şi cele mai crude crime pe care istoria le-a înregistrat au fost comise sub adăpostul religiei sau al altor motive la fel de nobile." - Mahatma Gandhi
"Ceea ce se afirmă fără dovezi poate fi respins fără dovezi" - Christopher Hitchens
"Religia este considerată de oamenii obişnuiţi ca fiind adevărată, de către înţelepţi ca fiind falsă, de conducători ca fiind utilă" - Seneca cel Tânăr
"Oamenii nu comit vreodată crime cu atâta dedicare şi cu atâta bucurie ca atunci când o fac din motive religioase" - Blaise Pascal
"Toate religiile sunt inventate de catre oameni." - Napoleon Bonaparte
"Religia este unul din motivele pentru care cei saraci nu ii omoara pe cei bogati" - Napoleon Bonaparte
"Religia este excelenta pentru a controla oamenii obisnuiti." - Napoleon Bonaparte
"Cel care nu vrea să gândească e bigot, cel care nu poate să gândească e prost, cel care nu îndrăzneşte să gândească e sclav." - William Drummond
"Nu ai nevoie de Biblie pentru a justifica iubirea, dar nu a fost inventată o metodă mai bună pentru a justifica ura." - Richard A. Weatherwax
"Dumnezeu ar trebui executat pentru crime împotriva umanităţii." - Bryan Emmanuel Gutierrez
"A numi ateismul religie e ca şi cum ai numi chelia o culoare de păr." - Don Hirschberg
"A spune că ateismul necesită credinţă este la fel de cretin ca a spune că necredinţa în zâne şi spiriduşi necesită credinţă. Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
"Din câte pot să-mi dau seama după studiul scripturii, tot ce faci în rai este să stai degeaba toată ziua şi să-l slăveşti pe Dumnezeu. Nu ştiu ce ai face tu, dar cred că după primii, oh, nu ştiu, 50.000.000 de ani de făcut asta aş începe să mă plictisesc puţin." - Rick Reynolds
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
"Zeii nu omoară oameni, oamenii cu zei omoară oameni." - David Viaene
"O minciună este o minciună chiar dacă toţi o cred. Adevărul este adevăr chiar dacă nimeni nu îl crede." - Douglas Adams
"Când un om delirează se numeşte nebunie. Când mulţi oameni delirează se numeşte religie." - Robert Pirsing
"Sunt împotriva religiei pentru că ne învaţă să fim satisfăcuţi cu neînţelegerea lumii." - Richard Dawkins
"Un om este primit intr-o religie pentru ce crede si este izgonit pentru ce stie." - Samuel Clemens
"Religia - o fraza de dânsii inventata
Ca cu a ei putere sa va aplece-n jug,
Caci de-ar lipsi din inimi speranta de rasplata,
Dupa ce-amar muncirati mizeri viata toata,
Ati mai purta osânda ca vita de la plug?

Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Si v-a facut sa credeti ca veti fi rasplatiti...
Nu! moartea cu viata a stins toata placerea -
Cel ce în asta lume a dus numai durerea
Nimic n-are dincolo, caci morti sunt cei muriti." - M. Eminescu- Împarat si proletar
"Religia este opiumul maselor." - Karl Marx
"Omul nu va fi liber până când ultimul rege va fi spânzurat cu intestinele ultimului preot." - Denis Diderot
"Cuvantul «dumnezeu» nu este nimic altceva pentru mine decat expresia si produsul slabiciunii umane, Biblia este o colectie de legende onorabile, dar primitive, care sunt, in orice caz, destul de copilaresti". "Nici un fel de interpretare, indiferent cat de subtila, nu-mi poate schimba opinia", Albert Einstein (intr-o scrisoare scrisa de Einstein catre filozoful Eric Gutkind,, 3 ianuarie 1954)
"Daca oamenii sunt buni doar pentru ca le este frica de pedeapsa si pentru ca spera la o recompensa, atunci suntem într-o stare jalnica." A. Einstein
"Biserica spune că Pământul este plat, dar eu ştiu că este rotund pentru că am văzut umbra lui pe Lună şi am mai multă încredere în o umbră decât în Biserică." - Ferdinand Magellan
"Se poate ca rolul nostru pe această planetă să nu fie slăvirea lui Dumnezeu, ci crearea lui." - Arthur C. Clarke
"Citită cum trebuie, Biblia este cea mai puternică forţă pentru ateism concepută vreodată." - Isaac Asimov
"Religia este o rămăşiţă a copilăriei inteligenţei noastre." - Bertrand Russel
"Şi dacă ar exista un Dumnezeu, cred că este foarte improbabil ca el să aibă atâta vanitate încât să se simtă jignit de cei care se îndoiesc de existenţa lui." - Bertrand Russel
"Nu mă deranjează părţile pe care nu le înţeleg din Biblie, ci părţile pe care le înţeleg." - Mark Twain
"Credinţă înseamnă a crede ceea ce ştii că nu e adevărat." - Mark Twain
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios. Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor. Vrea şi poate? Etunci este diabolic." - Epicurus
"Ar fi foarte frumos dacă ar exista un Dumnezeu care a creat lumea şi care a fost o forţă benevolentă, dacă ar exista o ordine morală în Univers şi viaţă după moarte; dar este frapant faptul că toate acestea sunt exact ceea ce suntem obligaţi să ne dorim." - Sigmund Freud
"Religia este o iluzie şi îşi derivă puterea din faptul că se potriveşte cu dorinţele noastre instinctuale." - Sigmund Freud
"Nu pot crede că acelaşi Dumnezeu care ne-a înzestrat cu simţ, raţiune şi intelect, a făcut asta cu scopul ca noi să uităm să le folosim." - Galileo Galilei
"Credinţa inseamna să nu vrei să ştii ce este adevărat." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi." - Friedrich Wilhelm Nietzsche
"Dacă ignoranţa faţă de natură a dat naştere la zei, atunci cunoştinţele despre natură îi vor distruge." - Baron D'Holbach
"Nu este la fel ca în Biblie, că Dumnezeu a creat omul în propria sa imagine. Dar, dimpotrivă, omul l-a creat pe Dumnezeu în propria sa imagine." - Ludwig Feuerbach
"Nu poţi convinge un credincios de nimic; credinţele lor nu se bazează pe dovezi, ele se bazează pe nevoia adânc înrădăcinată de a crede." - Carl Sagan
"Este de departe mai bine să se înţeleagă universul aşa cum este el de fapt decât să se persiste în amăgire, oricât de satifăcătoare şi liniştitoare ar fi." - Carl Sagan
"Tot mai sunt de părere că o clopotniţă cu paratrăznet denotă lipsă de încredere." - Doug McLeod
"Susţin că amândoi suntem atei. Eu doar cred mai puţin cu un zeu decât tine. Când vei înţelege de ce îi respingi pe ceilalţi zei posibili, vei înţelege de ce îl resping pe al tău." - Stephen Roberts
"Trebuie să punem la îndoială logica poveştii de a avea un atotştiitor şi atotputernic Dumnezeu care a creat oameni cu defecte şi apoi îi învinovăţeşte pentru propriile sale greşeli." - Gene Roddenberry
"Dă-i unui om un peşte şi va mânca o zi, învaţă un om să pescuiască şi va mânca o viaţă, dă-i unui om religie şi va muri rugându-se să primească un peşte." - necunoscut
"Cum e, e omul una din greşelile lui Dumnezeu sau e Dumnezeu una din greşelile omului?" - Friederich Nietzche
"Dumnezeu spune: refuz să dovedesc că exist deoarece dovezile nu necesită credinţă şi fără credinţă sunt nimic." - Douglas Adams
"Omul a avut dintotdeauna nevoie de o explicaţie pentru toate lucrurile din lume pe care nu le înţelegea. Dacă nu exista o explicaţie, inventa una." - Jim Crawford
"Dacă Dumnezeu este alpha şi omega, începutul şi sfârşitul, cunoaşte trecutul şi viitorul, după cum scrie în Biblie, de ce se roagă oamenii şi cred că pot schimba ceva?" - Mark Fairclough
"Religia invata cel mai mare neadevar, ca moartea nu este sfarsitul."

| GlGl227 a răspuns:

Cainele moare de drum lung si florazul cel prost de grija credinciosilor.

| halogen001 a răspuns (pentru GlGl227):

Florazul15 e un om care nu accepta minciuna și înșelătoria, deci e un om care prețuiește adevărul și rațiunea, ceea ce e un lucru foarte bun.
A fi deștept nu înseamnă sa consideri minciuna drept adevăr și fantezia absurda drept realitate.

| oglindasultanului a răspuns:

Pentru ca numai aceia n-au incotro sa gandeasca altceva. Teama de dumnezeu e doar in capul oamenilor carora nu le merge viata cum vor, ceilalti se ocupa de mintile celor care le ofera ce vor.

| Florazul15 explică (pentru anonim_4396):

Da totul cu un scop? Cancerul l a dat cu un scop, bolile le-a dat tot cu un scop, saracia? De ce nu face nimic sa opreasca toata sferinta daca este atotputernic?! Poate ca nu este atat de atotputernic sau poate nu vrea ceea ce il transforma intr o entitate negativa...sau poate nu exista!

| Holiday a răspuns (pentru Clytia):

"Eu zic că tu de fapt nu ai nicio întrebare."

De fapt e o intrebare la care de 2000 de ani crestinii nu au nici un raspuns coerent. Nici n-ar avea cum sa aiba atata timp cat cartea lor de capatai, Biblia, e doar un mare bullshit, fara nici o noima, sau coerenta.