Iadul apare numai in noul testament, oamenii din vechiul testament se temeau numai de moarte, si informatia din noul testament, a ajuns cam toata mai mult dupa ce or scris toata biblia, deoarece biblia povestete informatii ce s au intamplat, istoria relatarii oamenilor cu Dumnezeu si Isus. Uita-te ca poporul evreu credea ca Isus credea a venit ca imparat ca sa i salveze de sub mana Romanilor, ei nu stiau de chestii ceresti, ei aveau frica de moarte.
Dupa ce biblia a fost finalizata si rapandita oamenii incep sa cunoasca despre iad, si cum am spus iadul nu cred ca ar fi trebuit niciodata folosit ca solutie pentru a atrage crestinii, Dumnezeu nu le-a zis oamenilor ca vor ajunge in iad, Iadul apare mai mult pentru crestinii vechi si vor sa se imbarbateze, cei care sunt incoltiti de influente rele, si nu stiu cum sa se mentina sa nu pacatuiasca.
Pana si lui Adam si Eva desi le-a zis ca vor muri daca manaca din acel pom, pentru oamenii din vechiul testament a facut treaba cu arderile pentru iertarea pacatelor, (Oamnii dadeau jerte in vechiul testament pentru pacate in vechiul testament), si de aici vine treaba cu Isus mielul divin, deoarece a fost jertfit pentru toate pacatele.
Oamenii care rămân consecvenți în relația lor cu Dumnezeu și care nu și-o bazează pe diferite interese ori avantaje merită toată admirația.
croissant întreabă: