| raMLesS a întrebat:

Am o rugaminte pentru crestini.
Uitati-va la aceste 2 clipuri cap coada, va place ce a facut Dumnezeu? Cred ca il excita chestiile de genul din moment ce nu intervine:

https://youtu.be/fmwC9HzcWbQ
https://youtu.be/MPxBMst6LYU

Ce puteti sa spuneti despre asta? Ce argumente mai aveti?

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu a creat viața. Viața de la primele viețuitoare a fost la fel ca și până acum. Sau s-au consumat rezidurile animalelor și plantelor moarte, Azotul din sol, provenit de la ființe vii, acum moarte, este utilizat de către plante ca ele să poată trăi. Sau animale și chiar și plantele, există plante carnivore) consumă alte animale vii, prin procesul de prădare, care împarte lumea în prădători și prădați.
Și dta când scoți o salată din pământ și îi tai rădăcina și o pui în farfurie sau în ciorbă tot o ființă vie ai omorât. Aceasta este viața. După ce Dumnezeu a aranjat prima celulă care a fost autonomă, care a avut apoi urmași, doar așa poate viața continua, doar așa este viața, mizerabilă zici dta, dar aceasta este viața, este un flux, un ciclu în care unii mănâncă pe alții. Că îți place ție sau nu, dta poți acum să stai de vorbă cu mine pentru că, de când te-ai născut,. dta ai mâncat ceva care înainte să ajungă la tine în farfurie a fost viu, indiferent dacă a fost plantă sau animal. Astfel Dumnezeu nu este cineva ca mine și ca tine, car să fie sadic,( îl satisface suferința creației lui). El când a creat s-a dizolvat, s-a contopit, s-a integrat în creația sa. Eu ( adică Dumnezeu) sunt viața spun Isus,
Deci Dumnezeu, este egal cu, el implică tot ce se întâmplă în viață, chiar și consumul unui cerb viu rănit de către dragonii de Comodo, acele șopârle uriașe.
=====
Ce fel de Dumnezeu este și ăsta?
Răspunsul l-a dat Dumnezeu lui Moise.
- Eu sunt cel ce sunt!
Adică eu, Dumnezeu, nu sunt cum vrei dta, ramLesS.

53 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă îți place viața ta.
Orice, dar absolut ceea ce mănânci, carne, sau vegetale, sunt sau au fost ființe vii. Astfel, toată viața. inclusiv viața ta este un șir nesfârșit de asemenea acțiuni, de asemenea întâmplări, fie că îți place ție sau nu.
Iar Dumnezeu le-a creat pe toate exact așa cum le vezi, fie că îți place ție sau nu.

| raMLesS explică (pentru sadrian46):

De ce a creat Dumnezeu o lume atat de mizerabila si brutala pentru majoritatea fiintelor de pe Pamant? Il satisface suferinta creatiei lui? Ce fel de Dumnezeu mai este si asta?

Asta inseamna ca degeaba te rogi la Dumnezeu din moment ce el este peste tot, in orice, in fiecare atom de peste tot, si ca degeaba mai exista religie.
Viata o sa continue la fel, chiar daca tu te rogi sau nu, el n-o sa intervina.
As prefera sa cred ce ai spus tu mai sus, adica big bang-ul... Sau ca a creat si a plecat.
Ateismul e forma mai dura si realista de acceptare a realităţii fata de crestinism

Daca sunteti născut in 1946, multi inainte!

| sadrian46 a răspuns (pentru raMLesS):

Da, necazul este că nici unul din cei pomeniți mai sus nu se ocupă de realitate.

Dumnezeu a creat viața. Viața de la primele viețuitoare a fost la fel ca și până acum. Sau s-au consumat rezidurile animalelor și plantelor moarte, Azotul din sol, provenit de la ființe vii, acum moarte, este utilizat de către plante ca ele să poată trăi. Sau animale și chiar și plantele, există plante carnivore) consumă alte animale vii, prin procesul de prădare, care împarte lumea în prădători și prădați.
Și dta când scoți o salată din pământ și îi tai rădăcina și o pui în farfurie sau în ciorbă tot o ființă vie ai omorât. Aceasta este viața. După ce Dumnezeu a aranjat prima celulă care a fost autonomă, care a avut apoi urmași, doar așa poate viața continua, doar așa este viața, mizerabilă zici dta, dar aceasta este viața, este un flux, un ciclu în care unii mănâncă pe alții. Că îți place ție sau nu, dta poți acum să stai de vorbă cu mine pentru că, de când te-ai născut,. dta ai mâncat ceva care înainte să ajungă la tine în farfurie a fost viu, indiferent dacă a fost plantă sau animal. Astfel Dumnezeu nu este cineva ca mine și ca tine, car să fie sadic,( îl satisface suferința creației lui). El când a creat s-a dizolvat, s-a contopit, s-a integrat în creația sa. Eu ( adică Dumnezeu) sunt viața spun Isus,
Deci Dumnezeu, este egal cu, el implică tot ce se întâmplă în viață, chiar și consumul unui cerb viu rănit de către dragonii de Comodo, acele șopârle uriașe.
=====
Ce fel de Dumnezeu este și ăsta?
Răspunsul l-a dat Dumnezeu lui Moise.
- Eu sunt cel ce sunt!
Adică eu, Dumnezeu, nu sunt cum vrei dta, ramLesS.

| AC4S4 a răspuns:

Penibil...

| raMLesS explică (pentru AC4S4):

Da, Dumnezeu este foarte penibil, un jeg infect.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru raMLesS):

De fapt Dumnezeu arată mai multe prin asta, ne arată cât de speciali suntem noi pentru El și cu ce autoritate am fost creați noi.
In plus toate animalele au fost date în stăpânirea noastră.
Simtete tu vinovat pentru ceea ce vezi.
Datoria omului e să stăpânească peste animale, și peste fiarele pământului.
Ele sunt lăsate să facă ce vor, nu au stăpân și acționează conform instinctelor.
Nu erau așa animalele de la început, ele se hrăneau cu iarba pământului.
Citește și ai să vezi.
Omul a stricat paradisul, nu Dumnezeu.

| Octavian199 a răspuns (pentru raMLesS):

Dumnezeul de om.Alt zeu nu exista.

| Octavian199 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Speciali? Ia sa punem fata in fata pe un leu si pe un om, dar omul sa fie fara arme. Exemplu.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Octavian199):

Pune un creștin față în față cu un leu, și leul îl va asculta.

| Octavian199 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Asta cand o sa zboare porcul.

| RaulAlmășan a răspuns (pentru Octavian199):

Când ești creștin, și porcii pot zbura

| raMLesS explică (pentru RaulAlmășan):

Ce motive tampite aveti.
Auzi si tu, pai ti se pare normal ca sute de miliarde de animale sa sufere si sa moara in cele mai grave conditii din cauza a 2 indivizi? Ti se pare normal sa pedepsesti întreg globul pentru ca 2 indivizi au pacatuit? Sa-l ia dracu pe barbos

"Când ești creștin, și porcii pot zbura", nu confunda schizofrenia paranoida si nebunia cu crestinismul laughing) Intr-un fel ai recunoscut ca sunteti bolnavi mintal, acu vedeti si porci zburatori laughing)))

Pune un bou fata in fata cu un crestin, il ia in coarne in secunda 2.
Nu ma crezi? Vrei sa iti trimit un clip cu un taur care pe drumul lui a dat de niste oameni care erau la o biserica si a intrat in ei? Dupa ce vezi clipul o sa bagi motive ca taurul era manat de forţele rauluilaughing) nu mai gasiti ma motive si nu mai incercati sa ii luati apararea barbosului.

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Deci vrei sa spui ca animalele au evoluat?

Nu toți oamenii ce merg la biserică sunt creștini

| RaulAlmășan a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Nu știu dacă e, evoluție, e doar o schimbare de apetit.

| Octavian199 a răspuns (pentru NietzscheFrumosSiDesteptSunt):

Din bour in vaca.

Din omida in fluture =? Nu e evolutie?

Din mormoloc in broasca.Mormolocii au coada, broastele nu.

Măreția lui Dumnezeu constă în faptul că tu poți să spui despre el orice dorești și lui să nu-i pese, iar micimea ta, ca să nu îți dai seama de asta. Este câte o pisică care în nopțile cu lună plină ridică lăbuța pe acoperiș și se ceartă cu Luna. Dta semeni cu ea, doar că ea e un pic mai deșteaptă ca tine când face așa.

| sadrian46 a răspuns (pentru RaulAlmășan):

Oh, daa, o să îl roage chiar pe om să îi predice Biblia. Apoi se va linge pe bot după ce l-a mâncat.

| AC4S4 a răspuns:

Cum plangeti voi pentru ciclul vietii, animale. Dar 20 de milioane de avorturi in Romania in ultimii 30 de ani sunt nimic pentru majoritatea dintre voi.

| raMLesS explică (pentru AC4S4):

"Cum plangeti voi pentru ciclul vietii, animale."
De ce ciclul vietii trebuia sa fie asa? O pocnitură din degetele alea cosmice si animalele aveau un mecanism care le facea sa nu mai simta durerea. Ti se pare normal? Hai sa fii tu tinut/a de 10 indivizi, si sa fi taiata de la picioare in sus.
Sa iti fie scoase unghiile, sa iti fie rupte/sucite degetele, apoi taiate, si sa-ti fie taiata cate o bucata din talpa piciorului asa incet, sa simti fiecare nerv cum zbiara, apoi sa ia clestele si sa-ti toace tibia cu el, sa-ti sparga osul cu patentul si ciocanul, si sa te ia pana sus.
Ti se pare moral ce face infectu ala de Dumnezeu? Asa bine l-a invatat tarfa aia de ma-sa? Pe langa faptul ca o sa ai cea mai mare durere posibila, o sa si vezi ce ti se intampla si nu ai cum sa percepi asta, ramai socata.
Pai tu creca urlii si cand te depilezi pe maini sau picioare, hai sa accentuam durerea sa fie de 300 de ori mai mare.
Nu-i mai gasi scuze.

Frate,tu spui asta acum, dacă Dumnezeu făcea animalele fără să simtă durere, și începeau animalele toate să mănânce multi oameni de vii, ai fi spus tot vorbele astea despre Dumnezeu.
Ai fi zis că Dumnezeu cică ne-a lăsat stăpâni peste animale dar ele ne omoară ne mănâncă de vii.
Oricum ar fi fost tu tot nemulțumit ai fi.
Nu incerca sa îl judeci pe Dumnezeu căci nu ai nici o autoritate.
Atât știu oamenii să judece dar nu cumva să pună ei mâna să schimbe ceva

"dacă Dumnezeu făcea animalele fără să simtă durere, și începeau animalele toate să mănânce multi oameni de vii, ai fi spus tot vorbele astea despre Dumnezeu." Adica? Eu ma refer la alea care sunt vanate, in momentul cand e mancata de vie sa nu mai simta nimic, din moment ce ierbivorele există pentru a fi hrana celorlalte animale, asta mi se pare cel mai moral.
Si de ce ar incepe animalele sa vaneze lumea? laughing Nu inteleg unde vrei sa ajungi cu asta.
Si cum vrei sa schimb eu instinctul natural al reptilelor alea de a manca animalele de vii, si capacitatea animalelor de a simtii durere in acele momente, date tot de Dumnezeu?

Nu ți-am spus eu să faci mutații genetice.
Dacă te afectează incarca să îți deschizi un program prin care să separi ierbivorele de carnivore.
Dacă nu, nu îl judeca pe Dumnezeu fiindcă El te-a lăsat pe tine și restul lumii stăpân peste animale și fiarele pământului.
Oamenii hotărăsc ce se întâmplă cu ele.
Dar spune, cum ar fi să tai porcul și să nu îl doară?
Ce imagine ar ieși?
Să tai piciorul unui porc și el să mănânce.
Oamenii ar râde când ar ucide.
Fără a simți durere animalele ar deveni complet rebele.
Toți psihopații ar ucide râzând.
Nici nu ar mai distinge ierbivorele dacă trebuie să fugă de carnivore.
Ele nu ar simți nimic atunci când ar fi fost mâncate.
Ar sta ca la masaj.

Îmi pare rău de tine, cum te chinuie talentul. Dar bietul dragon, și la alte miliarde de prădători le dai tu să mănânce? Și ei sunt tot ai lui Dumnezeu și lor le este foame, iar foamea este o suferință. De ei de ce nu îți este milă? Sau talentul tău este doar pe jumătate iar ceea ce îți lipsește este chiar partea esențială?

Foamea este o suferinta, dar putea sa ii facă sa muste animalul de cap, de gat, sau sa Faca animalul sa nu mai simta durere, asta inseamna sa fii intelept, poate sa opreasca asta dar nu vrea.
Nimeni si nimic nu merita o moarte atat de agonizantă, nici cel mai mare pacatos.
In Siria sau mai stiu eu unde, sunt legati oamenii si le este turnata benzina si sunt arsi de la picioare in sus... Atat timp cat nu mai au nici o sansa de supravietuire, de ce nu le ia Dumnezeu viata sau sa ii faca sa nu mai simta durere? Pentru ca ii place... Auzi si tu, maica domnului sta si se roaga si plange, si ingerii la fel, pentru noi pacatosii laughing) Da, da, dar de aia arsi de vii nu mai plange nimeni.
Daca ar fi sa compar, noi oamenii suntem mult mai milosi si probabil chiar mai buni decat el.

Să te uiți mai cu atenție la acel videoclip. Acei dragoni tot timpul scot din gură acea limbă despicată, ca să miroase cu ea aerul.
Ei mirosind aerul au simțit că este de mâncare acolo la partea din spate a cerbului rănit, mirosea a carne, de aceea au început să mănânce de acolo. Considerentul că pe cerb îl doare nu era problema lor, sub nici un aspect. Și nici faptul că cerbul era viu sau nu atunci când ei mușcau din el. Aceasta este doar problema ta când te iuți la videoclip și sari de la vizionare la a acuza pe Dumnezeu că lumea este așa cum este.
=====
Atat timp cat nu mai au nici o sansa de supravietuire, de ce nu le ia Dumnezeu viata sau sa ii faca sa nu mai simta durere? Pentru ca ii place...
Eu pot să îți dau doar răspunsul meu, așa văd eu lumea și pe Dumnezeu.
Când a avut loc Big Bangul, Dumnezeu a intervenit în lume și a creat lumea, dar exact în acel moment.
Exact în acel moment el s-a contopit cu creația lui.
Cel mai bine este redat după mine acest eveniment de către Eminescu care este un mare vizionar în Scrisoarea 1-a.
... Cum din Haos face mumă iară El devine Tatăl.
După mine, El dispare fiind înglobat în creația lui, din care face parte și cerbul și dragonii, așa că nu mai are cum să intervină și să schimbe ceva.
Așa că, afirmația dtale - pentru că îi place- este invenția dtale, este interpretarea dtale, din păcate greșită.
Ce este rău, pentru dta, nu pentru mine, în această interpretare greșită, este următorul fapt. În orice atitudine, în orice reacție emotivă consumăm energie nervoasă. Iar energia nervoasă consumată în contestarea creației lui Dumnezeu, așa cum este ea, cu torționari care ard pe oameni de la picioare în sus, este din păcate o pierdere. Pierzi energie ca să lupți cu lucruri imposibil de schimbat, prădători inconștienți ca dragonii sau criminali sadici ca cei cu incendierea de la picioare în sus.
Îmi pare rău de dta, căci se vede din cele scrise mai sus, că dorești binele până la a lupta cu Dumnezeu, pentru a impune viziunea dtale despre ceea ce este bine și ceea ce este rău pe lumea aceasta. Dar e păcat de tine că îți irosești energia sufletească într-o luptă zadarnică. Sper să ajungi să cunoști mai multe despre cum este alcătuită această lume, și să găsești locul unde poți interveni dta cu folos pentru a face această lume să devină mai bună.
Dragonii din videoclip sunt reptile. Din teoria evoluției, evident imperfectă, se spune așa. Pești, reptile, batracieni, mamifere, maimuțe, omul. Așa că în videoclip poți vedea cum priveau viața niște verișori mai îndepărtați ai tăi.

| sadrian46 a răspuns (pentru AC4S4):

Am soluție pentru asta. Văd că nu te pot contacta pe privat.
Dacă vrei să luptăm împreună pentru schimbarea legii avortului.
cassonaimpexsrl@gmail.com

| Panamax a răspuns:

Dumnezeu i-a trimis pe fraierii care au filmat in loc sa faca ceva.

| raMLesS explică (pentru Panamax):

Nu a trimis nimic. Asta e ciclul vietii, lucrurile astea se intampla si in absenta oamenilor pentru ca asa vrea el si asa ii place lui.
Ce vezi tu acolo e doar o mica parte din ce se intampla in realitate.
In realitate se intampla asta zilnic aproape.

| Panamax a răspuns (pentru raMLesS):

Cei care au filmat ar fi putut sa intervina.
Dar nu mai aveau atatea vizualizari.
De cate ori se intampla sa trecem indiferenti pe langa o situatie unde am putea sa intervenim dar dam vina pe zei pe diavoli sau pe ciclul vietii?

| raMLesS explică (pentru Panamax):

Si cand animalele se ataca iar oamenii nu-s in preajma? Pe cine mai dam vina?

| Nilsson a răspuns:

Te comporti precum un copil care este in stare de soc dupa ce a vazut pentru prima data un film de groaza.

Abia acum ai aflat si tu ca animalele se mananca intre ele?

Un lucru pe care nu il inteleg, daca nu crezi in Dumnezeu de ce Ii adrezezi atatea insulte si hule?
E cam absurd, nu crezi, sa acuzi o entitate fictiva pentru tine pentru raul din lume?

Stii cum a innebunit filozoful Nietzsche? A asistat la o scena cand un birjar biciuia un cal cazut la pamant si a alergat sa imbratiseze animalul.
Vezi, cam asta e soarta ateilor si hulitorilor.

Site-ul TPU e o ocazie unica sa observ acest lucru, aici ai sansa sa observi evolutia unor persoane in ani de zile, ce cred si ce gandesc pentru ca se pot exprima liber sub anonimat si am vazut cum oameni lucizi, cu capul pe umeri ajung sa innebuneasca, sa scrie aiureli si sa isi piarda cursivitatea in exprimare. E chiar infiorator, nimeni nu poate zice ca e la adopost de aceasta plaga, nebunia poate lovi pe absolut oricine, si cei mai sanatosi si lucizi oameni pot avea un declic.

Asa ca daca vrei sa o iei pe aceasta cale continua sa hulesti.
Pe bietele animale care sunt mancate de vii nu o sa le ajute cu nimic compasiunea ta si oricum nu e Dumnezeu de vina pentru starea in care ajuns planeta.
El a creat o lume perfecta dar la finalul istoriei echilibrul va fi refacut, leul va paste impreuna cu mielul dupa cum scrie in Apocalipsa, ultima carte a Bibliei.

Din cand in cand Dumnezeu ne arata ca se poate si altfel, dovezile le ai in clipul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=NTcw012d2ag

In rest numai bine!

| raMLesS explică (pentru Nilsson):

Leul n-are cum sa pască cu mielu pentru ca nu are maxilaru facut sa manance iarba, e facut sa sparga oase si sa rupa carne, iar sistemul lui digestiv nu cred ca poate obtine nici o energie din iarba, la fel ca si oamenii.
El are constituţie de luptator, nu de miel firav.

| Nilsson a răspuns (pentru raMLesS):

Cele mai masive animale terestre sunt ierbivore, se pare ca isi iau destula energie din iarba si chiar si dentitia e asemanatoare cu cea a carnivorelor.
Citeste articolul din link:

https://freefromharm.org/......eat-eater/

Plus un video bonus, tigrul prieten cu o capra:

https://www.youtube.com/watch?v=IdtOfd1rr14

Am uitat sa meniunez, la tara alimentul de baza al cainilor de curte e painea franzela, uneori mamaliga si resturile de mancare gatita.
Aveam un caine care adora de asemenea sa manace pepeni, ii taiam o felie si lui, sa-l fi vazut cum isi infigea coltii in ea si rodea pana la coaja alba.

Da, sunt ierbivore, dar functioneaza altfel fata de carnivore.
Tigrul prieten cu o capra nu demonstrează nimic.
Se intampla foarte rar, dar uneori animalele pot adoota alte specii crezand ca sunt ale lor.
Daca sta langa caprioara, ori e asta, ori au crescut împreună.
Pune un berbec in fata unui tigru salbatic, apoi pune un om, o sa pateasca la fel.
Clipul ala nu demonstreaza nimic, nu prea face diferenţa dintre capra si om, la el arata diferit dar ambele sunt "mancabile".
Legat de caini, aia isi mananca si propriul rahat rolling on the floor si eu am vazut o caprioara cum manca pui de gaina, daca vrei iti dau clipul.
Cainele meu manca banane, coji de portocala, mere, struguri si polistiren

Asta dovedeste ca animalele au potentialul de a trai in pace fara sa se manance intre ele.

Daca le hranesti tu, da.
Un dragon d-ala sau un sarpe n-o sa faca niciodata asa, te mănâncă cu fulgi cu tot

| NGheorghe a răspuns:

Da pare destul de sadic, pardon, sălbatic
probabil ca tu vrei să intervină ca să le micșorerze suferința...
in primul caz poate ar fi suferit mai mult timp dacă nu interveneau reptilele
in al doilea caz este banal: "omul a fost creat ca sa fie stăpân peste animale ". Gen 1:28; deci, proprietarul petea foarte simplu sa ametească puiul si să îl taie dar in loc sa stăpânească peste animale preferat să "stăpânească" peste tine ...impresionând-te cu cât mai multa suferință! deși nu-i capăt de lume dar se pare că înnebunești, mai nou este devină D-zeu de faptul ca omul face ce vrea!

| raMLesS explică (pentru NGheorghe):

Cu ce au pacatuit animalele de sufera atat de mult? Atat timp cat e atotputernic si poate face orice, nu putea sa le înzestreze cu un mecanism care sa ii faca sa nu mai simta durerea? Nu putea sa faca reptilele alea mai inteligente in sensul de a sugruma animalul?
Bai tu realizezi ce spui? Pai tu compari o taietura la un deget cu durerea unui animal mancat de la dos spre cap? Dar nu imi explic pentru ce a creat reptilele alea infecte care nu ne ajuta cu nimic.
Legat de puiul ala, la fel, putea sa il faca sa nu simta durere, pai tu stii cata durere a suferit stand in gura unei dihanii infecte, in timp ce aia il freca de pământ ca idioata, ii rupse si aripa, etc... Voi nu realizati ma ce tampenii vorbiti.
De ce a creat Dumnezeu o lume atat de mizerabila si brutala pentru majoritatea fiintelor de pe Pamant? Il satisface suferinta creatiei lui? Ce fel de Dumnezeu mai este si asta?

Atat timp cat e atotputernic si poate face orice.
Da așa este.
Dar mai are o calitate, este înțelept. Chiar dacă face orice, nu face decât doar ceea ce trebuie. și asta de 13.8 miliarde de ani. Și te-ai trezit dta să îl corectezi.

| NGheorghe a răspuns (pentru raMLesS):

Mie nu mi se pare că vorbești cu mine.
Eu am zis in primul caz, că poate ar fi suferit mult mai mult dacă nu era mancat! Tu dacă nu esti capabil sa dovedești contrariul atunci nu-i nevoie sa te dai cel intotdeauna nemulțumit.
In al doilea caz, nu văd de ce sa ma intrebi pe mine "pai tu stii cata durere a suferit stand in gura unei dihanii infecte"? sau "Voi nu realizati ma ce tampenii vorbiti"?
... câtă vreme tot ce s-a întâmplat acolo depindea de cel ce filma!
Apropo, de ce nu-i lași un comentariu lui pe Youtube?

Lucrurile astea se intampla zilnic, animalele acţionează asa pentru ca doar asa stiu pentru ca asa au fost inzestrate de god

Deci eu de aici nu am ne sa înțeleg! Suferă mai mult sau mai puțin până mor dacă nu sunt mâncate de alte animale pe din dos? Alooo! cel cu animalele acționează! alooo!
2. Cei care filmeză pot sa intervină? sau ba?
Aloo! Acolo se aude? Nu știu la ce întrebări răspunzi tu dar in niciun caz la astea ale mele!
P.S citez un clasic in viață "Voi nu realizați mă ce tâmpenii vorbiți?"

"Suferă mai mult sau mai puțin până mor dacă nu sunt mâncate de alte animale pe din dos?"
Sufera mai puţin, sau daca durerea e la fel de mare (desi ma indoiesc), o sa moara intr-un minut sau doua daca sunt sugrumate sau mancate de la gat.

"Cei care filmeză pot sa intervină? sau ba?" Degeaba intervine, daca salva caprioara, peste o zi sau doua prindeau dragonii aia alta si o mancau la fel.
Eu ma refer la faptul ca Dumnezeu nu a inzestrat animalele vanate cu un mecanism care sa le facă sa nu mai simta durerea atunci cand se afla in situatii de genul, sau sa vanatorii sa sugrume sau sa manance animalul de la cap, pentru a le ucide mai repede.
El putea sa facă asta foarte usor, dar nu a facut-o pentru ca ii place suferinta si e psihopat.
Ce nu intelegi?

"deși ma îndoiesc" —cel mai bine ai vorbi când ai fi sigur
Acupunctura a apărut si s-a dezvoltat deoarece s-a observat ca soldații tăiați sau străpunși de sulița si săgeți deveneau mai sănătoși, dacă supraviețuiau bineanteles.
"degeaba intervine, dacă salvau căprioara" - filmul al doilea este cu un pui de găină, ai uitat? atunci să-ți reamintesc: "Legat de puiul ala, la fel, putea sa il faca sa nu simta durere" — astea sunt cuvintele tale. Păi ce facem? te apuci de evitat ca să mai poți lălăi?
De unde știi ca D-zeu nu a înzestrat ființele vii cu mecanisme de blocare a durerii? din seriale?

Din desene animate