anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o serie de intrebari dar va rog doresc niste raspunsuri serioase!
In Biblie spune ca e pacat sa ai un act sexual inaintea casatoriei.
1) De ce trebuie sa semnez/fac acte? Daca e un legamant fata de Dumnezeu?
2)Daca 2 persoane nu au bani ce fac?
3) Daca nu te place nimeni, nu ai dreptul sa experimentezi sexul avand o aventura?
4)Atractia sexuala e o reactie normala nu? Pentru ca unii crestini stau 2-4 ani impreuna si nu pot face nimic, de ce? Pentru ca nu sunt casatoriti.

57 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Cred ca vorbesti de crestini fanatici. Majoritatea crestinilor nu fac asa.

| ania a răspuns:

1Căsătoria e un legământ înaintea lui Dumnezeu dar și înaintea oamenilor. Dacă crezi adevărul despre tine și anume că ești capabil să fii fidel o viață întreagă partenerului de căsătorie și asta aduce fericire și o constiință ușoară, ești gata să afirmi decizia ta înaintea oricui, inclusiv a celor de la starea civilă, care doar consemnează decizia ta.Așa a hotărât Dumnezeu că un om e feiricit și aprobat de conștiința pe care El a pus-o în fiecare doar dacă își limutează viața sexuală la un partener de sex opus față de care și=a asumat răspunderea de a fi fidel până la moarte.Degeaba spune cineva că nu e de acord și face altfel, pe urmă are mustrări puternice de conștiință, e ca un dinte sricat pe care nu-l mai poți extrage.
2.Două persoane nu au bani nici măcar să meargă la starea civilă? Ceva timbre, analize medicale, nu mai țin minte,, nu e scump deloc, mă îndoiesc că cineva nu se căsătorește că nu are bani pentru ce se cere la starea civilă. După ce faci starea civilă poți căuta un preot, pastor baptist, penticostal etc, precis găsești pe cineva care să spună o rugăciune pentru tine și gratis.
3Toată lumea are dreptul de a experimenta sexual, avem liber arbitru, dreptul de a greși, dar nu poți experimenta sexul fără a fi căsătorit fără a te simți vinovat, de aceea a fost pusă conștiința în noi ca să ne avertizeze când încălcăm principiile Creatorului.E puțin probabil să nu te placă chiar absolut nimeni.Mai reduci pretențiile, te rogi să te ajute Dumnezeu să găsești pe cineva care e potrivit pentru căsătorie cu tine,
4.Atracția sexuală e o reacție absolut normală, e un dar al Creatorului pe care l-am primit că să ne dorim o relație cu cineva de sex opus și să nu ne fie greu să nu asumăm răspunderea pentru acea relație.
Păi să nu stea unii creștini 2/4 ani și să nu facă nimic, mai bine să se căsătorească.Așa spune și Biblia. /este mai bine să se căsătorească decât să ardă/1 Corinteni 7-9 sau Bucură-te de nevasta TINEREȚII tale, cerboaică iubită, căprioară plăcută, fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei, fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei! Proverbe 5-18, 19. Dacă nu faci sex înainte de căsătorie te antrenezi să /ți ții sub control atracțiile sexuale și e mai ușor să fii fidel după. Ține de regula de aur /faceți ceea ce doriți să vi se facă/ Nimeni nu-și dorește ca persoana de care e foarte atras să dea curs atracției pe care o simte față de o a treia persoană și să-l părăsească. Sunt mulți oameni care au calități deosebite, de care te poți simți atras dar dacă alegi să te focalizezi pe calitățile unei singure persoane, te dedici față de ea pentru toată viața, apreciezi calitățiele altor persoane așa ca pe flori, ca un dar dar nu ca un motiv pentru a nu fi fidel și găsești pe cineva cu convingeri similare, ai toate șansele să întemeiezi o familie fericită în care copii găsesc un mediu stabil. îmi place definiția drgostei dată de CS Lewis/Dragoste înseamnă să rămâi lângă cuvântul pe care ți l/ai dat.

| Holiday a răspuns (pentru ania):

"El a pus-o în fiecare doar dacă își limutează viața sexuală la un partener de sex opus față de care și=a asumat răspunderea de a fi fidel până la moarte."

Solomon a avut vreo 60 de neveste, 80 de amante si "fete" fara numar. Si in poveste e printre favoritii spiridusului. Asa ca nu prea se potriveste cu ideile tale.

| ania a răspuns (pentru Holiday):

E adevărat că Solomon a avut multe femei dar Biblia nu aprobă tot ceea ce relatează, în cazul lui Solomon se spune calr că el a greșit în această privință=Solomon a iubit multe femei străine..despre care Domnul zisese /să nu intrați la ele căci v=ar întoarce negreșit inimile spre dumnezeii lor.De aceste neamuri s=a alipit Solomon târât de iubire 1 Impărați 11/ 1, 2.
Faptul că intenția Creatorului este ca fiecare bărbat să aibă o femeie se vede din faptul că (înafară de locuri ca și China unde sunt 70% bărbați din cauza avortului selecti(, raportul de nașteri fete =băieți e aproximativ 50/50%.

| Adry05 a răspuns:

1. dar se referă la cununie religioasă, în biserică, nu la acte laughing

| doctorandus a răspuns (pentru Adry05):

Pana-n secolul al XVI-lea casatoria in biserica sau langa biserica (cum a fost multa vreme obiceiul s-o faca in porticul bisericii) nu era destinata oamenilor de rand. Si ei se casatoreau, dar aproape niciodata pana atunci nu-i casatorea un popa.

| RAY a răspuns:

Nu e categoria potrivita, dar sa iti raspund
1, in biblie nu se refera la un act,nu se refera la ceva civil,nici unde in biblie nu scrie asa ceva, daca va binecuvanteaza un preot relatia e destul, mai important este sa fii fidel tu fata de ea si ea fata de tine, ce folos sa fiti casatoriti si sa va inselati
2, primeste o binecuvantare din partea unui preot,pastor, rabin sau din partea parintilor, pe bune dar adam cu eva ce au facut si toti urmasi lor, se numea tatal spiritual al vostru
3, dar de ce sa nu vezi de o iubita, pavel spune sa fiti precum eu dar daca nu puteti fii vedeti de o sotie, deci aventura e pacat
4, da, e o prostie asta,biserica nu are legatura cu biblia, acei viermi de preoti care numa bani vor nu reprezinta pe iisus, iisus nu a facut nici o religie, secte, cult

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pacatul si biblia sunt inventii ale omului pentru om si cred ca asta iti raspunde la toate

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Actele le semnezi pentru oameni.
2. Nu este nevoie să ai bani de nuntă.
3. Nu îți interzice nimeni o aventură.
4. Ce fac creștinii habotinici e treaba lor.

| GabiDumitrescu a răspuns:

1. Pentru ca statul roman se bazeaza pe niste legi, nu pe o carte de povesti.
2. Trag de ei ca sa aiba. Scoli, munci, de-astea. Bani pentru... ce?
3. Cel mai bine e sa experimentezi ca sa nu dai chix cand chiar o sa iti placa de cineva...
4. Logic ca e absolut normala! Stii ce e anormal? DOGMELE RELIGIOASE, alea sunt anormale! Stai tu calm, ca si aia casatoriti... din 365 de zile mai bine de jumate nu au voie din diverse motive cretine.

| Wr3nch a răspuns:

1. Nu trebuie. Daca faci cununia religioasa e ok sa faci si sex, cel putin din punctul de vedere al intrebarii.
2. Gasesti popi care sa faca slujba pe bani putini/gratis cu un pic de efort.
3. Pai e logic ca nu. Din moment ce zice clar ca fara casatorie nu ai voie.
4. Da e normala. Si is destui care o fac si inainte de casatorie dar folosesc contraceptive/prezervative si tin totul secret si nu le reproseaza nimeni nimic.

| doctorandus a răspuns (pentru Wr3nch):

Căsătoria ca făcut sex cu voia popii a fost inventată în 1563 de Conciliul de la Trento, vezi http://marriage.about.com/cs/generalhistory/a/marriagehistory.htm

Înainte de asta, biserica nu se ocupa în mod obișnuit cu căsătoriile oamenilor de rând, iar contactul sexual și mutatul la domiciliul conjugal se puneau drept căsătorie. Bineînțeles, relația nu rămânea secretă, ci era adusă la cunoștința rudelor, prietenilor și vecinilor.

În iudaism căsătoria era în mod istoric încheiată prin contract, întreținere financiară și contact sexual, dar era suficient un singur element din cele trei pentru a conta drept căsătorie. Prezenta unui rabin nu era necesară la încheierea unei căsătorii, vezi http://www.jewfaq.org/marriage.htm

Luther considera că deoarece căsătoria este o treabă lumească, ea nu este de competența bisericii. În viziune protestantă, biserica se ocupă cu sufletu', nu cu cine iei de nevastă.

Nu scrie nicăieri în Biblie ca "ce-a unit popa/rabinul, omul sa nu despartă", deoarece Isus n-avea de unde ști ce va trece prin mintea Papei și a cardinalilor în secolul al XVI-lea.

Despre căsătorie în iudaism: http://www.bbc.co.uk/religion/religions/judaism/rites/weddings_1.shtml

| Celcestietot a răspuns:

Păcat că ai pus întrebarea la aceasta categorie. Dacă o puneai la categoria religie, te puteam ajuta mai bine noi creștinii, dar acum o să vina majoritatea ateilor să îți comenteze. O să îți dau ceva din Biblie scurt, dar care sa te ajute personal foarte mult. Uite ce a spus Iisus :

„18. Oricine-şi lasă femeia sa şi ia pe alta săvârşeşte adulter; şi cel ce ia pe cea lăsată de bărbat săvârşeşte adulter."

| anonim_4396 explică (pentru Celcestietot):

Poate putem vorbi undeva sa te intreb mai in detaliu?

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Sigur! Îmi poți da mesaj în privat intrând la mine pe profilwinking.

| SG1995 a răspuns:

De ce trebuie sa semnez/fac acte? daca e un legamant fata de Dumnezeu?

Mate dacă ai citi Biblia ai știi că căsătoria nu e nici măcar un act sacru din perspectiva narativ-inerentă a Bibliei, ci e un trasfer de proprietate a femei de la socru la ginere, pe scurt God nu avea niciun amestec major în căsătorie la evreii antici, lucrurile stăteau cam așa:

Se ia una bucată de evreu relativ bogat, se duce la un jupân care are o fiică, și îi spune că vrea nevastă.
Fata n-are nimic de spus, jupânul pune un preț, își dă acordul, bolborosește ceva de Yahweh și gata căsătoria.

| Bizon95 a răspuns:

1. nu trebuie sa semnezi nici un act pentru cununia la biserica
actele se semneaza PENTRU A FI RECUNOSCUT CONTRACTUL de catre societate si, ambii parteneri sa fie protejati in caz ca...

2. nu se casatoresc, civil costa, la biserica costa SI MAI MULT

3. religia e un rahat, mai ales cand incearca sa controleze sex-ul, iar cel mai RAU lucru e nu numai sa nu experimentezi, dar doi oameni care au crezut in RAHATUL DE RELIGIE, si nu au facut sex decat dupa ce s-au casatorit, moment in care CONSTATA CA SEXUL INTRE EI NU E CUM TREBUIE, SI CA PE NICI UNUL NU IL MAI TRAGE ATA SA FACA SEX, moment in care intreaga casatorie e ruinata

IN PRACTICA DOI OAMENI AR TREBUI SA TRAIASCA IMPREUNA ***CEL PUTIN UN AN*** INAINTE DE CASATORIE, doar ca sa vada daca merge treaba, si chiar am vazut oameni care s-au casatorit pentru ca ea a ramas insarcinata si apoi aveau scandaluri cu amenintat ca se arunca pe geam de la etajul 10 si venit salvarea cu gorilele in halate albe si dus la spitalul de nebuni

4. atractia sexuala E NORMALA, indiferent ce rahat mananca biserica, nu suntem roboti, oricat ar incerca ei cu doctrina lor

| CostinAlamariu a răspuns:

1) acele acte țin de cununia civila, nu religioasa. Sunt 2 lucruri diferite.

2) se angajeaza? Asta fac oamenii fara bani.

3) "a experimenta sexul" e literalmente un pacat.

4) atractia sexuala e o reactie perfect normala a organismului uman. Doar fiindca ti-e pofta de ciocolata nu inseamna ca trebuie s-o si mananci. Pentru ca o sa fi gras si urat.

| doctorandus a răspuns (pentru CostinAlamariu):

Serios? Stii ca inaintea secolului XVI marea majoritate a crestinilor nu avusesera cununii religioase? Au nascut ei pui de curbe pentru ca nu erau casatoriti religios?

| CostinAlamariu a răspuns (pentru doctorandus):

O sa am nevoie de o sursa credibila la ce ai zis. Nu am de gand sa iau in serios orice afirmatie intamplatoare fara niciun fundament.

Http://ro.wikipedia.org/wiki/C%C4%83s%C4%83torie

Sursele citate in notele de subsol le poti consulta la o biblioteca universitara mai mare.

In sursa pe care mi-ai trimis-o tu scrie doar de casatoria catolica. In Biserica ortodoxa taina casatoriei era stabilita inca din inceputurile bisericii

Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica au fost aceeasi biserica timp de aproximativ un mileniu. Deci ceea ce spui tu este *imposibil* (si anume ca de la inceputul Bisericii crestine ar fi fost clar ca o casatorie trebuie incheiata in fata unui preot).

Cand imparatul Teodosie a decretat ca singura biserica permisa este Biserica Catolica, ortodocsii nu s-au suparat. De ce? Pentru ca la vremea respectiva nu exista vreo diferenta intre catolici si ortodocsi.

Nu are niciun sens ce ai zis. Cum putea Teodosie sa decrete ca singura biserica permisa este cea catolica cand chiar tu ai zis ca nu exista nicio diferenta intre ortodocsi si catolici? Mai mult de atat de ce sa existe denumiri diferite pentru 2 biserici care sunt complet identice?

Cum stateau lucrurile: nu existau diferente intre ortodocsi si catolici, dar existau eretici (docetisti, arieni, nestorieni, etc.). Imparatul nu avea nimic contra ortodocsilor/catolicilor, dar avea impotriva ereticilor. Si nu, biserica nu avea doua denumiri diferite, ci se numea Biserica Catolica, adica Biserica Universala. Biserica Romano-Catolica si Bisericile Ortodoxe sunt doua ramuri ale acestei biserici, ramuri aparute in al doilea mileniu al erei noastre. Deci daca in primul mileniu d.Hr. ai fi vorbit ca "ortodocsii sunt contra catolicilor" nimeni n-ar fi inteles despre ce e vorba. Biserica Ortodoxa inseamna altceva decat Biserica Catolica abia din anul 1054 d.Hr. Pana atunci erau aceeasi biserica, avand aceeasi conducere si aceleasi dogme. Deci nu poti vorbi ca in primul mileniu d.Hr. ar fi existat dogme crestin-ortodoxe care nu ar fi fost si dogme catolice. Inaintea celui de-al doilea mileniu, daca erau dogme catolice erau dogme ortodoxe si invers.

De fapt existau destul de multe diferente dogmatice, teologice sau de traditie inainte de 1054. Anul schismei a reprezentat ruptura oficiala, dar acea ruptura a avut numeroase cauze.

Dap, ideea era: sa afirmi ca o casatorie in fata preotului ar fi fost dogma ortodoxa timp de o mie de ani (pana-n 1054) fara sa fi fost dogma catolica este ceva imposibil. Iar diferentele teologice sunt minore, de ex. mare parte din teologie este comuna intre ortodocsi, catolici si protestanti, diferentele dintre ei sunt de practica mai mult decat de teologie.

Haha am studiat teologia crestina intens timp de 2 ani de zile. Sa nu-mi spui mie ca nu exista diferente teologice. Exista enorme diferente teologice, gigantice as putea spune. Efectiv avem o intelegere complet diferita fata de natura Lui Dumnezeu si daca studiezi cu foarte multa atentie teologia ai putea zice chiar ca ortodocsii au un Dumnezeu diferit fata de occidentali. In fine, dincolo de asta n-am zis ca ortodocsii ar avea nu stiu ce, am zis ca ce mi-ai trimis tu in link descrie istoria si dogmatica catolica in ceea ce priveste cununia si nu zice nimic de ortodoxie.

Asta e: protestantismul, catolicismul si ortodoxia sunt crestinism nicenian. Doar Martorii lui Iehova si mormonii sunt secte mari care nu adera la acesta. A, da, si unitarienii.

Dincolo de Sinodul de la Niceea exista multe alte diferente... de exemplu faptul ca ortodocsii cred intr-un Dumnezeu format din Esenta (ousia) si Energii necreate (energeia) in timp ce occidentalii cred in asa numita "Dvinitate absolut simpla" in care nu exista astfel de distinctii. In ceea ce priveste mantuirea ortodocsii spun ca oamenii mantuiti vor lua parte la Energiile necreate a lui Dumnezeu, occidentalii nici macar nu cred in aceste energii si au notiunea de vedere beatifica care e complet altceva. Occidentalii au purgatoriu, noi nu. Protestantii cred in destin sau predestinare, noi nu, protestantii resping Sfanta Traditie, catolicii au suprematia si infaibilitatea papei care naste multe alte diferente dogmatice si teologice. Occidentalii cred intr-o cu totul alta ierarhie trinitariana si multe multe alte diferente. Si nici macar n-am zis nimic de practici!

Ce-ti pune bete-n roate e organizarea administrativa: dogmele sunt conceptii teologice adoptate in mod oficial de intreaga biserica. Ori din punct de vedere administrativ, nu puteau avea alte dogme-n Est decat in Vest. Poate aveau diferente de opinii teologice, asta nu neg. De ex. nici azi teologii B.O.R. nu au aceleasi opinii unii cu altii: unii sunt mai fundamentalisti, altii mai toleranti si mai liberali (de ex. mitropolitul Kallistos Ware sustine teoria evolutiei si banuiesc ca are sustinatori in cadrul B.O.R.). Si nici macar teologii Bisericii Catolice de azi nu sustin toti aceleasi opinii teologice. Deci m-am referit strict la dogme, nu la opinii teologice neadoptate in mod oficial pentru intreaga biserica. Mai precis la dogmele crestine din primul mileniu d.Hr.

Concluzia: in primul mileniu al erei noastre ideea ca e musai ca un preot sa fie de fata la ceremonia de casatorie nu putea fi dogma in Est pentru simplu motiv ca nu era dogma in Vest, iar din punct de vedere administrativ nu era permisa adoptarea unor dogme diferite.

Pai si eu m-am referit STRICT la dogme. Faptul ca pentru catolici papa e infailibil e o DOGMA a bisericii catolice si NU o parere teologica. Faptul ca Dumnezeu are o esenta si energii e o DOGMA a bisericii ortodoxe si NU o opinie teologica. Biserica catolica si protestanta considera asta o EREZIE si NU o parere teologica. Cand ne referim la ortodoxie, catolicism si protestantism nu putem sa vorbim de o singura biserica ci de 3 BISERICI DISTINCTE cu 3 seturi de dogme distincte (nu opinii teologice!). Care se CONTRAZIC intre ele. Organizarea administrativa e fix pix. Ultima problema.

Ba da: cuvintele cheie sunt unitate administrativa si in primul mileniu. Eu m-am referit ca in primul mileniu ortodocsii nu puteau avea alte *dogme* decat catolicii, fiindca acest lucru nu era permis din punct de vedere organizatoric-administrativ. Ce s-a intamplat dupa primul mileniu nu e problema mea si nu priveste discutia noastra.

Cum ar fi: eu ti-am zis ca arbitrul de fotbal a acordat hent careu si tu imi raspunzi ca regulamentul jocului de handbal nu ii permite sa faca asa ceva.

Discutia noastra nu privea dogmele adoptate in al doilea mileniu d.Hr. si nici cele adoptate in al treilea mileniu d.Hr.

"Ortodocsii au adoptat alte dogme decat catolicii, dupa incheierea primului mileniu al erei noastre" este o observatie complet inutila si irelevanta cu privire la dogmele adoptate de Biserica Catolica (din care faceau parte si ortodocsii) in primul mileniu al erei noastre. Deci in primul mileniu ortodocsii nu puteau avea vreo dogma ca preotul este necesar la casatorie, pentru ca din punct de vedere organizatoric-adminitrativ nu era permis ca ortodocsii si catolicii sa poata adopta dogme diferite unii fata de altii. Situatia asta s-a schimbat dupa primul mileniu, dar nu au avut la dispozitie masina timpului, ca sa schimbe istoria.

Deci: ce dogme au adoptat ortodocsii dupa 1054 este complet irelevant in chestiunea preotului necesar la casatorie, deoarece nu poate schimba nicio dogma adoptata in comun in primul mileniu. Si nu poate schimba nici lipsa de adoptare a unei astfel de dogme in primul mileniu. Dogmele adoptate de ortodocsi incepand cu 1054 nu pot schimba istoria primului mileniu d.Hr.

| Dalmore a răspuns:

1) nu trebuie, se poate și una fără alta
2) așteaptă până când au sau caută un preot low-cost
3) ai voie, biblia nu e relevantă în zilele noastre
4) cunosc mulți fanatici care se consideră asexuali. religia le-a indus greșite despre sexualitate, așa că-s pudici și pentru ei e o ușurare că nu trebuie să facă sex prea curând

Nu pune întrebarea la Religie, acolo-s numai fanatici duși cu pluta.

| Celcestietot a răspuns (pentru Dalmore):

Omul ne cere informații pe baza Bibliei, nu pe baza a ceea ce crezi tu. Tu la testele de la biologie, în loc să scrii răspunsul conform cerinței, scriai formule matematice?!

| Dalmore a răspuns (pentru Celcestietot):

Să citească Biblia.

I-am dat eu deja răspunsul -_-

Acum nu trebuie să faci spam cu astfel de evaluări.

| doctorandus a răspuns (pentru Dalmore):

Informatie in baza Bibliei este ca Biblia nu mentioneaza nicaieri ca rolul clericilor ar fi si acela de a incheia casatorii.

| anonim_4396 explică (pentru Dalmore):

Da stiu, sunt extermisti. si asta nu imi place ca infloresc prea mult lucrurile. Eu am din astia pe linga mine, rude.

| Dalmore a răspuns (pentru anonim_4396):

De aia cel mai bine e să citești și să-ți faci singur păreri, nu să lași persoane ca Celceștietot, pe care-l știe tot site-ul de schizofrenic, să-ți răspundă la astfel de întrebări.

Sunt schizofrenic doar pentru ca stiu ca Dumnezeu exista? Voi nici macar nu aveti argumente pentru necredinta voastra, iar asta o dovedeste intrebarea mea :

https://www.tpu.ro/......mente-ati/

Voi negati puterea lui Dumnezeu doar pentru ca vreti sa va f. uteti si sa traiti doar dupa cum va place in viata, exact ca acei criminali care nu asculta de lege sunteti voi (doar ca in cazul nostru este legea Divina). Crezi ce vrei pana la urma si fiecare crede ce vrea, dar nu ai dreptul sa arunci cu niste comentarii ilogice si injurioase la adresa mea si a crestinismului.

Mulți cred că Dumnezeu există și-și văd de treaba lor.

Si eu ce rau am facut?! Doar am raspuns dupa situatia data, iar voi ma jigniti in ultimul hal, ma faceti martir.

| doctorandus a răspuns (pentru Dalmore):

Baiatu' nu stie ce inseamna "martir". Sa se uite-n dictionar.

| Dalmore a răspuns (pentru doctorandus):

De asta nici nu-l mai bag în seamă,

Nu ma bagi in seama, dar :

,, acum 18 ore | Dalmore1996 a răspuns (pentru Celcestietot):
Tu ce fumezi zi sincer ''

SURSA RASPUNSULUI : https://www.tpu.ro/......parea-gri/

Pe bune, de la ce ospiciu ati scapat, ca va duc eu acolo cu mare drag!

Ai ratat acel ''mai''. Și stai cam prost la calcule simple.

Nu mai bagi in seama, in loc de cum am spus eu :,, Nu ma bagi in seama...'', serios?! Logica 0 in ceea ce ai scris. Calcule, haha laughing! Poate ca nu vezi ca mi-ai scris acum 18 ore si i-ai comentat acelui tip acum 5 ore. Logica 0 din partea ta din nou.

Am zis că nu te MAI bag în seamă, deci te-am băgat până acum, grea este limba română. Și da, ieri te-am băgat în seamă, acum 5 ore am zis că NU TE MAI BAG.
Bă, sincer, vreau și eu ce tragi tu.

Comentariul se pare că poate fi interpretat în multe feluri.

Când bagi ilegale.

Chiar acum! Dacă îmi dai adresa ta, vin și ți le aduc cu plăcere.

Dacă vrei îți dau adresa numai ca să vii să iei ceva mai de calitate.

Îți aduc un cadou de Crăciun dacă îmi dai adresa.

Calea Victoriei 19, București 030023

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa intelegeti, eu credin Biblie am parinti crestini, si principiile astea le-am auzit tot de la crestini. Insa sunt de acord pana la un punct, de data asta nu mai pot fi de acord. Cum e posibil? sa zici ca nu ai voie sa faci sex cu cineva care vei sti ca stai toata viata si nu ai cum sa faci decat daca te casatoresti, adica stai ani buni impreuna fara nimic, ca amici? pe bune? pai inseamna ca nu exista atractie? doar atractia fizica trebuie sa apara in egala masura cu atractia emotionala nu?