~ad pe mai multe nivele...Ce parere aveti~
dă-ne o listă completă cu păcate posibile și nivelul de iad (mă rog, nu sună bine dar asta e ideea) corespunzător, apoi vorbim
Folosindu-ti creierul, poate?
Nu exista nicaieri o ierarhizare clara, sau o ierarhizare de orice fel.
Pacatele mici se duc la un nivel mai "indulgent", iar pacatele mari de duc la unul mai "necrutator".
Iar eu cand am cerut o parere, ma refeream la o parere despre conceptia in sine, nu la ierarhizarea fiecarui pacat pe fiecare nivel.
"păi asta-ți ceream, să definești păcate-mici-mari-medii. Nu pricepi?"
>"Folosindu-ti creierul", poate?"
M-am exprimat destul de clar, dar se pare ca tu esti persoana care nu pricepe. Daca ai un creier functional, poti determina de unu/una singur/a care sunt pacatele mici, medii si mari, si nu ai nevoie de mine sa ti le insir pe tava.
Google e gratis si ti-l recomand cu drag. Daca tot ai de gand sa raspunzi, nu veni sa ma pui tot pe mine sa caut raspunsurile la propriile mele intrebari, ca daca voiam sa fac asta, nu mai puneam intrebarea in primul rand.
Atunci cand raspunzi la o intrebare, se presupune ca raspunzi stiind despre ce vorbesti, si nu te astepti la persoana care pune intrebarea sa iti dea raspunsul ca tu doar sa il repeti, ca asta nu rezolva nimic.
Daca nu ai capabilitatea de a raspunde cum trebuie, mai bine nu mai raspunzi deloc.
"hai pe bune?!
tu care ai etajat iadul pe paliere n-o faci și pe asta?
apropo, cât etaje-i dai iadului?"
Cred ca nu ai citit bine postarea mea initiala. Nu eu am inventat conceptul. Am spus ca acest concept e popular in strainatate, mai ales in Asia.
Daca ti-ai fi oferit cateva minute din viata ta extrem de speciala, ai fi gasit pe Google si chiar si pe YouTube diverse informatii legate de asta.
Chiar conteaza cate nivele are iadul atata timp cat ultimul e ultimul? Poate avea 7 nivele, poate avea 43, poate avea 92, sau poate avea peste 1000, atata timp cat ultimul e cel mai "crunt", si se ocupa de cele mai grave pacate, nu conteaza.
Care credeti voi ca e pedeapsa de la ultimul nivel? Persoanele care au comis cel mai grav pacat se duc in ultimul nivel, care credeti voi ca ar fi pedeapsa cea mai adecvata, fara sa stiti care e pacatul, dar sa stiti ca e cel mai grav care poate sa existe?
Cam la asta ma refeream. Nu conteaza pacatul atata timp cat e cel mai grav care poate sa existe. Eu intrebam care ati considera voi ca ar fi cea mai potrivita pedeapsa.
Ne? In afara de mine (bineinteles) si de inca o persoana care a mai raspuns, tu esti singura/singurul care a raspuns si continua sa se certe.
Evident ca nu se poate discuta cu tine. Ca sa pot sa scot un raspuns de cateva cuvinte de la tine (ca si propria ta opinie), trebuie sa-ti scriu detaliat un eseu de 30 de pagini.
Decat sa continuam, eu cerandu-ti o parere, iar tu cerandu-mi sa-ti spun ceva ce e doar un simplu concept (desi l-am explicat deja), mai bine lasam totul balta, ca nu merita timpul pierdut.
Nu te lua cu sierra1 asta in gura ca zgarie rau pisica, e turbata si nu are multa scoala.
Nu cu mult timp in urma, am stat cu mama sa vorbim despre care am considera noi pacat mare si care mic.
Cel mai mare pacat l-am considerat hula impotriva Duhului Sfant, apoi uciderea unei persoane(aici include si avortul), dupa violul, furtul, injuriile, minciuna si terminand cu cele mai mici pacate.
Despre iad.
Multi crestini inteleg prin "iad" un loc de pedeapsa vesnica, dar universalistii nu sunt de acord cu asta.
Universalistii care cred ca Dumnezeu se va impaca pana la urma cu toate sufletele, interpreteaza referintele la iad din N.T in contextul V.T, si coincide ca se refera intotdeauna la o iminenta judecata divina a Israelului si nu la o chinuire perpetua pentru cei ce nu pot fi mantuiti.
" Sppin : nu are multa scoală...Cel mai mare pacat fata de om...aici include si avortul"
atât te duce capul, tu care ai școală!? - eventual aia de dumnică unde te prostește preotul și tu habar n-ai de asta.
de fapt mustești de atâta școală, după cum se vede:
https://www.tpu.ro/......-religios/