Păi făr' de mine n-ar fi viață! Făr' de bărbosu' nu sunt doar cadouri. Instinctul de conservare face ca oamenii să meargă pe mâna lui Gizăz sau creaturilor asemănătoare mie.
Sincer mi se pare penibil ambele variante ale tale!
Atat oamenii care rad de cei care cred in Mos craciun, cat si ce care nu cred in Dumnezeu!
Buna! Eu am 10 ani si am un frate de 12 ani.Cand ii spuneam ca o sa vina Mos Nicolae la mine, el randea si eu ma enervam de asta.Eu cred in Mos Craciun, si el inca rade de mine.Aceeasi intrebare i-am pus si lui.Adica l-am intrebat daca tot nu crede in Mos Craciun, crede macar in Dumnezeu? Apoi i-am zis intamplarea din Biblie si despre nasterea lui Mesia.El a zis ca e inventata.E foarte rau.
Nu ti se pare penibil cat de penibil esti atestand nonexistenta unei axiome fara a avea vreo dovada?
Daca s-ar fi spus despre MC(mos craciun) ceva similar cu cele auzite despre DZ pun pariu pe ce vrei tu ca toti ar fi crezut in el.
Ti s-a intamplat sa rada de tine? Cati ani ai de mai crezi in asa ceva? De la o anumita varsta din cate stiu, nu mai crezi in Mosu'. Nu te obliga nimeni sa crezi in Dumnezeu sau in Mos Craciun. Totusi Craciun parca a fost cel care i-a lasat sa stea in staul pe Iosif si pe Maria in noaptea cand l-a nascut pe Isus. Daca crezi in Craciun inseamna ca crezi si in nasterea lui Isus, deci crezi si in Dumnezeu. Sau esti din religia care crede doar in Isus si nu in Dumnezeu. Totusi daca ar fi atat de penibil sa crezi in Dumnezeu, atunci cum explici lucrurile care s-au intamplat acum cateva mii de ani in urma. Cum a inviat Isus? Cum a putut despartii Moise marea in 2 pentru a putea scapa cu poporul evreu de egipteni? Cum a reusit sa sparga stanca incat sa iasa din ea apa? Cum a reusit sa aduca peste egipteni urgiile? Sau cu Sodoma si Gomora cele doua cetati care au fost distruse? Cine i-a dat putere lui Moise? Cum explici toate cele intamplate?
Dar tu poti accepta ca eu cred la 47 de ani in Dumnezeu, din dragoste si convingere? poti crede ca vreau sa cred si sa fiu, MOS craciun? sa daruiesc.sa ajut,sa fac oamenii sa zambeasca,si spiritul CRACIUN spiritul oamenilor de a fi buni,altruisti, sa dainuie in sufletul copiilor ca in niste copii si in sufletul adultilor tot ca in niste copii da mai mari? CARE oameni rad de copii ce cred in mosul? CARE oameni rad de credinta mea? in Dumnezeu? din cati cunosc din toate cultele, doar ateii pe TPU.in rest in 47 de ani in realitate nimeni nu a facut-o. deci? CARE? ca nu mai pot spune oameni.a fi om e lucru mare.a fi prost e jale tare.si eu sunt crestin, dar prost nu ma cred si nici nu sunt.
Dragul meu shadovv, ce dovezi clare ai tu ca D-zeu exista?
Si tu crezi ca un copil de 4 ani stie intamplarea asta cu Craciun care a primit-o pe Maria? Si nu trebuie sa explic "minunile" pe care le-ai mentionat pentru ca nu ai nici o dovada ca au existat.
Scrieri istorice, traditie, viu grai, revelatie.
Prin gandire si meditatie profunda si mai ales cu o imensa credinta poti ajunge la dovezi, insa, din prostia oamenilor, nimeni nu te va mai crede...
Nu stiu ce ti se pare tie penibil, dar mie mi se pare penibil faptul ca tu, intre Mos Craciun si Dumnezeu pui semnul egal.
Eu cel putin nu am crezut de la 4 ani in mos craciun...
Citeste Biblia daca vrei dovada. Dar u ai dovada ca exista mosu'? L-ai vazut?
Ma asteptam ca asa o sa zici. Biblia e scrisa tot de oameni la fel ca si orice film, documentar sau carte care atesta existenta lui Dumnezeu deci tot nu ai nici o dovada prin care sa-mi schimbi parerea.Nu am zis ca eu crad in Mos Craciun sau l-am vazut, ma refeream la faptul ca e penibil sa razi de un copil care crede intr-un mit cand chiar tu ca adult crezi tot intr-un mit(Dumnezeu).Dar tu, tu l-ai vazut pe D-zeu? Ai dovada ca exista?
Asa zisele dovezi pe care le ai tu sunt facute tot de catre oameni deci...
Am spus eu ca sunt egali?.Mos Craciun e un mit comercial al societatii moderne pe cand Dumnezeu e o nascoceala care s-a raspandit de mii si mii de ani pentru a tine lumea sub control si pentru ca biserica sa-i manipuleze cum vrea pe oamenii naivi.
Proasta comparatie.Chiar crezi ca daca te inchini lui D-zeu pentru ca asa facea si Einstein o sa ajungi ca el?
eu nu ma inchin nimanui doar vreau sa spun ca intrebarea este ridicola nu cei care cred in Dumnezeu.
Facute de oameni. Oamenii sunt facuti de Dumnezeu, deci dovezile sunt revelate de Dumnezeu. Cum spunea un mare roman: "Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pământ pentru ca ideile să fie sesizate senzorial şi de proşti."
Daca vorbesti empiric si sceptic: eu nu am de unde sa stiu daca Dumnezeu exista iar tu nu ai de unde sa stii daca Dumnezeu nu exista. Din acest motiv exista credinta si ratiunea.
Daca zici ca biblia nu e o dovada...atunci cum de cei care au scris-o nu au trait in acelasi timp si toate cartile bibliei au legatura una cu alta. Doar n-or fi stat pe messenger sa vorbeasca unu cu altu. Dintr-un oras sau sat in altul. Nu au putut sa vorbeasca unul cu altul in timp ce scriau. Si ceea ce au scris nu le trimitea de la unu-l la altul caci nu aveau posibilitatea...Esti ateu din cate mi-am dat seama.nu? Tu in ce crezi?
Da,sigur ca pot argumenta raspunsul,altfel nu afirmam asa ceva,doar ca nu am de gand sa incerc sa conving oamenii care nu au credinta,ca exista
Dumnezeu si care sunt argumentele mele,plus ca,daca nu crezi, ai putea deschide Biblia, care este cel mai elocvent argument.Eu una simt prezenta lui Dumnezeu in viata mea, si sunt 100% ca intr-un moment sau altul,toti isi vor da seama ca Dumnezeu exista.
Cat despre Mos Craciun,e doar un mit,care da, a fost transmis din generatie in generatie, si oamenilor le place sa stie ca exista cineva acolo undeva care se gandeste la ei...Am 20 de ani,si inca imi place sa cred ca exista Mos Craciun, si nu le stric placerea alor mei, de a simula acest lucru...
Numai bine!
Am deschis Biblia de cate ori am avut nevoie! Dar sincer Biblia nu mi se pare un argument concret! De aceea te-am intrebat daca poti argumenta raspunsul.
Pai tocmai pentru faptul ca "ai deschis-o de fiecare data cand AI AVUT NEVOIE",nu ai vazut ceva concret in ea,pentru ca poate nu ai gasit scris ceea ce vroiai sa vezi...
Trebuie sa si crezi,sunt unele lucruri pe care nu le poti explica stiintific, la fel ca si dragostea de altfel, e ceva in suflet...
Numai bine!
Tu cum dovedesti ca un patrat are patru laturi? Nu poti! Pentru ca aceste enunturi nu sunt teoreme ci axiome! Nu trebuiesc dovedite pentru a fi reale.
DeProfundis99 întreabă: