| Mircea08 a întrebat:

Am observat ca multa lume nu stie ce este crestinismul, dar il critica la greu. Daca ar sti ce inseamna a fi crestin, ar sti si ca un crestin nu deranjeaza NICIODATA pe nimeni cu nimic. El face NUMAI BINE si rau nu face niciodata decat cu totul si cu totul intamplator si asta fara sa vrea. Faptul ca este totusi criticat ma face sa clarific o neintelegere, iar pentru asta pun 3 intrebari :
Ce este crestinismul? Ce este un crestin? Cu ce deranjeaza un crestin lumea?

Răspuns Câştigător
| 6684464 a răspuns:

Creştinism = Religie la baza căreia stă credința în persoana și învățăturile lui lisus Hristos(cele 4 Evanghelii, dezvoltate mai departe în restul NT).

Creştin = Adept al creștinismului. Creştinii sunt şi cei mai buni oameni(de exemplu, pe timp de război, creştinii soldați(obligați) trăgeau în aer, ratau intenționat şi se rugau, îți dai seama cum ar fi fost ca toți soldații din toată lumea ar fi făcut la fel? Câte vieți ar fi fost salvate?).

Ehee, dar cum să nu deranjeze omul creştin lumea condusă de diavol?

28 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Crestinismul este o religie, adica, la baza, o "arma" de manipulare.

Un crestin, este un adept, in principiu fara voia sa al curentului descris mai sus. Cred ca nici 0.1% din crestini nu au adoptat religia asta pentru ca au crezut intr-adevar in valorile propovaduite ci pentru ca asa au fost obligati.

Un crestin nu deranjeaza cu nimic. Mai multi crestini la un loc, care prefera viata anilor 1800 in loc de secolul curent... hmm

| benny7 a răspuns:

Lumea prin cine deranjează creştinul?

| Mircea08 explică (pentru suntserios):

Raspuns total incorect!
Crestinismul este religia care are la baza invatatura lui Hristos, pe care tu nu o stii, dar nici nu e obligatoriu si asta pentru ca aceasta religie nu cauta adepti, ea SELECTEAZA dintre cei care vor sa faca parte dintr-o biserica crestina pe CEI CARE CU ADEVARAT MERITA sa faca parte din biserica. Dar cum nu stii ce este o biserica crestina si cum traiesc oamenii acolo nu are rost sa lungesc vorba
In ce priveste ceea ce tu ai spus " mai multi crestini la un loc ", poate ca tu ai vazut dar eu nu am vazut mai mult de doi crestini la un loc! am citit ca in perioada apostolilor erau multi crestini, dar de atunci incoace nu mai exista informatii cu privire la bisericile crestine. Exista informatii cu privire la niste religii care au aparut si care spuneau ca sunt crestine dar nu sunt, si anume ortodoxia si catolicismul. Evident ca acum sunt o gramada de biserici care spun ca sunt crestine, insa eu nu cunosc NICI UNA care sa fie crestina

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru Mircea08):

Îmi zici mie ca răspunsul meu e total incorect când tu afirmi ca religia SELECTEAZĂ. Cum rahat cu prune uscate selectează când ești fortat la 3 luni TREI TREI luni sa aparții religiei creștine.

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru suntserios):

Crezi ca daca am fi vrut nu ne-am fi putut desprinde de crestinism la fel ca si restul care la o varsta mai mare au devenit "intelepti"?

Majoritatea ateilor din Romania au fost botezati crestineste de parinti. Apoi au ales ateismul sau altceva. Noi am ramas crestini.

Crestinismul este o religie, adica, la baza, o "arma" de manipulare.

Defineste manipularea crestinului! Ce inseamna aceasta manipulare?

Termenul de manipulare este frecvent intalnit in randul adolescentilor razvratiti impotriva sistemului. E specific varstei! Si eu am fost la fel.

| 6684464 a răspuns (pentru suntserios):

Citeşte definiția cuvântului "creştinism".

Confunzi religia crestina cu religia ortodoxa

| Mircea08 explică (pentru 6684464):

EXACT - crestinismul este religia la baza careia sta credinta in persoana si NUMAI in invatatura lui Iisus. Crestinul este acela care a ales sa traiasca conform invataturii lui Iisus. Adeptul este cel care se alatura, dar asta nu inseamna ca si traieste potrivit invataturii lui Iisus, prin urmare : crestin = adept al crestinismului, nu e chiar corect

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru BogdantheDreamer):

Esti amuzant. Crezi ca pari mare intelept ca ma faci pe mine adolescent navi desi habar nu ai ce varsta am?
Este un lucru cunoscut ca scopul religie e acela de a manipula masele. Si nici nu e greu de observat asta. Vezi cardurile de gaste care stau la pupat icoane sau la dat bani la biserica sau la pupat mana popii

suntserios

De ce sa o confund. Ortodoxia nu e o religie crestita?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru 6684464):

Vezi ca ai uitat partea cu cruciadele. Sa vezi acolo cati oameni au fosto salvat... a stai, nu, acolo au fost omorati hmm

Ai intrebat : - "De ce sa o confund. Ortodoxia nu e o religie crestita?"
Raspund - NU. Ortodoxia are la baza o dogma care se numeste Catehism :
Mai pe larg, dogmele sunt cuprinse in Sf. Scriptura si in Sf. Traditie sau Predanie (in scrierile Sf. Parinti, in hotararile dogmatice ale soboarelor ecumenice si in cartile rituale ale Bisericii); sistematizate si documentate sunt cuprinse in Dogmatica (stiinta si cartea dogmelor). Mai pe scurt sunt cuprinse in Catehism."
(Ce sunt si de unde avem dogmele? - Crestin Ortodox)
Iar crestinii au la baza NUMAI invatatura lui Iisus

suntserios

Aha, cand esti dus cu forta la biserica si educat sa crezi niste ineptii sigur esti pe urma capabil sa alegi singur religia. Hai nu mai vorbi tampenii

Cruciadele au fost duse de catolici, iar catolicii nu sunt crestini, ei au ca invatatura SI VECHIUL TESTAMENT cu Legea si celelalte porunci. Crestinii au ca invatatura NUMAI Evanghelia

Tu nu esti serios.winking. Si in corinteni scrie:

'' Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, gandeam ca un copil; cand m-am facut om mare, am lepadat ce era copilaresc."

suntserios

Hai ca de acum doar zici ce iti convine tie. Acum rearajezi religiile cum vrei tu.

suntserios

Ata ai avut de zis?

Nu imi bat capul. Nu stiu care dintre noi este indoctrinat. Eu sunt receptiv la orice, dar selectiv. Tu esti de parere ca oameni nu se schimba niciodata? Eu consider ca te inseli.

*facepalm* Te forțează să fii botezat, nu înseamnă că eşti creştin, sunt şi preoți care nu sunt creştini.

Ăia nu erau creştini. Încă există oameni care spun despre ei că sunt creştini şi nu sunt.

Spune tu atunci daca toate religiile care sunt crestine au ca invatatura INVATATURA LUI IISUS, de ce sunt asa mari deosebiri intre ele? Nu ti se pare logic ca de fapt nu au aceeasi invatatura, deci nu sunt crestine?

| Mircea08 explică (pentru BogdantheDreamer):

Credeam ca scrie in Corinteni ca nu sunt serios - dar de ce spui ca sunt neserios?

| BogdantheDreamer a răspuns (pentru Mircea08):

Nu este destinat tie alcel mesaj Mircea happy.

| Tannoy2020 a răspuns (pentru Mircea08):

Esti prost facut gramada.
Daca era ceva de capul tau ti-ai fi dat seama pana acum de tampeniile promovate de religia la care ai fost botezat cu forta.
Dar esti idiot si nu-ti dai seama.
Crestinism=adunatura de idioti
Multi si prosti.

| Mircea08 explică (pentru BogdantheDreamer):

Ai scris : "Nu este destinat tie alcel mesaj Mircea"
.........Scuze!

| Mircea08 explică (pentru benny7):

Prin cei care deranjeaza de obicei pe oricine ii iese in cale

| gabriielaaa a răspuns:

Eu una stiu ca la început nu erau împărțit crestini. Un crestin crede în Dumnezeu în nașterea si învierea Accestuia în Sfânta Treime. Sunt de acord că un bun crestin trebuie să fie înțelegător, iertator si să facă bine. Dar stiu că nu e cu putință să fii 100% asa. Sunt momete in viața când nu ai cum alfel si greseşti. Iar un bun crestin se roagă să fie iertat si îsi cere iertatre. Parerea mea. Iar să fii un crestin nu cred că încurcă pe nimeni.